2022-08-31
之前食早餐經過見到menu已經想試,唔知咩事最近有po 酸菜魚癮,今晚黎到當然必點金湯酸菜魚一試啦,另外見到個menu有麻辣香鍋同間鋪頭一樣名既,我估係招牌菜啦,咁黎到當然都要叫黎試一試,個香鍋有好多款配料可以選擇,可以按自己喜好揀肉類,海鮮或者蔬菜菇菌咁樣,價錢大概二十幾至六十幾蚊一款餸,豐儉由人,一個鍋最少要揀五款餸,而個鍋既辣度都有幾款揀,有香辣,麻辣同醬香,辣度都有五個程度可以因應個人口味可以揀,正所謂有得揀先至係老闆$188金湯酸菜魚原來個酸菜魚本身有酸菜同魚之外,已經有埋雜菇菌,萵筍同薯粉,但我個麻辣香鍋又叫左呢三樣野…..真係暈左喺度……個金湯酸菜魚落枱時夠熱,魚肉嫩滑,仲連住少少魚皮,本人超愛食魚皮,湯底充滿酸菜既酸味,十分醒神,偶爾唔小心咬到啲花椒感覺酥麻,薯粉十分煙韌滑嘟嘟,食既時候記緊要小心咀嚼,吸埋湯底既酸麻十分惹味可口$26麻辣香鍋叫左$48田雞,$28芋頭,$28雜菇,$28萵筍同$22薯粉而辣度就小試牛刀,揀左小辣田雞,芋頭,雜菇菌基本上都有走過油先煮,所以成個鍋都係炒得好乾爽,唔會濕立立好多汁,田雞肉鮮甜有質感,食得出絕對新鮮,而薯粉就保持到一貫既煙韌,
$188金湯酸菜魚
田雞,芋頭,雜菇菌基本上都有走過油先煮,所以成個鍋都係炒得好乾爽,唔會濕立立好多汁,田雞肉鮮甜有質感,食得出絕對新鮮,而薯粉就保持到一貫既煙韌,而且份量都好多
今晚兩個人食左四百蚊度,人均$200,鍾意食辣既朋友都值得一試