2022-09-06 46 浏览
Been having a lot of Sichuan cuisine lately. Tried something different tonight on Portland street, which is not the usual chicken pot or Sichuan style beef.We started our meal with golden thousand year eggs $48. The egg yolk was jammy. Went perfectly with the refreshing and crunchy cucumber and chili sauce.Their signature pot $26 is a customized stir-fried chili pot which you can choose the sauce and level of spiciness. They offer a wide range ingredients from meat, seafood to veggies which you

Their signature pot $26 is a customized stir-fried chili pot which you can choose the sauce and level of spiciness. They offer a wide range ingredients from meat, seafood to veggies which you might add to fry with chili and pepper. We picked sliced lamb, chicken, frog, pork intestines and lettuce stems. So good to try various ingredients in one pot! The herbs were flavorful. We ordered extra spicy to enjoy with ice cold Tsing Tao.

Leek Lamb $108
Served with 6 pieces of sesame wraps that resembles what we eat with Peking duck. Nice combination. The staff also tailormade extra spiciness for us even it was not supposed to be a hot dish! The lamb was slightly gamey and tender which was delicious. Seasoning was on point.

Convenient location. Friendly team. Small restaurant but the seats were comfy. Worth trying for Sichuan food lovers!
2022-09-06 35 浏览
相約朋友放工嚟到旺角試下新開小店嘅四川麻辣菜 新裝修環境乾淨光猛 日日舖頭之後店員姐姐就已經好親切咁樣安排我哋坐低第一感覺已經好好菜單真四川麻辣為主 麻辣小菜水煮基本都有 最特別嘅係佢哋嘅麻辣乾鍋女仔車仔麵自己揀餸之後再幫你炒埋一碟真係新奇刺激又好玩😂今日試咗涼伴皮蛋 喱個唔係正常黑色嘅皮蛋 呢到係淺色嗰隻皮蛋嚟嘅 蛋黃係流心㗎連埋嗰啲青瓜絲爽滑清甜好夾😋😋😋😋蔥爆羊肉我哋要求加麻辣炒到出嚟甜甜地有麻辣味包埋嗰個媽媽皮即係片皮鴨嗰個包皮食口感層次都特別豐富好味道😋😋😋😋招牌特色乾鍋點解話好玩 就係因為啲嘢食係要摷下摷下先至會搵到先至知道係咩嘢食😅😅😅 覺得好得意不過材料略嫌乾咗少少😋😋😋

餐廳位於旺角,鄰近朗豪坊,位子非常方便。菜式的調味料為負責人兼大廚到訪四川深造2年自製而成。其中招牌之一的麻辣海鮮鍋,其秘製醬汁便用上24款香料調配。此外,酸菜魚等受歡迎的川味菜餚,也帶有獨特的香辣味道。🌟招牌香鍋 $26起將麻辣調料炒菜,然後自選食材,把自己喜愛的海鮮、 肉類還是蔬菜等都可以加入。我地揀左牛肉+沙白+雞軟骨+藕片+豬頸肉,而調味就揀左醬香同微辣。香鍋其實係一個小炒嚟,將你所選擇既食材同調味料炒匀。香鍋都幾有鑊氣,好惹味,個醬好重孜然味,基本上所有食材都入哂味,最好食我地覺得係雞軟骨同豬頸肉,大家揀配料時可以試下呢兩款。🌟京蔥羊肉 (配6張麼麼皮) $98羊肉唔羶,但羊味唔明顯肉片都大片,入味唔韌,餸份量都幾多令到唔夠麼麼皮包。麼麼皮類似片皮鴨個種麵皮,包住羊肉食,好似食片皮鴨咁可包住食。🌟 夫妻肺片 $66材料為牛肚、牛𦟌、牛舌。辣度比較辣但帶有麻辣鮮香,加上蔥花後味道更豐富。📌麻辣香鍋 @malahotpot.hk 旺角砵蘭街198號地舖🚇港鐵旺角站 E1 出口, 步行約3分鐘📍#旺角

🌟招牌香鍋 $26起

🌟京蔥羊肉 (配6張麼麼皮) $98
羊肉唔羶,但羊味唔明顯
,好似食片皮鴨咁可包住食。

🌟 夫妻肺片 $66

📌麻辣香鍋 @malahotpot.hk
旺角砵蘭街198號地舖
🚇港鐵旺角站 E1 出口, 步行約3分鐘
📍#旺角
用餐优惠
試食活動
2022-09-04 41 浏览
招牌香鍋主打招牌香鍋勁吸引,店員極力推介試試香辣味+(食唔到太辣就)小辣。最正係佢可以自由選擇不同主食,配菜!我地就選左牛肚,海蝦,蓮藕,萵苣同雜菇! 我最鍾意牛肚辣辣地,仲有些咸香味好好送飯!海蝦夠鮮!香辣鍋感覺萵苣是最襯!絕對唔會失望😙孜然羊肉 (6 塊麼麼皮)孜然羊肉十分香,重點是羊肉夠蘇味,夾埋麼麼皮一齊食,滿足晒口感!藤香雞雞件夠滑,味道出奇地清新,有藤香味但不會嗆,作為前菜最岩。百香果檸檬茶金桔檸檬茶
招牌香鍋

孜然羊肉 (6 塊麼麼皮)

藤香雞

雞件夠滑,味道出奇地清新,有藤香味但不會嗆,作為前菜最岩。

百香果檸檬茶

金桔檸檬茶
2022-09-03 62 浏览
位於旺角砵蘭街< 𝐌𝐚𝐥𝐚 𝐇𝐨𝐭𝐩𝐨𝐭 >, 一間麻辣香鍋專門店, 主打各式各樣的川菜菜式, 而且地理位置在朗豪坊對面, 非常方便。招牌香鍋 $²⁶選了中辣香辣口味, 以五餸起炒, 其如下:小酥肉 ⁽⁺$⁴⁸⁾外層酥香, 内層柔軟。蝦球 ⁽⁺$⁴⁸⁾外皮香脆, 肉質鮮甜, 並沒有被辣味遮蓋着, 這個推介!牛肉片 ⁽⁺$⁴⁶⁾質感軟腍, 香嫩滑口。蓮藕 ⁽⁺$²⁸⁾清爽脆口, 健康之選。薯粉 ⁽⁺$²²⁾爽口彈牙, 吸引全部辣椒風味。涼拌黄金皮蛋 $⁴⁸晶瑩剔透, 爽口開胃。麻婆豆腐 $⁷²質感嫩滑, 送飯一流。凍奶茶 $¹⁸正常發揮。麻辣香鍋 (旺角)📍旺角砵蘭街198號地舖

招牌香鍋 $²⁶
選了中辣香辣口味, 以五餸起炒, 其如下:

小酥肉 ⁽⁺$⁴⁸⁾
外層酥香, 内層柔軟。

蝦球 ⁽⁺$⁴⁸⁾
外皮香脆, 肉質鮮甜, 並沒有被辣味遮蓋着, 這個推介!

牛肉片 ⁽⁺$⁴⁶⁾
質感軟腍, 香嫩滑口。

蓮藕 ⁽⁺$²⁸⁾
清爽脆口, 健康之選。

薯粉 ⁽⁺$²²⁾
爽口彈牙, 吸引全部辣椒風味。

涼拌黄金皮蛋 $⁴⁸
晶瑩剔透, 爽口開胃。

麻婆豆腐 $⁷²
質感嫩滑, 送飯一流。

凍奶茶 $¹⁸
正常發揮。

麻辣香鍋 (旺角)
📍旺角砵蘭街198號地舖
2022-09-01
2022-09-03 33 浏览
突然想食辣,所以走咗去食麻辣香鍋🤣🌟 香鍋(醬香,微辣)呢個超級惹味,餸飯一流!😍同埋唔會好辣,我唔係好食得辣都食到😆叫咗五個配菜,分別係豬頸肉、鯛魚片、雞件、萵筍同腐竹。鯛魚片最好味😍,有點爽脆嘅口感。萵筍同腐竹索曬啲汁都超正!🌟 孜然羊肉配麼麼皮鑊氣夠,孜然味濃,超級惹味,同羊肉嘅臊味好夾!包住麼麼皮食又有另一番風味😍同埋鍾意啲洋蔥keep到爽脆嘅口感😆🌟 涼拌黃金皮蛋呢個比較辣🥵皮蛋好彈牙,同埋吸收曬啲汁,超級惹味!夏天食好清爽~🌟 酸梅湯&百香果檸檬茶兩款飲品都酸酸甜甜😍解辣又開胃!
突然想食辣,所以走咗去食麻辣香鍋🤣

🌟 香鍋(醬香,微辣)

🌟 孜然羊肉配麼麼皮

🌟 涼拌黃金皮蛋

🌟 酸梅湯&百香果檸檬茶
兩款飲品都酸酸甜甜😍解辣又開胃!
2022-09-02
  • 香鍋
食得多日本野/西餐,呢次同朋友轉下口味食麻辣鍋🌶同小炒😋。舖頭唔算大,不過夠光猛,每枱仲有晒紙巾、搓手液、牙籤提供👍🏻(食中菜通常都有需要😌),幾貼心。🔅招牌香鍋 ($184)朋友唔太食得辣所以揀左醬香微辣,一條辣椒🌶啱啱好。醬香唔講得少,拎到黎已經聞到好香🤩,有埋蔥、芫茜同孜然粉炒好惹味😍,唔重味精👍🏻。揀左5款餸: 豬頸肉、肥牛、墨魚餅、炸豆腐、娃娃菜。已調味既豬頸肉先炸完再炒,比較特別。肉份量都唔少,炸豆腐同娃娃菜吸埋啲汁好正🤤!2個人叫呢個鍋加碗飯其實都夠晒飽😋✨。🔅京蔥牛肉(配麼麼皮6pcs) ($98)京蔥爆得好香,牛肉頗嫩,份量都比想像中多😛。🔅炸饅頭(6個) ($48)見到炸饅頭忍唔住叫!炸得好香好鬆軟,點埋煉奶無敵😍!🔅白飯 ($15)🔅烏龍茶(500ml) ($16)🔅凍檸茶 ($18)💬香鍋幾惹味,可以自己揀想食咩餸好好👍🏻,下次會想辣麻辣😚。

招牌香鍋
🔅招牌香鍋 ($184)

京蔥牛肉(配麼麼皮6pcs)
京蔥牛肉(配麼麼皮6pcs)
🔅京蔥牛肉(配麼麼皮6pcs) ($98)
京蔥爆得好香,牛肉頗嫩,份量都比想像中多😛。

炸饅頭(6個)
🔅炸饅頭(6個) ($48)
見到炸饅頭忍唔住叫!炸得好香好鬆軟,點埋煉奶無敵😍!

🔅白飯 ($15)

🔅烏龍茶(500ml) ($16)
🔅凍檸茶 ($18)

炸饅頭(6個)
2022-09-02 41 浏览
旺角除左十二味,都有其他麻辣香鍋食啦🤣呢間係砵蘭街麻辣香鍋,好近地鐵站,易去~👍🏻行完街,一於就去試下喇我就點左個➡️招牌香鍋香辣味微辣 *雞軟骨、土豆、海蝦、牛肚同翠肉瓜(最少要揀5個鎹)香鍋味道好惹味 好香 唔會係好重味精個種😋而且最重要係食材新鮮 海蝦唔係梅曬個d 總好彈牙🦐雞軟骨真係必點 香香辣辣 好有口感😍驚會膩 點d蔬菜就可以中和下~ 翠肉瓜唔會吸油 總好爽脆 goodgood😌➡️前菜——籐香雞$66🐔雞肉嫩滑 皮夠爽 加上籐椒,令味道更多獨特➡️京葱羊肉配6張麽麽皮$98有d似片皮鴨 羊肉唔會“酥“ 都算嫩滑再包上麽麽皮同京葱一口食曬,真係好滿足 成個口都係肉🐷🐷食左咁多火氣重的食物 當然要飲返d涼茶 清熱解毒☕就點左夏枯草 估5到係低糖 真係好驚喜✨ (因爲我5中意飲甜野😂)*整體黎講都幾抵食 叫左咁多野食 買單都係$500左右 而且食材新鮮👍🏻*
旺角除左十二味,都有其他麻辣香鍋食啦🤣
呢間係砵蘭街麻辣香鍋,好近地鐵站,易去~👍🏻
行完街,一於就去試下喇

香鍋味道好惹味 好香 唔會係好重味精個種😋
而且最重要係食材新鮮 海蝦唔係梅曬個d 總好彈牙🦐
雞軟骨真係必點 香香辣辣 好有口感😍

➡️前菜——籐香雞$66🐔
雞肉嫩滑 皮夠爽
加上籐椒,令味道更多獨特

➡️京葱羊肉配6張麽麽皮$98
有d似片皮鴨 羊肉唔會“酥“ 都算嫩滑
再包上麽麽皮同京葱
一口食曬,真係好滿足 成個口都係肉🐷🐷

食左咁多火氣重的食物 當然要飲返d涼茶 清熱解毒☕

2022-09-01 46 浏览
麻辣香鍋——————————ADDRESS 📍旺的砵簡街198號地下價錢💰:50-200好味程度😋⭐️⭐️⭐️⭐️ 環境⭐️⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️ ⭐️ ⭐️回頭率⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐️正宗既川菜香港🇭🇰都開到成行成市,但要做到出色就非麻辣香鍋莫屬啦!今日專登叫埋一個食得辣既老友過黎試試佢啦!五餸香鍋 香辣口味個乾鍋嚟到我哋面前,見到滿滿嘅辣椒🌶真係忍唔住同朋友哇左一聲,羊肉食落去有醃製過嘅風味,唔會好騷味,豬大腸亦都有另外炸過,辣辣地好香口👍🏻另外鴨血同埋薯粉份量都好多☝🏻涼拌黃金皮蛋呢個皮蛋真係好出色,我好鍾意中間老闆秘製嘅醬汁💓配搭返個皮蛋真係好出色!酸酸甜甜非常開胃黃金白玉菇原先諗住order黃金炸蝦球,但係唔好彩姐姐話賣晒,叫我哋試吓呢個黃金白玉茹!廚師將雞髀菇炸好再用鹹蛋黃回穫,食落去好乾身,唔會好肥膩。真係幾唔錯金桔檸檬茶行到身水身汗,呢杯金桔檸檬茶非常解渴,檸檬再加埋金桔飲落去酸酸甜甜,仲帶有兩個層次嘅口味👍🏻飲完真係忍唔住再encore整體呢間餐廳我會俾五粒星,無論服務方面,份量菜式,都完美無瑕!我絕對係推介之選!大家有興趣快啲book枱試吓啦!#旺角必食 #四川菜 #麻辣#酸菜
麻辣香鍋

五餸香鍋 香辣口味

涼拌黃金皮蛋

黃金白玉菇

金桔檸檬茶

大家有興趣快啲book枱試吓啦!

#旺角必食 #四川菜 #麻辣#酸菜
2022-08-31 38 浏览
正宗既四川就系將花椒與辣椒作為調味,對於生活及工作有點乏味既我,開始鍾意食辣,並開始細味川菜既風味,而「麻辣香鍋」📍就岩哂我口味。唔係一味死辣,而係有食得出既層次。😋口水雞🐔辣度:🥵🥵🥵先來一份前菜涼拌,辣辣地又開下胃口,令食慾大增。胃口開定食下道菜餚!川辣蟹🦀香鍋辣度:🥵🥵🥵🥵香鍋用花椒、辣椒、蔥粒、將蟹肉,蓮藕,土豆片等醃得入味,提升左成鍋香辣味道,仲可以保留生蟹肉的鮮甜,仲提供工具同手套等方便進食。好大隻蟹拑又厚肉。蟹肉煮到金黃色!清炒土豆絲🥔特登點呢個貪呢個清清地,減低成個餐既油膩感,爽脆又好味。清清地都幾好啊!味道都好惹味!啲餸都幾大份又抵食🤭,值得向朋友推薦!!

口水雞🐔
辣度:🥵🥵🥵

川辣蟹🦀香鍋

辣度:🥵🥵🥵🥵
好大隻蟹拑又厚肉。

蟹肉煮到金黃色!

清炒土豆絲🥔

啲餸都幾大份又抵食🤭,值得向朋友推薦!!
2022-08-31 1272 浏览
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 旺角 - 麻辣香鍋 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 你是我的麻辣靈魂伴侶麻辣野我一年四季都好鐘意食搵到辣伴都好重要身邊有好多人都怕辣😳 有時真係唔係咁易搵到所以要好好珍惜辣伴啊🤩見到旺角新開嘅麻辣香鍋 個名完全係正中下懷🤣🤣價錢唔貴 又可以滿足吓口癮超推薦比大家啊🔹川辣蟹香鍋 $168 呢個價錢食到蟹 又食到啲薯仔蓮藕配料真係超值舖頭亦都會提供手套俾大家慢慢品嚐啜下啜下 個乾炒醬汁係愈食愈滋味蟹肉亦都好滑 小辣我覺得已經啱啱好 🔹孜然牛肉 (配6塊麼麼皮)$98超多洋蔥 🧅朋友就算唔食洋蔥都對呢個讚不絕口麼麼皮其實即係包片皮鴨嗰啲皮佢呢度嘅麼麼皮特別好食 軟軟地又帶點煙燻🔹辣子雞 $108呢個越食越辣之作 花椒令到辣子雞更加有麻辣嘅感覺辣子雞細細粒 脆卜卜又係食到停唔到口🔹酸辣土豆絲 $68如果只係食到小辣嘅我建議睇吓會唔會同餐廳講減少辣度因為都真係幾辣下但係超過癮 土豆絲好似食麵條咁索索聲🔹籐香雞 $66呢個籐香雞冷盤聚焦喺麻香上面辣唔算好辣 雞件都好滑剛剛熟透嘅程度餐廳仲要推出午市套餐好多人一個人都嚟慢慢享受呢種麻辣嘅感覺如果我喺附近返工 我可能都會自己過嚟食我哋

你是我的麻辣靈魂伴侶

我哋坐咁耐 一張空枱都冇
仲有人等位添
一直客似雲來
祝舖頭繼續長做長有🥳

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍麻辣香鍋 (旺角)
旺角砵蘭街198號地舖

喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat

🔎冇頭緒:#elaineeat
🔎發掘同區美食:#ee旺角
🔎發掘同類美食:#ee中式

#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger
2022-08-31 30 浏览
之前食早餐經過見到menu已經想試,唔知咩事最近有po 酸菜魚癮,今晚黎到當然必點金湯酸菜魚一試啦,另外見到個menu有麻辣香鍋同間鋪頭一樣名既,我估係招牌菜啦,咁黎到當然都要叫黎試一試,個香鍋有好多款配料可以選擇,可以按自己喜好揀肉類,海鮮或者蔬菜菇菌咁樣,價錢大概二十幾至六十幾蚊一款餸,豐儉由人,一個鍋最少要揀五款餸,而個鍋既辣度都有幾款揀,有香辣,麻辣同醬香,辣度都有五個程度可以因應個人口味可以揀,正所謂有得揀先至係老闆$188金湯酸菜魚原來個酸菜魚本身有酸菜同魚之外,已經有埋雜菇菌,萵筍同薯粉,但我個麻辣香鍋又叫左呢三樣野…..真係暈左喺度……個金湯酸菜魚落枱時夠熱,魚肉嫩滑,仲連住少少魚皮,本人超愛食魚皮,湯底充滿酸菜既酸味,十分醒神,偶爾唔小心咬到啲花椒感覺酥麻,薯粉十分煙韌滑嘟嘟,食既時候記緊要小心咀嚼,吸埋湯底既酸麻十分惹味可口$26麻辣香鍋叫左$48田雞,$28芋頭,$28雜菇,$28萵筍同$22薯粉而辣度就小試牛刀,揀左小辣田雞,芋頭,雜菇菌基本上都有走過油先煮,所以成個鍋都係炒得好乾爽,唔會濕立立好多汁,田雞肉鮮甜有質感,食得出絕對新鮮,而薯粉就保持到一貫既煙韌,

$188金湯酸菜魚

田雞,芋頭,雜菇菌基本上都有走過油先煮,所以成個鍋都係炒得好乾爽,唔會濕立立好多汁,田雞肉鮮甜有質感,食得出絕對新鮮,而薯粉就保持到一貫既煙韌,而且份量都好多

今晚兩個人食左四百蚊度,人均$200,鍾意食辣既朋友都值得一試
招牌香鍋 香辣 小小辣 $26再另加自選餸 (5餸起)肥牛$46 牛栢葉$42 魷魚鬚$38午餐肉$36 四季豆$26差唔多都有五十幾六十款配料可以揀價錢就由$22~$68醬香/香辣/麻辣 有唔辣/其他辣度揀😆孜然牛肉 配麼麼皮 $98又係黎到以為無乜味既一碟餸一直以為孜然口味應該係紅卜卜既調味粉點知原來無乜色既都可以好重孜然味呢個食法仲好似片皮鴨咁有番皮比你包啲洋蔥同牛肉一齊食👍🏻籐香雞 $66睇圖以為係普通冷盤 白切雞咁點知原來係麻椒口味既雞 雞肉都算滑食到好香但又唔辣 淨係有微微麻既感覺黃金蝦球 $128蝦肉爽口彈牙 薄薄一層炸漿再加埋極邪惡既咸蛋黃 真係好出色比起好多酒樓都更好食 超驚喜整體真係好滿足既晚餐 真係估唔到咁好食乾鍋同小炒都出色 而且價錢合理下次要黎試酸菜魚先得😛
招牌香鍋 香辣 小小辣 $26
再另加自選餸 (5餸起)
肥牛$46 牛栢葉$42 魷魚鬚$38

整體真係好滿足既晚餐 真係估唔到咁好食
乾鍋同小炒都出色 而且價錢合理
下次要黎試酸菜魚先得😛
2022-08-31 29 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️每次行過 都會見到呢間川菜坐左唔少嘅人🧑🏻‍🤝‍🧑🏻今次就試下係咪真係價廉物美先💸❶招牌香鍋 $26 +豬頸肉 $48 +牛舌 $46 +鴨血 $32 +萵筍 $28香鍋有3款口味可以揀(香辣、麻辣、醬香)🌶️同5款辣度(不辣、微辣、小辣、中辣、大辣)🥢得哋揀左麻辣鍋底 小辣😽上枱既時候比面頭嘅辣椒 嚇左一嚇👀好彩食落都算handle到🙌🏻配料方面最少要揀5款🖐🏻所以我哋就揀左豬頸肉 +牛舌 +鴨血 +萵筍😈個人最like就係紅薯粉🥵紅薯粉將所有精華鎖住 食落香辣又惹味😋❷口水雞 $66涼拌冷盤既選擇都好多❄️今次就試左佢既口水雞🐣雞肉嫰滑 又麻又辣 食落幾開胃👪
❸孜然牛肉(配6張麼麼皮)$98今日既餸菜嚟講我就最like呢個👍🏻孜然有住獨特又濃強烈嘅味道😳加入牛肉一齊烹調達至祛腥解膩嘅效果🐮另外仲配左6張麼麼皮 麼麼皮食落有啲似平時片皮鴨嘅餅皮🦆估唔到用麼麼皮夾住牛肉一齊食 又幾夾🤔❹酸梅湯 $18酸梅湯飲落清凉酸甜 好開胃💜❺烏龍茶 $16係平時飲到既津路烏龍茶 係解渴解膩嘅恩物🍵
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

酸梅湯飲落清凉酸甜 好開胃💜

❺烏龍茶 $16
係平時飲到既津路烏龍茶 係解渴解膩嘅恩物🍵

2022-08-31 18 浏览
💕麻辣香鍋如果凍冰冰嘅冬天要食雪條❄️熱辣辣嘅夏天就緊係要食吓辣到飛起嘅川菜🌶招牌之一嘅麻辣香鍋,鍋底由香料和醬汁爆炒而成,有麻辣、香辣或醬香口味,配料由客人自選💁🏾‍♀️而且麻辣香鍋唔算好多地有得食,今餐都算幾特別🧡🌈招牌香鍋 同朋友都食得辣,所以我地挑戰咗麻辣大辣😛以譚仔scale大概係中辣麻辣香鍋一上枱已經聞到香味🌶辣椒份量十足,香料炒得又麻又辣,鑊氣十足+海蝦 $56海蝦預先走油,食落特別香口,辣味融入蝦殼同蝦肉之間,幾款配料裡面以海蝦味道最有驚喜+豬頸肉 $48油香滿滿嘅豬頸肉肉質爽彈,少少肥肉令油香更突出,辣&豬頸肉兩種我最鍾意嘅元素加埋一齊,唔講咁多,叫多碗白飯慢慢享受吓先+五花肉片 $42五花肉細細片吸收晒麻辣味,食落好入味+花菜 $26+蓮藕 $28揀咗2款蔬菜類,食辣必選椰菜花同蓮藕,口感爽脆,沾滿醬汁食,花椒嘅麻香令人回味.🌈湖南椒小炒肉 $88小炒肉係出名嘅湖南菜,估唔到呢度有得食,尖椒已去籽,辣味唔會太重,配上豬肉片襯到絕🤤配菜仲加咗洋蔥絲,惹味得嚟又唔會油膩.🌈酸辣木耳 $46木耳當然係主角,配料加上青瓜絲,紅蘿蔔絲同蒜蓉,酸酸辣辣味道唔錯
💕麻辣香鍋

🌈招牌香鍋

+海蝦 $56

+豬頸肉 $48

+五花肉片 $42
五花肉細細片吸收晒麻辣味,食落好入味

+花菜 $26
+蓮藕 $28