2022-05-25 35 浏览
大概六點幾抵達銅鑼灣上到去餐廳都仲有位置可以選擇上到去先發現有啲似food court 需要自己去落單拎嘢食 拎餐具 食完擺番好等等覺得咁樣自助都幾好海鮮喇沙鮮蝦都有大概五六隻喇沙味都好濃 不過冇乜椰香算係比較spicy 呢個炒粉 有少少似乾炒牛河比較偏鹹 配埋辣椒醬就好少少覺得比較一般炸饅頭配咖喱蟹好處就係唔需要meet蟹肉都可以做到啖啖肉四個饅頭係配唔晒一碗蟹肉建議撈埋落去喇沙食最後就係多士每一層都有花生醬牛油好邪惡
大概六點幾抵達銅鑼灣

最後就係多士
每一層都有花生醬牛油
好邪惡
2022-05-24 1028 浏览
呢間係新加坡人主理既,係行快餐店既自助路線,要自己搵位、落單、攞餐同埋還盤😳▪️ 咖椰爆漿(7/10)💲68幾乎係每一檯都有叫,為左佢而黎既我當然唔例外🫢麵包烤烘後略乾,加上咖椰、牛油、花生醬、巧克力榛子醬、煉奶同美淥粉,成件事係超級邪惡😌當中以花生醬味最為突出,整體味道又有啲似港式格仔餅,搵多幾個人一齊食就唔會咁膩🤣▪️ 叻沙(7/10)💲98賣相算係幾正宗,有爽口既蝦、偏實既魚蛋 、豆卜、蛋🥚個湯底偏稠身,帶點椰香同埋辣,頗香濃惹味,粗米粉亦都掛湯,不過麵質比較軟腍身,個人偏好煙韌彈牙返啲既,對女士黎講好大碗可能未必食得曬🥸▪️ 炸魚片米粉(7/10)💲98炸魚片就算浸咗喺個湯度都冇話好腍,食落真係有啖啖魚肉🐟仲有白菜、蕃茄、紫菜🥬呈奶白色既魚湯,入口相對地清,感覺健康,粗米粉就同上🤨▪️ 班蘭奶茶(7/10)💲28 + 2 (凍)有陣陣班蘭既清新香氣,質感順滑,奶會似係鈣思寶既豆奶,茶底濃度適中唔會苦☕️▪️ 黑白(7.5/10)💲28唔少滑溜仙草條,有少少似龜苓膏,加上啲糖水,少甜會係啱啱好,配上豆漿幾匹配🧋🔎 整體評分(7/10)

▪️ 咖椰爆漿(7/10)💲68

▪️ 叻沙(7/10)💲98

▪️ 炸魚片米粉(7/10)💲98
炸魚片米粉

▪️ 班蘭奶茶(7/10)💲28 + 2 (凍)

班蘭奶茶  +  黑白

▪️ 黑白(7.5/10)💲28

🔎 整體評分(7/10)
班蘭奶茶  +  黑白
2022-05-23 32 浏览
呢一間餐廳最出名就係佢個爆漿吐司🍞嗰日下午茶時間就同朋友嚟咗食野佢個美祿枷椰爆漿吐司真係超級吸引 入面有牛油🧈朱古力🍫榛子🌰醬花生🥜醬煉奶咖椰醬 面頭再灑滿美祿粉 真係極度邪度 口感極豐富 不過就偏甜~~
2022-05-19 851 浏览
自助形式的星馬餐廳確實少見,這種營運模式通常用於Foodcourt 上,但這餐廳的食物質素與裝潢絕不感覺Foodcourt。穿越清新而富有現代感的淺綠色燈管樓梯後,便到達用膳地方,樓梯那股清新感伸延上層,餐廳以淺木及綠色為主,走動空間寛闊,但座位集中,所以枱與枱之間距離甚近。在櫃枱點餐後會提供取餐提示器,提示器響後便可回櫃枱取餐。出餐速度頗快,大約點餐後10分鐘便可取餐,所以建議先尋找座位,安頓好自己。我通常會將叻沙分為香料版或椰汁版,此版本我會定義為香料版,湯底香料味香濃帶小辣,雖然掛麵度不高但份量多得把整底麵蓋過,可一口麵配一口湯,內有蝦、魚旦、魚片、豆卜各三件及蛋半隻,略嫌米線烹煮時間不足,麵身略帶硬。板麵不但醬色十吹,連食材與口感都非常豐富,食材有豬肉粒、炸江魚仔、滷冬菇、菜心、炸蒜及蔥,食材多得想把吃光板麵後餘下的撈飯,醬汁帶非常香濃老抽及頭抽得味道,麵條粗軟又撈得均勻,口感滑溜,與炸魚仔、蒜、蔥一同進食好鹹香惹味,菜心只用菜葉,而且與蔥大小一致,完全無違和感。腐皮炸後十分酥脆,包裹經調味的免治豬肉,帶鹹與胡椒粉味,內附馬蹄粒增加爽口感,沾上泰式酸辣醬減低油溜。玫瑰露恐龍:味

板麵

玫瑰露恐龍+ 蜜糖羅漢果

玫瑰露恐龍:味道似荔枝味多於玫瑰露,與美碌粉一同飲用飲中和甜味,可惜浮卡表面未能撈勻。
蜜糖羅漢果:羅漢果味較淡,冰粒溶化後更淡
略嫌蜜糖味不甚突出,整體清新不甜。
用餐完畢後,便執拾碗碟到回收處供餐廳清洗,雖然需要自行清理碗碟,但餐廳有托盤提供,而且走動空間寛闊,所以整個送往過程都十分安全方便,客人們亦執拾妥善,清理枱面。但發覺職員工作忙碌,未能進行消毒或抹枱工作。
2022-05-13
板麵
玫瑰露恐龍+ 蜜糖羅漢果
2022-05-18 601 浏览
銅鑼灣呢間星馬菜由新加坡人主理,有唔少地道菜式:板麵、麵粉粿湯等~ 不過最吸引我嘅莫過於超邪惡咖椰爆漿多士!睇Google Map睇到蕩失路,原來佢就係正超人氣嘅James BonBon隔離。見到純白門面 有條樓梯就岩啦~餐廳採取自助形式,需要係櫃枱或者自助點餐機落單,再自行揾位、取餐、回收餐盆,十足food court。唔洗加一之餘,店員都唔會係你側邊行嚟行去望住你,所以無人等位嘅時候 坐得特別自在。▪️辣椒蟹肉醬配炸饅頭 $98炸饅頭外脆內軟,索汁一流!蟹肉醬嘅蟹味又幾岀喎,少少辣好開胃。入面除左有唔少蟹肉絲,好似仲加左啲蛋花?! 令蟹肉醬口感變得滑溜。蟹肉醬份量超慷慨!食晒啲饅頭 都仲有好多醬淨。最後就咁食啲蟹肉醬 超爽▪️辣椒麵粉粿 $88麵粉粿同我想像中有啲岀入,同雲吞皮有幾分相似,都係圓形一大塊,質地就偏軟腍。配菜有滷冬菇、超多豬肉碎、炸江魚仔,鹹香十足。加埋參巴醬辣椒,辣辣地好惹味。篤穿埋隻流心蛋,乾拌得黎都好濕潤!重口味之選!美中不足係麵粉粿嘅口感唔太岩我口味。▪️咖椰爆醬 $68完全係為左呢個多士而嚟!多士夾滿咖椰、牛油、花生醬、朱古力榛子醬,再撒滿美祿粉,又點會唔好食!麵

▪️辣椒蟹肉醬配炸饅頭 $98
辣椒蟹肉醬配炸饅頭

炸饅頭外脆內軟,索汁一流!
辣椒蟹肉醬配炸饅頭

▪️辣椒麵粉粿 $88
辣椒麵粉粿

▪️咖椰爆醬 $68
咖椰爆醬

完全係為左呢個多士而嚟!多士夾滿咖椰、牛油、花生醬、朱古力榛子醬,再撒滿美祿粉,又點會唔好食!麵包質地偏乾實有咬口,但加埋啲醬又唔會好乾。成啖咬落去好實在,朱古力榛子味充斥口控,偶爾會食到啲花生味,但就唔係好食到個咖椰。呢個邪惡多士食一舊都夠晒邪惡夠晒甜夠晒漏,真係有三四個朋友仔一齊嚟食先好嗌。

▪️炸五香卷 $48
炸五香卷

外層香脆唔油膩,內裡軟腍富肉汁 係平時肉燥嘅味道~ 唔錯

▪️美祿爆炸 $58
美祿爆炸
無乜好挑剔,就係好濃美祿味!甜度岩岩好~ 偶爾飲到美祿粉,會有啲香脆嘅口感。面頭仲有唔少朱古力脆脆添~

Overall,銅鑼灣嚟講價錢合理,菜式較為少見,唔會話好驚艷 但味道絕對ok,不妨一試!而且坐得好自在,幾啱三四個人聚聚。
  • 咖椰爆漿
  • 美祿爆炸
  • 辣椒螃蟹醬配炸饅頭
2022-05-18 54 浏览
This restaurant operates in a fast food mode, with free seating. We ordered their laksa, curry chicken noodles, original ban mian overload Kaya toast, Turmeric chicken wings and milo dinosaurs.We found that the laksa and curry soup tasted similar, and was spicier than the ones you have at other Malay/ Singaporean restaurants in Hong Kong. We liked the noodle textures of the YouMian more. The noodles absorbed the soup quite quickly, and the staffs were nice enough to offer us extra soup.The ban m

The ban mian is a tossed noodle with pork, mushrooms and different condiments. The texture of the noodles are alright, but we believe that the sauce could be way more flavorful.

The Kaya Toast is overloaded with milo powder, condensed milk, kaya and butter. It was really crispy, and goes extremely well with the melt-in-your-mouth butter and kaya inside. It was a nice dish. The milo dinosaurs were also rich.

Overall, we believed that the food is slightly overpriced given the self serviced nature of the restaurant. The food could also be served hotter as all dishes were either cold or only lukewarm.

2022-05-17 139 浏览
上次排隊買麻糬波波已經留意到有呢間幾特別嘅餐廳,門口嘅白色樓梯幾清新,上到去都幾大,裝修都係行小清新路線,令人有幾温馨嘅感覺😂✨肉脞麵 - 我喺新加坡都冇食過呢款麵,佢好足料,有炸雲吞,豬潤,肉碎,滷水菇,叫左少辣,撈均食幾惹味~✨炸魚片米粉 - 魚片原來係真材實料嘅魚肉,肉質幾滑嫩,一碗都有好多魚片,幾抵食,襯埋個魚白湯,鮮甜味道出晒泥✨咖椰爆漿 - 勁特別勁邪惡,面頭鋪左滿滿嘅美祿粉,裡面夾左兩層牛油,仲有朱古力醬,kaya同花生醬,好滿足~✨Blackpink - 個名夠晒頂癮,之前喺新加坡飲過玫瑰露,而家再飲係回憶嘅味道,仲加左d仙草幾爽口✨Michael Jackson - 黑mix白,豆奶味幾出,叫左少甜,清清地配仙草又幾夾!

1K
A.T.A.S麵粉粿乾肉脞麵(加辣)咖椰爆漿美祿爆炸黑白價錢💲: $68/ $88/ $68/ $58/ $28好味程度😋: 3.5/5服務🍴: / (self service)環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 3/5-去開cwb買菠蘿麻糬波波,緊係要搵下附近有咩食!行前一步上樓上就有呢間新加坡菜,平日夜晚都坐滿架!白色的裝修同埋卡位數目好多,都幾舒服,不過餐廳採用自助落單同拎餐的方式,所以全程都唔會有人serve架!-✅麵粉粿乾。麵粉粿就好似一片片的刀削麵咁,但冇咁煙韌,係一片片大圓形的麵粉頭,如果口感好d會更好🤫 入面有d豬肉,江魚仔,菜心,冬菇片,炸蒜咁,食落主要帶黑豉油的甜味,而其他配料就帶出到佢的惹味😉 呢個都可以~ -🆗肉脞麵(加辣)。呢個的麵底就係好似平時食雲吞麵的粗麵咁,不過就冇香港個啲咁爽,都係有小小發脹的感覺🧐傳統新加玻式拌面旁邊都會提供一碗湯,不過係偏鹹同油的餛飩麵湯咁。個麵的配料豐富,有肉碎、豬潤、魚蛋、炸餛飩、冬菇同埋豬油渣。炸餛飩好脆好食,魚蛋正常、豬潤就乾同埋硬左d🫣 想食辣的可以加參巴醬撈勻食,雖然惹味啲,但味道就會好鹹,因為佢本身味道(
A.T.A.S
麵粉粿乾
肉脞麵(加辣)
美祿爆炸
黑白
價錢💲: $68/ $88/ $68/ $58/ $28
好味程度😋: 3.5/5
服務🍴: / (self service)
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 3/5

🆗肉脞麵(加辣)。呢個的麵底就係好似平時食雲吞麵的粗麵咁,不過就冇香港個啲咁爽,都係有小小發脹的感覺🧐傳統新加玻式拌面旁邊都會提供一碗湯,不過係偏鹹同油的餛飩麵湯咁。個麵的配料豐富,有肉碎、豬潤、魚蛋、炸餛飩、冬菇同埋豬油渣。炸餛飩好脆好食,魚蛋正常、豬潤就乾同埋硬左d🫣 想食辣的可以加參巴醬撈勻食,雖然惹味啲,但味道就會好鹹,因為佢本身味道(底下的汁撈埋/加湯食已經夠鹹)。呢個千奇唔好見佢冇咩色,以為冇咩味,撈勻食係好多鹹!

🆗咖椰爆漿。好似個個來到都會叫。我都係叫到先知咁癲🤯 成碟吐司的組成如下: 美綠粉> 朱古力醬> 麵包>牛油>花生醬>麵包>朱古力醬>牛油>咖央>麵包。可唔可以想像到幾咁重口味😳 食一舊會覺得好食,之後就..味道上花生醬主要搶左整體味道,隱約食到咖央同其他味。如果再脆啲會仲好,同埋記得多人先好share😈

✅美祿爆炸。係平時的milo濃10倍咁😂 木身的底已經好夠味好濃郁,就咁飲都好好味。面頭落大量extra milo粉加milo波波,甜度同濃度又再增強左,旁邊仲有一塊美綠餅,真係痴左線😂 好飲的不過就會甜d,多冰都救唔到😌
✅✅黑白。好舒服的一杯!食嘢所有比較鹹同甜的嘢,飲返呢杯的少甜好清,令味蕾清新晒。豆漿味淡淡的,仙草條滑溜有啲咬口😋

呢間係極度重口味的一間,重度甜鹹者會好喜歡。食物味道都幾正宗,不過係調味上好重手,自問頂得順的就來試下,會令你的味蕾帶來嶄新衝擊😳
同區美食🍧: #piggyfoodiein銅鑼灣
2022-05-17 26 浏览
🇭🇰Hong Kong Average expense pp: HKD$100-200+📍Address: ATAS, Casueway Bay香港好少出色嘅新加坡菜,呢間都幾出色。 店舖以清新系裝修,座位相當舒適。呢間有好特別既辣椒板麵,相當推介!!!調味有炸江魚仔、滷冬菇、炸蒜同參巴醬辣椒,少少辣幾香口,我哋五分鐘已經完成呢個麵!另外個個炸魚片米粉,魚湯味幾香濃,食完唔會感覺特別口渴!佢地飲品非常唔錯,好清新解渴,我地點左斑蘭奶茶($28)同玫瑰露($28),好有星馬風味,好似去咗轉新加坡旅行咁。得閒想約frd食個chill lunch可以黎呢到!
🇭🇰Hong Kong

📍Address: ATAS, Casueway Bay

2022-05-17 32 浏览
首先要講一句 - 呢間真係好好食!好滿足,性價比都高!🤩🦀️辣椒蟹肉醬配炸饅頭超多蟹肉!炸饅頭超香脆,辣椒蟹肉醬唔係好辣,食曬啲饅頭之後仲有好多蟹肉可以就咁食物!🌶️辣椒板麵澱粉怪最愛!板麵好有勁度,醬汁都偏濃,餡都超多,有豬肉丸、炸江魚仔、滷冬菇同埋流心蛋🍞咖椰爆漿三層多士烘到好脆,夾住超邪惡超多咖央、Nutella、牛油、煉奶,面頭仲鋪滿美祿粉,好誇張!但同時都會易啲滯🌹玫瑰露恐龍東南亞好受歡迎既玫瑰味飲品加上超多美祿粉,對香港人黎講應該太甜啦🍋酸梅青檸水食完咁多樣比較重口味既就可以清清味蕾!
首先要講一句 - 呢間真係好好食!好滿足,性價比都高!🤩

🦀️辣椒蟹肉醬配炸饅頭

🌶️辣椒板麵

🍞咖椰爆漿

🌹玫瑰露恐龍
🍋酸梅青檸水
食完咁多樣比較重口味既就可以清清味蕾!
呢間位於銅鑼灣中心地帶的樓上南洋餐廳,由新加坡人主理主打正宗地道新加坡美食,包括麵粉粿湯、惹味板麵、辣椒板麵、客家釀豆腐等等,多款較少機會在香港吃到的正宗新加坡家常菜!賤嘴小編真係俾滿分,快啲拉落去睇詳細食評!-辣椒板麵 8⃣ 💰88 扁寬條狀嘅板麵有一定厚度,食起身比較有口感,配上半熟蛋、魚乾仔、肉碎、參巴辣醬、炸蒜等等,將所有配料撈埋啲麵度,一啖落去真係好鬼正!小編推薦俾所有重口味人士。-麵粉粿湯 8⃣💰78如果平時鐘意食啲清清哋嘅朋友仔,小編推薦試試呢款。麵粉粿口感比板麵更加煙韌,配上都係半熟蛋、魚乾仔、肉碎、炸蒜但多左滷冬菇,成碗嘢真係可以落攞“惹味“二字黎形容。-升級版咖央多士「咖椰爆漿」🔟 💰68
小編覺得有別於普通咖央多士,將濃郁咖央醬、牛油,花生醬、朱古力榛子醬及煉奶加入香脆多士,再在面層撒上大量美祿粉,每一啖都充滿香甜醬料,卡路里爆棚!超級邪惡!但有時候真係唔理得咁多!200磅都照食!-美祿爆炸 8⃣ 💰58杯面層撒上大量美祿粉、美祿脆脆、以及一塊美祿餅乾,小編覺得味道相當濃郁而且幾有口感。-BLACKPINK (玫瑰露配仙草)7⃣ 💰48杯嘢嘅名吸引小編嗌,睇成杯嘢顏色配搭
辣椒板麵 8⃣ 💰88

麵粉粿湯 8⃣💰78

升級版咖央多士「咖椰爆漿」🔟 💰68

美祿爆炸 8⃣ 💰58
BLACKPINK (玫瑰露配仙草)7⃣ 💰48
杯嘢嘅名吸引小編嗌,睇成杯嘢顏色配搭以為好鬼甜,點知異常清爽仲有淡淡玫瑰味,仙草有小小似鮮芋仙個啲咁滑身,比想象中好飲好多。
2022-05-15 52 浏览
昨天寫咗負評竟然冇發報,午餐食咗3佰幾蚊,完全食垃圾,難食到一個點,D魚蛋超雪味硬實實,雞翼炸到乾爭爭一D味道都冇,叻沙湯底完全唔香,辣椒板面只係加左黑豉油同肉碎冬菇撈埋,只有黑豉油嘅甜味完全難吃到死,食完想講粗口🤬
啡熊同魚朋友唔知點解次次出街揀餐廳最後都會去咗食星馬菜😂 anyway今次去嘅A.T.A.S. 其實喺正James Bon Bon隔離 行上一層樓梯就會見到超渡假風嘅餐廳🪁 空間感十足 而裝修主要以綠色同白色為主 加埋啲chill chill梳化 感覺好似去咗星馬旅行🌴 但要留意呢度係半自助式的 要自己去攞餐同收碟✨ 所以要記得有手尾啊😆辣椒蟹肉醬配炸饅頭 $98炸饅頭外脆內軟 甜甜地 點辣辣地嘅辣椒蟹肉醬好香🥹 醬入面都好多蟹肉 係真材實料的🤤 最好有一碗飯或者多幾舊炸饅頭 咁就唔怕齋食蟹醬會鹹🥱咖喱雞胸面 $93感覺健康啲所以先嗌😂 但係!可以話係大失望🫠除咗舊雞胸係因為慢煮滑啲以外 成兜面我地淨係記得好鹹🥲 個湯好濃咖哩味 但好似廚師隻手震咗下落多咗鹽😅加埋個豆卜同薯仔超級索味 油面又好掛汁 最後我地淨係食得落半碗☹️ 咖椰爆漿 $68脆脆地既多士夾住牛油 煉奶 花生醬 nutella同咖央🥜🍫 上面淋滿美祿粉 睇落就覺得好誘人👍🏻 但係花生醬嘅味真係好重 遮曬其他components🫠 同埋真係好甜好膩好油🤯 啡熊同魚朋友好吃力地食咗兩舊就陣亡了😶‍🌫️美祿爆炸 $58上面佈滿美祿

辣椒蟹肉醬配炸饅頭 $98

咖喱雞胸面 $93

咖椰爆漿 $68

美祿爆炸 $58
上面佈滿美祿脆波 下面係濃滑嘅美祿🥹 超大杯 建議兩個人share 唔好好似啡熊同魚朋友一樣一人叫一杯 最後滯到飲唔落 淨咗一杯出黎🤦🏻‍♀️ 完全係大嘥鬼🥲

-🌟-
其實我地本來真係超期待 可能係我地嗌錯嘢啦 一係太甜 一係太鹹🤦🏻‍♀️ 滯到喊出嚟 真係好嘥嘢😶‍🌫️ 可能下次都係試下其他星馬菜好過😅
2022-05-15 28 浏览
喇沙 (粗米線)湯底濃郁 椰奶咖喱味濃郁辣度剛好 個人唔太食得辣都覺得可以配魚蛋魚片豆卜 非常豐富想食星馬口味既朋友 呢碗喇沙係不異次選炸魚片米粉湯底用魚湯熬製 非常鮮味炸魚片冇油炸完既油膩感脆口 肉質鮮嫩配合蕃茄 紫菜 白菜唔喜歡食辣既朋友可以試試呢個Rojak係一個非常地道既星馬沙律甜甜既醬汁配合幾款唔同既生果 (青蘋果/菠蘿,雪梨) 口感都幾特別第一次試 係一個夏天好岩食既前菜小食飲唔分別叫左BLACKPINK 美祿爆炸美祿爆炸依然係我首選👍🏼
喇沙 (粗米線)

湯底濃郁 椰奶咖喱味濃郁

第一次試 係一個夏天好岩食既前菜小食

飲唔分別叫左BLACKPINK 美祿爆炸
美祿爆炸依然係我首選👍🏼

2022-05-15 24 浏览
🥢麵粉粿湯👉🏻無論湯底嘅味道、配料同粉粿麵係第一次試到嘅味道和配搭👉🏻麵粉粿係一種圓餅形嘅麵 食落比普通都煙韌但又未去到年糕咁嘅質感👉🏻加左炸江魚仔、炸蒜、蔥 望落似清湯但一啲都唔淡 仲有種鰹魚湯感👉🏻豬肉丸啖啖肉份量多 仲有滷冬菇 溫泉蛋 菜 份量好大碗 女仔未必食得哂🥢叻沙👉🏻微辣 含椰香味的叻沙 配粗米粉好吸湯汁👉🏻食材都豐富 有蝦、魚蛋、魚片、豆卜👉🏻份量大碗超飽足🥢囉喏👉🏻第一次聽同見嘅一道菜 係星馬嘅一種蔬菜沙津👉🏻材料有青蘋果、鳳梨、沙葛、炸豆卜、油條👉🏻囉喏味道甜辣 加埋花生碎好惹味 配生果感覺好開胃👉🏻豆卜同油條炸得超級脆 同囉喏醬炒襯🥤斑蘭薏米水👉🏻唔想飲甜野又想清熱解渴之選👉🏻第一次試呢個配搭 覺的斑蘭香我薏米味都好夾 無糖健康🥤黑白👉🏻即係仙草豆漿 味道唔太甜 有黃豆香👉🏻口感比較清新 每啖都飲到仙草
🥢麵粉粿湯
👉🏻無論湯底嘅味道、配料同粉粿麵係第一次試到嘅味道和配搭

🥢叻沙
👉🏻微辣 含椰香味的叻沙 配粗米粉好吸湯汁
👉🏻食材都豐富 有蝦、魚蛋、魚片、豆卜
👉🏻份量大碗超飽足

🥢囉喏
👉🏻第一次聽同見嘅一道菜 係星馬嘅一種蔬菜沙津
👉🏻材料有青蘋果、鳳梨、沙葛、炸豆卜、油條
👉🏻囉喏味道甜辣 加埋花生碎好惹味 配生果感覺好開胃
👉🏻豆卜同油條炸得超級脆 同囉喏醬炒襯