2025-03-27 108 浏览
.上星期同老公去左屯門食呢間高質火鍋 地點距離西鐵站大約行5分鐘就到 非常方便佢地唔止火鍋了得 點心都一樣咁正 仲有我最愛既蝦餃同奶黃包!而且仲有私人電視機係隔離 可以連自己手機 一路食一路睇自己想睇既嘢👍🏻我地揀左至尊澳洲和牛火鍋餐🐂牛肉款式都唔少 每款都有驚喜 牛味香濃牛板腱脂肪較少 蛋白質高 食多兩塊都唔膩🥰牛舌芯爽口彈牙 純血和牛肉質軟腍🤤自助配料款式都好多 有我最愛嘅南瓜 淮山 魷魚鬚😍.湯底鴛鴦鍋揀左壽喜燒同紅燒牛肉湯 2款都好夠味 店員都好主動加湯另外 個人大推即食既麻辣鴨血同牛筋!牛筋炆得超腍身 最後記得留肚食雪糕呀!好滿足💓
上星期同老公去左屯門食呢間高質火鍋

另外 個人大推即食既麻辣鴨血同牛筋!牛筋炆得超腍身

最後記得留肚食雪糕呀!好滿足💓

2025-03-21
2025-03-26 58 浏览
見週末都有同行折扣優惠,乾脆點最貴的和牛C餐試一試。鴛鴦湯底一邊麻辣一邊野菌,野菌一上嚟已經好香,估唔到比麻辣仲搶味用QR code落肉類、小食、海鮮,其他丸同蔬菜自己夾,每次轉身都好似開盲盒,牛腩、滷肉飯、台式甜品等等都有,飲品亦有唔少。食肉獸主攻牛肉,和牛軟滑香口,牛舌同五花趾平時任食火鍋比較少見,口感唔錯,值得encore。台式小食點咗幾款都新鮮熱辣,幾款經典小食地瓜條、甜不辣、香腸都唔錯,點完唔後悔冇浪費quota點心選擇都好多,蝦餃燒賣菜苗餃牛柏葉金錢肚鮮竹卷等等,連芒果糯米糍都有,可能因為餐廳早午市專賣點心,就是港式酒樓味道。食物選擇真係非常多,仲有部分餃類、海鮮未能盡錄,好啱選擇困難又三心兩意嘅人,樣樣都可以試。特別分享,卡位電視可以接駁手機播片,即係可以睇住Netflix打邊爐,呢個設計啱晒我

学累了的时候就来吃了这家放题点了双拼满足一下口味:寿喜锅🥚和麻辣锅🌶️寿喜锅的味道要煮一会儿才能散发出来蘸鸡蛋吃很好吃,我吃了两个台式火锅居然还有港式点心可以选有凤爪,蒸排骨,还有虾饺等等太幸福惹我狂点啊啊啊啊每桌旁边还有一个小电视可以投屏📺直接叫服务员过来帮你就可以最近在追三叉戟 三个老头真的好好玩哈哈哈😹超多自选菜🥕,甜品🍨,饮料🥤可以拿最后还会送你两个哈根达斯冰激凌🍦很满足的一次吃饭体验 有机会还会来吃
学累了的时候就来吃了这家放题
点了双拼满足一下口味:寿喜锅🥚和麻辣锅🌶️
寿喜锅的味道要煮一会儿才能散发出来
蘸鸡蛋吃很好吃,我吃了两个

台式火锅居然还有港式点心可以选
有凤爪,蒸排骨,还有虾饺等等
太幸福惹我狂点啊啊啊啊
每桌旁边还有一个小电视可以投屏📺
直接叫服务员过来帮你就可以
最近在追三叉戟 三个老头真的好好玩哈哈哈😹

超多自选菜🥕,甜品🍨,饮料🥤可以拿
最后还会送你两个哈根达斯冰激凌🍦
很满足的一次吃饭体验 有机会还会来吃
2025-03-10
2025-03-24 95 浏览
终于来到屯门啦!和朋友一起选了这家点滚鲜放题吃~没想到居然还存在「台式火锅+香港点心」的组合😂港台一条龙?该说不说味道蛮正宗的!!不仅有任点的各种台式小吃——地瓜条、花枝丸、甜不辣……还有无限续的肉燥饭和卤猪蹄!!这俩加一起王炸好吧👍还有可以无限续的茶点,虾饺、烧卖、凤爪、叉烧包……绝对吃得饱饱的。这家早晨也是专做早茶的,各种点心都很正!火锅下单澳洲无激素牛肉无限续、各种五花、海鲜……最近吃得最好的一餐了。点了麻辣锅和冬阴功锅底都不错!想吃不辣的也有很多其他选择~看到隔壁桌还有电视可以自己投屏,边吃边追剧简直不要太爽……夜晚不同时间段有不同价!!晚点去的话超高性价比的,可以提前订位🔔

2025-03-15
又係屯門揾到好野食!就係點滾鮮既台式火鍋放題,有好多款台式火鍋食材、台式小食等,凡惠顧B餐及C餐仲可以免費升級任食點心添!性價比超高!d點心籠籠都好高質,餡料飽滿又好味!我地就揀左C餐至尊澳洲和牛火鍋餐!依度既電視機可以俾客人自己投屏使用呢!澳洲純血和牛、安格斯特級牛肉等樣樣都係高質靚牛肉,澳洲無激素牛肉超正,我地全家都係牛魔皇,啱曬😋揀左老壇酸菜、南洋椰香冬陰功兩個火鍋湯底都非常惹味!出面自助區都有好多火鍋料可以夾!仲有熟食添!香滷豬手真心唔錯 👍仲有甜品櫃!飲品櫃有多款飲品選擇!醬油區醬料齊全!食到最後仲有張雪糕紙可以填拎Haagen-Dazs雪糕呢,有我最喜歡既夏威夷果仁味!完美😋Food list🍽️C餐 120分鐘至尊澳洲和牛火鍋餐 $348/位

d點心籠籠都好高質,餡料飽滿又好味!

揀左老壇酸菜、南洋椰香冬陰功兩個火鍋湯底都非常惹味!

出面自助區都有好多火鍋料可以夾!

仲有熟食添!香滷豬手真心唔錯 👍

仲有甜品櫃!

飲品櫃有多款飲品選擇!

醬油區醬料齊全!

Food list🍽️
C餐 120分鐘至尊澳洲和牛火鍋餐 $348/位
2025-03-20
剛試間主打台式火鍋加港式點心任食放題,我今次揀咗至尊澳洲和牛火鍋餐,呢度主要係卡座,坐得舒服乾淨,仲可以自己投屏,睇波、煲劇,120分鐘慢慢歎,爽! 8款台式特色火鍋湯底任揀,推介台式麻辣鍋同養生雞湯。澳洲無激素牛肉肉質嫩滑,油脂分布勻稱,一涮就食得,牛味濃郁。除咗和牛,仲有其他牛肉選擇,質素都不錯,唔會欺場。海鮮都幾新鮮,有海蝦、鱸魚片、扇貝、蝦滑、墨魚滑同魷魚等。 重點嚟喇!佢哋嘅港式點心同台式小食竟然都係任食,真係好抵!點心每日新鮮製作,蝦餃、燒賣、金錢牛肚、鳳爪等,熱辣辣上枱,好有水準,比在旁的酒樓更勝一籌,下次一定再來!

2025-03-18
  • 點心
今天和朋友来到了屯门时代广场的点滚鲜点心火锅,这里主打「台式火锅x港式点心」双重放题🍲我们选了C餐的[zhi尊澳洲和牛火锅餐],任饮任食120分钟!汤底我们选了鸳鸯,🌶️台式麻辣锅,yao材香裹着微辣暖流!养生🐓汤锅,滋补的金汤浓郁鲜甜!惊喜的是澳洲和牛直接封神!大理石纹路美到窒息,涮5秒奶香暴击鼻腔,入口即化!牛舌芯,快熟薄切,味道浓郁,口感细嫩又带有嚼劲。澳洲Q弹🐂五花趾,鲜嫩弹牙!海鲜种类也不少,海🦐青口,扇贝、鱿鱼…新鲜弹牙,个大饱满!这里的虾滑、墨鱼滑、鲈鱼片、虾饺也很好吃!自助吧有各种台湾小食,种类多味道也相当不错!各种蔬菜、多种丸类、饮品,🐣蛋、乌冬面、公仔面等,还有熟的小食挑花眼!这里的店员很热情,上菜很快,这里还可以边欣赏电影边享受美食的愉快时光。吃个häagen-dazs雪糕来个甜蜜的结尾吧!本食肉兽吃完直接封进人生清单!吃完这一顿直接扶墙出!

牛舌芯,快熟薄切,味道浓郁,口感细嫩又带有嚼劲。
澳洲Q弹🐂五花趾,鲜嫩弹牙!

2025-03-20 96 浏览
最近和家人一起來到點滾鮮,火鍋和港式點心真係岩晒一家大細的要求!🔥最重要係有85折優惠,而且四人一個免費,好抵呀~🥩 至尊澳洲和牛火鍋套餐我們點了至尊澳洲和牛火鍋套餐,湯底有8款選擇,我們選了濃湯蕃茄和養生雞湯,兩者都非常好味!特別要讚讚這裡的牛肉,完全無激素,健康又美味,澳洲和牛的肉質鮮嫩,入口即化,真的是一大享受!🍖✨🦪新鮮海鮮海鮮方面,蝦、魷魚、魚、帶子和青口等,鮮甜可口,特別係蝦和鱸魚,好新鮮!🍤🥟 港式點心必食點心選擇非常豐富,燒賣和金錢肚是必試的,每一口都散發著濃郁的鮮香!尤其是他們的台式小食,讓我想起士林夜市的味道,太正了!🌟糖水甜品樣樣齊,仲有haagen dazs雪糕食,真正的性價比超高!無論是台灣小食還是港式點心都讓人滿意,是一家值得再來的餐廳!💖

🔥最重要係有85折優惠,而且四人一個免費,好抵呀~

🥩 至尊澳洲和牛火鍋套餐

🦪新鮮海鮮

🥟 港式點心必食

2025-03-19 91 浏览
屯門呢間「點滾鮮」主打台式火鍋加港式點心任食放題,啱晒一班朋友或者家庭聚餐😍今次食咗「至尊澳洲和牛火鍋餐」,有120分鐘慢慢歎!火鍋湯底有好多款選擇,我揀咗個台式牛肉湯底同養生雞湯😳 佢哋嘅澳洲無激素牛肉肉質嫩滑,油脂分布均勻,輕輕一淥就食得,牛味濃郁😛除咗和牛,仲有其他牛肉選擇,質素都幾高,絕對對得住個價錢。另外,佢哋嘅台式小食同港式點心都係任食,真係好抵!點心方面有蝦餃、燒賣、叉燒包等等,全部都熱辣辣,質素唔錯,絕對唔係求其整出嚟嗰種。出面仲有自助區,有好多款火鍋配料同甜品選擇,飲品區都幾豐富,有汽水、果汁、無糖茶等等😍

2025-03-18 124 浏览
天氣又突然轉涼特別想吃火鍋~這次來到位於屯門時代廣場的「點滾鮮」,主打任飲任食手工高質點心。我們點了C餐 —至尊澳洲和牛火鍋餐,除了可以任吃澳洲和牛,還有多款海鮮例如青口和鮮蝦,自助區有滷肉飯、燉豬手和牛筋腩,特別入味,必吃!湯底方面點了雙味鍋,要了壽喜燒和麻辣湯,兩者都特別合適燙牛肉!壽喜燒湯底鮮甜微咸,很開胃。麻辣湯底不會太辣,很香花椒味,配海鮮和丸子特別搭!除了牛肉海鮮,這家的點心也是特別出彩有名,全都是老師傅每天現包現做的,調味鮮美,餡料也非常新鮮。點了我最喜歡的鮑汁鳳爪和金錢肚超好吃。蝦餃裡的蝦非常多和彈牙,豆苗餃也不錯,外皮煙韌!還有很多點心例如蟹籽燒賣、奶黃包、叉燒包、腐皮卷也很吸引。這家的炸物也是必吃的,每次下單都是現炸的,上桌時是熱辣辣脆卜卜,非常惹味,特別喜歡梅子粉土瓜條,先後點了兩份!炸鮮奶也很驚艷,外酥裡嫩,奶味濃~香香滑滑忍不住吃了兩條。外面的自助區也特別豐富,想吃的丸子基本都有,飲料區也很多選擇。自家製的芒果布甸很好吃,吃了兩杯。結帳前每人還有一杯哈根大師的雪糕,滿足~
天氣又突然轉涼特別想吃火鍋

2025-03-06
2025-03-14 141 浏览
朋友帶我黎打邊爐話呢度既食物係台式火鍋 + 港式點心任食放題為主,全店選用澳洲無激素牛肉、台式小食、點心任食,一個價錢滿足晒三個願望又真係幾抵,我地叫左至尊澳洲和牛火鍋餐(進食時間120分鐘) ,湯底都可以自選嫁。 呢度既上餐速度好快,食物款式好多,點心我地叫左咸水角即叫即炸外脆內軟又多涵料,水晶包即蒸熱辣辣,豆沙涵料好飽滿同好味,牛肉都係好多樣化,仲有多款飲品,台灣小食推介炸花枝丸好香口又好食。 地址: 屯門時代廣場南翼2樓26-27號舖樓

地址: 屯門時代廣場南翼2樓26-27號舖樓

1K
屯門市廣場附近都有很多家火鍋放題店了,每間都有不同特色,其中這間算是比較特別的,除了有日常的火鍋配料外,更有超過十款點心可以任吃,真的挺令人驚喜的!至尊澳洲和牛火鍋餐(348元/人)(2人同行85折優惠)這個套餐的澳洲和牛真的挺有驚喜的,油花非常多,而且每碟都是同樣質素,吃起來特別有奶香,口感嫩滑,愛吃牛肉的真的要吃這個!安格斯特級牛肉就差一點,但肉味較濃。另外這裡有比較特別的五花趾可以吃,口感非常彈牙!牛舌也挺不錯的,是牛舌芯!湯底我們選了壽喜燒湯和紅燒牛肉湯,味道都挺濃的,其中牛肉湯感覺用來煮麵也挺不錯的!這裡另一賣點是有大量的點心可以任食,看到原來中午是有點心賣的,那麼質素就有點保證了!點心新鮮現蒸,份量都挺大的,部分更可以逐件下單,非常適合想吃多幾款的人士!燒賣,蝦餃,牛柏葉,鳳爪都不錯!不過留意點心真的會比較飽肚!現在的C餐更升級了更多點心可以吃!還有的是台式小食任食,甜不辣,炸墨魚丸,豬血糕,台灣腸,蕃薯條,都是新鮮炸起,特別香脆,款式很多,都吃不過來了!其他下單還有點海鮮可以叫,如大蝦吃起來也挺新鮮彈牙的。餃類也有韭菜餃,鳳城水餃,也有部分可以火鍋用的點心!外面自取的位置

至尊澳洲和牛火鍋餐(348元/人)(2人同行85折優惠)

外面自取的位置也有大量蔬菜,丸可以自取,也有熟食可以拿如豬手,牛腩!甜品也有仙草,布丁,愛玉可以吃!

2025-03-05
2025-03-13 109 浏览
呢兩日突然轉涼 又係藉口可以打邊爐今次就去左<點滾鮮> 揀左至尊澳洲和牛火鍋餐餐廳主打台式火鍋 仲有港式點心任食一次過滿足兩個願望 ✅✅湯底我地揀左鴛鴦鍋🍲鳳梨濃鮮蕃茄湯 & 南洋椰香冬陰功湯酸酸甜甜 蕃茄濃郁多層次 冬陰功好香椰漿同香茅味 酸辣開胃😋肉類方面選擇多又高質用既係澳洲無激素牛肉由其澳洲純血和牛 係入口即溶油脂分布好均勻 牛味好香濃特選豬梅花肥瘦適中 咬落好有口感海蝦好新鮮 爽口彈牙 ❤️點心係即叫即蒸 熱辣辣好新鮮燒賣、蝦餃、菜苗餃呢啲經典港式點心都有皮薄餡靚 味道好正宗特別推介咸水角 外皮脆卜卜內餡鹹香好惹味 食完仲想再encore😍台式小食最愛梅子薯條同甜不辣梅子薯條好香脆 甜不辣外脆內軟 🫶🏻餐廳仲有獨立電視投屏功能啱晒一邊食野一邊煲劇📺甜品仙草、芒果布甸、法式布蕾各有特色仲有Häagen-Dazs雪糕食飲品選擇都幾多 總有一款岩心水🍴點滾鮮性價比高 食材新鮮 選擇多服務又好 絕對係火鍋控嘅必試之選❣️

呢兩日突然轉涼 又係藉口可以打邊爐

油脂分布好均勻 牛味好香濃
特選豬梅花肥瘦適中 咬落好有口感
海蝦好新鮮 爽口彈牙 ❤️

點心係即叫即蒸 熱辣辣好新鮮
燒賣、蝦餃、菜苗餃呢啲經典港式點心都有
皮薄餡靚 味道好正宗
特別推介咸水角 外皮脆卜卜
內餡鹹香好惹味 食完仲想再encore😍

台式小食最愛梅子薯條同甜不辣
梅子薯條好香脆 甜不辣外脆內軟 🫶🏻

餐廳仲有獨立電視投屏功能
啱晒一邊食野一邊煲劇📺

甜品仙草、芒果布甸、法式布蕾各有特色
仲有Häagen-Dazs雪糕食
飲品選擇都幾多 總有一款岩心水🍴

點滾鮮性價比高 食材新鮮 選擇多
服務又好 絕對係火鍋控嘅必試之選❣️
約咗契仔去行屯門巿廣場,過埋隔離時代廣場南翼夾公仔,仲有勁新嘅扭蛋機,又掟埋彩虹,小朋友嘅天堂。玩到攰就去食好嘢,上網搵到附近~點滾鮮~質素好!CP值高!C餐至尊澳洲和牛火鍋餐台式火鍋 + 港式點心任食放題,進食時間120分鐘。我特別鍾意可使用電視機(可以自己投屏),鍾意睇乜嘢節目都得。他們選用的是澳洲無激素牛肉,肉質鮮嫩,口感滑順,真的是吃得出來的高質素!自選鍋底:鳳梨濃鮮番茄湯+正宗台灣麻辣可以自選鍋底,從養生雞湯到阿里山野菌,我就揀咗鴛鴦鍋底,鳳梨濃鮮番茄湯+正宗台灣麻辣,每一款都感受到不同的風味。澳洲無激素牛肉美味體驗,最大的亮點是這裡的牛肉種類繁多。澳洲純血和牛肉質格外細膩,油花分布均勻,煮熟後散發出迷人的肉香。每一口都讓人感受到肉質的柔嫩,入口即化。澳洲精選牛板腱肉質較為筋道,富含膠原蛋白,吃起來有嚼勁。安格斯特級牛肉安格斯特級牛肉則是另一番風味。肉質緊實,油脂適中,煮熟後的口感彈牙,帶有自然的牛肉香氣。澳洲Q彈牛五花趾油脂層次和有彈性,在火鍋中煮至微微變色,肉質更加滑嫩,讓人忍不住多吃幾片。澳洲上腹牛五花油花分布均勻,肉質柔軟,煮熟後的口感有驚喜,增添了鮮美。海鮮絕對是不

C餐
至尊澳洲和牛火鍋

自選鍋底:鳳梨濃鮮番茄湯+正宗台灣麻辣

澳洲無激素牛肉
美味體驗,最大的亮點是這裡的牛肉種類繁多。

澳洲純血和牛

澳洲精選牛板腱
肉質較為筋道,富含膠原蛋白,吃起來有嚼勁。

安格斯特級牛肉

澳洲Q彈牛五花趾

澳洲上腹牛五花
油花分布均勻,肉質柔軟,煮熟後的口感有驚喜,增添了鮮美。

海鮮
絕對是不可或缺,海鮮新鮮、口感滑嫩,海洋的鮮美,新鮮海鮮的魅力。

每隻海蝦肉質緊實,鮮甜多汁。扇貝肉厚而且鮮嫩,保持了海鮮的原汁原味,口感滑順。鱸魚片鮮美可口,肉質潔白細膩,入口時彈牙又滑口。魷魚的嚼勁十足,彈性升華。蝦滑與墨魚滑,口感鮮嫩,彈性十足,鮮甜味欲罷不能。

台式火鍋食材
鮮蝦餃
韭菜餃
鳳城鮮蝦水餃
淮山杞子燒賣
台式蛋餃

款式很多,不可錯過,皮薄餡多,餡料新鮮,讓人一口接一口。而淮山杞子燒賣更是別具一格,滿滿的食材讓人回味無窮。

任食每日即製台灣小食
椒鹽四季豆
梅香地瓜條
午餐肉
香酥甜不辣

讓我驚喜的是,他們每日即製的台灣小食也有任食!士林豬血糕和酥炸花枝丸,台灣的風味。不僅好吃,價格也相當實惠,是性價比極高的選擇。

廣東點心任食
去飲茶最鍾意食嘅蝦餃、燒賣、金錢肚都有齊,仲要係點心師傅即場製作,保證新鮮,出邊放題好少食到。

Häagen-Dazs雪糕
最後每人食返杯貴價雪糕,芒果味特別清新,完美!

店內環境寬敞明亮,還有電視機可以自投屏,讓用餐體驗更加輕鬆愉快。服務人員熱情周到,隨時準備協助,讓人感受到賓至如歸的感覺。

• 澳洲無激素牛肉
  • 台式火鍋食材
  • 任食每日即製台灣小食
  • 廣東點心任食
2025-03-11 139 浏览
近期得閒跟家姐在附近商場隨便行沒想到找到一家很不錯的自助火鍋店好濃味的養生雞湯和菌湯火鍋+澳洲和牛🥩肉質嫩到驚呼!加上多款台式小食和中式點心任食,它的點心小食,令我有點驚喜了,好小有店家提供點心可以叫,特別好喜歡它的炸牛奶,外表金金黃黃,炸的好脆,但內裡好滑😍😋😋飲品選擇都不少,以這個價錢來說,真的很抵食人均$200左狂涮2小時,性價比好讚👍🏻下次可以帶爸媽來,長者更有優惠價📍屯門市廣場
近期得閒跟家姐在附近商場隨便行

沒想到找到一家很不錯的自助火鍋

好濃味的養生雞湯和菌湯火鍋+澳洲和牛🥩肉質嫩到驚呼!
飲品選擇都不少,以這個價錢來說,真的很抵食
人均$200左狂涮2小時,性價比好讚👍🏻
下次可以帶爸媽來,長者更有優惠價

📍屯門市廣場
2025-02-25