今次同朋友殺入屯門試呢間「點滾鮮」,唔單止打邊爐任食咁簡單,仲有即場製作嘅點心,質素拍得住高級酒樓,仲要係無限任點,二人同行開始計起仲有好多優惠,絕對係屯門街坊嘅福音!超足料湯底:冬瓜豬骨白湯+野菌鍋雙拼我哋揀咗新款「冬瓜豬骨白湯」拼「野菌鍋」,一上枱就嚇親!個冬瓜豬骨湯真係有大大嚿豬骨喺度,湯底熬到奶白色,飲落去超濃郁但唔油膩,仲有淡淡冬瓜清香,打邊爐前飲咗兩碗都唔夠喉~野菌鍋就真材實料,有齊香菇、杏鮑菇同金針菇,菌香十足,同豬骨湯一濃一清配搭得剛剛好~高質食材:靚牛肉+巨型海鮮牛肉油脂分佈靚到不得了,雪花紋理清晰,輕輕一淥就食得,入口牛味香濃又唔會太肥膩~海鮮方面真係要俾個like,海蝦大隻到成隻手掌咁長,蝦肉爽脆鮮甜;扇貝厚肉彈牙,完全冇雪藏味,我同朋友encore咗三轉~即製點心:完勝酒樓水準最驚喜係佢哋嘅即場製作點心,全部即叫即蒸~菜苗餃皮薄餡多,菜苗翠綠爽口~蝦餃晶瑩剔透,每隻都有成兩隻蝦;燒賣豬肉同蝦比例完美,頂頭仲有蟹籽~真心講,比好多連鎖酒樓嘅點心更好食,而且任食唔使就住就住~自助區多到眼花:蔬菜+丸類+甜品自助區選擇多到誇張,蔬菜有成十幾款~丸類除咗普通款式,仲可以

超足料湯底:冬瓜豬骨白湯+野菌鍋雙拼

高質食材:靚牛肉+巨型海鮮

即製點心:完勝酒樓水準

自助區多到眼花:蔬菜+丸類+甜品
自助區選擇多到誇張,蔬菜有成十幾款~丸類除咗普通款式,仲可以自己落單,叫鮮蝦雲吞同埋鳳城水餃~最正係自家製甜品,試咗芒果布甸同涼粉,甜度剛好唔會死甜,食完火鍋嚟碗超滿足~

貼心設備:每個座位有得投屏
不得不讚佢哋嘅座位設計,每個卡位都有私人投,可以connect自己手機播劇~
2025-05-23
2025-04-06 1106 浏览
點滾鮮屯合街2 號屯門時代廣場南翼L2 26-27號C餐至尊澳洲和牛火鍋餐鴛鴦湯底:養生雞湯底味道鮮美,散發著淡淡的雞肉香氣,中藥材的香味,如枸杞、蟲草花、桂圓等,湯色金黃透亮,口感滑順,既有雞肉的鮮甜,又融合了藥材香味和甘甜日式壽喜燒: 壽喜燒的湯底醬油的鹹味與香氣,湯底充滿層次感,味道更加圓潤澳洲和牛:和牛的肉質非常細膩,紋理分布均勻,肉質柔軟。和牛的脂肪甘香,味道濃郁,肉香四溢,高脂肪含量,和牛在口中瞬間融化,和牛肉帶甘甜,令人回味無窮海蝦:大大隻虎蝦,蝦肉爽口彈牙,鮮甜,新鮮特選豬梅花:梅花肉肉質柔嫩,口感滑順,肉香味濃郁,脂肪分布均勻,保持汁液,口感鮮美多汁,梅花肉有一絲自然的甜味還有澳洲精選牛板腱,鱸魚片,安格斯特級牛肉,扇貝,澳洲Q彈牛五花趾,魷魚,澳洲上腹牛五花,精選牛舌芯,蝦滑,鮮蝦餃,韭菜餃,鳳城鮮蝦水餃,淮山杞子燒賣,台式蛋餃,特選豬梅花,墨魚滑,荷蘭豬五花,青口,花雕雞腿肉,很多款式食物都很不錯
點滾鮮

屯合街2 號屯門時代廣場南翼L2 26-27號

C餐
至尊澳洲和牛火鍋

海蝦:大大隻虎蝦,蝦肉爽口彈牙,鮮甜,新鮮

• 點心
  • 牛肉
前排同朋友講開想搵d新地方chill下,岩岩好見到屯門市中心新開左間「點滾鮮點心火鍋」,主打台式火鍋放題,仲話可以任食點心,聽落即刻心動!於是同朋友一齊過黎試下。呢度真係好正,點心係即叫即做,超新鮮,仲有好多台式小食揀。重點係每張枱有部電視,可以投屏睇自己中意既片,邊食邊睇,超chill,成晚都好relax。.至尊澳洲和牛火鍋餐今次我地揀左套餐C「至尊澳洲和牛火鍋餐」,任食兩小時,原價$348,但而家有同行優惠,兩人同行有85折,計落真係幾抵食!兩小時任食時間岩岩好,吾會太趕,又夠飽肚,性價比真心高。.鴛鴦鍋湯底初體驗湯底我地揀左鴛鴦鍋,一邊係正宗台灣麻辣鍋,一邊係南洋椰香冬陰功鍋。湯料真係好足,麻辣鍋香辣過癮但吾會太嗆,冬陰功湯底就係驚喜位,味道超濃郁,椰香同酸辣味好平衡,愈煮愈入味.澳洲和牛肉質正主角澳洲純血和牛真係不得了,油花分佈靚,入口嫩滑又juicy,牛味濃郁但吾膩。仲有澳洲精選無激素牛板腱同安格斯特級牛肉,質感同味道都好有驚喜。另外仲有澳洲Q彈牛五花趾、上腹牛五花、牛舌芯,豬梅花,荷蘭豬五花同花雕雞腿肉,每款肉質都好有特色,煮幾秒就食得,吾使點醬都夠味。.海蝦同蝦滑好鮮甜海

至尊澳洲和牛火鍋

鴛鴦鍋湯底初體驗

澳洲和牛肉質正

海蝦同蝦滑好鮮甜

海蝦大大條,肉質彈牙又鮮甜,蝦頭仲有膏,超滿足!蝦滑同墨魚滑都好滑嫩,入口有淡淡海鮮香,配湯底一齊食好正。仲有鱸魚片、魷魚同青口,款款都新鮮,份量夠大,完全吾吝嗇。

餃子控的天堂

作為餃子控,點滾鮮既鳳城水餃同韭菜餃真係必試!餃子即叫即包,皮薄餡靚,韭菜餃綠油油好新鮮,咬落滿口韭菜香;鳳城水餃就超足料,肉汁豐富。麻辣鴨血都好入味,嫩滑又夠辣。自助區仲有白玉菇、魚餅、墨汁丸、娃娃菜、油麥菜、章魚丸、蓮藕同蔥爆牛丸,揀到眼花撩亂。

點心小食驚喜連連

點心方面試左鹹水角、蠔皇鮮竹卷、粉果、菜苗餃、梅香地瓜條同酥炸花枝丸,款款即叫即做,熱辣辣上枱。粉果特別正,皮薄餡靚,睇得出好新鮮,我encore左幾次都吾夠!梅香地瓜條比薯條更勝一籌,又香又脆,甜薯味好突出。菜苗餃同酒樓質素有得比,入面滿滿鮮蝦肉,食到停吾落。

自助區同甜品加分

自助區選擇多,有南瓜、白玉菇、鮮香菇、金針菇、玉米、蕃茄、冬瓜、芋絲、牛百葉、土魷、墨汁丸、蔥爆牛丸、豆卜、當歸枸杞丸、蟹柳、福袋、龍蝦丸、白蘿蔔、蓮藕、山藥、唐生菜、油麥菜同娃娃菜,樣樣新鮮。熟食有台灣肉燥同香鹵豬手,自製左個台灣肉燥飯好好味!甜品仲有香芒布丁、椰汁紅豆糕、黑糖仙草同香芋椰汁西米露,款款都好精緻。

Haagen Dazs雪糕完美收尾

食到尾聲,每人仲送一杯Haagen Dazs雪糕,味道濃郁又冰涼,真係一個perfect ending!整體黎講,點滾鮮無論食物質素定係環境都好有驚喜,屯門朋友真係要試下
2025-03-13 1462 浏览
火鍋的主角——**澳洲純血和牛**,這種和牛以其細膩的油花和豐富的肉質而聞名,當我將薄切的和牛放入鍋中,幾秒鐘後便能看到肉片微微變色,散發出誘人的香氣。輕輕一咬,肉質的鮮嫩與油脂的香醇在口中交融,讓我感受到一種無法言喻的幸福感。這種肉質的滑順感,**澳洲精選牛板腱**,這部分的肉質相對較為結實,但卻同樣美味。牛板腱的肉味濃郁,搭配火鍋的湯底,讓每一口都充滿了肉香。這種肉質的嚼勁讓我感受到牛肉的原汁原味,與和牛的細膩形成了鮮明的對比,卻又不失和諧。**安格斯特級牛肉**則是另一種令人驚喜的選擇。這種牛肉的肉質紋理分明,油花適中,當我將其放入火鍋中煮熟後,肉質依然保持著彈性,口感極佳。每一口都讓我感受到安格斯牛肉的獨特風味,讓人回味無窮。除了牛肉,火鍋中還有**美味中蝦**,這些新鮮的蝦子肉質鮮甜,與牛肉的濃郁形成了絕佳的搭配。將蝦子放入鍋中煮熟後,肉質彈牙,鮮美的海味讓整個火鍋的風味更加豐富。火鍋的**任食點心**更是為這次的用餐增添了不少樂趣。各式各樣的小吃,如餃子、春捲等,讓我在享受牛肉的同時,也能品嚐到不同的口味。

2025-03-07
今晚與朋友慶祝好消息,帶他來點滾鮮吃台式火鍋放題,除了喜歡這裏有肉、有海鮮,還有好吃的手工點心。卡位設有投屏,可以播放自己想看的節目,是 bonus啊!要吃得好,一定選放題C餐,肉類選擇最多。點了芫茜皮蛋湯和冬陰功湯,一濃一淡的湯底,增加火鍋口味。是澳洲無激素牛肉,包括純血和牛肉肩肉,口感真的很嫩滑;牛舌心很爽口,也是我最愛之一;安格斯精選牛肉,口感則比較結實。再配搭一點台式小食。不能不試麻辣鴨血,非常入味,鹹香帶麻,又不會太辣,超開胃!台灣香腸是比較像臘腸的,炸過爽口又有臘肉油香,鹹甜適中,幾乎每枱都點。海鮮類有大大隻海蝦,吃完再返點;、魷魚、扇貝、青口都很新鮮;蝦滑、墨魚滑是這裏自家製作,火鍋必備。點心火鍋料,推介要試淮山杞子燒賣,中式燒賣配料煮在鍋裏,完全沒有鬆散,咬下更是鮮甜多汁。要留肚吃點心,這裏的點心師傅,每天手工製作點心,即點即蒸,真的與一般酒樓點心很不同,吃得出的新鮮。喜歡奶黃包,奶黃香甜流心;叉燒包用料很好,啖啖肉,而不是肥豬肉;牛肚是我和朋友的至愛,炆得入味又夠軟滑,非常好吃;鳳爪醬汁龍濃淡得宜,熟度剛好不會淋到爛,有口感。吃甜品,自助取的有中式糖水:椰汁芋頭西米露

甜品,自助取的有中式糖水:椰汁芋頭西米露,熱在鍋裏,吃的時候還是熱呼呼的,令芋頭散發香味,甜度適中,椰汁味香甜,好味!
雪櫃裏的甜品又有芒果布甸、杯仔奶凍、寒天、仙草等。而每位也可點一杯häagen-dazs雪糕,吃得捧著肚子走!

朋友吃完都很滿意,大讚台式丸類和小吃好味,還有手工點心吃,能吃的話,絕對值回票價,有聚會一定再來!
2025-03-05
2025-06-07 0 浏览
放工後同朋友過嚟食自助火鍋。間舖跟住Map行好易搵到。位置好鬆動,唔會擠迫,環境都OK幾舒服。食嘅話可以有海鮮肉類等各種選擇,甚至炸物都有,譬如炸薯條炸杏鮑菇等等脆口好食。上菜都好快,火鍋底我揀咗冬陰功同埋野菌湯好OK兩種味道都。自助區選購蔬菜都好多款,食材新鮮。嘢飲都成幾個雪櫃咁多嘢揀。都有好多甜品揀,布蕾我最鍾意哈哈仲有紅豆沙糖水、五香牛腩、肉燥飯、滷水豬手。同埋最尾有開心果味嘅Häagen-Dazs非常OK
上菜都好快,火鍋底我揀咗冬陰功同埋野菌湯好OK兩種味道都。
自助區選購蔬菜都好多款,食材新鮮。
嘢飲都成幾個雪櫃咁多嘢揀。都有好多甜品揀,布蕾我最鍾意哈哈
仲有紅豆沙糖水、五香牛腩、肉燥飯、滷水豬手。
同埋最尾有開心果味嘅Häagen-Dazs非常OK
炸杏鮑菇、炸薯條、法式布蕾、陳皮紅豆沙
2025-06-02
炸杏鮑菇、炸薯條、法式布蕾、陳皮紅豆沙
  • 炸薯條、炸杏鮑菇、法式暴布蕾、陳皮紅豆沙
鐘意打邊爐同食點心嘅大家要注意!依間性價比高~一次過滿足你兩個願望嘅邊爐店😆全店選用澳洲無激素牛肉、台式小食、點心任食🤩而且座位嘅電視機有投屏功能,可以播自己想睇嘅嘢~同朋友一齊睇波、追劇都好fit啊😎🐮至澳洲和牛火鍋餐自選鍋底有八款可以選擇~我哋試了惹味的南洋椰香冬陰功同正宗台灣麻辣🌶️牛肉好豐富~有澳洲純血和牛、澳洲精選牛板腱、安格斯特級牛肉、精選牛舌芯、澳洲Q彈牛五花趾、澳洲上腹牛五花。海鮮方面提供海蝦、鱸魚片、扇貝、魷魚、青口,仲有彈牙蝦滑同墨魚滑🔥仲有多款火鍋特色配料~韭菜餃、鳳城鮮蝦水餃、台式蛋餃🌟重點一定係點心任食!有淮山杞子燒賣、鮮蝦餃、菜苗餃、香滑奶皇包同埋炸鮮奶!特別like蝦餃同菜苗餃,大大粒勁足料😆一定要留肚食啊!呵好漏咗任食每日即製台灣小食😎推介萬巒豬手、私房麻辣鴨血、台灣滷肉飯、香口的酥炸花枝丸杏鮑菰最後仲有自家甜品同每人一杯haagendaz🥳

🐮至澳洲和牛火鍋

最後仲有自家甜品同每人一杯haagendaz🥳

澳洲无激素牛肉无限任点直接封神🤤 涮5秒蘸沙茶酱,奶香爆炸+入口即化牛魔王必冲!吃完立刻加单三盘🥩💥 🍲 锅底选择多到纠结症发作!我们点了冬阴功+菌菇汤鸳鸯锅 ▪️冬阴功酸辣上头,涮海鲜绝配🌶️ ▪️菌菇汤鲜掉眉毛,煮蔬菜超清甜🍄 汤底免费续加,滚足2小时都不腻✨ 🥟 台湾点心多到选择困难!▪️虾饺皇皮薄馅靓,虾肉多到溢出来🦐 ▪️必试地道猪血糕+花枝丸(台湾夜市味!) ▪️番薯条🍠现炸现上!外脆内糯撒梅粉,秒杀快餐店 🍚 自助区暗藏王者!▪️台湾卤肉饭**肥瘦均匀,酱汁拌饭香晕了😭 ▪️红烧牛筋牛腩大块软烂,胶原蛋白爆棚 ▪️红烧猪手糯到黏嘴唇,补充战斗力必备🐷 ▪️收尾必挖陈皮红豆沙!绵密清甜解腻满分🍨 ▪️还有哈根达斯!吃完火锅狂炫甜品🍦 (电视可投屏,聚会加分项📺) 🌟點滾鮮📍屯门时代广场南翼2楼26-27号铺 #香港旅行 #香港美食 #香港探店 #台式火锅 #屯门火锅 #点心 #屯门时代广场美食 #屯门市广场美食
澳洲无激素牛肉无限任点直接封神🤤
涮5秒蘸沙茶酱,奶香爆炸+入口即化
牛魔王必冲!吃完立刻加单三盘🥩💥

🍲 锅底选择多到纠结症发作!
我们点了冬阴功+菌菇汤鸳鸯锅
▪️冬阴功酸辣上头,涮海鲜绝配🌶️
▪️菌菇汤鲜掉眉毛,煮蔬菜超清甜🍄
汤底免费续加,滚足2小时都不腻✨

🥟 台湾点心多到选择困难!
▪️虾饺皇皮薄馅靓,虾肉多到溢出来🦐
▪️必试地道猪血糕+花枝丸(台湾夜市味!)
▪️番薯条🍠现炸现上!外脆内糯撒梅粉,秒杀快餐店

🍚 自助区暗藏王者!
▪️台湾卤肉饭**肥瘦均匀,酱汁拌饭香晕了😭
▪️红烧牛筋牛腩大块软烂,胶原蛋白爆棚
▪️红烧猪手糯到黏嘴唇,补充战斗力必备🐷
▪️收尾必挖陈皮红豆沙!绵密清甜解腻满分🍨
▪️还有哈根达斯!吃完火锅狂炫甜品🍦
(电视可投屏,聚会加分项📺)

🌟點滾鮮
📍屯门时代广场南翼2楼26-27号铺

#香港旅行 #香港美食 #香港探店
#台式火锅 #屯门火锅 #点心
#屯门时代广场美食 #屯门市广场美食

#屯門美食 點滾鮮點心火鍋 🔥一個價錢~兩種享受!🤩🤩又可以打邊爐🥘又有點心食真係啱曬我💯呢間店係屯門時代廣場,新開業幾個月終於約到朋友去食啦,真係超級期待!😝😝😝未食野前,我想講佢啲座位好正,差唔多每枱都有部電視機仔🖥️,原來可以自己連線播片😯邊睇邊食超嘆💁🏻‍♀️,而且每張枱都好闊落,空間感十足,唔洗迫住聽隔離枱啲人講嘢🤣🤣🤣😋講返食物選擇非常多,湯底都好多款,我揀咗鴛鴦鍋🍍鮮甜鳳梨鮮蕃茄濃湯底🐤養生雞湯底味,有枸杞、蟲草花和桂圓等,十分足料🐮牛類肉質非常好,選用澳洲無激素牛,肉味香濃,咬落又唔會韌🥩澳洲純血和牛🥩精選牛板腱🥩安格斯特級牛肉🥩澳洲Q彈牛五花趾🥩牛舌芯另外有豬梅花,雞腿肉等等,海鮮方面有青口、魷魚、扇貝🦐海蝦大大隻爽口彈牙任食點心✨全部即叫即蒸叉燒包、鮮蝦餃、菜苗餃、蠔皇鮮竹卷,仲有鹹水角係必食呀!好好食🤤🤤🤤細個去茶樓係好鐘意食呢啲點心,如果有煎堆就更加正!!🔸多款台式小食有酥炸花枝丸、台灣腸、鴨血、台灣肉燥飯等🔸飲品除咗茶同汽水、仲有好多特色飲品,如紅豆薏仁水、仙草爽、石榴檸檬、蜜瓜奶茶等🔸自助區多款蔬菜、丸類、熟食自家製甜品,包括有芒果布甸、西米露、芒果糯米糍,Hä

呢間店係屯門時代廣場,新開業幾個月
終於約到朋友去食啦,真係超級期待!😝😝😝

🐮牛類肉質非常好,選用澳洲無激素牛,肉味香濃,咬落又唔會韌

任食點心✨全部即叫即蒸

🔸多款台式小食有酥炸花枝丸、台灣腸、鴨血、台灣肉燥飯等
🔸自助區多款蔬菜、丸類、熟食
自家製甜品,包括有芒果布甸、西米露、芒果糯米糍,Häagen-Dazs雪糕(每人一杯自選口味)

🙆🏻‍♀️今餐真係好滿足,食咗超級多款點心,我呢個至尊澳洲和牛火鍋餐(120分鐘)😋😋😋任食真係幾抵,我見8點半後入座仲抵食,💰價錢平啲仲免加一,早啲時間食二人同行都有85折,性價比好高👍🏻
🍖肉食兽の狂欢🥩澳洲上腹牛五花——连涮五盘都嫌不够!油脂纹路美如油画,涮3秒蜷成金黄卷!蘸点沙茶酱往嘴里一塞——奶香味混着肉汁“噗”地在嘴里爆开~🥩无激素牛板腱——筋肉纹理分明,嚼劲十足却丝毫不柴! 🌊海鲜佬认证の鲜🍤虎虾——壳脆到「咔嚓」裂开,虾肉弹到能打乒乓球🏓! 🧨台北夜市空降屯门🌭台湾香肠——煎得焦脆冒油花!肉粒分明,甜中带微辣,秒穿士林夜市~🍖卤牛腩——隐藏大佬!筋肉炖到“你侬我侬”,卤汁浸透每丝肉缝,咸甜带淡淡八角香,单吃下饭两相宜~ 🥢暗藏彩蛋の暴击🥛大良炸鲜奶——金黄脆皮咬开如云朵塌陷!内馅奶香浓到像抿了一口双皮奶,甜度刚刚好,外皮撒了微微咸的椒盐,罪恶感?不存在的!🥧现蒸点心——居然比茶楼还正!菜苗饺饺皮薄到透光,金钱肚爽脆带卤香!明明来吃火锅,却被点心勾了魂~ 🧊收尾の绝杀操作🍦哈根达斯一人一杯!挖一勺,冰凉感直冲天灵盖,火锅燥热瞬间清零!  点滚鲜攻略📍位置:屯门时代广场南翼2楼(屯门站C2出口步行500米)⏰ 营业时间:7:30-16:00 & 17:30-22:30💰人均:晚市HKD340(二人同行85折!四人同行更有一人免费)
🍖肉食兽の狂欢
🥩无激素牛板腱——筋肉纹理分明,嚼劲十足却丝毫不柴!

🌊海鲜佬认证の鲜
🍤虎虾——壳脆到「咔嚓」裂开,虾肉弹到能打乒乓球🏓!

🧨台北夜市空降屯门

🥢暗藏彩蛋の暴击

🧊收尾の绝杀操作

点滚鲜攻略
📍位置:屯门时代广场南翼2楼(屯门站C2出口步行500米)
2025-05-22
2025-05-30 76 浏览
今晚黎左間火鍋+點心任食既餐廳!二人鴛鴦鍋,壽喜燒同豬骨湯,湯底好多材料,夠濃郁!尤愛個壽喜燒,佢有壽喜燒既香味同甜味,但唔會甜到好誇張,食完都唔會好口渴!有自助區,可夾不同既丸同菜等。菜都新鮮同有唔少款!有我至愛吃既豆捲!浸一浸湯食超正!我地叫左c餐,至尊和牛火鍋呢間講明係採用澳洲無激素牛肉,加分!坐低會先上幾款肉,職員會介紹係咩種既肉。全部都好新鮮,有肉味!我地專攻牛肉,好滿足!澳洲純血和牛油脂分布好靚,唔會太肥,食落去好嫩,有牛味得黎唔會好重騷味,好好食!除左和牛外,仲有其他少見既上腹牛五花同五花趾,同樣夠新鮮同有牛味,食多幾碟就返本!正!!除左佢個火鍋,好值得一提係佢個即叫即蒸既點心!!!超超高質!蝦餃同燒賣都好足材料,勁多蝦,唔會好多肥肉,食落好彈牙!流沙包睇個樣都知正!熱辣辣,好流心,包皮同餡都好鬆軟!好食!金錢肚又係必食,好稔好入味,但又唔會太咸,每件都係金錢位,好好味!自己一個可以食一碟!太良炸牛奶又係推薦!外邊炸到好輕脆,入面係好滑流既牛奶!翻叫左幾次,超好食!食完晒食返杯雪糕作結尼,好滿足!二人同行有85折!一個價錢食晒火鍋同點心,抵!兩個大人帶個小朋友,小朋友免費
今晚黎左間火鍋+點心任食既餐廳!

有自助區,可夾不同既丸同菜等。菜都新鮮同有唔少款!

有我至愛吃既豆捲!浸一浸湯食超正!

我地叫左c餐,至尊和牛火鍋

呢間講明係採用澳洲無激素牛肉,加分!

坐低會先上幾款肉,職員會介紹係咩種既肉。
全部都好新鮮,有肉味!我地專攻牛肉,好滿足!

澳洲純血和牛

正!!

除左佢個火鍋,好值得一提係佢個即叫即蒸既點心!!!
超超高質!

蝦餃同燒賣都好足材料,勁多蝦,唔會好多肥肉,食落好彈牙!

太良炸牛奶又係推薦!
外邊炸到好輕脆,入面係好滑流既牛奶!翻叫左幾次,超好食!

食完晒食返杯雪糕作結尼,好滿足!

二人同行有85折!一個價錢食晒火鍋同點心,抵!兩個大人帶個小朋友,小朋友免費添!
會再去!
2025-05-29 77 浏览
鸳鸯锅是标配,一边是浓郁的番茄锅,酸甜开胃,涮啥都好吃;另一边是麻辣锅,花椒辣椒的香气扑鼻,辣味过瘾,是川渝口味爱好者的福音。1牛肉和猪肉的品质都超赞,色泽鲜艳,纹理清晰。牛肉入口鲜嫩多汁,猪肉也一点都不柴。而且无限续,实现吃肉自由真的不是梦!虾滑是必点,能吃到实实在在的虾肉颗粒,Q弹爽滑。鱼片也很新鲜,在锅里稍微一涮就熟,入口即化。种类繁多,有冬瓜、玉米、南瓜等各种蔬菜,还有鲜香菇、秀珍菇等菌菇类。都洗得干干净净,很新鲜,放在番茄锅里煮,清甜可口。炸物有酥脆的春卷和薯条,一口下去嘎吱响。蒸笼里的蒸点也很出色,排骨软糯入味,凤爪入即化,叉烧包甜香四溢。饮料区有罐装饮品,百事可乐、仙草爽等,能满足不同口味需求。调料区更是丰富,从常见的芝麻酱、香油、蒜泥,到特色的台湾沙茶酱、红腐乳,能调出各种心仪的口味。在香港这个物价水平下,能以这样的价格吃到如此丰富的火锅放题,真的很划算了。无论是朋友聚会还是家庭聚餐,都很合适。

聽同事講屯門有間任食點心同台式小食既火鍋店,今個weekend帶埋鍾意食點心既媽咪去試下,整體質素幾高質。鴛鴦鍋湯底:揀左「皮蛋芫茜肉片湯」同「阿里山野菌湯」,前者絕對係港式火鍋清流!湯底用上大量芫茜和皮蛋熬製,加入肉片鮮味倍增;野菌湯則充滿菇菌香氣,用料十足!C餐澳洲和牛盛宴:有多款澳洲無激素牛肉同新鮮海鮮任食。澳洲和牛油花分布均勻;牛五花趾口感彈牙,牛味濃郁;牛板腱肉質結實有嚼勁;牛舌芯爽脆鮮。海蝦大隻新鮮彈牙;扇貝飽滿鮮甜;蝦滑墨魚滑打得夠彈牙,台式蛋餃皮薄餡多,全部都有驚喜即蒸點心:燒賣彈牙,鮮蝦餃皮薄蝦爽,菜苗餃翠綠爽口,金錢肚滷得入味,點心水準拍得住酒樓台式小食:酥炸杏鮑菇外脆內多汁,甜不辣口感Q彈,炸番薯條香甜脆口,仲有其他豬血糕、花枝丸等,小食選擇比一般火鍋店豐富得多。自助區有有多款蔬菜、丸類、熟食仲有甜品!試咗芒果布甸同檸檬愛玉同黑糖仙草,甜度剛好,食到最後仲有一人一杯haagen dazs做飯後甜品,超滿足~最特別係每檯都有電視機,可以得投屏connect自己手機播劇,一邊食一邊睇,好享受!人均$300有齊高質和牛、新鮮海鮮、即蒸點心同娛樂設備,絕對係火鍋愛好者新據

最特別係每檯都有電視機,可以得投屏
connect自己手機播劇,一邊食一邊睇,好享受!

人均$300有齊高質和牛、新鮮海鮮、即蒸點心同娛樂設備,絕對係火鍋愛好者新據點!下次朋友聚會知道去邊啦~
2025-05-26 54 浏览
今晚同友人係屯門食火鍋任飲任食,估唔到仲有點心任食, 未見過兩者同時做任食,超吸引,一次滿意我食慾。我地點C餐 $348的 2小時任飲任食, 星期六 +$10,不過有85折,最後 $680/2位 食到超級飽。湯底揀左椰香冬陰公,香辣帶椰香,越食越辣,但味道吸引。紅燒牛肉湯,微微辣帶牛肉香味。澳洲純血和牛肩肉,唔會太多脂肪,牛味濃郁,鮮嫩口感,入口唔使點咬就吞到,味道好正。澳洲精選牛板腱,連住中間的筋位,牛肉嫩腍中帶點爽脆口感,好咬好味。澳洲上腹牛五花,纖維跟筋膜較多,肉的紋理也粗,但脂肪較多,入口有牛脂香。澳洲Q彈牛五花趾,酥脆肉質帶有筋膜,口感彈牙有嚼勁,多肉汁且鮮甜。豬梅花好嫩嫩彈彈,豬味都重,入口不會膩。海蝦大隻,肉質爽彈,食左10幾隻都係保持水準,好滿足。麻辣鴨血唔算太辣,也不太麻,大人細路都食到,鴨血味道幾濃,爽滑口感。鳳城鮮蝦水餃,調味剛好,有爽口鮮蝦同木耳絲,好咬多汁,鮮味突出。扇貝唔算好大隻,不過肉質嫩腍。蝦滑爽彈,蝦味都重。墨魚滑鮮甜,同樣彈牙好味。牛舌芯夠薄好快熟,口感爽脆,非常好咬。 蛋餃吸盡湯汁的味道,好正。任食點心都好吸引, 雖然選擇不多, 但蝦餃燒賣是必有的

豬梅花好嫩嫩彈彈,豬味都重,入口不會膩。

海蝦大隻,肉質爽彈,食左10幾隻都係保持水準,好滿足。

任食點心都好吸引, 雖然選擇不多, 但蝦餃燒賣是必有的,而且即叩即蒸,夠哂熱辣辣。
蝦餃皮薄嫩滑,蝦肉彈爽,燒賣肥瘦豬肉比例好,肉質嫩彈。
菜苗餃味道清淡不油,有爽口蝦肉,食多幾隻都唔膩。
薑蔥牛柏葉份量大,牛柏葉都原身爽脆,吸哂薑蔥汁,清爽不膩。
火鍋配料多選擇,另外掃code 落單的台式小食也很多款。蔬菜有3款,夠新鮮乾淨。丸類有8-10款,台式風味的丸。
甜品較吸引的牛奶布丁及芒果布丁都好受歡迎。
飲品有汽水、茶類,而茶類選擇多又好飲,芒果味、桃味、蘋果汁……都好飲。
最後食雪糕,每人一杯haagen-dazs,有5個味揀, 士多啤梨多果肉,酸甜好味。
  • 澳洲純血和牛肩肉
  • 澳洲精選牛板腱
  • 澳洲Q彈牛五花趾
  • 海蝦
  • 鳳城鮮蝦水餃
  • 蝦餃
  • 燒賣
2025-05-23 48 浏览
🔥 鸳鸯锅底·双倍满足 可选台湾麻辣锅(麻香过瘾)和老坛酸菜锅(酸爽煮海鲜超配),越煮越香! 🥩 澳洲和牛自由 C套餐畅吃M级雪花和牛、安格斯牛板腱,牛舌芯脆嫩多汁,鸡腿肉入味鲜滑。 🦐 海鲜新鲜度拉满 大虾鲜甜弹牙,酸菜锅配鲈鱼片超鲜!虾滑、墨鱼仔、青口随便加。 🥟 现包点心超实在 现点现做的翡翠韭菜饺、凤城虾饺,馅料塞满肉!台湾小吃同步供应。 🍧 甜品无限续 每人送哈根达斯,自助区还有芒果布丁、烧仙草、爱玉冻,解腻必备! 💡 隐藏福利 · 自助区含红烧猪手/五香牛腩 · 蔬菜每日新鲜到货 · 2人同行享85折📍 点滚鲜点心火锅 屯门时代广场南翼2楼(屯马线屯门站C口) #屯门高性价比火锅 #香港美食
🔥 鸳鸯锅底·双倍满足

· 自助区含红烧猪手/五香牛腩
· 蔬菜每日新鲜到货
· 2人同行享85折

📍 点滚鲜点心火锅
屯门时代广场南翼2楼(屯马线屯门站C口)

#屯门高性价比火锅 #香港美食
2025-05-22