2018-06-06
一入門口,就有個士多係度。當然只係裝修黎,但真係好懷舊好靚!見到最愛嘅媽咪麵都有唸過買唔買返包🤣再望過去係另一間鋪,影相好得意士多果頭有醬拎,有個秘製牛汁,好奇下倒左啲,甜甜地都唔錯。但個人認為打邊爐要重口啲,所以落左大量青、蒜🤣哩度都嚮應環保(?)用ipad點菜。我地揀左左下酸菜牛骨湯,鴛鴦湯開心啲!個酸菜一開頭覺得無咩特別,酸菜份量都多,有啲花椒(?)小小酸小小辣咁。後面愈食愈辣,正呀!牛骨湯似平時屋企煲嘅湯,個栗米味好勁🤣仲有個牛肉係入面充滿骨膠原的感覺叫完湯唔知點解會比西瓜我地食 叫左三隻肉,匙柄、吊龍伴同脖仁(ipad有介紹)。三個都好食!第一野6時6太耐搞到硬左啲,後尾問返原來6幾秒就得,10秒都唔洗!好食好多。脖仁最重牛味,同肥啲啲,一野sir落去喉嚨;我自己最中意吊龍伴,比較有咬口!佢有好多唔同部位食,個名好奇怪!下次要試埋其他🤤又係好勇咁叫左個牛骨髓食,因為未食過。佢個texture好得意,林林地,但又無咩味,google下原來好補!即刻食哂!最後覺得未飽,叫左兩個烏冬食,咁就岩岩好了!
再望過去係另一間鋪,影相好得意
叫完湯唔知點解會比西瓜我地食
最後覺得未飽,叫左兩個烏冬食,咁就岩岩好了!