2023-05-14
今日朋友帶我黎到銅鑼灣fashion walk呢間「黑門水產」,食過一次真係念念不忘!入面裝修風格極之日系,好有氣氛menu整得勁有心機,全部都有圖有背景,睇見都流晒口水先黎前菜,三文魚和風沙律,上面仲有三文魚籽同牛油果,好多顏色睇上去都已經覺得好靚沙律醋唔會落得太多,岩岩好唔太濕,刺身勁新鮮配埋沙律菜食無得輸勁有特色既鰻魚漢堡,兩大塊厚燒鰻魚夾住玉子燒,食落勁有口感,鰻魚好彈牙,好好食甲羅燒,一啲都唔腥,食落勁creamy,加善梳打餅到食有埋啲脆脆口感,好幸福海鮮大雜燴,食落好香濃牛油味,特別係啲菇索晒啲汁,帶子又勁新鮮,食得出啲食材係好靚呢個又係無得輸,湯底好重龍蝦味,最後我同朋友我爭住飲晒個湯,真係未飲過咁解甜既海鮮湯重頭戲拖羅壽司極重油脂,唔洗咬咁滯,入口即溶,味道亦好濃烈,食完個口仲有餘香,係個口到回味,超正
入面裝修風格極之日系,好有氣氛
menu整得勁有心機,全部都有圖有背景,睇見都流晒口水