二訪「麻辣風雲 」🥢 旺角分店比荃灣分店大、座位也更為舒適‼️👍🏻▫️❥$268 酸菜魚🐟魚肉鮮嫩‼️👅 加了自家醃製的酸菜、金菇、薯粉、萵筍,酸酸辣辣滋味無比‼️▫️❥$58 炸饅頭🍞差不多每枱必叫的菜式‼️炸饅頭熱乎乎外脆內軟、沾上煉乳既美味又邢惡‼️😈 炸饅頭在乾冰的襯托下,顯得氣勢非凡‼️▫️❥$188 黃金蝦🍤咸蛋黃包裹著每隻大蝦,香氣撲鼻‼️🫶🏻 蝦肉爽彈,份量也多,非常不錯呢‼️👅▫️❥$58 黑糖脆炸糍粑🍯外脆內煙韌Q彈的糍粑也是非試不可的菜式‼️沾上黑糖很美味‼️🤤

❥$268 酸菜魚🐟

❥$58 炸饅頭🍞

❥$188 黃金蝦🍤

❥$58 黑糖脆炸糍粑🍯
2022-07-29 31 浏览
📍今次嚟到旺角食好嘢👏🏻麻辣風雲係近期嘅打卡餐廳🍴我見好多人都嚟呢度食正宗嘅川菜😊今次終於都到我嚟食~呢度嘅裝修風格全部都係復古嘅中國古典風🙈仲有好多優雅嘅裝飾品🫢🫢好靚😌今次我同屋企人打算食餐勁嘅👍🏻所以我哋都叫咗佢哋嘅招牌菜式🤩🤩分別係以下呢啲🤪🔥招牌干鍋🔥(9/10)🔥炸饅頭🔥(8.5/10)🔥乾煸肥腸🔥(8/10)我自己就好鍾意食炸饅頭!係佢哋嘅招牌菜式 我諗都唔需要我去多介紹啦😂😂六件炸饅頭 其實我哋唔夠分😂因為真係好好食😍😍好鍾意佢架船😂仲有諸葛亮🤣玩味感十足😳欣賞佢饅頭炸得香脆 但係唔會好油膩😌👍🏻屋企人就比較鍾意食干鍋😳因為大大份又足料👍🏻好惹味 有齊晒肥腸 土豆片 仲有我平時好鍾意食嘅墨魚丸!跟住仲有牛肉餅同埋豆卜🤪🤪最後仲有媽咪好鍾意食嘅肥牛添😆材料豐富 每一樣食材都煮到好入味!特別係個肥腸 好肥美 薯仔軟淋🥹牛肉餅有口感!肥牛都好嫩滑🙌🏻香辣得來唔會太油膩 亦都會保持食材本身有嘅鮮味 同埋味道 值得一讚😊😊 因為肥腸太好食嘅關係!所以我哋又叫咗一碟肥腸,經過油泡但係比較乾身易入口 甘香滿油食唔停口 惹味十足 好滿意🤩款款食物都好出色!屋企人食完已經問我幾時會再來食
📍今次嚟到旺角食好嘢👏🏻

🔥招牌干鍋🔥(9/10)
🔥炸饅頭🔥(8.5/10)
🔥乾煸肥腸🔥(8/10)

款款食物都好出色!屋企人食完已經問我幾時會再來食😂真係誇張 不過我自己都好推薦 因為都幾好食架😏😏
2022-07-29 28 浏览
.📍人在麻辣風雲(Mong Kok).真係好耐都冇食過川菜啦🥹之前睇大家介紹真係覺得好吸引🙈🙈全部都係紅卜卜 又好似好香口咁 真係好想試吓🤩.呢間分店嘅員工服務態度都幾好👍🏻佢哋好熱情咁樣推介店入邊嘅特色小菜🤪而且每碟菜平均嘅價錢都唔係好貴🫢所以感覺好抵食👍🏻👍🏻最緊要係全部餸菜都好啱口味😆果然大家係冇介紹錯!.今次我哋就聽店員介紹叫咗兩款特色小菜同埋一款飲品😊.🔥乾煸肥腸👉🏻$128香氣十足又重口味😋外皮煮到脆卜卜呈金黃色👍🏻👍🏻一啲都唔會乾 同時保留一定嘅水份 同埋佢有好多辣椒 但係唔會話超級辣!係可以接受嘅程度😍感覺洗得好乾淨 一啲都唔會臭 可以放心食用🙈🙈🔥水煮魚👉🏻$268好鍾意😍因為好夠麻味 唔係得個辣字 係麻味大於辣味 所以好正好推薦👍🏻👍🏻👏🏻食落好過癮😊魚肉份量多 魚肉爽滑嫩口 但有彈性 最緊要係冇乜骨頭 唔驚啃親🫢可以放心食😌加左好多芝麻所以好香~色香味俱全嘅一碟招牌菜😋😋🙌🏻果然店員係冇介紹錯😊因為真係好食!而飲品都幾好飲 好解膩 又清甜.店員仲話佢哋餐廳食物嘅份量都偏大😂😂所以可以下次再嚟慢慢食👍🏻😂好啦咁我哋唯有下次再試吓其他嘢啦🤩.
📍人在麻辣風雲(Mong Kok)
真係好耐都冇食過川菜啦🥹

果然店員係冇介紹錯😊
因為真係好食!
而飲品都幾好飲 好解膩 又清甜
2022-07-28 50 浏览
🎈 麻辣 風雲旺角瓊華中心麻辣風雲餐廳名一聽就知係食麻辣嘢水煮魚酸菜魚 你諗得出嘅都會有(๑•̀ω•́๑)但係中午少少哋原來都可以嚟食麻辣或者酸辣米線無辣不歡嘅 又點可以錯過-雲南過橋米線呢款特大雲南過橋米線 我哋揀咗酸辣味超多配料五花腩魚蛋墨魚丸肉燥 韭菜腐皮芽菜多多而且酸辣恰到好處, 酸菜很醒神ヾ(Ő∀Ő3)ノ-另外叫左碗麻辣雲南小鍋米線配肥腸同鴨血麻酸辣湯底很夠麻,1級辣都已經吃到嘴唇髮痹米線粗身嗦汁力強,質感OK。鴨血夠滑,肥腸啖啖肉夠晒刺激(@[]@!!)
🎈 麻辣 風雲
旺角瓊華中心麻辣風雲
餐廳名一聽就知係食麻辣嘢
水煮魚酸菜魚 你諗得出嘅都會有(๑•̀ω•́๑)
但係中午少少哋原來都可以嚟食麻辣或者酸辣米線

另外叫左碗
麻辣雲南小鍋米線
配肥腸同鴨血
麻酸辣湯底很夠麻,1級辣都已經吃到嘴唇髮痹
米線粗身嗦汁力強,質感OK。
鴨血夠滑,肥腸啖啖肉
夠晒刺激(@[]@!!)
2022-07-28 22 浏览
📍旺角 麻辣風雲🌶🔥如果提起麻辣風雲嘅話 大家可能會諗起佢哋嘅炸饅頭 因為係由一㗎船去裝住🛳好啱打卡 又夠晒霸氣 但係其實佢哋嘅酸菜魚都係招牌菜式 好受歡迎👏🏻所以我今次都係慕名而來😂仲叫埋屋企人一齊嚟試吓呢個正宗嘅川菜菜式🔥🔥🌶因為人數唔多 所以我哋只係叫咗呢兩款菜式🫣不過份量好足夠👍🏻👍🏻食完都好滿足🤪👉🏻酸菜魚$268 (4.5/5)👉🏻椒鹽魷魚鬚 (4/5)酸菜魚有唔同嘅辣度或者酸度可以俾你去選擇👍🏻我唔係食得好辣 不過就鍾意食酸 所以我哋嗌咗小辣🔥然後酸度方面就叫咗比較酸嘅 咁就可以視乎返你嘅口味去調配出最好食嘅酸菜魚🐟🐟辣嘅程度比想像中還要好👍🏻👍🏻份量超大兜 兩個人食都食到好飽 好彩我哋冇加到薯粉😂如果唔係一定食到好辛苦😂唔係講笑😂魚肉嫩滑 亦都冇乜骨 好易食👍🏻同個湯底好夾 啖啖肉好正👍🏻而魷魚鬚就一啲都唔油膩 炸得好香脆 佢面頭嘅炸粉係啱啱好 唔會太厚 主要都係食到魷魚嘅肉👏🏻跟住佢落咗嘅調味料亦都剛好 唔會太鹹 但係充滿香氣😋所以都食到唔停口 雖然好熱氣😂😂不過唔緊要啦👌🏻推薦指數👉🏻(8.5/10)係好高cp值嘅川菜餐廳呀!
📍旺角 麻辣風雲🌶🔥

👉🏻酸菜魚$268 (4.5/5)

👉🏻椒鹽魷魚鬚 (4/5)

推薦指數👉🏻(8.5/10)
係好高cp值嘅川菜餐廳呀!
2022-07-28 22 浏览
🔥麻辣風雲🔥🔥地址👉🏻旺角彌敦道628號瓊華中心10樓👈🏻🔥🔥食物質素🌕🌕🌕🌕🌗🔥🔥服務質素🌕🌕🌕🌕🌑🔥🔥環境評價🌕🌕🌕🌕🌑🔥🔥乾煸肥腸 Hkd128🔥平時我都好鍾意食豬大腸 不過都會擔心食到啲唔乾淨嘅豬大腸😅但係喺呢度就唔會有呢個問題 每一條肥腸都好肥美👍🏻好飽滿👍🏻亦都係吸收晒所有辣嘅精華🥰你見到碟腸咁紅咁多辣椒😂就知道佢有幾勁😂食呢碟肥腸就好似食緊粗麵咁誇張…你會一路食一路咬🥹一路飲晒佢啲辣汁 一路流汗但係好爽 而且口感極佳👍🏻鍾意食肥腸嘅人都值得一試😋🔥麻辣雞翼尖 Hkd48🔥骨頭好容易拆開 雖然係雞翼尖嘅部位 但係可以食到嘅肉都好多👍🏻亦都吸晒啲辣汁 唔好睇呢個小食平平無奇但係其實都幾辣😂😂不過作為前菜來講係幾抵食又幾開胃👍🏻因為份量都多 味道都唔錯👍🏻所以我都明白點解身邊嘅朋友都推薦呢間餐廳🤯叫我食辣一定要去呢度 呢度嘅裝修風格都幾好 好多紅色🥰🌶好啱打卡 坐得又舒服 慢慢食都唔緊要 所以有機會一定會再嚟試吓其他菜式🤭辣到夠本先返屋企🔥

🔥麻辣風雲🔥
🔥地址👉🏻旺角彌敦道628號瓊華中心10樓👈🏻🔥

🔥食物質素🌕🌕🌕🌕🌗🔥
🔥服務質素🌕🌕🌕🌕🌑🔥
🔥環境評價🌕🌕🌕🌕🌑🔥

🔥乾煸肥腸 Hkd128🔥

🔥麻辣雞翼尖 Hkd48🔥

2022-07-27 23 浏览
相信呢間麻辣風雲大家都一定識😆因為係Ig都洗哂版😂今次終於到我試吓呢間旺角嘅新分店😉😉聽講佢哋嘅大廚好有經驗 會盡量炮製出少油又夠香辣嘅健康版川菜🌶🌶👏🏻今次去食 發現員工嘅服務態度真係好好👍🏻呢點係值得讚揚☺️☺️.佢哋仲安排左我哋去坐喺岩哂打卡嘅位置 自成一角坐得好舒服😌木枱嘅設計 亦都有窩心同埋舒適嘅感覺🤪🤪👍🏻.店員一來就推薦我哋食餐廳招牌嘅水煮魚🌶🐟👉🏻👉🏻果然冇介紹錯☺️魚嘅份量唔少 啖啖都係肉 食得好過癮 一啲都唔腥👍🏻佢嘅靈魂當然係辣椒乾 感覺到佢嘅誠意 因為辣椒真係太多啦😂😂好吸引 好夠香辣!配菜嘅萵筍都好好食😜😜.跟住我哋仲揀咗一份香辣螞蟻上樹😗其實主要係由炒粉絲同埋豬肉碎組成!不過我好欣賞佢哋佈滿左冬菇😍😍增加左一份鮮甜 我哋就叫咗小辣🌶🌶因為第一次食😂果然唔算好辣 係接受到嘅程度 但係佈滿椒麻嘅香氣好有層次😉😉成碟菜式好新鮮 亦都好特別!.最後我哋慢慢食 慢慢坐 慢慢嘆😂😂😂店員都冇催促👏🏻可以慢慢享受咁高質素嘅川菜 果然係幸福嘅一晚😊

2022-07-27 20 浏览
川菜喺香港好似唔係好常見😯要喺香港🇭🇰搵到色香味俱全又高質素嘅川菜餐廳 又好似真係幾難😵不過其實麻辣風雲都算係幾唔錯嘅選擇 同埋佢哋而家都有三間分店🫢🫢跟住我同朋友今次就嚟到旺角呢間分店 好大間👍🏻可以坐得好舒服👍🏻環境都好寧靜 服務質素唔差😌係值得一試嘅餐廳 如果唔食川菜嘅你 食過一次之後 可能都會對佢哋改觀呢😏😏😏今次我哋就叫咗三碟餸菜//分別係🤩薑煸牛肉$178👍🏻👍🏻👍🏻水煮牛肩肉$268👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻花雕醉雞$98👍🏻👍🏻👍🏻係呀冇睇錯呢度全部都係肉😂冇辦法啦因為我哋係食肉獸呀嘛😏😏前菜嘅花雕醉雞 冰冰涼涼 而且好入味😌雞肉要連皮食🤪肉質爽滑 亦都充滿濃郁嘅酒香氣 鍾意飲酒嘅人可以試吓呢個👏🏻薑煸牛肉好似係餐廳嘅全新菜式🤩超級香口!店員介紹話牛肉係經過油去浸泡 再加入薑蔥爆炒 所以好香辣 用嚟送酒一絕😭😭下次再嚟食一定要叫返枝酒😂😂👍🏻水煮牛肩肉都好好食😋竟然係用牛肩呢個部位 而唔係用普通嘅肥牛 仲要配搭埋好多嘅寬粉😯口感好好👍🏻又飽肚 同埋唔同嘅配料都好正 吸收晒啲精華😌鍾意食辣嘅你 唔好錯過呢一款🤪🤪睇到呢度唔知吸唔吸引到你想去試吓呢😂或者你就會明白點解我哋對於佢係念念

今次我哋就叫咗三碟餸菜//
分別係🤩

薑煸牛肉$178👍🏻👍🏻👍🏻
水煮牛肩肉$268👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
花雕醉雞$98👍🏻👍🏻👍🏻

睇到呢度唔知吸唔吸引到你想去試吓呢😂或者你就會明白點解我哋對於佢係念念不忘啦😏👍🏻
2022-07-27 23 浏览
今日嚟到呢間復古風餐廳-麻辣風雲。身邊好多人都會介紹呢間餐廳。我覺得佢哋嘅裝修風格真係別具特色。餐桌距離非常寬躺,可以話真係坐得舒適。今日就叫左三道菜式試一試佢,分別係酸菜炒肥腸、酸菜魚、同埋紅糖糍粑。大家睇到呢個點菜餐單就知道我係幾鍾意食酸菜啦!就等我試一試佢係咪真係咁好食!首先介紹嘅係酸菜炒肥腸,肥腸炒得好入味,唔會有腥臭味同時酸菜嘅味道亦都好出。肥腸同埋酸菜都好有咬口!酸菜魚今次我哋就嗌咗大辣,你睇佢紅卜卜就知道佢真係好辣啦。我同男朋友都食得好開心呀!因為大家都食到出晒汗好爽呀!呢度嘅酸菜魚值得讚賞嘅地方就係佢冇骨。食得安心又愉快!最後仲係我最愛嘅甜品紅糖糍粑。成日喺屋企都整得唔係咁好食都係去返餐廳食好啲!呢碟紅糖糍粑有紅糖同埋黃豆粉!糍粑煙煙韌韌真係超級好味呀!

2022-07-26 21 浏览
上個禮拜嘅夜晚 就約咗一班鍾意食辣嘢嘅好朋友👩🏻‍🤝‍👩🏼一齊食好嘢🤪難得大家都鍾意食辣🌶就梗係揀一間專食辣嘢嘅高質素餐廳啦😳😳跟住其中一位朋友就推薦食呢間麻辣風雲 因為佢食過 話都唔錯🤭所以想翻兜👍🏻睇咗佢哋好靚嘅餐牌 見到食物嘅選擇種類豐富🥴由前菜到主菜到飲品 都各有特色🤓睇嚟想食晒咁多款都需要好多時間🥹🥹⚡️酸菜魚 hkd268⚡️涼拌燒椒皮蛋 hkd68⚡️花雕醉雞 Hkd98最好食真係酸菜魚👍🏻餐廳招牌嘅酸菜魚酸辣又開胃🤪魚片好大塊而且好嫩滑 一啲都唔腥👍🏻平時我哋都好鍾意食魚 而且佢一啲都唔多骨 所以好容易就會食到😁配料方面 除咗有芽菜同埋酸菜 仲有薯粉🤪薯粉口感煙韌又滑溜 最開心係佢竟然會有一啲菇菌類😳😳所有嘅食材都吸收晒啲湯汁真係好入味好正👍🏻👍🏻👍🏻皮蛋好香口 麻麻辣辣 果然皮蛋就係要咁樣食先至最好食😂係我最鍾意食嘅蛋🥳🥳雞肉嫩滑 亦都充滿酒香 食多兩塊都會醉個隻😂😂兩款都係特色前菜~價錢都抵食 一大班人分享就更加抵😊食物/環境/服務都滿意

⚡️酸菜魚 hkd268
⚡️涼拌燒椒皮蛋 hkd68
⚡️花雕醉雞 Hkd98

最好食真係酸菜魚👍🏻

食物/環境/服務都滿意
2022-07-26 19 浏览
今次我哋再翻兜嘅餐廳就係麻辣風雲☺️☺️之前都食過其他分店嘅麻辣風雲😉今次就去旺角嘅新分店睇吓🤪地址📍旺角彌敦道628號瓊華中心10樓📍好近地鐵站好方便 好易就搵到👍🏻👍🏻啱晒我呢啲懶人唔想行太多路😂😂😂👏🏻//麻辣雞翼尖$48//雖然好簡單 自己喺屋企都可以整到😂😂但係梗係佢哋整得好食啲啦🤪雞翼尖嘅大細係啱啱好 可以一口食到一隻😉跟住啲骨頭都好容易拆開👍🏻雞翼尖嘅表皮係吸收晒啲辣汁 但係呢又唔會好油膩😳同埋充滿花椒八角嘅香氣 看似簡單卻不平凡嘅一到小食👍🏻🔥評分👉🏻8.5/10🔥//香辣螞蟻上樹$128//一送上嚟已經俾我哋秒速清光光😂😂因為真係好好食唔係講笑😉主要係用粉絲同埋豬肉嘅肉碎 製作而成嘅餸菜 配料仲有好多香菇 充滿鹹香 辣度適中而且越食越上癮😊😊🔥評分👉🏻9/10🔥//辣子豆腐$108//叫小辣都係愈食愈辣😂😂月不過調味其實啱啱好 佢夠味之餘又唔會太過鹹 唔會覺得口乾~而豆腐嘅份量都好多 每一啖都係香脆嘅口感 所以會忍唔住一粒又一粒咁樣食晒啲豆腐👅係補充蛋白質嘅好選擇👍🏻👏🏻🔥評分👉🏻8/10🔥總結👉🏻每款菜式都冇令我失望😉每一碟都係咁有鑊氣🔥每一個員工都係咁有禮貌 服務態度

地址📍旺角彌敦道628號瓊華中心10樓📍

//麻辣雞翼尖$48//

🔥評分👉🏻8.5/10🔥

//香辣螞蟻上樹$128//

🔥評分👉🏻9/10🔥

//辣子豆腐$108//

🔥評分👉🏻8/10🔥

總結👉🏻每款菜式都冇令我失望😉每一碟都係咁有鑊氣🔥每一個員工都係咁有禮貌 服務態度好好👍🏻👍🏻又坐得好舒服 所以絕對會再返嚟呢度食其他餸菜😊
2022-07-26 22 浏览
作為冇辣不歡嘅我 其實之前已經幫襯過佢哋荃灣分店嘅麻辣風雲 食過酸菜魚同埋饅頭😁都好出色👍🏻👍🏻今次就經過旺角 就試吓呢間新分店🤪估唔到環境好闊落 坐得舒服 食物選擇依然都係咁豐富👏🏻不過我今次專攻小食😊相信小食同埋主菜同樣地都係咁出色😗😗實冇輸😆😆😆😆-我同朋友今次叫咗啲乜?🌶涼拌燒椒皮蛋👍🏻🌶椒鹽雞軟骨👍🏻👍🏻🌶麻辣雞翼尖👍🏻🌺洛神花茶👍🏻👍🏻-椒鹽雞軟骨係平時居酒屋必食嘅小菜😂估唔到川菜都會見到呢一款雞軟骨😂😂絕對係啤酒殺手👏🏻每一粒雞軟骨都係咁香脆 配上椒鹽粉 都唔好話佢唔過癮同惹味😅😅推薦呀👍🏻👍🏻皮蛋同埋雞翼尖都係好出色嘅小菜😁😁我同朋友都幾鍾意🤪雞翼尖超級好味 因為佢每一隻雞翼尖都好入味🥳皮蛋都係吸收晒啲辣嘅精華 但係又唔會好油膩同埋好邪惡👏🏻小食價錢合理 覺得抵食☺️👍🏻如果怕肥膩或者滯嘅朋友 建議叫一壺洛神花茶去解解滯😆佢嘅味道酸酸甜甜 而且一壺都好夠大家分享 可以斟到4-5次 亦都飲得出係冇加糖 唔會好甜 係好清新好Fresh嘅感覺😳-總括然而//呢度每一碟菜都好夠大家一齊分享😁一齊分享一齊食先開心㗎嘛🥳味道方面都唔錯 好出色好精緻😊同埋旺角分店環境好靚 店員都好有耐
我同朋友今次叫咗啲乜?

🌶涼拌燒椒皮蛋👍🏻
🌶椒鹽雞軟骨👍🏻👍🏻
🌶麻辣雞翼尖👍🏻
🌺洛神花茶👍🏻👍🏻

總括然而//
呢度每一碟菜都好夠大家一齊分享😁一齊分享一齊食先開心㗎嘛🥳味道方面都唔錯 好出色好精緻😊同埋旺角分店環境好靚 店員都好有耐性咁樣 去推介一啲小菜俾我哋 所以一定會再返嚟😤😤
2022-07-26 19 浏览
同朋友聚餐嘅時候食辣都真係一個好提議😝可以令人身心靈得到療癒👍🏻所以前幾日同朋友放工之後 就嚟到麻辣風雲慶祝一下🤭試吓佢哋正宗嘅四川菜🌶當中最吸引就梗係佢哋嘅Signature打卡必叫嘅炸饅頭($58)👉🏻成隻船上 好誇張 饅頭炸得外脆內軟 金黃酥脆 我自己就鍾意點煉奶食 甜甜地咁樣真係好正㗎🥴🥴然後我哋仲叫咗螞蟻上樹($128)同埋辣子豆腐👉🏻螞蟻上樹嘅粉絲炒得軟淋 配埋肉碎口感極佳 亦都佈滿豆瓣醬同埋辣椒醬嘅香味👍🏻👍🏻🌶辣子豆腐好有驚喜🤯比想像中炒得出色 好多一條條嘅辣椒乾 每一粒豆腐都係四四方方又金黃酥脆😳睇嚟係花咗唔少功夫 所以入口嘅時候係脆卜卜🤗入口係超級邪惡🤭🤭最後都推介前菜👉🏻👉🏻$68 燒椒皮蛋//好有地道家鄉風味嘅皮蛋!辣辣地嘅Jelly狀皮蛋對我哋來講係好開胃🔥🔥價錢都唔貴 值得一試!送上餐廳隨意門👉🏻旺角彌敦道628號瓊華中心10樓🥰經過有興趣可以去試吓喎🫡🫡

2022-07-26 13 浏览
好耐都冇食川菜餐廳,今日決定嚟咗人氣好高嘅麻辣風雲到食午餐,我同我男朋友一如既往都一定要叫一個酸菜魚!今日突然之間好想食啲好酸嘅嘢所以我哋就雙重享受叫咗兩份酸菜嘅食物。首先為大家介紹嘅就係酸菜魚,我哋叫咗大辣!呢個酸菜魚真係冇得輸。因為魚片嘅數量同埋肉質都真係對得住個價錢。花椒味非常濃郁。酸菜味同埋個辣的味比例調得好好。唔會出現唔平衡嘅情況最緊要係真係好好食。然後另一樣酸菜嘅餸菜就係酸菜炒肥腸,呢隻豬大腸處理得幾好,唔會有污糟同埋臭!酸菜仲要係大量。肥腸亦都好吸味verygood!

2022-07-26 16 浏览
麻辣風雲呢間餐廳聽人介紹到聽得多自己都係第一次去食咋。原來真係咁好味!首先今日嗌咗佢哋嘅招牌菜就係酸菜魚,酸菜魚嘅魚片厚薄適中,啲魚肉質量都幾好,魚肉好滑身。辣到我認為都尚算適中。入邊仲有好多唔同嘅配料尤其是係豆卜最吸味👍🏻前菜我仲叫咗一黑松露煙燻糖心蛋,呢個糖心蛋一共有四件,即係兩隻。煙熏味道十分濃郁。黑松露嘅味道亦都冇遮蓋,一上枱已經聞到。糖心蛋做得非常之好,蛋汁亦都有流出來。最後仲有酸菜炒肥腸,你叫之前我覺得呢度餸菜非常普通因為都係炒大腸。點不知原來加咗好多辣椒仔做配料吵到非常有鑊氣。肥腸口感非常香口,味道唔錯我個人十分喜歡我認為大家值得一試!