2022-05-16
呢間位於銅鑼灣中心地帶的樓上南洋餐廳,由新加坡人主理主打正宗地道新加坡美食,包括麵粉粿湯、惹味板麵、辣椒板麵、客家釀豆腐等等,多款較少機會在香港吃到的正宗新加坡家常菜!賤嘴小編真係俾滿分,快啲拉落去睇詳細食評!-辣椒板麵 8⃣ 💰88 扁寬條狀嘅板麵有一定厚度,食起身比較有口感,配上半熟蛋、魚乾仔、肉碎、參巴辣醬、炸蒜等等,將所有配料撈埋啲麵度,一啖落去真係好鬼正!小編推薦俾所有重口味人士。-麵粉粿湯 8⃣💰78如果平時鐘意食啲清清哋嘅朋友仔,小編推薦試試呢款。麵粉粿口感比板麵更加煙韌,配上都係半熟蛋、魚乾仔、肉碎、炸蒜但多左滷冬菇,成碗嘢真係可以落攞“惹味“二字黎形容。-升級版咖央多士「咖椰爆漿」🔟 💰68
小編覺得有別於普通咖央多士,將濃郁咖央醬、牛油,花生醬、朱古力榛子醬及煉奶加入香脆多士,再在面層撒上大量美祿粉,每一啖都充滿香甜醬料,卡路里爆棚!超級邪惡!但有時候真係唔理得咁多!200磅都照食!-美祿爆炸 8⃣ 💰58杯面層撒上大量美祿粉、美祿脆脆、以及一塊美祿餅乾,小編覺得味道相當濃郁而且幾有口感。-BLACKPINK (玫瑰露配仙草)7⃣ 💰48杯嘢嘅名吸引小編嗌,睇成杯嘢顏色配搭
辣椒板麵 8⃣ 💰88
麵粉粿湯 8⃣💰78
升級版咖央多士「咖椰爆漿」🔟 💰68 小編覺得有別於普通咖央多士,將濃郁咖央醬、牛油,花生醬、朱古力榛子醬及煉奶加入香脆多士,再在面層撒上大量美祿粉,每一啖都充滿香甜醬料,卡路里爆棚!超級邪惡!但有時候真係唔理得咁多!200磅都照食!
美祿爆炸 8⃣ 💰58
BLACKPINK (玫瑰露配仙草)7⃣ 💰48
杯嘢嘅名吸引小編嗌,睇成杯嘢顏色配搭以為好鬼甜,點知異常清爽仲有淡淡玫瑰味,仙草有小小似鮮芋仙個啲咁滑身,比想象中好飲好多。