2018-05-12
依間雞煲位於荃灣最多食肆既大鴻輝中心既18樓,食之前一定要book位,否則真係有排等。我地提早左差不多一個星期book左7點鐘。去到已經見到啲人多到逼爆。🚶🏻♀️🚶🏻♂️🚶🏻♂️🚶🏻♀️黎得18樓雞煲當然要叫雞煲,辣度就叫左小辣。🌶雞件既份量都足夠,完全夠4個人食,而且整得好入味,正👍👍1️⃣食完雞之後,就可以自己出去攞湯打邊爐,同埋可以攞豉油,依間啲豉油我同我屋企人都覺得好咸,比平時坊間既鼓油咸,所以建議可以唔洗攞太多。🤢2️⃣至於飲品方面,依度既飲品種類繁多,任均選擇。🍺🥃☕️🍷3️⃣而食物質素方面,因為係任飲任食既關係,質素一定無散嗌咁高質,但都算可以接受。因為已經比坊間好多任飲任食火鍋高質。4️⃣食完野之後仲可以食埋雪榚先走,現場有4款口味雪榚比大家揀。我覺得依度既雪榚感覺有少少似乳酪雪榚。而且仲有唔同既配料比大家任加上雪榚🍦🍨🍧
雞煲小辣