黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2021-09-05 1150 浏览
9 0後 的 味 蕾.OpenRice專訪話佢老闆喺大阪黑門市場開過店😮,咁堅秋都要試吓。.去到門口覺得好有日本大阪感覺,木系裝修,刮滿晒一個個燈籠🏮,入到去天花板調滿咗好多貝殼,牆身有貼咗好多日本動漫,包括千與千尋,真係感受到日本地道既感覺.📸黑門魚子醬脆脆包 👍🏻值得一試一塊鬆脆既麵包上面鋪滿左各款新鮮刺身,牡丹蝦、膠質重、海膽唔腥、吞拿魚茸滑 、蟹膏香 、三文魚子有口感、魚子醬調味,好過隱,一啖食到多種味道.📸黑門活貝盛合勁新鮮,鮑魚、蠔、帶子都好大隻,鮑魚仲要係咁郁,燒得啱啱好,保持到肉質口感,唔會過頭.📸甲羅燒👍🏻蟹膏蟹肉濃味新鮮,燒完唔哂撒任何調味,撈埋蟹籽,好有口感,食落卜卜聲。.📸深海池魚、吞拿魚刺身深海池魚口感帶有膠質,刺身冇雪藏味.📸三文魚卷份量都幾多、幾抵食,鍾意佢啲飯仲要加入咗醬油,如果係用三文魚腩應該仲正🤣📸玫瑰梅子酒 偏甜甜地既梅子酒,唔會好嗆,容易入口,鍾意呢隻味.日本生啤就出名唔苦澀,送住嘢食一流!
9 0後 的 味 蕾

📸黑門魚子醬脆脆包 👍🏻值得一試

📸黑門活貝盛合

📸甲羅燒👍🏻

📸深海池魚、吞拿魚刺身
深海池魚口感帶有膠質,刺身冇雪藏味

📸三文魚卷

📸玫瑰梅子酒

偏甜甜地既梅子酒,唔會好嗆,容易入口,鍾意呢隻味
日本生啤就出名唔苦澀,送住嘢食一流!