2019-04-07
上次食完之後念念不忘, 今日再黎encore 同一樣既野食。英式芝士pancake 套餐, 蘑菇烤得好入味, 腸係用芝士腸, 夠熱辣辣, 本身唔中意食蕃茄, 因為怕草青味, 但呢粒有煮過, 熱熱地又冇草腥味。沙律菜都fresh , 仲有牛油果 蛋就煮到半生熟, 不過我覺得唔同pancake 一齊食比較好。pancake 就夾糖漿, 同入面既芝士match d 。Signature Earl Grey pancake暫時食過最好味既pancake , 自己係好中意啖啖麵粉既厚實質感, 如果你係中意梳乎厘質咁就未必岩你口味。上次食過記得仲未有加麻糬, 今次中間夾埋麻糬 層次level up ~加埋上面既忌廉同雪糕感覺好幸福 美中不足係唔夠雪糕, 有得加既話我會加錢topup 整體環境好靚好文青, 過下lunch 或者brunch 時間都唔錯。
Signature Earl Grey pancake