2019-07-03
今日約咗班朋友食飯,人多,意見就梗係特別多㗎啦,有人話想食雞煲,有人話想打邊爐,好彩呢一度嘅18樓雞煲,可以滿足晒佢哋嘅願望。佢哋嘅環境好大,而且好多卡位,地方又闊落,坐得好舒服。坐低左之後,好快就幫我地上咗個雞煲啦,雞煲有大中小辣,而且仲有微辣,因為我哋唔係好食得辣,所以叫咗個小辣。而且雞嘅份量好多,味道好正宗,又麻又辣,最緊要嘅係啲雞十分之滑,連雞胸肉都係滑身架。食完雞煲之後,可以自己出去攞啲湯入嚟加落去打邊爐,打邊爐嘅材料好多架,每一日嘅海鮮都有唔同嘅推介,牛肉十分之滑,而且薄切,好快就已經食得啦,而且丸類都十分之多。我最鍾意嘅係佢呢度嘅芥末魚蛋,好好味架,而且佢嘅粟米餃子,十分之野味,真係要試吓,豬腩肉,十分之爽滑,淨係睇佢脂肪嘅分布,都知道豬味重啦。打完邊路之後仲未停架,佢哋仲有雪糕可以自己出去攞,味道都仲有四種,而且又可以加椰果,棉花糖,真係滿足晒我哋咁多個人嘅願望呀。
佢哋嘅環境好大,而且好多卡位,地方又闊落,坐得好舒服。