黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2022-05-30 106 浏览
星期六晚book咗7點晚市堂食,一去到攞位,原來餐廳爆曬場,喺門口等咗45分鐘先有位俾我哋好彩門口有凳坐,同友人一邊傾偈一邊等,時間都快過嘅一入到店,聞到好大浸燒烤味,因為呢間餐廳主打燒物(燒海鮮、甲羅燒、燒蔬菜等)我見到好多枱都食甲羅燒🦀由於好耐冇出外晚飯聚會,所以特別開心😃我哋點咗好多食物,特別要讚揚嘅係蒜蓉蟹油燒帆立貝,店員一擺埋枱,見到size好大隻,好驚喜😍影完相店員再攞去燒,讚👍🏻燒好後送過嚟,香味四溢,帆立貝新鮮,鮮甜,好似都要90幾蚊一隻,但我個人嚟講都係必食推介叫了幾款刺身,刺身都係新鮮好食😋都係必食推介帆立貝刺身係活嘅,口感正🍹整體來講呢度嘅食物都係好食嘅,真係會再encore但店內抽風系統就需要改善,成間鋪都係燒烤味,都幾勁,如果改善埋呢樣嘢就very good😃
好彩門口有凳坐,同友人一邊傾偈一邊等,時間都快過嘅

我見到好多枱都食甲羅燒🦀

由於好耐冇出外晚飯聚會,所以特別開心😃

影完相店員再攞去燒,讚👍🏻

叫了幾款刺身刺身都係新鮮好食😋都係必食推介
帆立貝刺身係活嘅,口感正🍹

整體來講呢度嘅食物都係好食嘅,真係會再encore
清酒煮蜆
蒜蓉蟹油燒帆立貝
  • 蟹油蒜燒帆立貝
  • 巨峰乳酸
2022-05-29 73 浏览
喺實行儲錢大計前,梗係要放肆下~🤣今次嚟到呢間想試好耐嘅餐廳,真係有去咗大阪黑門市場嘅感覺🤤🙈//🦀赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒 $78🦀黑門令蟹味噌甲羅燒 $72兩個甲羅燒嘅蟹味都好香濃,好好食😻明太子味就啱鍾意食重口味少少嘅人食,不過有啲辣味,少少蓋過咗蟹味🥺🐟旬の刺身合盛 $698刺身種類好多,全部都好新鮮,魚類好肥美🤭😻最有驚喜一定係拖羅同甜蝦,拖羅入口即溶,甜蝦用咗醬油漬,好好食!😻😻🦪極上黑門活貝盛合 $388呢個相對刺身盛就遜色啲,但蠔都幾肥美同creamy~🙈鮑魚燒得好香~好有記憶點😽而帆立貝酒味有啲重,而貝類少部分有沙同埋有啲苦,不過整體不過不失~🙊🍜豚肉湯牛肉稻庭烏冬 $88正常水準🙈 烏冬好彈牙,豚肉湯好清甜,唔會好咸,差啲忍唔住想飲曬🤣🍺柚子生啤 $68🍺巨峰乳酸生啤 $68兩杯酒都好fresh😻酒味唔太重~~啱曬鍾意飲冇咁苦嘅酒嘅人😋
🦀赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒 $78
🦀黑門令蟹味噌甲羅燒 $72

🐟旬の刺身合盛 $698

🦪極上黑門活貝盛合 $388

🍜豚肉湯牛肉稻庭烏冬 $88

🍺柚子生啤 $68
🍺巨峰乳酸生啤 $68
赤鬼蟹味增甲羅燒 $78鍾意食蟹嘅朋友一定好鍾意 充滿蟹膏 辣味適中食到上癮嘅口味 係比較重口味嘅 所以餐廳都陪左幾塊餅乾中和返個鹹味醬油蒜燒帆立貝 $78一隻都好肥美 兩個人分都好OK 蒜香味好重 但同時又食到海鮮嘅鮮甜 值得推介黑門三文魚加州反卷 $118賣相好靚上邊有一大塊三文魚 入邊就有雞蛋牛油果呢啲配料 咬入去口感好豐富 相對來講呢個比較抵食黑門魚子醬脆脆包 $88呢個令我好有驚喜 上邊有魚子醬蟹子海膽吞拿魚 材料豐富資源配合個包都非常夾 全部食材嘅鮮甜放落口度真係一試難忘黑門龍蝦湯煮海鮮 $98龍蝦湯好飲濃郁 好入味 加埋入邊都仲有好多海鮮 細細兜但都豐富海底之心 $68Vodka 但加咗菠蘿梳打等陣所以都好易入口玫瑰梅酒 $58賣相好靚好高級另外仲食咗刺身 雖然價錢比較貴但真係好新鮮好值得推介

赤鬼蟹味增甲羅燒 $78

玫瑰梅酒 $58
賣相好靚好高級

另外仲食咗刺身 雖然價錢比較貴但真係好新鮮好值得推介
2022-05-26 178 浏览
平日8:30pm去到,都要等位,真係好墟冚、熱鬧。呢到好有日本風,好似啲居酒屋咁樣,枱與枱之間都幾迫架。首先我嗌左一杯Orion生啤,好爽。再叫一杯梅酒,酒杯裡有粒好大既冰,飲落好清甜。之後我食左:赤鬼海老天反卷,總共有六舊,有勁多蟹子同埋三文魚子。睇得出廚司真係幾有心機擺/之後有黑門令龍蝦湯煮海鮮🦞,入面有蝦、生蠔、魷魚、螺,龍蝦味唔算太突出,但係啲海鮮超新鮮。人之後真係好驚喜。有隻勁大既岩手縣赤崎生蠔,上面有啲柚子啫喱;仲有活鮑魚刺身,好爽口。跟住到切定要食既 黑門令大漁魚子醬脆脆包Kuromon Rimming Caviar,係mix 海膽蝦吞拿魚等,口味好豐富。不得不試既係 黑門令蟹味噌甲羅燒,侍應會首先拎過黎俾你影相,跟住再走去燒。當然,呢啲咁邪惡既野 緊係好味到不難形容。另外我仲有叫極上大漁貝燒 同埋脆燒白穴子串好滿足

Orion  生碑
梅酒

黑門令龍蝦湯煮海鮮

之後真係好驚喜。有隻勁大既岩手縣赤崎生蠔
,上面有啲柚子啫喱;仲有活鮑魚刺身,好爽口。

岩手縣赤崎生蠔
活鮑魚刺身

跟住到切定要食既 黑門令大漁魚子醬脆脆包

另外我仲有叫
極上大漁貝燒 同埋脆燒白穴子串

好滿足
黑門令大漁魚子醬脆脆包 Kuromon Rimming Caviar
Orion  生碑
梅酒
岩手縣赤崎生蠔
活鮑魚刺身
2022-05-25 331 浏览
每次經過尖沙咀棉登徑都見到唔同日本餐廳,例如串燒店、居酒屋、燒肉店等等。其中居酒屋有至少四間,今日同女友食左黑門水產,我相信係性價比最高嘅一間👍🏻餐廳入面非常熱鬧,不斷播放日本歌曲,而且有我鍾意嘅YOASOBI😍。裝修設計傾向日本漁村風貌,牆身亦貼上不少日本風景照🏞- 長崎本釣池魚成條池魚起曬骨,而且可以「一味兩食」,味道甘甜肉質非常彈牙🥰- 海膽蟹味噌甲羅燒蟹蓋上面有海膽、蟹膏、蟹肉絲、蟹籽、生鵪鶉蛋和香葱🤩。店員會幫客人燒烤,所以生熟程度啱啱好。燒既時侯職員將所有材料拌勻,蟹膏鮮味滿溢,配上梳打餅有另一番風味👍🏻- 蟹油蒜燒帆立貝同樣職員會幫我地燒帆立貝,蒜味非常香濃,帆立貝肉質鮮嫩多汁!- 赤鬼海老天反卷手卷係居酒屋必點首選,因為好多飯夠飽肚🤣。入面係天婦羅炸蝦,炸粉唔厚,蝦仍然爽口彈牙,加入三文魚籽同明太子醬更加惹味。- 黑門令龍蝦湯煮海鮮龍蝦湯口感比較稀身,對比西餐嘅龍蝦湯截然不同🤔。海鮮包括海螺、蠔、蝦同魷魚,龍蝦湯吸收埋其他海鮮既精華,味道超級鮮甜😋- 黑門令大漁魚子醬脆脆包脆脆包猶如一艘軍艦,陣容非常鼎盛,包括吞拿魚蓉、海膽、魚籽、蟹肉、蟹籽、同埋魚子醬😍。美味程度非筆

- 長崎本釣池魚

蟹油蒜燒帆立貝

- 赤鬼海老天反卷

- 黑門令龍蝦湯煮海鮮

- 黑門令大漁魚子醬脆脆包
脆脆包猶如一艘軍艦,陣容非常鼎盛,包括吞拿魚蓉、海膽、魚籽、蟹肉、蟹籽、同埋魚子醬😍。美味程度非筆墨所形容,口感非常豐富。

- 巨蜂乳酸生啤
呢款生啤非常適合女仔飲,味道一啲都唔苦澀,甜甜地容易入口。
巨蜂乳酸生啤

- 海底之心
賣相非常吸引,味道清香,同巨蜂乳酸生啤一樣容易入口👍🏻
海底之心

整體而言,所有菜式都好出色,以後想食日本菜一定諗起尖沙咀棉登徑,而黑門水產絕對係性價比最高既一間!
2022-05-11
長崎本釣池魚
海膽蟹味噌甲羅燒
蟹油蒜燒帆立貝
巨蜂乳酸生啤
海底之心
2022-05-25 1248 浏览
呢間尖沙咀既浜燒店幾高質,除左佈置好有日本Feel外,食材都係日本直送,夠哂新鮮,響香港都食到日本味道🥰>岩手縣赤崎生蠔:生蠔響初夏開始當造,赤崎生蠔由於生長響岩石附近,會有較重礦物質味,蠔味濃,口感都幾鮮甜。蠔上面已經有檸檬蒟蒻,唔加醬都好好味。>黑門令龍蝦湯煮海鮮:好彩店員會幫手煮,咁就唔怕煮唔熟😂細細兜但都有好多海鮮,去殻既蝦、八爪魚、蠔、螺等,所以個湯鮮味十足,我飲到一滴不剩🥺>海膽蟹味噌甲羅燒:烤果陣已經好香,海膽蟹膏多到就快滿咁,食落味道甘香,單食就夠哂滋味,配埋餅食就冇咁膩。>蟹味噌燒帆立貝:小山咁高既蟹膏+蟹籽堆響帆立貝度,燒完後帆立貝特別鮮甜又juicy,店員仲會切到細細塊咁好方便食👍🏻>赤鬼海老飯卷:面頭有好多三文魚籽+蟹籽,咬落口先會食到好似蛋香既魚油味,再食到酸酸甜甜既壽司飯,中間再有炸海老,三重口感好正,飯卷幾大舊好足料。>活鮑魚刺身:呢款真係睇到師傅既刀功,每塊都切得均勻+薄到透透地,鮑魚生食既話口感會較為爽脆,點少少豉油都夠鮮味。>黑門令大漁魚子醬脆脆包:小法包上鋪左海膽、魚子醬、飛魚籽、三文魚籽、牡
呢間尖沙咀既浜燒店幾高質,
除左佈置好有日本Feel外,

食材都係日本直送,夠哂新鮮,
響香港都食到日本味道🥰

>岩手縣赤崎生蠔:
生蠔響初夏開始當造,
赤崎生蠔由於生長響岩石附近,
會有較重礦物質味,
蠔味濃,口感都幾鮮甜。
蠔上面已經有檸檬蒟蒻,
唔加醬都好好味。

>黑門令龍蝦湯煮海鮮:
好彩店員會幫手煮,
咁就唔怕煮唔熟😂
細細兜但都有好多海鮮,
去殻既蝦、八爪魚、蠔、螺等,
所以個湯鮮味十足,
我飲到一滴不剩🥺

>海膽蟹味噌甲羅燒:
烤果陣已經好香,
海膽蟹膏多到就快滿咁,
食落味道甘香,單食就夠哂滋味,
配埋餅食就冇咁膩。

>蟹味噌燒帆立貝:
小山咁高既蟹膏+蟹籽堆響帆立貝度,
燒完後帆立貝特別鮮甜又juicy,
店員仲會切到細細塊咁好方便食👍🏻

>赤鬼海老飯卷:
面頭有好多三文魚籽+蟹籽,
咬落口先會食到好似蛋香既魚油味,
再食到酸酸甜甜既壽司飯,
中間再有炸海老,三重口感好正,
飯卷幾大舊好足料。

>活鮑魚刺身
呢款真係睇到師傅既刀功,
每塊都切得均勻+薄到透透地,
鮑魚生食既話口感會較為爽脆,
點少少豉油都夠鮮味。

>黑門令大漁魚子醬脆脆包:
小法包上鋪左海膽、魚子醬、
飛魚籽、三文魚籽、牡丹蝦等食材,
集齊最貴既食材,
味道仲要相得益彰,大滿足😋

>脆燒白穴子串:
穴子肉質纖細,食落肥美鮮甜,
厚肉得黎仲要無骨😆

>海洋之心&玫瑰梅酒:
野飲打卡都幾靚的,
梅酒有個大冰波波,
飲落清爽酸甜,夏天飲透心涼!

如果有客人生日要食蛋糕,
店員會幫手熄少少燈,
拎出黎果陣會播埋生日歌,
其他客人會一齊唱歌,氣氛好好😆
  • 赤鬼海老天反卷
  • 海膽蟹味噌甲羅燒
  • 黑門令大漁魚子醬脆脆包
未去到日本,就去黒門水產食吓嘢頂住先,由店鋪外觀已經同日本嘅居酒屋一模一樣,店舖入面嘅裝修,餐牌,食物,播住日本嘅音樂,今日夜晚餐廳好旺場,差唔多全場爆滿,好多客人一邊食嘢一邊飲酒傾偈,好有氣氛,一定令你有喺日本食嘢嘅感覺。Menu選擇超級多,日本居酒屋食到嘅呢度一定有,好多款特色食物喺現場即叫即燒,例如必食嘅甲羅燒,大魚貝燒,睇見都好開心😋🔥以下呢三款都係現場睇你面前即叫即🔥🔥▪️黑門令蟹味噌甲羅燒 $ 72蟹肉,蟹膏,蟹籽,鵪鶉蛋,蔥花,燒完之後蟹膏味道超香超濃,加埋餅乾上面食,好好食🔥▪️極上大魚貝燒 $ 98超級豐富的海鮮大餐,有大大粒嘅元貝,鮮蝦三文魚子,蔥花,海膽,燒熟咗之後鮮味十足🔥▪️黑門令龍蝦湯煮海鮮 $ 98龍蝦湯超級香濃好飲,海鮮有,魷魚,螺,蠔,海鮮吸收晒龍蝦湯嘅味道更加鮮甜🐠▪️汁煮鲂彿魚 $ 328因為本人好鍾意食魚,所以店舖推介左呢條日本直送既魚,話汁煮最鮮甜,一上枱有點嚇親,呢條魚其貌不揚,有啲似佢個名,恍恍惚惚咁😆但係你食一啖佢嘅魚肉,真係超級鮮甜,肉質有點咬口,我喜歡,配菜有蘿蔔,牛蒡,冬菇,吸收左湯汁嘅味道,非常好食🦐▪️赤鬼海老天反卷 $ 158就是炸蝦反

🔥以下呢三款都係現場睇你面前即叫即🔥

🔥▪️黑門令蟹味噌甲羅燒 $ 72

🔥▪️極上大魚貝燒 $ 98
超級豐富的海鮮大餐,有大大粒嘅元貝,鮮蝦
三文魚子,蔥花,海膽,燒熟咗之後鮮味十足

🔥▪️黑門令龍蝦湯煮海鮮 $ 98
龍蝦湯超級香濃好飲,海鮮有,魷魚,螺,蠔,
海鮮吸收晒龍蝦湯嘅味道更加鮮甜

🐠▪️汁煮鲂彿魚 $ 328

🦐▪️赤鬼海老天反卷 $ 158
就是炸蝦反卷,炸蝦超級香脆熱辣辣,配上卷物大量嘅蟹子,千島醬,香口好食

🐟▪️煙燻三文魚活火山 $ 118
超級澎湃嘅三文魚,加左千島醬同埋脆脆絲,厚肉好食,三文魚堆裏面藏住調咗味嘅紫菜飯卷,
三文魚愛好者必食

🍣▪️海膽軍艦 $ 98
海膽大塊鮮甜,講完

🍣▪️香蔥吞拿魚軍艦 $ 88
吞拿魚蓉幾肥美,入口有淡淡油脂,非常唔錯

🐔▪️酥炸雞軟骨 $ 58
炸到啱啱好,香脆爽口,送洒必屬佳品

🫘▪️自家製牛蒡漬 $ 58
好鍾意食牛蒡嘅味道,多汁鮮甜,食日本嘢通常都會叫,作為餐前小食一流

🥃▪️玫瑰梅酒 $ 58
🍺▪️Orion 生啤 $ 68
玫瑰梅酒有淡淡玫瑰花香,比較淡味嘅梅酒,非常之適合女仔飲,生啤食日本菜必備

• 極上大漁貝燒
2022-05-22 158 浏览
琴日六點入場叫左大貝燒及極上壽司盛,一路同朋友傾計就開始發覺隔離左右啲枱遲過我地入場但都已經上菜,我叫咗侍應兩次幫手睇睇我張單啲嘢食。最後六點四十五分先嚟上菜,之後食咗十分鐘剛放低筷子,有個侍應過嚟要我埋單,我話「我等左45分鐘啲野先到,食就10分鐘都冇,我連甜品都未嗌你要我埋單有冇搞錯啊」侍應話「出邊好多人等緊枱啊,唔好意思呀,你想再叫嘢食嘅你埋咗張單先啦」我話「吓,唔通我要個蜜瓜綠茶雪糕你叫我坐出邊食呀」 我即刻放低錢走,以後吾會再食呢間垃圾。
2022-05-21
今日朋友生日🎂知佢鍾意食日本菜,特登帶佢黎食呢間好多明星都黎食過既日本料理💓帶佢返轉日本家鄉先🇯🇵餐廳入面氣氛十足🏮就好似日本人放工後都會去既居酒屋般減下壓🍻就算今日係平日都座無虛席,認真爆場🎉🐚黑門令大漁魚子醬脆脆包 $88底層既脆脆法包配上上面既海膽、吞拿魚、甜蝦、飛魚籽同埋魚籽🐟 咬落口層次感十足🤤全部都係我最鍾意既食材,真係好夾啊😍🐚黑門帆立貝伴魚籽醬 $78大大粒鮮甜既帆立貝🤍上層加上咸咸既魚籽、魚籽醬、海膽🥰而下面用脆脆既紫菜包覆住,一口食落肚,口感勁豐富🤩🐚三文魚刺身(4切)$68一向受港人喜愛既三文魚刺身厚切version🍣點會有得輸⁉️眼見紋路分明,實在太正啦❣️🐚黑門角切海鮮沙律 $78唔好以為係普通既沙律🥗呢盤沙律既大份、沙律汁又入味、海鮮又超多❤️包括有甜蝦、三文魚、吞拿魚,而脆脆既炸蓮藕片都係其特色所在🤎好似食梗刺身丼咁,足料又好食😍🐚脆燒白穴子串(1本)$98第一次食燒白穴子~😙味道有啲類似燒鯖魚,而質感上就似燒鰻魚🤪店舖灑上面層既香料,食落去更咸香、更加提升左白穴子肉質既鮮甜,好好食😋🐚黑門令蟹味噌甲羅燒 $72呢個真係必食呀❤️‍🔥 甲羅燒入面既蟹蓋鋪滿咗滿滿嘅

🐚黑門令大漁魚子醬脆脆包 $88

🐚黑門帆立貝伴魚籽醬 $78

🐚三文魚刺身(4切)$68

🐚黑門角切海鮮沙律 $78

🐚脆燒白穴子串(1本)$98

🐚黑門令蟹味噌甲羅燒 $72
呢個真係必食呀❤️‍🔥 甲羅燒入面既蟹蓋鋪滿咗滿滿嘅蟹膏,仲有蟹籽,海膽,蟹肉同鵪鶉蛋 🙈🙈店員幫我地燒完之後,香氣已經不斷湧出~~蟹膏超香濃鮮甜🤪分量好充足,鹹甜適中、鮮味濃郁,不論配白飯或用匙羹淨食,都是一絕😋!再配上紫菜梳打餅,加埋炸蒜,簡直係美味享受😚😚

🐚蟹味噌燒帆立貝 $88
超大粒嘅帆立貝,配上大量飛魚籽、秀珍菇、蔬菜、牛油等調味,即燒即食,牛油嘅香氣慢慢咁散發出嚟,食落非常新鮮,味道好鮮甜~~

🐚黑門令龍蝦湯煮海鮮 $98
呢個我覺得幾得意😚好似一個迷你海鮮鍋咁🥘海鮮有章魚、蠔、鮮蝦、螺,仲有芋絲、冬菇😋真係幾豐富架🤩而湯底嘅龍蝦味好重,熱辣辣咁,非常好飲入味🤤

🍹海底之心 $68
呢杯海底之心係no.1人氣之選🥳有白桃、菠蘿、伏特加,以清爽甜味為主,酸酸甜甜既口感,好開胃🤩令人食指大動~~

🥃玫瑰梅酒 $58
通常玫瑰既飲品都會有啲伏🌹但呢杯玫瑰梅酒又意外的好飲,玫瑰既色香加上梅酒自身既清甜🫧不愧係NO.1之選💕
  • 黑門角切海鮮沙律
2022-05-14 76 浏览
唔講唔知香港都有類似黑門市場嘅餐廳就係位於尖沙咀嘅黑門水產餐廳食嘅日本菜都比較高質亦都有好多唔同種類同埋特色嘅嘢可以食今日雖然落大雨但都冇想同朋友去黑門水產食好嘢嘅心情一嚟到一人叫一杯嘢飲玫瑰梅酒 $58同赤子草莓 $68兩杯都係有酒精嘅飲品玫瑰加上梅酒係一個好特別嘅配搭而且只草莓亦都唔錯 梳打水嘅比例啱啱好唔會太甜坐咗一陣好快就上第一樣野黑門三文魚加州反卷 $118六件每人三件啱啱好蛋捲蟹子好多三文魚新鮮活鮑魚刺身 $98同花酒漬甘蝦刺身 $108鮑魚新鮮 師傅嘅手工亦都好好每一塊鮑魚都切到好薄 所以唔會覺得好難咬至於呢個甘蝦好特別 唔同平時嘅甜蝦飲咗酒味漬 酒香濃 好食食完生冷野 梗係唔少得食呢度出名嘅甲羅燒今次一於試吓赤鬼蟹味增甲羅燒 $98食得出用咗明太子 所以相對係有少少辣但好香好好味 如果多兩塊餅就好啦極上大漁貝燒 $98望到個名幾特別 一於試一試用牛油加上蝦 帶子 海膽 蠔 同蟹子新年之後估唔到蟹子嘅味道好特別比較硬身口感好唔同鍾意食龍蝦嘅我叫咗黑門令龍蝦湯煮海鮮 $98龍蝦味好重 非常好飲海鮮有蠔 蝦 東風螺好鍾意飲呢個湯特別係員工用爐係旁邊燒熱辣辣即上好正最後亦叫左
唔講唔知香港都有類似黑門市場嘅餐廳

呢間餐廳整體來講嘢食質素高
不過價錢係相對貴
始終一分錢一分貨

2022-05-13 95 浏览
天氣不似預期但都無阻我嘅興致。入到餐廳,裝修充滿日本色彩,大量嘅燈籠、救生圈、貝殼等裝飾,充滿濃厚嘅關西風,猶如置身大阪。 在家煮飯仔已有一段時間,今次點都要大吃一餐。赤子草莓清香嘅草莓味,酒味唔濃,清甜順口。玫瑰梅酒一片玫瑰花瓣鋪在冰球上作點綴,賣相吸引。濃郁嘅梅子香氣,甜中帶酸嘅味道,非常之易入口。岩手縣赤崎生蠔配油金魚刺身新鮮肥美嘅生蠔,蠔味一般但十分鮮甜,配上魚籽、啫喱加蔥花,更能提升生蠔嘅味道。油甘魚刺身,每片都係厚切,脂肪比例適中,魚油充滿口腔,極之鮮味。黑門令蟹味噌甲羅燒蟹殼做碗,裝住蟹膏、蟹肉、蟹子、蔥花同鵪鶉蛋等材料一齊燒。將蟹殼裏面嘅材料混合一齊,然後同梳打餅一齊食,蟹膏味道非常濃郁,鮮味十足!灑上少少炸蒜,味道更香。海膽燒帆立貝大大隻嘅帆立貝,配上海膽、秀珍菇、蔬菜、牛油等調味,即燒即食,牛油香氣慢慢散發出嚟,食落新鮮,味道鮮甜。黑門三文魚加州反卷加州卷鋪滿左三文魚,每件都分量十足,三文魚新鮮,口感軟綿。脆燒白穴子串火喉控制得唔錯,白穴子燒得非常香脆,裡面嘅肉質鮮嫩彈牙而且仲保留住肉汁。黑門令大漁魚子醬脆脆包法式嘅麵包配搭日本嘅食材,好有創意嘅做法。在法式麵包上放

赤子草莓
清香嘅草莓味,酒味唔濃,清甜順口。

玫瑰梅酒

岩手縣赤崎生蠔配油金魚刺身

海膽燒帆立貝

黑門三文魚加州反卷
加州卷鋪滿左三文魚,每件都分量十足,三文魚新鮮,口感軟綿。

脆燒白穴子串

黑門令大漁魚子醬脆脆包
法式嘅麵包配搭日本嘅食材,好有創意嘅做法。在法式麵包上放滿矜貴嘅海鮮食材,一啖入口,口感豐富帶層次,令人回味無窮。

整體嚟講,餐廳環境氣氛加上食材新鮮,而且味道唔錯,服務又有好,值得一試。

2022-05-11
  • 岩手縣赤崎生蠔
2022-05-12 77 浏览
太耐冇去旅行真係好掛住日本。黑門水產裝修好日式,啲食物又豐富好味😋,令我有番啲旅行既感覺😭😭😭先試左佢地出名既磯燒😋黑門令蟹味噌甲羅燒味噌嘅份量剛剛好,唔會過咸☺️,加落威化餅上食口感幾好☺️黑門令龍蝦湯煮海鮮🦞湯底好甜👍🏻裏面海鮮嘅份量都唔少㗎🤤值得一點花酒漬甘蝦刺身 & 三文魚刺身蝦做到甘甜既感覺,好酒既人應該幾鐘意脆燒白穴子串超好食!啲皮夠脆,啲肉好滑☺️ 黑門帆立貝伴魚子醬每一件都感覺好高級☺️

先試左佢地出名既磯燒😋

黑門令蟹味噌甲羅燒
味噌嘅份量剛剛好,唔會過咸☺️,加落威化餅上食口感幾好☺️

黑門令龍蝦湯煮海鮮🦞
湯底好甜👍🏻裏面海鮮嘅份量都唔少㗎🤤值得一點

花酒漬甘蝦刺身 & 三文魚刺身
蝦做到甘甜既感覺,好酒既人應該幾鐘意

脆燒白穴子串
超好食!啲皮夠脆,啲肉好滑☺️

黑門帆立貝伴魚子醬
每一件都感覺好高級☺️
2022-05-09 72 浏览
🍽 黑門水產すいさん📍地址: 尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖💰只供參考💰人均$100-200😋終於食到聞名已久既黑門水產!作為一個海鮮愛好者🦞 即刻order左兩隻甲羅燒 有幾隻味揀 花多撩亂 黑門令蟹味噌甲羅燒 赤鬼明太子味噌甲羅燒勁過癮 個waiter會將未燒既擺盤拎過黎比我地睇左同影左相先 勁識做 岩曬打卡 跟住影完相佢會拎去後面比另一個waiter即場燒!! 燒完就上碟比我地食 👍🏻 服務一流因為我本身無食過甲羅燒 唔知咩味 但原來係咁好食 一堆蟹膏再加材料配梳打餅 呢個日式食法 就好似西班牙芝士/Parma ham 配餅一樣 過癮過癮 如果唔配梳打餅就咁食都好食 配左梳打餅就中和左蟹膏既濃度 味道岩岩好 明太子個隻偏spicy但我唔食得spicy既都食到 開胃岩曬仲叫左牛油燒帆立貝 蟹味噌燒帆立貝 同甲羅燒一樣 waiter 會拎黎比你影相先再拎去燒牛油燒帆立貝相當出色 勁大粒仲要燒得岩岩好 可惜蟹味個隻就差少少 🤏 似係燒耐左 所以肉質硬左少少 但都極度推介 我地仲飲曬帆立貝d汁 如果有飯 送飯簡直一流😍 仲勁貼心比左兩隻小spoon 比我地不汁飲 同埋剪開左一粒粒方便sh
🍽 黑門水產すいさん
📍地址: 尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖

💰只供參考
💰人均$100-200

😋

牛油燒帆立貝相當出色 勁大粒仲要燒得岩岩好 可惜蟹味個隻就差少少 🤏 似係燒耐左 所以肉質硬左少少 但都極度推介 我地仲飲曬帆立貝d汁 如果有飯 送飯簡直一流😍 仲勁貼心比左兩隻小spoon 比我地不汁飲 同埋剪開左一粒粒方便share食

赤鬼海老天反卷 鰻魚三文魚加州反卷
一般壽司水準 個人覺得三文魚反卷好食d

黑門鰻魚玉子燒 正常水準 上面鋪咗兩條小鰻魚塊跟住玉子燒入面都有粒粒鰻魚

裝修好靚 裝修到好似係日本海產店咁

上菜速度都幾快 唔需要點等

🤧
勁 就算預約左都要等一陣 太受歡迎 🤣提提大家去前一定要預約呀 唔係有排等啦🫡

好味指數: 4.5/5
性價比: 4.5/5
環境: 5/5

• 蟹油蒜燒帆立貝
  • 牛油燒帆立貝
禁夜晚堂食禁左咁耐,終於都等到開返啦😃呢個星期真係食盡好西😂咁啱又好耐冇食日本嘢,放工就同老公喺尖沙咀行左陣,黎到棉登徑,見到想食好耐嘅甲羅燒🦀🦀諗都唔使諗,就決定食佢🤣🤣1️⃣飲品-海底之心、巨峰乳酸生啤藍色個杯係海底之心,我就好鍾意❤️味道甜甜地超易入口,令一杯就真係生啤味較重,不過老公就話飲到尾真係有乳酸味2️⃣黑門令蟹味噌甲羅燒 想食好多年,店員幫你佢燒完之後,你配埋餅乾再加脆脆,人間美食😋😋😋3️⃣赤鬼海老天反卷呢個超級超級超級足料,係超多蟹籽,而且佢入邊個蝦超脆,魚子又好多,懷疑佢會唔會蝕本❤️4️⃣脆燒白穴子串舊魚燒到外脆內軟😋😋😋5️⃣岩手縣赤崎生蠔🦪配吞拿魚刺身媽! 即蠔係超大隻,對上一次食咁大隻既蠔都係喺日本🇯🇵仲有吞拿魚刺身,係超好味,夠林,絕對冇乜筋6️⃣極尚大漁貝燒望到已經流晒口水燒緊嘅時候,勁多汁,so juicy😋😋7️⃣黑門令大漁魚子醬脆脆包呢個脆脆多士,有黑松露海膽魚子,個多士夠哂脆,真係要再encore! 我哋真係眼闊肚窄,其實仲有好多好好味嘅嘢食,但我哋都真係食唔到咁多,下次返嚟再食過😋😋😋😋😋

1️⃣飲品-海底之心、巨峰乳酸生啤

2️⃣黑門令蟹味噌甲羅燒

3️⃣赤鬼海老天反卷

4️⃣脆燒白穴子串

舊魚燒到外脆內軟😋😋😋

5️⃣岩手縣赤崎生蠔🦪配吞拿魚刺身

6️⃣極尚大漁貝燒
望到已經流晒口水
燒緊嘅時候,勁多汁,so juicy😋😋

7️⃣黑門令大漁魚子醬脆脆包

2022-04-26
  • 赤鬼海老天反卷
  • 岩手縣赤崎生蠔
  • 甲羅燒
  • 刺身4盛
2022-05-05 57 浏览
The restaurant provides a wide variety of delicious food besides sashimi. There are also a little stove for grilling scallop, crab, oyster and shrimps etc. The quantity is not a lot, and hence the restaurant I consider as medium high price. The quality is high tho. Sashimi was fresh and the alcoholic drink so not very expensive. The scallop sashimi with caviar was the best.