2021-11-20
飛天通菜煲唔夠香,得菜味,唔夠鑊氣,食咗兩啖就唔係太想食冰鎮咕嚕肉我覺得呢個係咁多個入邊最好食嘅。夠新鮮,即刻炸。食嗰陣時好熱,個皮唔厚,唔錯。用嘅豬肉係半肥瘦,所以夠淋,亦都有啲汁,夠Juice,呢個我整體幾喜歡食。不過要趁熱食,因為放得奈,係冰上就會太凍,好似食沙冰咁。椒鹽九肚魚呢個都幾好食,個皮都幾新鮮,幾脆,都薄身唔厚。九肚魚肉質都好食,整體炸得唔錯。豉椒炒蜆呢個我覺得炒得唔夠野味,唔夠香,食咗兩三舊,我又係冇乜點食。如果加有少少辣味會比較好食,整體唔夠鑊氣。貴妃雞普通水準,唔算「鞋」,有啲位都OK滑嘅。味道方面正常。黑金流沙包呢個真係有啲失望,因為佢標榜係招牌。但係流沙餡,太過水狀,做唔出好滑、慢慢流出黎嘅感覺,太稀,太似水嘅質感。而且沒有雞蛋或者鴨旦香,呢個真係做得麻麻地。整體來講,佢嘅座位都尚算舒服嘅,坐得唔逼夾,而且價錢真係非常之實惠,份量非常之多,我哋嗌左七個餸,買單都係$640 ,非常非常之抵食,四個人飽到不得了,都係每人$160 。雖然味道方面,有點兒味道參差,但係配合價錢、份量、環境舒適度,我覺得可以一試嘅。
唔夠香,得菜味,唔夠鑊氣,食咗兩啖就唔係太想食
冰鎮咕嚕肉
椒鹽九肚魚
豉椒炒蜆
貴妃雞
普通水準,唔算「鞋」,有啲位都OK滑嘅。味道方面正常。
黑金流沙包