2021-11-17
我哋一行四位朋友book左依間食晚飯人齊左就可以入座入到去佢比一般嘅大排檔餐廳光猛,枱都比較大張企理我哋叫咗四個小菜,佢啤酒又買三送一優惠,我哋嗌左四杯,同甜品叫咗楊枝甘露同埋黑金流沙包去之前睇食評見到有個黑豆腐,好似好吸引。但係去到個侍應話嗰啲係季節嘢食賣晒🥲 通菜都冇晒🥲魚香茄子煲佢入面有好多茄子,份量好多,同真係有魚肉。食嗰啲魚香茄子煲會有鹹魚味,成日都會比較鹹。依個就食唔出有鹹魚味,味道都唔會好鹹,送飯就啱啱好。冰鎮咕嚕肉我見到好多人都有叫依個,啱啱炸起真係好好食!冰鎮左之後啲醬汁係咕嚕肉表面凝固咗,令到咕嚕肉個皮好穌脆鬆化。不過佢嘅配菜菠蘿好少🥲但整體來講好好味西蘭花芥茉牛柳粒個賣相就好靚,但係食落又覺得一般,可能個芥末同牛柳粒個味道唔係好襯。但係個牛肉就幾好食,唔會overcook。西蘭花就冇咩特別啦我諗佢都係白烚嘅啫飛天芥蘭煲因為冇晒通菜所以就轉做芥蘭。我第一次食依個配搭,覺得啲芥蘭好難入味,好似得面頭個啲有味,其他似白烚加油,不過都幾健康甜品帶咗楊枝甘露同埋黑金流沙包,兩個都冇乜特別啦,同平時出面食嗰啲差唔多,只不過楊枝甘露叫做比出面平囉,過下口癮食甜品咁依家嘅我都可能
人齊左就可以入座
入到去佢比一般嘅大排檔餐廳光猛,枱都比較大張企理
魚香茄子煲
冰鎮咕嚕肉
西蘭花芥茉牛柳粒
飛天芥蘭煲
依家嘅我都可能會再去嘅,應該會同一班朋友gathering嘅時候會去,因為可以坐好耐傾好耐計都幾舒服。價錢都唔算貴最後埋單每人都係$200左右。
魚香茄子煲
冰鎮咕嚕肉