2021-12-04
係因為明星效應+ 見咁多好評推介,而且好耐冇食過「正宗」酸菜魚。有預先係openrice訂座。銅鑼灣鋪地方唔大,座位少少逼,都好多人等位食。先上有兩個小食,酸酸甜甜。用QRcode手機落單,有啲菜式可以揀‘小中大勁酸’/ ‘小中大勁辣’/ ’小中大勁麻‘1. 炸饅頭($58/6件)每枱必點,因為賣相好有氣勢,成架船咁上一定要襯熱食!再點埋煉奶超級好食!2. 酸菜魚 $268最期待亦最失望,賣相又係勁大個碗好香好多辣椒。但一擺落口就覺得似係打邊爐食啲魚肉咁,雖然魚肉唔會一夾就散但亦都唔係厚實果款,只食到魚肉既味,同其他配料係冇交流嘅感覺,除左個魚,其他配料就真係好入味。不過魚肉同配料都好多,係足料嘅。3. 毛血旺 $168都係好足料,有好多款食材,同酸菜魚犯一樣毛病,啲食材唔夠入味。雖然兩個菜都叫左小辣,我同朋友都唔係好食辣都覺得個小辣係唔辣同唔夠入味。仲有一點,就係食辣野但冇水提供就一定要人叫野飲,寧願唔要佢個小菜要茶水。500ml津路要$18枝。而且冇一大jar果啲飲料提供,所有菜式咁大份都係想一大班人一齊食架嘛,覺得冇係客人立場諗。三個成人食以上都夠食。但未必會再食,有更多更好選擇
有預先係openrice訂座。
銅鑼灣鋪地方唔大,座位少少逼,都好多人等位食。
先上有兩個小食,酸酸甜甜。
1. 炸饅頭($58/6件)
2. 酸菜魚 $268
3. 毛血旺 $168
三個成人食以上都夠食。
但未必會再食,有更多更好選擇。
酸菜魚