2024-12-24 200 浏览
同朋友係屯門行街,見到間好抵食嘅火鍋放題,既有台式火鍋,又有港式點心,仲有台式小食,一次過滿足晒我幾個願望🤭🤭今次我地就揀左C餐,係至尊澳洲和牛火鍋餐,有最高級嘅澳洲和牛,又有好多海鮮嘅選擇,好正😊 而湯底我哋揀咗鴛鴦鍋,一個叫咗養生雞湯,而另一個係鳳梨蕃茄濃湯,兩個都好好味至於港式點心都有好多款嘅選擇,有燒賣、鳳爪、蝦餃、炸鮮奶、奶皇包等等,樣樣都好正!我哋都有瘋狂叫台式小食,推介大家食鹽酥炸杏鮑菇、酥炸花枝丸,好似去咗台灣夜市咁

最近約朋友係屯門市中心搵食,無意中發現左呢間新開既放題火鍋店「點滾鮮點心火鍋」。主打台式火鍋之餘,仲有一個超吸引既特色:任食點心,而且每款點心都係即叫即做,新鮮度完全冇得輸。仲有各款台式小食可以選,最驚喜既係每張枱都自置電視機,可以投屏播自己鍾意既劇或者電影,邊食邊睇,好chill,呢種體驗真係幾特別!.性價比高嘅至尊澳洲和牛套餐C今次我地揀左套餐C,係兩小時任食既火鍋放題,原價$348,而家仲有優惠,2人同行有85折,計返每人淨係$295左右,真係抵玩。呢個套餐主打至尊澳洲和牛,聽到都已經流口水,當然要即刻試下啦!.湯底推薦:台灣麻辣鍋 + 冬瓜豬骨白鍋湯底方面,我地揀左鴛鴦鍋,一邊係正宗台灣麻辣鍋,一邊係冬瓜豬骨白鍋。台灣麻辣鍋夠香又夠辣,d辣味吾會太死鹹,反而辣中帶香;而冬瓜豬骨白鍋湯底好清甜,煲得好夠火候,湯料仲好足,飲起黎有暖胃既感覺,兩款湯底完全滿足到吾同人既口味.至尊和牛系列:口感鮮嫩、油香四溢主打既澳洲純血和牛,d牛肉雪花分布均勻,燙熟後油香四溢,咬落好鮮嫩,肉質軟滑;澳洲精選無激素牛板腱肉有嚼勁,牛味濃厚;安格斯特級牛肉油脂比例剛好,吾會太肥膩。另外仲有其他肉類,例如

性價比高嘅至尊澳洲和牛套餐C

湯底推薦:台灣麻辣鍋 + 冬瓜豬骨白鍋

至尊和牛系列:口感鮮嫩、油香四溢

主打既澳洲純血和牛,d牛肉雪花分布均勻,燙熟後油香四溢,咬落好鮮嫩,肉質軟滑;澳洲精選無激素牛板腱肉有嚼勁,牛味濃厚;安格斯特級牛肉油脂比例剛好,吾會太肥膩。另外仲有其他肉類,例如澳洲Q彈牛五花趾、澳洲上腹牛五花、牛舌芯、豬梅花、荷蘭豬五花同花雕雞腿肉等,選擇多到吾知點揀,肉質都好新鮮。

海鮮系列:海蝦最岩打邊爐

海鮮方面,海蝦大大隻,肉質爽口彈牙;仲有鱸魚片、蝦滑、墨魚滑,青口等,d海鮮質素係放題店黎講算係非常吾錯。

港式點心任食:粉果超正,絕對必試!

點心系列仲有鹹水角、燒賣、菜苗餃、大良炸鮮奶、蝦餃、香滑奶皇包同酥炸花枝丸。款款都係即叫即做,熱辣辣上枱。最推介粉果,皮薄而有彈性,餡料非常新鮮,我地忍唔住encore左數次,真係好味過好多酒樓既點心!

自助區多款火鍋配料

自助區既選擇都非常多:有南瓜、白玉菇、鮮香菇、金針菇、玉米、蕃茄、冬瓜、芋絲、蟹柳、福袋、龍蝦丸、土豆、山藥、唐生菜、油麥菜,娃娃菜等等,應有盡有,仲有熟食既五香牛腩同香鹵豬手,真係多到食吾哂~

甜品收尾:Haagen Dazs 雪糕+港式甜品

最後每人仲送一杯Haagen Dazs雪糕,完美收尾。自助區仲有陳皮紅豆沙、蛋花粟米羹等港式甜品可以自取,絕對滿足晒甜品控既需要。
2024-12-22 174 浏览
最近我有幸造訪了一間放題店名叫點滾鮮的火鍋及中式點心放題從新鮮的火鍋配料到精緻的點心每一口都讓我沉醉於美食的海洋中火鍋的配料有澳州牛五花趾肉質鮮嫩口感彈牙是火鍋的最佳伴侶更有安格斯特級牛肉和澳洲純血和牛牛舌芯和口感獨特充分展現了肉的原汁原味-荷蘭特選豬梅花脂肪分佈合理加上如虎蝦等海鮮配料火鍋的更加多樣化除了火鍋這裡的中式點心同樣令人驚艷蝦餃燒賣餡料豐富皮薄肉滑令人印象深刻金錢肚和牛柏葉更是展現了廚師的用心蠔皇鮮竹卷和菜苗餃賣相不僅好看口感也出色我幾肯定完全是大酒樓出品的出品質素小吃有麻辣鴨血香滷豬手五香牛腩花枝丸等其是豬手和牛腩入口即化實屬佳品最後有芒果糯米糍和大良炸鮮奶作為甜品為這頓美食畫上完美的句號
最近我有幸造訪了一間放題
2024-12-19
點心
牛舌芯
  • 蝦餃燒賣
又與屯門牛朋友相聚 🫶🏻 今次帶我去這間有點心吃的任食火鍋店 🐮🔸至尊澳洲和牛套餐任食澳洲無激素牛肉 😍 脂肪分布均勻十分有牛味 🥰 稍稍下鍋幾秒就可以吃了❣️🔸湯底有10款湯底可以選擇,今次選了鴛鴦鍋,芫荽皮蛋肉片湯底和台式麻辣湯底 😋 🔸任叫食材有其他肉類、海鮮、水餃等等很多選擇 🤤🔸任食點心最特別的就是可以任叫港式點心 🤩🔸自助區除了丸類、菜類和飲品外,還有台式小食和甜品 😳 超滿足 另外還可以使用店內的電視機自己投屏!服務很好,性價比很高 👍🏻

🔸至尊澳洲和牛套餐

🔸湯底

🔸任叫食材
有其他肉類、海鮮、水餃等等很多選擇 🤤

🔸任食點心
最特別的就是可以任叫港式點心 🤩

🔸自助區
除了丸類、菜類和飲品外,還有台式小食和甜品 😳 超滿足

今日遠到而嚟屯門辦事市區人入屯門原來真係好遠🥹加上天氣凍凍地就決定夜晚揾埋住附近既朋友一齊打邊爐佢話想試下一間bookmark左一排既台式點心火鍋 好似無咩地方係台式火鍋+小食+點心任食既crossover!好啱好貪心既我😂去到講真位置唔太起眼 就係小店既裝修不過依家做緊85折優惠就試試佢!我地揀咗至尊和牛火鍋餐 佢標榜用澳洲無激素牛肉湯底揀咗養生湯同紅燒牛肉湯 強烈推薦後者非常入味 基本上唔使點調味料🤌🏻啲肉雖然比較薄 但相當有牛味 而且冇太多肥肉火鍋配料有好多選擇 另外有肉燥飯俾你任拎通常做火鍋為主嘅 side dish都比較伏抱住試伏心態試點心同小食 點知相!當!驚!艷 !小食叫左花枝丸 甜不辣 地瓜條全部即叫即整 有台灣食到既感覺點心輕輕地叫左蝦餃燒賣金錢肚上菜既時候個樣絕對比得上酒樓岩岩出爐 熱乎乎既熱氣 一直滲出令人垂涎三尺🤤食欲大增 真係幾唔錯仲有一樣嘢好特別 就係部電視可以自己投屏播野睇不過嗰晚咁啱坐唔到呢個位有點可惜整體嚟講可以encore!係性價比高既選擇
今日遠到而嚟屯門辦事
市區人入屯門原來真係好遠🥹加上天氣凍凍地
就決定夜晚揾埋住附近既朋友一齊打邊爐
佢話想試下一間bookmark左一排既台式點心火鍋
去到講真位置唔太起眼 就係小店既裝修
不過依家做緊85折優惠就試試佢!
我地揀咗至尊和牛火鍋餐 佢標榜用澳洲無激素牛肉

湯底揀咗養生湯同紅燒牛肉湯 強烈推薦後者
非常入味 基本上唔使點調味料🤌🏻
啲肉雖然比較薄 但相當有牛味 而且冇太多肥肉
火鍋配料有好多選擇 另外有肉燥飯俾你任拎

通常做火鍋為主嘅 side dish都比較伏
抱住試伏心態試點心同小食 點知相!當!驚!艷 !

小食叫左花枝丸 甜不辣 地瓜條

仲有一樣嘢好特別 就係部電視可以自己投屏播野睇
不過嗰晚咁啱坐唔到呢個位有點可惜

整體嚟講可以encore!係性價比高既選擇

2024-12-20 157 浏览
新界大西北一向比人美食沙漠的觀感,美食寥寥可數,而位於屯門時代廣場的點滾鮮點心火鍋堪稱荒漠中一處綠洲。火鍋平時就食得多,今次試試新意思,來個「台式火鍋x港式點心」雙重放題 。店舖採用澳洲無激素牛肉以及美國安格斯牛肉,重點推介肉味最濃的澳洲純血和牛肩肉、油花較豐富的澳洲上腹牛五花、以及爽彈的精選牛舌芯。不吃牛的朋友也有豚肉及雞肉選擇。火鍋配料也是落足本,有多款海鮮選擇,如海蝦、扇貝、魷魚、墨魚滑等。最特別是竟然有中式點心,包括淮山杞子燒賣、鳳城鮮蝦水餃和水晶球,想不到與火鍋也頗夾,而且所有點心是店內點心師傅每日新鮮製作,誠意十足。
2024-12-15 290 浏览
屯門好友帶我去位於屯門時代廣場南翼2樓26-27號舖的點滾鮮點心火鍋食放題,環境舒適,坐得舒服。我地2位都點左C餐的至尊澳洲和牛火鍋餐(120分鐘)$591.60(同行有 85折,原價$696)。湯底揀左鴛鴦鍋的鳳梨濃鮮蕃茄湯拼養生雞湯。我地食左澳洲精選牛板腱、精選牛舌芯、安格斯特級牛肉、澳洲純血和牛....等;海蝦、蝦滑、墨魚滑、鱸魚片、韮菜餃、鮮蝦餃、雜菜藍....等;點心任點任食:蝦餃、燒賣、鮮蝦豆苗餃、四季豆...等。整體黎講係材料新鮮,火煱湯底濃郁,生料豐富及任食;而熟食方面有台式小食,中式點心,甜品都係任飲任食,最後每人都有一杯 Haagen-Dazs 雪糕。
屯門好友帶我去位於屯門時代廣場南翼2樓26-27號舖的點滾鮮點心火鍋放題,環境舒適,坐得舒服。

點心任點任食:蝦餃、燒賣、鮮蝦豆苗餃、四季豆...等。

• 至尊澳洲和牛火鍋餐
👍🏻C餐:至尊澳洲和牛火鍋餐呢間餐廳主打台式火鍋加港式點心雙重放題 今次我哋選擇咗最高級嘅C套餐 可以享用到最高級嘅澳洲和牛 同時間又啱晒海鮮控 勁多海鮮選擇🤭食之前記得準備好個肚仔 因為真係好多嘢食餐廳有超過10款嘅港式點心 有燒賣、鳳爪、鮮竹卷、粉果等等 每一樣都好似係即叫即蒸 上枱時 都係熱辣辣出晒煙 每款都好好味✅而台式小食類都好出色 鹽酥炸杏鮑菇、酥炸花枝丸、台灣香腸、梅香地瓜條、香酥甜不辣等等都值得大家一試🎉店員都好貼心 入座時店員會詳細解釋套餐內容 最犀利嘅係 有啲枱有電視機 可以直接投屏 好有驚喜❤️
👍🏻C餐:至尊澳洲和牛火鍋

2024-12-13 231 浏览
火鍋放題♨️就食得多加埋🥟點心都係第一次, 平時朝早鬼咁忙真係冇時間抽空出去🫖飲茶, 而家好啦夜晚一度打邊爐仲可以一到食點心, 點心要慢慢食慢慢嘆先夠開心🥳好鍾意佢哋其中一樣點心就係水晶🫘豆沙球外皮煙煙韌韌裏面紅豆蓉好正😍今次我哋就叫咗酸菜湯底同埋壽喜燒, 我哋酸菜湯底加入咗好多🐟魚片變成酸菜魚🤣壽喜燒嗰個我哋加入咗好多菇類索晒啲汁好好食鍾意食👅牛舌嘅朋友都唔好錯過佢哋嘅牛舌芯, 配合埋酸菜湯底真係好好食😋最估唔到佢哋有生燒賣我哋就叫咗一份愛嚟打邊爐正嘅就食得多打邊爐都係一次😂佢哋仲有電視機(可以自己投屏)、台式火鍋食材、澳洲無激素牛肉、點心任食、台式小食、性價比高😚

壽喜燒嗰個我哋加入咗好多菇類索晒啲汁好好食

佢哋仲有電視機(可以
自己投屏)、台式火鍋食材、澳洲
無激素牛肉、點心任食、台式小
食、性價比高😚

2024-12-11 249 浏览
5星好評,真係好少喺屯門食到一間好食嘅任食火鍋。仲要晏晝啲點心都係唔錯,雖然細細間,但係都貼近客人嘅需要。職員服務態度好好,食物新鮮。牛肉質素就算最平價錢都口感唔錯!款式都多選擇。五香牛腩炆得好入味。豬手都好好食。整體所有食物質素都好。台灣炸物唔會油淋淋味道啱啱好,唔會過鹹 又有中式西式甜品攞!晏晝食點心嗰啲點心質素都好好食。尤其是佢嘅蕃茄上湯鮮竹卷,好入味,非常推介呢間店,如果過開屯門支持吓呢間小店,真心平靚正。

2024-12-09
2024-12-11 246 浏览
到屯門換領贈品,到此一遊心態下,在屯門開餐,朋友推介點滾鮮,說是性價比甚高,果然是真話 😂😂尚算寬敞舒適,枱面夠大,可容納所有有火鍋食材。蔬菜類、丸類、副食品等,可在凍櫃自取,有十多款不同食材,悉隨尊便,任飲任食 🥳🥳。是夜的豐富火鍋盛會,未食都大滿足!點了鴛鴦鍋,分別是日式壽喜燒拼阿厘山菇菌湯,滾牛肉就壽喜燒,副食品則是山菌湯,正!全店選用澳洲認證無激素牛肉,食得放心,牛肉肥瘦均勻,有肉味,任食無得輸,健康又好味!點了少量海鮮,有扇貝、大蝦、班片等,任食的海鮮都絕不馬虎,質量有水準,鮮甜好味!手打豬肉丸,跟機打的截然不同,口感鬆軟,肉味鮮香,一試難忘。取了生菜、娃娃菜、蕃茄、金菇、蟹柳、貢丸、福袋等,一次食齊多款美食,要是逐項收費,一點不便宜!鹵肉飯,味道一流,平日甚少吃飯的小編,試了一口,即秒殺了一碗,太邪惡了😂😂😂炸雞脾菇及台灣腸,簡單的好味道甜品是 Häagen-Dazs 雪糕,每位一杯,完美的一餐。

尚算寬敞舒適,枱面夠大,可容納所有有火鍋食材。

是夜的豐富火鍋盛會,未食都大滿足!

炸雞脾菇及台灣腸,簡單的好味道

2024-12-10 228 浏览
今日同朋友去咗屯門巿中心行街,好耐都無打邊爐,見到有間火鍋店,門口poster寫台式火鍋再加點心放題,而且採用澳洲無激素牛肉,更加吸引入去!入座起計,限時坐120分鐘任飲任食!我哋揀咗C餐至尊澳洲和牛火鍋餐,可以鴛鴦湯底,揀左阿里山野菌和鳳梨蕃茄湯,湯底養生又好夠味👍🏻自助形式:醬汁可以加蔥蒜調味!火鍋蔬菜加埋丸類,都有二十幾款!蔬菜類亦有唐生菜,娃娃菜等…丸類有我至愛嘅龍蝦丸,墨丸😍亦有牛丸,貢丸等…飲品有好多不同種類罐裝,如果唔飲凍嘢,亦有熱水和熱水提供!甜品:有芒果布甸…每日一杯Häagen-Dazs雪糕碗仔翅:真係足料,有雞絲,菇仔,木耳…而且好夠味,不會稀澳洲肉類:食材好新鮮,採用靚牛肉,食到不同的部位!牛舌芯幾特別,食落去有啲彈牙!海鮮有海蝦,大大隻,又彈牙亦有扇貝,青口等…點心:有蝦餃,皮薄餡靚燒賣,有蝦肉菇,仲有蟹籽舖面叉燒包,牛柏葉等…環境幾舒服,上菜速度快,都好快收碟,抽風不錯,食完件衫都唔覺有味

碗仔翅:真係足料,有雞絲,菇仔,木耳…而且好夠味,不會稀

海鮮有海蝦,大大隻,又彈牙
亦有扇貝,青口等…

點心:有蝦餃,皮薄餡靚
燒賣,有蝦肉菇,仲有蟹籽舖面
叉燒包,牛柏葉等…

2024-12-08
天氣凍最啱就係打邊爐,出街打邊爐最好嘅就係乜都唔使諗,而且款式有多!發現到呢一間火鍋放題,除咗有火鍋任食之外,竟然仲有點心任食,而且價錢唔貴!重點係仲有獨立屏幕可以連手機睇戲/ 睇電視,超正呀!今次就食咗個澳洲和牛套餐,和牛質素都幾高!外面仲有自助區,自助區除咗有火鍋配料之外,仲有甜品同一啲熱盤,個五香牛腩真係幾正!豬手都炆得好腍好入味!點心種類都非常之多,蝦餃、燒賣、牛栢葉、流沙包等等!點心全部即叫即蒸,全部熱辣辣,個流沙包堅流沙!最後套餐仲會包括大牌雪糕每人一杯,夜晚入座仲會有唔同嘅優惠,整體嚟講價錢唔貴款式多,味道都唔錯!

今次就食咗個澳洲和牛套餐,和牛質素都幾高!
豬手都炆得好腍好入味!

2024-12-10 138 浏览
我們今晚揀選了一個暖和的火鍋晚餐,無疑是最佳選擇。品嚐了至尊澳洲和牛火鍋餐,這是一個提供120分鐘食用時間的豪華套餐,價格為成人$348 (未計10% S.C.)。這間餐廳的火鍋以台式火鍋為主打,並且提供港式點心任食,令人驚喜的是,所有食材均選用無激素的澳洲牛肉,確保了肉質的鮮嫩與安全。此外,還有多款台式小食供應,讓人可以在火鍋之餘,享受更多不同的美食。(推介豬手, 滿滿骨膠源! )火鍋的食材新鮮可口,牛肉片切得適中,肉質鮮嫩,入口即化。搭配自製的火鍋底料和多款醬料,讓每一口都充滿風味。店內的點心種類繁多,無論是蝦餃、燒賣還是春卷,都能滿足顧客的味蕾。整體而言,這個火鍋套餐不僅性價比高,還能讓食客享受到多樣的美食體驗,非常適合家庭聚餐或與朋友相約。無論是食材的質量還是用餐的環境,都令人滿意,值得再次光臨。
我們今晚揀選了一個暖和的火鍋晚餐,
無疑是最佳選擇。品嚐了至尊澳洲和牛火鍋餐,
這是一個提供120分鐘食用時間的豪華套餐,
價格為成人$348 (未計10% S.C.)。

這間餐廳的火鍋以台式火鍋為主打,並且提供港式點心任食,
令人驚喜的是,所有食材均選用無激素的澳洲牛肉,
確保了肉質的鮮嫩與安全。此外,還有多款台式小食供應,
讓人可以在火鍋之餘,享受更多不同的美食。
(推介豬手, 滿滿骨膠源! )

火鍋的食材新鮮可口,牛肉片切得適中,肉質鮮嫩,
入口即化。搭配自製的火鍋底料和多款醬料,
讓每一口都充滿風味。店內的點心種類繁多,
無論是蝦餃、燒賣還是春卷,都能滿足顧客的味蕾。

整體而言,這個火鍋套餐不僅性價比高,
還能讓食客享受到多樣的美食體驗,
非常適合家庭聚餐或與朋友相約。
無論是食材的質量還是用餐的環境,
都令人滿意,值得再次光臨。
2024-12-09 120 浏览
聽同事講屯門有間食台式火鍋+港式點心雙重放題嘅餐廳,於是我哋幾個老友趁天氣凍凍哋就約去呢度打邊爐。呢晚我哋揀咗C餐 - 至尊澳洲和牛火鍋餐。自選鍋底底我哋揀咗鳳梨濃鮮蕃茄湯拼養生雞湯,好有台式風味。食完幾款不同部位嘅牛肉,肉味濃,食落唔嚡口,而且餐廳選用澳洲無激素牛肉,食落安心啲,好加分。除咗牛肉外,其他食物選擇都多,例如有豬肉、雞肉、蝦、魷魚、鱸魚片、蝦滑、墨魚滑等,最驚喜係蝦餃燒賣都可以打邊爐,味道仲唔錯。蔬菜、醬料、丸類、部分小食、湯品、甜品及飲品就可以出去自取。另一重點係點心任食,叫咗蝦餃、流沙包、水晶包、粉果、炸鮮奶及咸水角等,點心質素幾好。餐廳亦有提供台式小食,當中鹽酥菇、台式香腸及地瓜條都好味。最後每位奉送1杯Haagen Dazs雪糕,為呢餐畫上完美句號。整體而言,可以一次過食齊火鍋+點心放題,食物質素又唔錯,呢餐性價比都算高。#香港旅行 #香港美食 #香港探店 #台式火鍋 #屯門火鍋 #點心 #屯門時代廣場美食 #屯門市廣場美食

呢晚我哋揀咗C餐 - 至尊澳洲和牛火鍋餐。

2024-11-28