2022-07-28 22 浏览
📍旺角 麻辣風雲🌶🔥如果提起麻辣風雲嘅話 大家可能會諗起佢哋嘅炸饅頭 因為係由一㗎船去裝住🛳好啱打卡 又夠晒霸氣 但係其實佢哋嘅酸菜魚都係招牌菜式 好受歡迎👏🏻所以我今次都係慕名而來😂仲叫埋屋企人一齊嚟試吓呢個正宗嘅川菜菜式🔥🔥🌶因為人數唔多 所以我哋只係叫咗呢兩款菜式🫣不過份量好足夠👍🏻👍🏻食完都好滿足🤪👉🏻酸菜魚$268 (4.5/5)👉🏻椒鹽魷魚鬚 (4/5)酸菜魚有唔同嘅辣度或者酸度可以俾你去選擇👍🏻我唔係食得好辣 不過就鍾意食酸 所以我哋嗌咗小辣🔥然後酸度方面就叫咗比較酸嘅 咁就可以視乎返你嘅口味去調配出最好食嘅酸菜魚🐟🐟辣嘅程度比想像中還要好👍🏻👍🏻份量超大兜 兩個人食都食到好飽 好彩我哋冇加到薯粉😂如果唔係一定食到好辛苦😂唔係講笑😂魚肉嫩滑 亦都冇乜骨 好易食👍🏻同個湯底好夾 啖啖肉好正👍🏻而魷魚鬚就一啲都唔油膩 炸得好香脆 佢面頭嘅炸粉係啱啱好 唔會太厚 主要都係食到魷魚嘅肉👏🏻跟住佢落咗嘅調味料亦都剛好 唔會太鹹 但係充滿香氣😋所以都食到唔停口 雖然好熱氣😂😂不過唔緊要啦👌🏻推薦指數👉🏻(8.5/10)係好高cp值嘅川菜餐廳呀!
📍旺角 麻辣風雲🌶🔥

👉🏻酸菜魚$268 (4.5/5)

👉🏻椒鹽魷魚鬚 (4/5)

推薦指數👉🏻(8.5/10)
係好高cp值嘅川菜餐廳呀!