2012-06-18
自香港開左分店後,一直未有心機去....去..去等咁長的人龍,不過有次下午六時前已經到尖沙咀,當然揀長龍店開飯,唔洗等得咁辛苦。先黎一個冷盤,老公二話不說要醉雞,買相好飽滿,酒味恰到好處,夠入味,雞肉夠彈性。份量嘛,3個人就唔夠食喇~第二味上檯就係小籠飽,此不作多評。兩個人分到3隻都唔夠喉喇~~食餃之慾望,意猷未盡,所以叫左一籠"菜肉餃",好失望,呢味野改名"菜餃"好過,搵唔到丁點肉。不過Happy Friday Night 心情好,阿Q精神自己同自己講:"清清地咪好囉,,," ( 早知encore 多籠小籠飽啦!上海野,點少得酸辣湯,酸辣度比例OK 的,夠料,不過材料可以切得稍為粗身些少,增加咬感。中國菜食到臨尾,點都要d 飯填下肚的。就叫了好多人讚好的炒飯作結,水準正常,飯裡的炒蛋幾香滑咁啦。適逢個期出左鳳梨酥,成餐飯1.5小時,侍應A走黎 sell 左2次,已經好明確咁refuse 左佢咖啦,點知轉下頭侍應B 又黎sell .....明白世界難撈,侍應們可能要"跑數",不過大可以 be more systematic ,一個侍應負責sell 幾檯,唔好續個黎囉。答都答到我炆憎啦!
適逢個期出左鳳梨酥,成餐飯1.5小時,侍應A走黎 sell 左2次,已經好明確咁refuse 左佢咖啦,點知轉下頭侍應B 又黎sell .....明白世界難撈,侍應們可能要"跑數",不過大可以 be more systematic ,一個侍應負責sell 幾檯,唔好續個黎囉。答都答到我炆憎啦!!