[✨屯門點滾鮮 台式火鍋x港式點心放題🥘]#屯門 #點滾鮮🔸至尊澳洲和牛火鍋餐 放題C餐 (120分鐘) $348 成人 / 20:30 後入座 $268 🔸肉類主打澳洲無激素純血和牛,牛味濃郁入口嫩滑;牛板腱同安格斯特級牛肉味道亦好好;仲有好似五花趾、上腹牛五花、牛舌芯等等肉類,選擇好豐富!🔸海鮮類種類都好多,有海蝦、扇貝、蝦滑同青口等等,款款都好新鮮,好正!🔸台式小食/點心款款即叫即做,大大份熱辣辣上枱,拍得住酒樓水準,仲要係任食,淨係靠點心都好快回本啦!————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結火鍋放題係香港愈開愈多,想突圍而出就係比啲心思,結合香港人最愛嘅酒樓點心+火鍋真係無得頂!台式火鍋食材+澳洲無激素牛肉,仲有得任食點心同台式小食,性價比真係好高🥰📍點滾鮮 🏠屯門時代廣場南翼2樓26-27號舖樓
[✨屯門點滾鮮 台式火鍋x港式點心放題🥘]

#屯門 #點滾鮮

🔸至尊澳洲和牛火鍋放題C餐 (120分鐘) $348 成人 / 20:30 後入座 $268

🔸肉類

🔸海鮮類

🔸台式小食/點心

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍點滾鮮
🏠屯門時代廣場南翼2樓26-27號舖樓
2025-04-12 46 浏览
来屯门玩,在时代广场发现一家超级美味划算的台式自助牛肉火锅~离屯门地铁站只有十分钟左右的距离!店里有三种晚市套餐可以选择,我们选择的是晚市c餐至尊澳洲和牛火锅,可以任食120min~多种高端牛肉加牛舌,还有海鲜可以选择~除此之外还有特色台湾小吃,早茶点心以及自取的蔬菜、甜品和饮料~发现了好多好喝的进口饮料~当然重点还是对火锅牛肉进行一个大吃特吃!店铺晚市还可使用电视剧投屏手机,可以边看剧边吃火锅,不要太快乐哦!性价比超高,来屯门玩的朋友可以试一试哦~#香港旅行 #香港美食 #香港探店 #台式火鍋 #屯門火鍋 #點心 #屯門時代廣場美食 #屯門市廣場美食
当然重点还是对火锅牛肉进行一个大吃特吃!
2025-04-10
  • 牛舌
  • 芒果布丁
2025-04-12 46 浏览
前排天氣又轉涼 即刻同朋友去打邊爐見到屯門時代廣場 呢間點滾鮮點心火鍋 主打台式火鍋 + 點心放題 同朋友叫左至尊澳洲和牛火鍋餐 湯底選擇都超過6款有選擇困難既我地揀左“阿里山野菌”+ “南洋椰香冬陰公” 兩款湯底醬料區同埋蔬菜🥬區都好多選擇👍🏻用手機落單 上菜速度都好快每款牛肉既質量都唔錯,和牛油花分佈幾靚!牛肉味濃又唔膩! 同朋友不停encore之後仲叫左幾款點心同埋台式小食估唔到小食類都好好食 有啲驚喜!醬料區附近其實仲有台式肉燥飯同埋香滷豬手添但基於太飽既關係 我同朋友都無食到仲有幾款甜品tim臨尾食埋杯haagen dazs 作結 !! 大滿足😆
前排天氣又轉涼 即刻同朋友去打邊爐

有選擇困難既我地揀左
“阿里山野菌”+ “南洋椰香冬陰公” 兩款湯底

醬料區同埋蔬菜🥬區都好多選擇👍🏻

用手機落單 上菜速度都好快

每款牛肉既質量都唔錯,和牛油花分佈幾靚!

牛肉味濃又唔膩! 同朋友不停encore

之後仲叫左幾款點心同埋台式小食

估唔到小食類都好好食 有啲驚喜!

醬料區附近其實仲有台式肉燥飯同埋香滷豬手添

但基於太飽既關係 我同朋友都無食到
仲有幾款甜品tim

臨尾食埋杯haagen dazs 作結 !! 大滿足😆
🇭🇰屯门高性价比火锅点心自助🤩吃到赚到🥳🔥🔥🔥屯门必吃!高CP值台式火锅+港点自助被我找到啦!!深圳过来和LU过去都很方便!!!⭐️鸳鸯锅底×澳洲鲜肉暴击火锅控必试自选鸳鸯锅——推荐【寿喜锅+番茄菠萝锅】,澳洲进口牛肉片油花超漂亮,涮3秒入口奶香四溢,还有牛舌脆弹鲜嫩!猪肉片也嫩到弹牙,肉食兽直接狂扫十盘!🍡港点现蒸×台湾夜市小吃没想到火锅店竟藏着茶楼级点心!金钱肚厚实软烂,吸饱酱汁一咬就化;凤爪胶质满满连啃两份停不下!台湾档口更惊喜!有炸花枝丸外脆内Q,猪血糕裹花生粉超正宗,还有卤肉饭+红烧牛腩免费夹,碳水快乐直接拉满~🍧甜品区暗藏王炸女生必冲甜品台!爱玉冻酸甜清爽,芒果冻果香爆炸,吃完咸的来一碗超解腻!法式布蕾口感丝滑奶香四溢!重点:每人免费送哈根达斯一份!!!巧克力脆皮/草莓味/榛子/芒果/香草等六个口味任选,回本瞬间达成!✨我们两个人点了最高级别的C餐评平均330hkd一人~最简单的A餐更便宜吃的也很多!预算有限的bb冲A餐就行!点心肉类都不少哈根达斯都有份! #香港旅行 #香港美食 #香港探店 #台式火鍋 #屯門火鍋 #點心 #屯門時代廣場美食 #屯
🇭🇰屯门高性价比火锅点心自助🤩吃到赚到🥳
⭐️鸳鸯锅底×澳洲鲜肉暴击
🍡港点现蒸×台湾夜市小吃
🍧甜品区暗藏王炸

2025-04-11
2025-04-11 47 浏览
點心水準極高,牛味濃郁,用嚟打邊爐真係岩岩好!至尊澳洲和牛火锅套餐”,可以吃两小时,原价348港币,现在有同行优惠,两人同行享85折,算下来真的很划算!两小时的用餐时间刚刚好,不会太赶,又能吃得很饱,性价比真的很高。主角澳洲纯血和牛真的非常出色,油花分布漂亮,入口嫩滑多汁,牛肉味浓郁但不腻人。还有澳洲精选无激素牛肩胛肉和安格斯特级牛肉,质感和味道都很惊艳。自助吧有各种台湾小食,种类多味道也相当不错!各种蔬菜、多种丸类、饮品,母蛋、乌冬面、公仔面等,还有熟的小食挑花眼!
點心水準極高,牛味濃郁,用嚟打邊爐真係岩岩好!
至尊澳洲和牛火锅套餐”,可以吃两小时,原价
自助吧有各种台湾小食,种类多味道也相当不错!
肉控狂喜全店嚴選「澳洲無激素牛肉」!至尊和牛火鍋套餐兩人同行还還有八五折優惠,性價比直接碾壓同區火鍋店! 台式x港式雙重暴擊🔥 麻辣鴨血、滷肉飯、鹽酥雞等正宗台味 🍤 蝦餃、燒賣、流沙包…港點現蒸上桌! 一次過滿足兩個胃,食慾選擇困難症救星~ 親朋好友娛樂涮肉局全店配備電視投屏功能!邊涮和牛邊追劇/播MV,聚會打卡爽度爆錶! 💡 小貼士:公眾假期前夕超難約!建議提前3日訂位,鎖定「和牛+點心」combo席位~
肉控狂喜

台式x港式雙重暴擊
🔥 麻辣鴨血、滷肉飯、鹽酥雞等正宗台味
🍤 蝦餃、燒賣、流沙包…港點現蒸上桌!
一次過滿足兩個胃,食慾選擇困難症救星~

親朋好友娛樂涮肉局

呢間位於屯門時代廣場既「點滾鮮」係主打台式火鍋和港式點心放題的🤤 享受打邊爐嘅同時又有燒賣蝦餃食😍雙重享受啊❣️餐廳的設計以舒適為主,並且提供電視機供食客使用,可以輕鬆地投屏觀看自己想睇既野,增添用餐的樂趣。適合家庭聚餐或朋友聚會,令氣氛更加輕鬆愉快💃🏼💃🏼🔸C餐.至尊澳洲和牛火鍋餐 $34817:30-20:30係有120分鐘 2人同行仲有8️⃣5️⃣折優惠呀💗可以盡情享受各種火鍋食材和點心而牛肉係澳洲無激素🐮無激素的澳洲牛肉系列有多款不同的部位🐮肉質鮮嫩,口感極佳仲有海鮮🦐 、蝦滑、墨魚滑等等…食材選擇豐富除了火鍋,餐廳還提供多款港式手工點心,品嚐到經典的港式美味。從蝦餃到燒賣,每一款點心都是新鮮製作😍大愛芒果糯米糍呀😍

🔸C餐.至尊澳洲和牛火鍋餐 $348
可以盡情享受各種火鍋食材和點心
而牛肉係澳洲無激素🐮

無激素的澳洲牛肉系列
有多款不同的部位🐮
肉質鮮嫩,口感極佳

仲有海鮮🦐 、蝦滑、墨魚滑等等…
食材選擇豐富

從蝦餃到燒賣,每一款點心都是新鮮製作😍
大愛芒果糯米糍呀😍

食物选择很多,肉质都很新鲜 三种不同配套选择,就看你要什么品质的肉肉喜好和牛的会觉得特别划算👍🏻三百多就能任吃… 实话实说,海鲜也是很可以!很新鲜还很大只!第一次伴侣带我去吃,第二回很快约了一群朋友同事聚会,一共6人还有优惠 他们都吃得很欢,点心都是热乎乎的 现点现蒸唯一有些不满的是 到点了服务员立马赶人走 😅食物是真好吃,但服务态度是一般的 吃过无数家放题,我就没试过那么准时被人赶走的 四处明明还有很多空桌…
食物选择很多,肉质都很新鲜
三种不同配套选择,就看你要什么品质的肉肉
喜好和牛的会觉得特别划算👍🏻
三百多就能任吃…
实话实说,海鲜也是很可以!很新鲜还很大只!

第一次伴侣带我去吃,
第二回很快约了一群朋友同事聚会,
一共6人还有优惠 他们都吃得很欢,
点心都是热乎乎的 现点现蒸

唯一有些不满的是 到点了服务员立马赶人走 😅
食物是真好吃,但服务态度是一般的
吃过无数家放题,我就没试过那么准时被人赶走的
四处明明还有很多空桌…
2025-03-13
2025-04-02 112 浏览
我朋友介紹來呢度打邊爐,120分鐘牛肉放題,無限量食到飽,牛肉係冇激素 純天然,大塊有牛味。我鍾意海蝦,個個大隻。港式點心係當日自製,蝦餃同燒賣彈牙多汁,夜晚可以食到點心,好少見到。湯底揀咗鴛鴦,台式麻辣同菌湯湯底,唔會幾辣。自助投影機可以放視頻,好有feel,如果喺呢度過生日,一定好有氣氛。甜品試咗芒果布丁,仲有哈根達斯雪糕唔同口味。服務熱情,兩個人可以85折,商場下邊就係屯門巴士站,返屋企都好方便。
2025-03-11
  • 點心
屯門火鍋新勢力《點滾鮮》點心x台式小食x火鍋放題|至尊澳洲和牛丨120分鐘任飲任食屯門街坊有福了!最近吃過一間超高CP值的台式火鍋放題「點滾鮮」,晚市120分鐘放題可以任食澳洲和牛、虎蝦,仲有超多地道台灣小食,即刻同大家分享!湯底新驚喜,今次來個鴛鴦鍋,試吓佢哋新推出,芫荽愛好者必試👉🏻「皮蛋芫荽肉片湯」及特別適合涮海鮮,保留原汁原味的「冬瓜豬骨白湯」。我地揀咗最高級的C餐「至尊澳洲和牛火鍋餐」,肉類質素也不錯,最靚是「澳洲純血和牛」,油花靚,入口即溶😋海鮮控一定滿足的🦐「虎蝦」Size震撼,蝦肉結實鮮甜。這裡最驚喜有超多地道台灣小食,而我就最愛外脆內彈的「酥炸花枝丸」😄「即點即蒸點心」金錢肚入味爽口、牛栢葉脆嫩,仲有多款甜品供應,記得留肚試埋哦!😉💰 超值優惠攻略:晚市時(17:30-20:30)👉 二人同行85折 👉 三人同行一人半價 👉 四人同行一人免費 👉 仲有親子敬老優惠:2個大人就可免費帶一個長者或者小孩😊我哋兩個人埋單85折後,計落人均都係$340🤑

海鮮控一定滿足的🦐「虎蝦」Size震撼,蝦肉結實鮮甜。

💰 超值優惠攻略:
晚市時(17:30-20:30)
👉 二人同行85折
👉 三人同行一人半價
👉 四人同行一人免費
👉 仲有親子敬老優惠:2個大人就可免費帶一個長者或者小孩😊

我哋兩個人埋單85折後,計落人均都係$340🤑

听朋友推荐 屯门这家台式火锅性价比高除了火锅还有港式点心 台式火锅汤底正宗有8款汤底选择 我们选了红烧牛肉汤➕虫草鸡汤红烧牛肉汤底 酱香深邃辛香料层次满满 涮什么都特别香虫草鸡汤 无厚重油脂 入口清甜 特别养生牛肉种类选择多 肥瘦相间 肉质鲜嫩细腻海鲜选择也多 推荐大虾虾滑 爽口鲜甜还有很多台式小吃 花枝丸 甜不辣等等配菜很丰富 比较特别的有卤肉饭 五香牛腩香卤猪手 番薯糖水 感觉在放题火锅比较少见港式手工点心 点心感觉是现做现蒸的 份量也大台式甜品🍮有芒果布丁 黑糖仙草 椰汁红豆糕等味道浓郁 最后再来一个哈根达斯雪糕收尾!
听朋友推荐 屯门这家台式火锅性价比高

配菜很丰富 比较特别的有卤肉饭 五香牛腩
香卤猪手 番薯糖水 感觉在放题火锅比较少见
港式手工点心 点心感觉是现做现蒸的 份量也大
台式甜品🍮有芒果布丁 黑糖仙草 椰汁红豆糕等
味道浓郁 最后再来一个哈根达斯雪糕收尾!
Happy Friday嚟到屯門點滾鮮捉緊冬天嘅尾巴打個邊爐!餐廳位於屯門時代廣場地鐵站過去都好近餐廳樓底夠高 好光猛座位亦都非常闊落坐得舒服而且仲有自己嘅電視機 仲可以Connect電話投屏 可以一邊食一邊煲劇超正!晚市有三個餐 今次就試咗C餐 二人同行仲有85折 性價比好高除咗有任食嘅打邊爐放題 仲有好多款唔同嘅台式小食 最特別嘅係仲會有埋港式點心 一次過滿足晒三個願望湯底揀咗鳳梨濃鮮蕃茄湯同南洋椰香冬陰功最鍾意蕃茄湯底蕃茄味好香濃打邊爐有好多唔同嘅肉類選擇 最鍾意呢度嘅澳洲無激素牛板腱 健康得嚟牛味香濃 油脂均勻 安格斯特級牛肉 牛舌心好有咬口海鮮方面大推虎蝦 Encore咗好多次 肉質紮實飽滿 咬落好彈牙 仲要勁新鮮 另外鱸魚片 扇貝 青口都好新鮮台式小食試咗酥炸杏鮑菇 台灣腸 花枝丸同甜不辣 全部都熱辣辣好香口 港式點心嗌咗經典嘅蝦餃燒賣 奶黃包 炸鮮奶同港式水晶球 炸鮮奶外脆內嫩 充滿奶香出面仲有多款配菜自己夾 菜類 菇類 丸類 粟米 響鈴 麵等等仲有肉燥飯 豬手 牛腩甜品有芒果布甸 鮮桔愛玉 芒果糯米糍 打完邊爐食個愛玉好解膩最後仲有唔少得嘅Häagen-Dazs雪糕!
餐廳位於屯門時代廣場地鐵站過去都好近
餐廳樓底夠高 好光猛
座位亦都非常闊落坐得舒服
湯底揀咗鳳梨濃鮮蕃茄湯同南洋椰香冬陰功
最鍾意蕃茄湯底蕃茄味好香濃
仲有肉燥飯 豬手 牛腩
最後仲有唔少得嘅Häagen-Dazs雪糕!
今日天氣咁凍,最啱就係打邊爐,老公又話想食點心,佢話有間係點心加火鍋放題,可以滿足晒兩個願望。餐廳裝修得幾靚,座位亦都坐得好舒服,原來呢間餐廳仲有投屏服務,可以投屏到佢哋嘅電視,可以一邊食好嘢一邊睇電視。我哋揀咗C餐 至尊澳洲和牛火鍋餐,要左個鴛鴦鍋,一邊係養生雞湯,另一邊係台灣紅燒牛肉湯。兩個湯底都好正,養生雞湯有紅棗、大量蟲草花,感覺好滋補。佢嘅紅燒牛肉湯底勁濃嘅紅燒牛肉味,啱晒鍾意濃味嘅朋友。佢係手機掃QR code點餐,我哋叫咗唔同款嘅牛肉,例如澳洲純血和牛、澳洲精選牛板腱、安格斯特級牛肉等,啲牛肉都好新鮮,肉味濃,好食!另外,都有唔少海鮮嘅選擇,我哋叫咗海蝦、鱸魚片、扇貝、魷魚、蝦滑、墨魚滑等,全部海鮮質素都好好,好新鮮,值得讚!個花雕雞都好正,好入味,又滑!除咗打邊爐,當然要叫佢哋嘅點心試吓,我哋叫咗鳳爪、蝦餃、燒賣,啲點心全部都熱辣辣,好好味!點心可以逐件逐件叫,可以每樣試吓,又唔怕食唔晒,真係幾好!我哋叫左碟椒鹽四季豆,有驚喜,四季豆處理得好好,好脆好乾身,加埋椒鹽,好好食,推介俾大家!呢餐點心同火鍋放題,我哋都食得好飽好滿足,最後,仲有Hagen Dazs 雪糕食,

個花雕雞都好正,好入味,又滑!

呢餐點心同火鍋放題,我哋都食得好飽好滿足,最後,仲有Hagen Dazs 雪糕食,真係好好!
我们点的是C餐至尊澳洲和牛火锅餐锅底二选一 我们选的是番茄和酸菜菜品真的超多选择!除了各种肉类 海鲜 台式小食 甜品之外竟然连粤式点心都有别太全面了自助区也都出乎意外五香牛腩 猪手 卤肉饭 糖水 蔬菜 还有各种台湾的特色饮料我们前前后后 真的点了几十盘全都光盘了吃完之后还能选一个口味的哈根达斯不得不说 这家放题 吃的可太丰富了价格也还是很美丽🉑🐛 📍點滾鮮#香港# #打边炉火锅# #牛肉无限畅吃# #没有什么是一顿火锅解决不了# #打边炉# #放题# #火锅放题# #和牛# #和牛放题# #屯门# #屯门美食# #台式火锅#
我们点的是C餐
至尊澳洲和牛火锅餐
锅底二选一 我们选的是番茄和酸菜
菜品真的超多选择!
除了各种肉类 海鲜 台式小食 甜品之外

不得不说 这家放题 吃的可太丰富了
价格也还是很美丽[偷笑R]
🉑🐛

📍點滾鮮

#香港[话题]# #打边炉火锅[话题]# #牛肉无限畅吃[话题]# #没有什么是一顿火锅解决不了[话题]# #打边炉[话题]# #放题[话题]# #火锅放题[话题]# #和牛[话题]# #和牛放题[话题]# #屯门[话题]# #屯门美食[话题]# #台式火锅[话题]#
一家人去打邊爐食火鍋緊係任食先夠爽🤣點滾鮮120分鐘任食台式火鍋加任食點心堅正!點心除左籠蒸仲有生淥添!火鍋可以揀鴛鴦鍋,食辣唔食辣既朋友一齊食都得啦!我地食C餐係最靚既餐都只係$348一位仲做緊優惠,四人同行一人免費,計曬加一每位$300都唔洗,真係好抵!性價比好高!每枱既電視機仲可以俾客人投屏用,打住邊爐煲劇好正!d牛肉仲係澳洲無激素牛肉添😍碟碟牛肉都咁靚荷蘭豬五花都好好食啊!好仲意食法式布蕾,好香滑!海蝦扇貝好大隻又新鮮!大良炸鮮奶超香!必叫!

一家人去打邊爐食火鍋緊係任食先夠爽🤣

點滾鮮120分鐘任食台式火鍋加任食點心堅正!

點心除左籠蒸仲有生淥添!

火鍋可以揀鴛鴦鍋,食辣唔食辣既朋友一齊食都得啦!

我地食C餐係最靚既餐都只係$348一位

d牛肉仲係澳洲無激素牛肉添😍碟碟牛肉都咁靚

荷蘭豬五花都好好食啊!

好仲意食法式布蕾,好香滑!

海蝦扇貝好大隻又新鮮!

大良炸鮮奶超香!必叫!
2025-03-20