2021-11-16 638 浏览
今晚又口痕痕想食酸菜魚,一早book mark左麻辣風雲,近期人氣,好多朋友知我鍾意食酸菜魚都推介左呢間俾我,抵食又好食,另外其他小菜都相當不錯,同埋最好係每道菜份量唔太大,價錢相宜,最啱人少少食,好似我今日得兩個人就最啱👍🏻我哋被安排坐卡位,非常寬躺坐得舒服,服務員態度也非常之好,上菜都會講多謝,又會問下啲嘢食好唔好食,非常好💛▪️酸菜魚 $268湯頭夠麻夠酸,辣度我哋今次叫咗小辣,魚片非常嫩滑,而且份量非常多同埋好大片,食極個底都仲有好多,配料方面有豆腐卜,芽菜,香菇,萵筍,酸菜,芫荽,同埋我最愛嘅寬粉,配料吸盡湯汁嘅精華,超級好味💛▪️涼拌萵筍 $58爽身脆口充滿麻油香,作為前菜非常開胃▪️花雕醉雞 $98一上枱已經聞到非常濃郁嘅花雕洒味,我哋非常幸運雞件係原隻雞髀斬件,雞件啖啖肉充滿花雕酒味,而且肉質嫩滑爽口👍🏻👍🏻▪️炸饅頭 $58餐廳花盡心思,六個炸饅頭配住一㗎識噴煙嘅船隆重登場,船頭仲有一支寫住麻辣風雲既旗同埋一個代表着餐廳嘅公仔,非常威武,淨係睇佢出場到底,當然炸饅頭配煉奶已經非常好食▪️黑糖脆炸糍粑 $58必食推介👍🏻糍粑即叫即炸,外脆內煙韌上黃豆粉和黑糖漿,不太甜,好味▪️菊花

▪️酸菜魚 $268

▪️涼拌萵筍 $58
爽身脆口充滿麻油香,作為前菜非常開胃

▪️花雕醉雞 $98

▪️炸饅頭 $58

▪️黑糖脆炸糍粑 $58

▪️菊花蜜 $48
用一個好似洒埕既嘅壺,配兩隻古代既洒杯,賣相巳經非常吸引,好香濃嘅菊花味,而且好清甜,食完辣野解渴一流
2021-11-16