2023-09-12 53 浏览
旺角依間「麻辣香鍋」除咗佢哋嘅麻辣香鍋係招牌之外,金湯酸菜魚都好出名㗎,今次Order曬兩樣菜式,好滿足。*此餐廳收取加一服務費。新鮮鮑魚肥牛沙白四季豆木耳金針菇招牌香鍋(單點$262),微辣香辣,內有西芹、芫荽、香蔥、芝麻、辣椒乾、花椒;4隻新鮮鮑魚肉質彈牙,食落有鮮味;肥牛牛味濃厚,略嫌食落肉質偏向乾身、帶韌;沙白食落好新鮮,略嫌肉質偏瘦;四季豆食落好惹味;木耳口感爽口,略嫌可以剪得細塊少少,食用嘅時候就更加方便;金針菇口感爽脆。金湯酸菜魚(單點$188),小辣,表面鋪滿辣椒乾、花椒、芫荽、香蔥;魚片肉質嫩滑,味道鮮甜,但略嫌起骨未夠徹底,令到我食魚食到有魚骨細骨插落牙肉;酸菜份量多;牛肝菌、冬菇、白玉菇,食落好Juicy;萵筍、白蘿蔔味道清甜;紅薯粉口感煙韌,食落好吸湯;湯底味道酸辣,飲落好開胃。白飯(單點$15),食落軟硬適中。紅糖糍粑(單點$58),口感外酥脆內軟糯,食落米香味濃,配以紅糖糖漿食用,味道香甜。凍檸茶(單點$18),走甜,茶味濃香,飲落好清爽。麻辣香鍋旺角分店地址:旺角砵蘭街198號地鋪電話:90359755

*此餐廳收取加一服務費。

白飯(單點$15),食落軟硬適中。

凍檸茶(單點$18),走甜,茶味濃香,飲落好清爽。

旺角分店
  • 紅糖糍粑
  • 凍檸茶
  • 香鍋
2023-09-11 18 浏览
麻辣香鍋之前都食過 味道吾錯而且份量又多 好抵食😜 所以今次都同朋友再黎食過😆🍀招牌香鍋咁我地今次就揀左香辣口味 微辣🌶️ 餸就揀左五款 豬頸肉有嚼勁 肉味好香濃 加埋微辣好好食🐷 牛舌厚薄適中 有咬口 配飯食都好夾🐮 萵筍同蓮藕片夠晒爽口 吸埋啲辣汁好正😍 土豆片必叫 吸晒啲辣汁再配白飯食一流🥔 🍀辣子雞軟骨份量超級多 就算四個人食都好足夠🫣 雞軟骨好有咬口 又吾會太硬😉 每一粒都好入味 幾粒幾粒一齊食就更加過癮😚🍀香辣魚皮爽口彈牙 作為開胃小食吾錯😋 由頭食辣食到落尾 真係好滿足☺️

🍀招牌香鍋

🍀辣子雞軟骨

🍀香辣魚皮
2023-09-05 41 浏览
打風前要去食忍咗口好耐嘅辣嘢🤣朗豪坊附近呢間#麻辣香鍋,差不多所有川菜都有得食,滿足貪心嘅媽媽🌶️ 麻辣香鍋,辣到爽!🔥🍲鍋底有三款選擇:香辣、麻辣同埋醬香。而且辣度都可以自己揀,有不辣、微辣、小辣、中辣同大辣四個選擇。真係可以按照自己嘅辣度偏好嚟享受啦!😋🌶️今次我哋揀咗香辣鍋底,辣味剛剛好唔會太過嗆口。自選餸菜揀咗豬大腸、小酥肉、田雞、牛肚同土豆片。每一樣都經過炒製,入鍋後更加入味,真係超級滿足!🍖🥔🌽除咗麻辣香鍋,我哋亦試咗金湯酸菜魚。真係鮮嫩滑口,湯底酸酸辣辣,特別開胃。鱸魚肉質地鮮美,搭配上酸菜同萵筍片雜菇配料,仲有朔晒湯汁嘅粉條🌶️味道更加豐富。🐟🌶️🥬清炒蘆筍絲蘆筍絲保留了蔬菜的原汁原味,經過簡單清炒後,仍然保持了脆嫩的口感。這道菜不僅美味,還營養豐富,絕對是健康又開胃的選擇!🥦🌱百香果檸檬茶有著香濃的檸檬味道,再加上微酸的百香果,真係超級清新。喝一口,整個人都感覺到了夏天的涼爽,真係太舒服了!🍹🍋🌿🍽️🔥餐廳嘅水煮同埋四川小炒系列我下次都想試吓😋
打風前要去食忍咗口好耐嘅辣嘢🤣

🌶️ 麻辣香鍋,辣到爽!🔥🍲

鍋底有三款選擇:香辣、麻辣同埋醬香。

今次我哋揀咗香辣鍋底,辣味剛剛好唔會太過嗆口。

除咗麻辣香鍋,我哋亦試咗金湯酸菜魚。

清炒蘆筍絲

百香果檸檬茶

🍽️🔥餐廳嘅水煮同埋四川小炒系列我下次都想試吓😋
  • 麻辣香鍋
2023-09-02 25 浏览
勁耐無食烤魚🥹估唔到旺角「麻辣香鍋」有得食烤魚😱.烤加州鱸魚(酸菜)🐟鱸魚已經事前炸香🔥基本上都係啖啖肉,魚肉鮮甜入味😋仲有唔少底料💁🏻‍♀️分別有薯粉🍜木耳、腐竹、蓮藕、大荳芽、青瓜條🥒豐富又滿足😉.新鮮鮑魚(4隻)🌊新鮮彈牙,完全唔韌😛有少少酸辣湯汁味🌶️但又唔會蓋咗浸鮮味😌.沙白🐚雖然細隻,但勝在夠鮮甜🤤.木耳🖤厚身大塊,質感爽口😗.紅糖糍耙🥢外香脆內煙韌😆食到粒粒糯米口感🍚一定要點埋紅糖漿食先Perfect👍🏻.百香果檸檬茶🍹加咗酸甜百香果☺️飲落更加Fresh💦.凍檸茶🍋
勁耐無食烤魚🥹估唔到旺角「麻辣香鍋」有得食烤魚😱
沙白🐚雖然細隻,但勝在夠鮮甜🤤
木耳🖤厚身大塊,質感爽口😗
百香果檸檬茶🍹加咗酸甜百香果☺️飲落更加Fresh💦
凍檸茶🍋
  • 紅糖糍粑
  • 百香果檸檬茶
  • 凍檸茶
硕士是在北京读的,麻辣香锅也是平时必吃的美食之一。听说旺角也开了一家麻辣香锅店,就带着小伙伴去吃啦❕我们俩点了鱿鱼🦑、土豆🥔、玉米🌽、牛杂🐮等常见菜,因为小伙伴不能吃辣🌶️,所以就点了酱香的口味。给我的感觉是,酱香口味偏甜,小伙伴是北方人说有点不习惯,不过我作为南方人,而且口味接近上海人,所以觉得味道还是挺不错的。我们还点了一份花椒鸡以及香辣牛蛙(这两份菜具体名字我也不记得了🤔),点的微辣,辣度一般般,但是菜真的很香,鸡和牛蛙都非常鲜嫩,可以吃出来是当天现宰的❤️总而言之,我感觉是将香锅进行了一个本地化,味道还是不错,对不能吃辣的宝宝们比较友好。喜欢吃辣的建议点中辣以上。因为菜品特别多且有点杂,我就不拍啦🤗

2023-08-28 697 浏览
辣真的令人停不下口,一邊怕辣,但一邊又瘋狂吃辣的,所以總感覺現在的川菜店愈開愈多!而這間我也吃過好幾次了,質素挺不錯,而且人氣十足,晚了可能要排隊了!招牌香鍋(鍋底28元)新鮮鮑魚(4隻)(68元),五花肉片(42元),蝦球(4隻)(48元),豬大腸(46元),肥牛(46元)香鍋大大的一鍋,一共五款材料,都是新鮮炒起的,味道非常香!我們選了中辣,吃起來味道香濃,又麻又辣的,又帶點芝麻香,配上不同食材的口感,真的非常滋味,配上白飯一流!新鮮鮑魚鮮甜爽滑,五花肉片有油香帶點爽,蝦球炸香後又脆又爽又滑,豬大腸油香十足,肥牛吸飽醬汁肉質又嫩!鮮椒田雞(138元)田雞經過炸香後再拌以大量新鮮和乾辣椒來吃,吃起來不算太辣,但田雞又焦又嫩的,肉質彈牙!香辣魚皮(68元)魚皮很有驚喜,整體味道偏香辣口味的,而魚皮非常爽脆,冷盤不錯!百香果檸檬茶(36元)這個喝起來會像平常的水果茶的感覺,味道偏甜,百香果味突出!

鮮椒田雞(138元)

香辣魚皮(68元)

百香果檸檬茶(36元)

這個喝起來會像平常的水果茶的感覺,味道偏甜,百香果味突出!
2023-08-24
2023-08-28 19 浏览
📍麻辣香鍋 (旺角)旺角砵蘭街198號地舖又黎自我挑戰食辣嘅時候啦 🤣🤣 今次食香鍋同酸菜魚 😋😋 招牌香鍋 🌶️🌶️ 最少揀五個餸起 ,我哋揀咗 新鮮鮑魚,海蝦,肥牛,豬大腸,蓮藕 🫶🏻🫶🏻 辣到可以自己選擇 ,我哋揀咗香辣 ,小辣 😆 辣度啱啱好 香噴噴 ,又吾會太辣😍😍 海鮮食材新鮮 配埋蔬菜 可以解辣 整體嚟講 送飯一流 !! 金湯酸菜魚 🐟🐟都係揀咗小辣,但係呢個就辣少少啦 食到好刺激 😚😚 魚肉份量都多 又鮮甜又嫩滑 ☺️☺️ 魚肉外 ,仲有大量蔬菜同薯粉 分量十足 酸酸辣辣十分開胃 🤤 金桔檸檬茶 +加多寶 涼茶 ,清熱解毒一流 👍🏻👍🏻檸檬茶 ,消暑解辣一流 😎
📍麻辣香鍋 (旺角)
旺角砵蘭街198號地舖

又黎自我挑戰食辣嘅時候啦 🤣🤣
今次食香鍋同酸菜魚 😋😋

招牌香鍋 🌶️🌶️
辣到可以自己選擇 ,我哋揀咗香辣 ,小辣 😆

金湯酸菜魚 🐟🐟
都係揀咗小辣,但係呢個就辣少少啦 食到好刺激 😚😚
魚肉份量都多 又鮮甜又嫩滑 ☺️☺️

金桔檸檬茶 +加多寶
涼茶 ,清熱解毒一流 👍🏻👍🏻
檸檬茶 ,消暑解辣一流 😎
2023-08-23 577 浏览
今晚在朗豪坊買完東西,突然想吃辣,想起之前試過的這家麻辣香鍋,於是再來回味一下。餐廳環境與一般的川菜館不同,裝潢摩登,光潔明亮,有空間感。餐廳招牌菜是麻辣香鍋,亦有不同的川菜小炒、涼菜、主食等提供。籐香雞 $66先點一客市面比較少有的四川涼菜籐香雞,籐香份量不少,雞肉上面更有一串鮮籐椒,醬汁鮮味濃郁,入口麻而不辣,油而不膩,而雞肉厚實嫩滑,味道令人上癮,一流。麻辣香鍋招牌菜麻辣香鍋$28起,可以自選配料,豐儉由人,今晚點了新鮮鮑魚、肥牛、鵪鶉蛋、萵筍、蓮藕及金針菇,麻辣香鍋鹹鮮香辣俱全,不但十分和味而且層次豐富細緻,新鮮鮑魚彈牙鮮味、鵪鶉蛋外層先炸過所以有微微香脆的口感,特別一提蓮藕同樣輕輕走過油,所以香脆爽口,十分惹味。黃金四季豆 $72最後點了一客黃金四季豆,每條四季豆包裹一層厚薄得宜的鹹蛋黃蓉,外脆內軟,一咬透發出鹹蛋黃的奇香和非凡冶味。最後少不了點一罐加多寶和可樂,冰涼解辣。
餐廳環境與一般的川菜館不同,裝潢摩登,光潔明亮,有空間感。
籐香雞 $66
麻辣香鍋-新鮮鮑魚
麻辣香鍋-肥牛
麻辣香鍋-鵪鶉蛋
黃金四季豆 $72
最後少不了點一罐加多寶和可樂,冰涼解辣。
2023-08-23
麻辣香鍋-新鮮鮑魚
麻辣香鍋-鵪鶉蛋
2023-08-21 60 浏览
在旺角,🤓這家川菜館的選擇也很多,每次過來,必點他們的招牌香鍋,✨我覺得比其他餐廳可選的配菜menu更多,🔥而且炒的很香很入味。大盤花菜,清脆的口感,🥬配上大蔥和豬肉,🐷吃起來不會太油膩,喜歡有鑊氣的炒菜必點。孜然羊肉,平時吃羊怕🐑味道太騷,他們加了孜然粉,可以辟腥更可以提香,羊肉很嫩,😙吃不停口。招牌香鍋,我最推薦的暈菜,😍可以自選5款up,因為選擇很多樣化,🥢所以吃起來口感豐富。

2023-08-17 41 浏览
朋友喜歡川菜,相聚選了她推薦的麻辣香鍋!籐香雞雞皮很薄,雞肉嫰滑,啖啖肉,籐椒有濃郁的麻香味帶點清香,又有帶點鮮香濃郁。京蔥羊肉配六塊麼麼皮洋蔥和京蔥的味道中和了的羊肉腥膻,再加入香料拌炒,大大提升味道層次配上麼麼皮同吃,有點片皮鴨的感覺呢!招牌香鍋, 可以自選口味和辣度,有不同的肉類和蔬菜類選擇,我們挑選了鴨血、雜菇、五花肉、薯粉等,火候十足,份量很多,一上枱就聞到香味,實在令人食慾大增!柑桔檸檬茶香氣十足,十分清爽!
朋友喜歡川菜,相聚選了她推薦的麻辣香鍋!
籐香雞
雞皮很薄,雞肉嫰滑,啖啖肉,籐椒有濃郁的麻香味
帶點清香,又有帶點鮮香濃郁。
京蔥羊肉配六塊麼麼皮
配上麼麼皮同吃,有點片皮鴨的感覺呢!

招牌香鍋, 可以自選口味和辣度,有不同的肉類和蔬菜類選擇,
我們挑選了鴨血、雜菇、五花肉、薯粉等,火候十足,份量很多,
一上枱就聞到香味,實在令人食慾大增!
柑桔檸檬茶
香氣十足,十分清爽!
2023-08-16 17 浏览
在旺角,🤓這家川菜館的選擇也很多,每次過來,必點他們的招牌香鍋,✨我覺得比其他餐廳可選的配菜menu更多,🔥而且炒的很香很入味。大盤花菜清脆的口感,🥬配上大蔥和豬肉,🐷吃起來不會太油膩,喜歡有鑊氣的炒菜必點。孜然羊肉平時吃羊怕🐑味道太騷,他們加了孜然粉,可以辟腥更可以提香,羊肉很嫩,😙吃不停口。招牌香鍋我最推薦的暈菜,😍可以自選5款up,☺️因為選擇很多樣化,🥢所以吃起來口感豐富。

大盤花菜

孜然羊肉

招牌香鍋
2023-08-13 24 浏览
今日同朋友行開旺角,行到好肚餓,就去咗呢間麻辣香鍋食夜晚😆。我哋首先嗌咗一份金湯酸菜魚。嗰啲酸菜令湯底有啲酸酸嘅味道,令整個湯底更加開胃。啲魚片煮得啱啱好,真係令人回味無窮!仲有啲薯粉,份量都唔少,夠飽肚。藤香雞都係我哋嗌咗嘅一款菜式。雞肉鮮嫩多汁。啲香料同調味料完全融入雞肉入面,每一口都特別香口,真係好滋味。不過,最令我哋驚喜嘅係招牌麻辣香鍋。佢啲香料好香!香鍋裡面有新鮮鮑魚,魷魚鬚,萵筍同蓮藕,每一樣食材都唔差。啲鮑魚彈牙有口感,魷魚鬚爽脆。而萵筍同蓮藕都吸收咗香料嘅味道。我最鍾意佢有好多款唔同嘅餸比人揀!如果你係辣食愛好者,一定要嚟試下呢間餐廳!

如果你係辣食愛好者,一定要嚟試下呢間餐廳!
2023-08-07 19 浏览
金湯酸菜魚真是讓我食指大動!先說說那湯,酸爽入味,還帶點微辣,真是讓人垂涎欲滴。魚肉鮮嫩多汁,配上酸菜簡直是絕配,一口下去那口感簡直爽到爆炸!👍🏻辣子雞更是另一個水平!辣辣的醬料包裹著嫩滑的雞肉,辣味和麻味交織在口中,真是辣得讓人欲罷不能!🥵泡椒炒牛肉也是我的心頭好!嫩嫩的牛肉和酸辣的泡椒完美融合,每一口都是一種享受!😋最後還有泡椒炒肥腸,那肥腸炒得嫩滑入味,搭配上辣辣的泡椒,真是讓人胃口大開!總之,這家餐廳的菜色真是太絕了,絕對是吃貨們的天堂!😍😍
今次係第二次黎到麻辣香鍋,辣野呢度真係算好正宗,出面好多地方食完都會口乾乾,但呢度就完全無,份量大價錢合理,好岩一班朋友食飯聚餐🌟金湯酸菜魚|$188湯底酸酸辣辣非常開胃,呢個金湯酸菜魚份量真係好充足👍魚肉多之餘,連啲薯粉配菜都好多,3-4個人食都無問題,魚肉夠曬雪白,而且唔腥又無骨,對於平時唔係好食魚既人嚟講都可以一試,薯粉更加係重點🤣吸晒金湯既味🌟任選五餸招牌香鍋|$242招牌香鍋可以自選最少五款配料,我哋就揀咗新鮮鮑魚4件,雞件,牛肉片,墨魚餅,薯粉,口味方面我哋就揀咗微辣🌶鮑魚食落新鮮彈牙,雞肉就略為炸得有啲乾,反而墨魚餅最有驚喜🤩彈牙又入味,索晒精華真係好好食

🌟金湯酸菜魚|$188

🌟任選五餸招牌香鍋|$242
2023-07-31
2023-08-04 36 浏览
旺角朗豪坊附近呢間麻辣野好食👍🏼超多人排又唔貴!。🥢大盆花菜 $78除左花菜仲有腩片,大大碟好夠辣!好大碟幾抵食。。🥢湖南椒小炒肉 $88以湖南辣椒為主要調味,真心好辣!但好正!好多人叫!肉質嫩滑,味道香辣,非常適合愛辣人士。。🥢麻辣香鍋 $28 另加配料:豬頸肉 $48、雞軟骨 $42、雜菇 $28、豆皮 $28、牛柏葉 $42、油豆卜 $26麻辣香鍋可以自選配料,最少5樣起,真心炒得幾唔錯,辣得黎夠麻!料又多!豬頸肉肉質細緻,雞軟骨質感彈牙,豆皮容易吸收湯汁,夠晒辣,雜菇選用不同種類的鮮菇,口感豐富,牛柏葉口感鮮嫩爽口。
旺角朗豪坊附近呢間麻辣野好食👍🏼超多人排又唔貴!

🥢大盆花菜 $78
除左花菜仲有腩片,大大碟好夠辣!好大碟幾抵食。

🥢湖南椒小炒肉 $88

🥢麻辣香鍋 $28