2023-05-27 36 浏览
[旺角必食‼️]超足料惹味麻辣香鍋🔥間唔中就想食吓辣嘢,見呢間喺朗豪坊咁就腳,一於試吓😎一入到去,差唔多坐滿人,超熱鬧😍見到每枱嘅碟都舖滿辣椒,忍唔住吞咗啖口水🥵麻辣香鍋見枱枱都有盤麻辣香鍋,我哋都嗌咗盤🤤 有麻辣、香辣同醬香(唔辣)揀!超多配料選擇 揀咗一陣 有啲選擇困難症😂香鍋好大份,薯粉掛曬花椒。午餐肉正常發揮,邪惡度Max。鴨血好大舊,勁厚身。牛柏葉都有嚼口。豬頸肉同牛柏葉zip住曬啲辣椒花椒。整個鍋香口惹味,未辣到流鼻水。泡椒田雞田雞大大舊,好多肉。萵苣好爽口。超足料。紅糖糍粑甜品上枱熱辣辣,醬甜甜地,外脆內軟,好Q彈,好有驚喜!
[旺角必食‼️]超足料惹味麻辣香鍋🔥

泡椒田雞
田雞大大舊,好多肉。萵苣好爽口。超足料。

紅糖糍粑
甜品上枱熱辣辣,醬甜甜地,外脆內軟,好Q彈,好有驚喜!
這是一個探店小姐姐介紹的餐廳😋對於喜愛吃川菜的我自然不能放過😋在朗豪坊後面的地鋪很好找環境不大,但很整潔🐟香辣魚皮 $68這道前菜我超愛!魚皮爽脆,醬汁入味,所有菜式的濃淡度和要求都可以客制化處理👍🏻🐥藤香雞 $66作為冷盤份量不少,雞肉嫩滑,滕椒的香料很入味,好吃👍🏻🦀香辣海鮮鍋 $298海鮮鍋有蟹、蝦、沙白、魷魚鬚等等,這個價格有這麼多海鮮值了!重點是味道也不錯🥹🐷辣子肥腸 $118辣子肥腸也是水準以上,外脆而內裏不乾,保留到油脂香味又有麻辣味👍🏻🐟鮮椒魚 $198鮮椒魚沒有藤香雞的麻椒味那麼突出,不過魚肉嫩滑,而且酸菜魚吃得多了換一種口味也是新體驗😂整體來說還是不錯的
這是一個探店小姐姐介紹的餐廳😋
對於喜愛吃川菜的我自然不能放過😋
在朗豪坊後面的地鋪很好找
環境不大,但很整潔

🐟香辣魚皮 $68

🐥藤香雞 $66
作為冷盤份量不少,雞肉嫩滑,滕椒的香料很入味,好吃👍🏻

🦀香辣海鮮鍋 $298

🐷辣子肥腸 $118

🐟鮮椒魚 $198
2023-03-14
  • 藤香雞
2023-05-22 400 浏览
今日嚟旺角買嘢,買完嘢都差唔多8點幾,見到附近有間叫『麻辣香鍋』嘅餐廳一於試吓😋餐廳嘅招牌菜就係香鍋,揀最少5種嘅食物就可以整香鍋啦😻口味仲可以揀香辣🌶️麻辣和唔辣嘅醬香😋我揀咗麻辣嘅微辣,食物就揀咗海蝦🦐羊卷肉片🐏牛肉片🥩牛舌👅和雞件🐓麻辣香鍋嚟到啦,超級香和超大碟😍配料都好多👍🏻🦐啲蝦好新鮮和彈牙仲有膏👍🏻牛肉好大舊🥩牛舌好有口感🐏羊卷肉片有少少羶味🐓雞件就好嫩滑😋每樣食物都食到香濃嘅麻辣味🌶️刺激又惹味😻我哋仲有叫咗金湯酸菜魚🐟都係超大碟,仲有好多魚片,魚片好嫩滑,除咗魚片仲有酸菜、萵筍、海鮮菇、香菇、薯粉等,都係好好食😋🍚白飯都幾大碗🍚我哋仲叫咗百香果檸檬茶和金桔檸檬茶🍹酸酸甜甜好好飲👍🏻飲完又解渴又解膩😋甜品又點少得,我叫咗紅糖糍粑,呢個糍粑即叫即炸,外脆內軟超好食😋餐廳嘅食物好大碟又好好食😋大家行開旺角可以嚟試吓😍

麻辣香鍋嚟到啦,超級香和超大碟😍配料都好多👍🏻

🦐啲蝦好新鮮和彈牙仲有膏👍🏻

🍚白飯都幾大碗🍚

餐廳嘅食物好大碟又好好食😋大家行開旺角可以嚟試吓😍

2023-05-16
  • 招牌香鍋
  • 金湯酸菜魚
2023-05-22 115 浏览
👭🏻今次同好姐妹食晚飯 👭🏻🌶️由於平時無人陪佢地食辣就一齊食啦😂😂🐔口水雞大路野叫左小辣試試level先🉑唔算辣 啲雞唔肥 花椒味適中🥚涼伴黃金皮蛋皮蛋入口溶化 👅蛋白位置爽身😋好開胃🥗清炒萵筍絲⚖️為咗平衡返個辣度 叫咗唔辣嘅萵筍🤤清清個口 再戰烤魚同雞煲👀川香鮑魚雞煲半隻🈲中辣嘅程度 大家都讚好🔥孜然好香 花椒好多好麻 啲雞佢係炒咗先 再落煲 所以好乾身好香口🐟烤魚🥵中辣嘅烤魚 ♨️食到魚嘅時候已經成個人都係出晒汗啲辣湯浸住條魚 所以每一啖入口都好辣🍜但又好好食 佢個底有好多薯粉就好好似食緊酸辣粉咁 又麻又辣好正🍡紅糖糍粑😜台台都有叫 我地咩都試吓啦食落香甜不油膩 😗真正嘅外脆內軟 🥰作為成餐飯嘅結束 真係perfect池😂回頭 : 🉐🉐🉐🉐🉐🉐(6/10) 價錢唔貴 每人200左右唔知我地係唔係叫到成枱都係所以無叫我地交枱7點半食到11點半😂唔好比佢停📛

👭🏻今次同好姐妹食晚飯 👭🏻

食落香甜不油膩
😗真正嘅外脆內軟
🥰作為成餐飯嘅結束
真係perfect池😂

回頭 : 🉐🉐🉐🉐🉐🉐(6/10)

價錢唔貴 每人200左右
烤魚(中辣)
鮑魚雞煲
黃金皮蛋
2023-05-19 307 浏览
出旺角睇裝修材料,朗豪坊附近,位於砵蘭街嘅《麻辣香鍋》食過一定返尋味。傍晚時份,店內八九成都是年青人,大家都好食得辣,枱枱一大盤紅辣椒,望見已經胃口大開。招牌麻辣香鍋~辣味及辣度都可以因應個人口味選擇,朋友選了麻辣(微辣),香鍋最少要配五款食材,選擇豐富,有多款肉類,也有多種蔬菜選擇,牛肉、牛舌、田雞、五花肉片及豆皮,上菜時聞到香噴噴即叫即泡,配合大量辣椒,辣嘅程度對於我嚟講啱啱好,十分惹味,各肉類都醃得好入味,越食越滋味。川香鮑魚雞煲(半隻)~同樣都可以揀唔同嘅辣味及辣度,香辣(微辣),份量都唔細,四大隻鮑魚,雞件數量都好多,材料有燈籠椒、洋蔥等各款香料,味道香濃,最啱我呢啲重口味嘅。黃金白玉菇~呢個邪惡中帶少少健康,即叫即炸非常香口,每條白玉菇輕輕掛滿鹹蛋黃醬,唔會太鹹,味道啱啱好,一口接著一口。

招牌麻辣香鍋~
辣味及辣度都可以因應個人口味選擇,朋友選了麻辣(微辣),
川香鮑魚雞煲(半隻)~
同樣都可以揀唔同嘅辣味及辣度,香辣(微辣),份量都唔細,
四大隻鮑魚,雞件數量都好多,
黃金白玉菇~
2023-05-17
1K
喺一段三角關係總有一方會受到傷害,但喺川菜嘅世界,呢段三角關係卻缺一不可!講緊嘅三角關係就係麻、辣、香。麻嘅刺激、辣嘅爽快、香嘅誘惑,真係諗起都流口水呀!旺角嘅麻辣香鍋,雖然係川菜小店,卻非常正宗,呢段三角關係令人津津有味。口水雞水煮同口水都可以話係川菜嘅代表,所以前菜就揀咗口水雞。雞肉肉質鮮嫩,雞肉掛上口水醬汁,麻香味十足,但唔會太辣,作為前菜啱啱好。回鍋肉 因為口水雞唔算太辣,所以回鍋肉就揀咗中辣。一屬肥一層瘦嘅回鍋肉,配上後勁十足嘅辣度,非常惹味。但每次食回鍋肉,最正都係佢嘅配料,例如椰菜同豆腐,全部都索晒回鍋肉嘅精華。招牌香鍋招牌香鍋可以自選最少五款配料,我哋就揀咗豬頸肉、蓮藕、士豆片、鴨血、海蝦。口味亦可以選擇香辣、麻辣、醬香;而辣度則可以揀不辣、微辣、小辣、中辣、大辣。我哋就揀咗麻辣中辣,三角關係嘅比例啱啱好!即叫即炒嘅麻辣香鍋夠晒鑊氣,最正當然係爽脆又入味嘅蓮藕啦!如果唔嗌蓮藕嘅話,千祈唔好話俾人聽你食緊麻辣香鍋。

回鍋肉

2023-05-18
2023-05-18 31 浏览
今次係同一個鍾意食辣又唔係好食得辣嘅朋友食,旺角經過見到餐廳入面好多人食,就決定今晚嘅晚餐係呢間喇!———————————————🌟香辣魚皮 $68個人認為真係幾出色,呢個魚皮口感可以稱之為爽脆彈牙,而且佢有切成一細卷,比起平時出而一大卷嘅食得更方便。.🌟泡椒魷魚鬚 $118食嘅時候啲驚喜,因為本身就咁睇字以為係綠色果種泡椒,原來係一碟小炒,但份量方面都真係好充足,先唔講魷魚鬚本身已經多,仲有好多配料例如萵筍、木耳、京蔥等,而且味道炒得都好香好惹味!.🌟招牌香鍋 $216嚟呢間餐廳真係必點香鍋,性價比同味道都冇得頂!本身鍋底要$28,我哋選擇咗香辣味同小辣,材料方而簡咗魷魚酥、雞軟骨、萵筍、肥牛片同娃娃菜,份量好豐富,雞軟骨好香脆同時魷魚鬚都好彈牙,店舖仲有好多款配料供選擇👍🏻.🌟百香果檸檬茶 $38飲品甜度啱啱好,百香果主要係底味道唔算出,不過檸檬茶本身味道調得幾好!.🔸整體評價🔸麻辣香鍋性價比高,位置係旺角亦都非常便利,鍾意食辣小炒嘅朋友仔我都推薦呢間餐廳。

———————————————
🌟香辣魚皮 $68
🌟泡椒魷魚鬚 $118
🌟招牌香鍋 $216
🌟百香果檸檬茶 $38
🔸整體評價🔸
這一家麻辣香鍋真的超費米飯🍚 可以帶上128G的胃直接衝-麻辣香鍋有葷有素有淡有辣 真的超刺激味蕾 跟朋友吃到停不下來了點了藕片大腸午餐肉之類的 分量真的大到失語兩個女生根本吃不完🤣🤣-羊肉羊肉有搭配麵皮一起卷著吃 孜然味吃起來也hin香喜歡吃羊肉的朋友可以衝 一點都沒有膳味-拍黃瓜這個還蠻解膩的 一下就被我們給炫完了吃完朋友一直在路上說這是她家鄉的味道味道喜歡吃麻辣香鍋的可以打卡試試呀喂!這家真的很值得
這一家麻辣香鍋真的超費米飯🍚

喜歡吃羊肉的朋友可以衝 一點都沒有膳味

拍黃瓜
這個還蠻解膩的 一下就被我們給炫完了
吃完朋友一直在路上說這是她家鄉的味道味道
喜歡吃麻辣香鍋的可以打卡試試呀喂!
這家真的很值得

2023-05-14 311 浏览
很多人都無辣不歡,川菜已成為港人喜愛嘅口味,我都不例外,中午到麻辣香鍋食川菜,讓自己大飽口福精神一下,下午開工更興奮。 水煮麻辣菜單選擇多我喜歡吃水煮,但來來去去不是水煮魚就是牛肉,見到有水煮田雞,立刻點了一份,不是每一間川菜都有田雞吃呢! 除了田雞,仲有小龍蝦及海鮮可以叫,下次真係要試下! 講到水煮麻辣,如果太辣,辣過你可以接受嘅程度就變得唔好受,我點了一個小辣的水煮田雞,完全okay喎,唔會嗆候,而且酸香味突出,更令口水分泌更多,越食越想食。田雞肉好嫩滑,入面仲有大量薯粉同其他配菜,唔洗叫白飯都會食到好飽。 烤魚超足夠秤 魚皮都滑嘟嘟有兩種魚(魽魚或加州鱸魚),5種辣度及5種口味選擇,如果唔食辣嘅都可以揀唔辣嘅烤魚,好貼心。 叫了酸菜烤魽魚,條魚好大條,應該有斤幾重,魚肉好厚身,魚肉好滑,特別食到魚腩位置,好嫰滑鮮甜,連魚皮都好滑好似啫喱咁,正! 黃金蝦球 乒乓波咁大咸蛋黃炒到好绵成醬,黃金蝦球大粒到好似乒乓波咁,外皮炸衣薄脆入面啖啖肉而且仲好爽彈,惹味兼且口感一流。

水煮麻辣菜單選擇多
水煮田雞

烤魚超足夠秤 魚皮都滑嘟嘟

黃金蝦球 乒乓波咁大
2023-05-10
  • 水煮田雞
2023-05-13 43 浏览
今日同屋企人去食川菜,原本想食金湯酸菜魚,但最後都冇食到。食左其他菜,但都冇後悔到,因為其他菜都好好味😋😋🌶️🌶️我入到餐廳,職員服務態度好好,佢見到我有一個大袋就主動俾凳我放野。職員俾張QR我同我講可以手機落單或者直接同職員落單。最後,我決定要左一個招牌香鍋要微辣(香辣)🌶️🌶️啱鍾意❤️食辣,但又唔食得好辣既人。🤣🤣再揀左田雞、豬頸肉、大腸、萵筍同海蝦5個餸。依個招牌香鍋好好食,夠太鍋氣,D餸唔會太辣,白飯加香鍋味道剛剛好。再一個冷盤籐香雞。66蚊既份量都好多,凍雞好有雞味同有少少籐椒味,好好味😋,值得一試。兩碟都係肉,最後要再一個黃金四季豆,好有大排檔既水準,有鍋氣同大大碟,真抵食。四季豆唔會太淋,口感一流。每人要左一杯凍檸茶,為今餐作句號。整體來講,今餐PC值高,值得一試。
每人要左一杯凍檸茶,為今餐作句號。
整體來講,今餐PC值高,值得一試。
2023-05-12 199 浏览
好耐冇食過辣野,今次去試旺角嘅麻辣香鍋點咗招牌香鍋(小辣)小酥肉、鵪鶉蛋、魷魚、豬大腸、墨魚餅同薯粉毛血旺(小辣)材料好豐富,有大腸、腸仔、午餐肉、牛柏葉、黑木耳、魷魚、鴨肉、荳芽孜然羊肉配麼麼皮用洋蔥蒜蓉加上孜然粉去炒羊肉,香口惹味,亦都減低咗本身嘅羊羶味,對於唔太好羊嘅我都覺得好好食黃金白玉菇用咸蛋炸白玉菇送啤酒一流香辣魚皮魚皮超級爽脆,真係食唔停口📍麻辣香鍋 (旺角)旺角砵蘭街198號地舖人均消費:$300食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 環境:⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️
好耐冇食過辣野,今次去試旺角嘅麻辣香鍋
點咗招牌香鍋(小辣)
小酥肉、鵪鶉蛋、魷魚、豬大腸、墨魚餅同薯粉

毛血旺(小辣)
毛血旺

孜然羊肉配麼麼皮
孜然羊肉

用咸蛋炸白玉菇送啤酒一流

香辣魚皮
魚皮超級爽脆,真係食唔停口
香辣魚皮

📍麻辣香鍋 (旺角)
旺角砵蘭街198號地舖

人均消費:$300
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️
毛血旺
孜然羊肉
2023-05-10 234 浏览
成日係朗豪坊做完運動,都會過黎「麻辣香鍋」食野,但幫佢寫食評都係第一次,因為香鍋實在太有水準,集美味、新鮮、豐盛、抵食於一鍋,簡直就係一切盡在香鍋中,值得大大力推介。🥹👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻唔食包你走寶🤣🤣呢日我地叫左招牌香鍋($270)、黃金蝦球($138)、香辣魚皮($68)、百香果檸檬茶($36)、酸梅湯($18),以及兩碗白飯($30)。招牌香鍋🥘🥘🥘招牌香鍋($28),任選五餸起炒,我們選了醬香味,並選了新鮮鮑魚(4隻)($68)、牛肉片($46)、雞軟骨($42)、豬頸肉($46),以及貢菜($38)。醬香鍋底的香料食得出經過長時間燉煮,製成香氣濃郁、味道獨特的鍋底醬料,醬香味非常濃郁,香氣四溢,能夠刺激食欲,非常香口。而鮑魚本身非常新鮮,牛肉片、雞軟骨同埋豬頸肉就肉質鮮嫩,配合美味的醬香底料,食到停唔到口。😋😋黃金蝦球🍤🍤🍤炸得外層酥脆,非常誘人。咬下去時,內裡仍然保持蝦肉的鮮嫩多汁,外層酥脆口感和內層的鮮嫩蝦肉相互輝映,而咸蛋黃醬汁則帶有濃郁的咸蛋黃香味,令人回味無窮。😍😍香辣魚皮🐟🐟🐟將魚皮切成片狀,配上辣椒粉、花椒粉、鹽等調味料烹煮而成。魚皮本身就是富含膠原蛋白,香辣魚皮

招牌香鍋🥘🥘🥘

黃金蝦球🍤🍤🍤

香辣魚皮🐟🐟🐟
將魚皮切成片狀,配上辣椒粉、花椒粉、鹽等調味料烹煮而成。魚皮本身就是富含膠原蛋白,香辣魚皮的口感脆脆,但又爽口,香辣的味道非常開胃,讓人食指大動,非常適合當做下酒菜。如果您喜歡辛辣口味的食物,那麼你一定會喜歡這種小吃。

麻辣香鍋 (旺角)
地址:旺角砵蘭街198號地舖

2023-05-08
2023-05-07 37 浏览
很久沒有去吃旺角這間麻辣香鍋,今天剛好去旺角,一早就鎖定再次去吃🤤🤤這次我們也是點了一個五個菜的香鍋,包括豆皮、蓮藕、牛肉片、雞軟骨、椰菜花,這次肉點少了一點🥰🥰店家的食物份量十足,多約幾個朋友,可以多食幾個菜☺️☺️另外也點了一個黃金蝦球🤤🤤蝦球新鮮熱辣辣的,吃起來香口彈牙,蛋黃香氣十足,非常推薦💯💯一定要試😋😋還有霸王蝦球,香辣惹味我們也點了紅糖糍粑,外層非常酥脆,裏面非常軟糯,點上紅糖醬,特別好吃😋飲料也是點了百香果檸檬茶,非常解膩清新,很好喝👍當日人流也非常多

還有霸王蝦球,香辣惹味

飲料也是點了百香果檸檬茶,非常解膩清新,很好喝👍
當日人流也非常多

2023-05-04
  • 招牌香鍋
  • 紅糖糍粑
  • 黃金蝦球
2023-05-07 39 浏览
晚上和朋友做完gym,來到旺角這家店吃飯,因為太餓了,所以立馬叫了酸菜魚,招牌香鍋(小酥肉,羊卷肉片,萵筍,麵筋條,豬大腸),我們還叫了藤椒雞和黑糖糍粑。最先來的是酸菜魚,我們叫了微辣,不錯,裏面的魚很滑,薯粉份量也很足,湯底夠味。我們吃了5分鐘之後,麻辣香鍋就來了呢!我最喜歡裏面的小酥肉,想不到挺好吃呢!羊卷肉不算很騷。朋友喜歡吃豬大腸,油脂滿豐富的。接著,藤椒雞令我有驚喜!冰凍的感覺,配上麻的口感,冰火兩重天,雞肉滑而嫩最後,以黑糖糍粑作結,甜甜綿綿的感覺洗刷前面的辣,滿足~總的來說,我會推薦給喜歡吃辣的朋友。

最後,以黑糖糍粑作結,甜甜綿綿的感覺洗刷前面的辣,滿足~

總的來說,我會推薦給喜歡吃辣的朋友。

2023-05-06 50 浏览
麻辣香鍋地址:旺角砵蘭街198號地舖電話:90359755一向喜歡吃麻辣的川菜,在旺角這個方便的核心地帶,中午同事和同事在附近享受美食。餐廳負責人是擁有超過20年炮製川菜的經驗,招牌菜之一的麻辣香鍋,配上24款香料,的味道。招牌香鍋,我選了羊卷肉片、肥牛、南瓜片、腐竹等等招牌香鍋是一道來自四川的特色美食,是川菜中的代表之一。這道菜品的主要特點是將各種食材切成小塊或片狀,加入配料和調味料,放在炒鍋中翻炒烹製而成。招牌香鍋一般會使用大炒鍋進行烹製,火力強勁,最終呈現的菜品色澤金黃,香氣四溢,口感豐富。菜品味道更加豐富。麻辣魷魚鬚$118麻辣魷魚鬚是一道以魷魚鬚為主要食材的傳統川菜。麻辣魷魚鬚的口感爽脆、香辣可口,是一道美味下酒菜或者小吃。此外,魷魚鬚富含蛋白質、鈣、鐵等營養成分,也是一種營養價值較高的海鮮食材。必試美食。夫妻肺片$66夫妻肺片是一道源自四川成都的傳統川菜,也是四川省非常有名的小吃之一。該菜品主要以煮熟的牛肺和牛舌為主要食材,再配以辣椒油、花椒粉、蒜泥、醬油、醋、糖等多種調味料製成。夫妻肺片口感麻辣鮮香、爽口不油膩,非常好食。#麻辣香鍋 #旺角美食 #美食 #foodie #
地址:旺角砵蘭街198號地舖
電話:90359755

一向喜歡吃麻辣的川菜,在旺角這個方便的核心地帶,中午同事
和同事在附近享受美食。

招牌香鍋,我選了羊卷肉片、肥牛、南瓜片、腐竹等等

麻辣魷魚鬚$118
麻辣魷魚鬚是一道以魷魚鬚為主要食材的傳統川菜。

夫妻肺片$66

夫妻肺片口感麻辣鮮香、爽口不油膩,非常好食。

#麻辣香鍋 #旺角美食 #美食 #foodie #hkfoodie