2022-08-05 72 浏览
好想食辣子雞,親放假出去搵辣子午餐平食。見呢間啲相賣相唔錯就黎試一試。環境幾寬敞舒適,只係開舖無耐有陣味午飯只有主菜同飯,飲品要加錢,凍檸茶加$8。因未食過唔知辣度,我叫咗個辣子田雞小辣中麻,10分鐘就上枱,全是室溫,不過賣相唔錯先試一口飯,唔掂,糠糠地味無洗米咁花生脆口,唔錯,辣度同麻味都啱我口味,再多點辣同麻都應該食到。 主角田雞,夾起見到幾多粉,一咬,嘩,無肉,簡直係粉包田雞骨咁出面通常係油泡令肉外脆內軟,佢用粉真唔緊要,但唔好孤寒到咁囉佢直頭係飛肉上粉炸! 孤寒就用返雞啦,學乜鬼人整田雞! 仲要無肉田雞係有啲腥味 真失望成碟加埋,一隻田雞都無,分分鐘半隻都未必有。有少少不雅,但真認唔住影低,簡直係一條腿切開10碌8碌咁,大舊過舊係炸粉包田雞身個殼埋單連加一$74,唔抵食。 都係十二味好

環境幾寬敞舒適,只係開舖無耐有陣味

辣子田雞午飯

先試一口飯,唔掂,糠糠地味無洗米咁

真失望

,大舊過舊係炸粉包田雞身個殼

埋單連加一$74,唔抵食。

都係十二味好

2022-08-05 28 浏览
真係食過返尋味既酸菜魚 🤤正式開業之後再去多次比起試業既時候真係多左勁多人所以等位安排上真係好亂搵條路行入去收銀真係困難既今次都係叫左個酸菜魚大辣覺得無之前咁辣洛神花茶麻醬雞絲粉皮
真係食過返尋味既酸菜魚 🤤

洛神花茶

麻醬雞絲粉皮
  • 涼拌雞絲粉皮
2022-08-04 37 浏览
之前聽食得辣嘅朋友介紹 話呢間麻辣風雲好正😋同埋好有水準😳咁啱知道佢哋近排喺旺角開咗分店👏🏻於是得閒嘅時候就嚟呢度試吓佢哋嘅水煮魚🐟聽講好似話係招牌菜 然後店員都有極力推介呢碟水煮魚…話一定唔會後悔喎✨水煮魚$268👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻。 好大兜…魚肉份量多到數唔哂 而啲湯汁又好滿 剛好可以浸住全部魚肉🤪👏🏻味道係我鍾意嘅 好夠辣同埋香 唔知係咪啲魚浸耐左之後會再入味啲😂😂👍🏻最後食到條脷都麻痹😂😂不過幾爽(´・ω・`)✨麻辣雞翼尖$48👍🏻👍🏻👍🏻✨椒鹽雞軟骨$128👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 呢兩碟小菜都係高質…特別係佢個雞翼尖 做到香辣嘅味道但係唔會好油淋淋…😆😆同埋啲雞皮好正好好食😋雞軟骨又係脆卜卜 我哋個個都食唔停口🤣因為佢係椒鹽 所以好夠鹹香味 面頭金黃色好鬆脆 咬到「卡卡聲」同埋好夠熱辣辣 好夠鑊氣👍🏻所以係好好食👏🏻呢度咁多嘢加埋都係$500左右 但係份量比想像中多好多!感覺好抵食 cp值幾高幾唔錯🌈本身送到黎嘅時候就咁望個賣相都唔差😯😯食完更加覺得可以再Encore呀😌👅

✨水煮魚$268👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨麻辣雞翼尖$48👍🏻👍🏻👍🏻
✨椒鹽雞軟骨$128👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

夏日熱辣辣🔥 想食辣野又想食得開胃🌶就一定係食酸菜魚嚕🐟✨之前見到有好多識食朋友仔都介紹過麻辣風雲咁我今次就去佢既旺角新分店試下先😋店舖既空間好大而且座位好寬躺裝潢設計好有古色古香既風格🏮✨坐低一邊食野一邊同朋友傾計都覺得好舒服👍🏻🔥 炸饅頭🐟 酸菜魚🌶 川味炒大蜆🥬 上湯浸娃娃菜🍶 洛神花茶CHAN CHAN AI CHIKI CHIKI BAN BAN🎵🎶🎶見到6個金黃色既炸饅頭坐住孔明先生既麻辣風雲號黎到就覺得好正船身仲出埋煙感覺好有氣派😆👍🏻炸饅頭炸到外層好香脆而且保留到裡面既鬆軟一啖咬落去口感同味道都令人非常滿足😋 正❣️酸菜魚簡直係份量十足❣️有好多魚肉片同埋酸菜而且仲有薯粉、芽菜、豆卜同萵荀添兩個女仔食既話真係非常足夠甚至有多😆👍🏻魚肉非常嫩滑😋 酸菜亦都好香好好味薯粉偏軟身但好滑溜食完酸酸辣辣既野飲返杯洛神花茶先用古式酒壺盛載住🍶✨再加埋用古式既小酒杯飲好得意呀❣️飲落冰冰涼涼酸酸甜甜咁好舒服仲有清熱降火消濟美顏既功效添😍
夏日熱辣辣🔥 想食辣野又想食得開胃🌶

炸饅頭炸到外層好香脆而且保留到裡面既鬆軟
一啖咬落去口感同味道都令人非常滿足😋 正❣️

酸菜魚簡直係份量十足❣️
有好多魚肉片同埋酸菜
而且仲有薯粉、芽菜、豆卜同萵荀添
兩個女仔食既話真係非常足夠甚至有多😆👍🏻

仲有清熱降火消濟美顏既功效添😍

• 炸饅頭
  • 洛神花茶
2022-08-04 23 浏览
今日我同好耐冇見嘅朋友去到旺角附近行街🫢朋友提議不如食新開嘅川菜餐廳👉🏻麻辣風雲🌶可能佢都知道我鍾意食辣 所以建議我食呢間 話口碑唔錯😯😯所以我都相信佢 決定一試究竟 睇吓係咪真係會辣得過癮🤪🤪因為我哋得兩個人 店員就推介我哋食餐廳嘅招牌菜👉🏻水煮魚🌶🌶🐟🐟水煮魚一份$268 真係超大碟…唔係講笑😅😅兩個人 如果你係雀仔胃嘅話 都未必食得哂😌我哋叫咗超級辣 最後兩個人食到出晒汗 不過真係好爽😆好彩店舖嘅冷氣都夠大😂如果唔係就好尷尬啦😳辣椒乾夠多 配料足 全部都好入味 送飯一流呀😊😊魚肉好滑 煮得剛好 食到係新鮮嘅魚煮成嘅👍🏻👍🏻喺呢度推薦比鍾意食水煮魚嘅咁多位😉👍🏻之後我哋都叫咗啲飲品諗住用嚟解下辣😂😂係一埕洛神花茶🤪酸酸甜甜咁好清新開胃😉飲完之後 好似彷彿將啱啱食嘅辣都一掃而空😳好飲呀 $48都好夠二人share果然係朋友知我心 知我鍾意食辣先帶我嚟呢間餐廳🍴我好滿意呀😊😊如果鍾意食辣嘢同埋川菜嘅朋友都可以嚟呢度試吓🙈

2022-08-03 35 浏览
我呢幾日喺Instagram真係見到個個都喺呢間餐廳度打卡🥹就算係唔鍾意食辣嘅朋友都好似嚟咗呢間餐廳食嘢😂究竟有咩咁吸引…所以我琴日就嚟咗呢度食🤩🤩先唔好講佢哋嘅食物係點樣 講佢哋嘅裝修同埋佢哋用嘅碗碗碟碟😌全部都好靚 果然係好啱打卡😍平時我自己好鍾意睇廚具😳一間餐廳用啲好靚嘅碗碟 亦都係加分嘅其中一點😏😏麻辣風雲用嘅碗碗碟碟 全部都好有古典 古代嘅風味 真係好想買返屋企自己用啊😂😂跟住我見到大部份嘅人都一定會叫呢個炸饅頭😍😍因為佢係用一架船去送上來😉😉我係來打卡㗎嘛梗係要叫呢個啦😂👍🏻好有霸氣🤪🤪送上來嘅時候仲充滿着仙氣 吸引到唔少人嘅目光👏🏻👏🏻🫢炸饅頭$58辣子豆腐$108饅頭炸到外脆內軟!有唔同嘅醬汁比你自己去配搭~味道新奇有趣又好食😋辣子豆腐冇得輸 好啱我嘅口味👍🏻👍🏻豆腐口感好掂 賣相又靚 粒粒都好均整又四四方方 容易夾起唔會散 鹹鹹香香好正🥹🥹😭😭冇諗到食物質素真係唔差😂饅頭有Gimmick~可以打卡呃like又真係好食😋所以我一定會再訪架~

炸饅頭$58
辣子豆腐$108

冇諗到食物質素真係唔差😂
饅頭有Gimmick~可以打卡呃like
又真係好食😋所以我一定會再訪架~
2022-08-03 67 浏览
突然想食酸菜魚所以就約左家姐一齊去旺角新開依間餐廳,見佢環境唔錯評價都ok!點知中曬伏,本人十分喜愛酸菜魚亦都食過唔少餐廳的酸菜魚.但真係未試過咁難食味道唔酸又唔辣,d魚肉唔夠滑,d寬粉一夾就爛仲要上到檯係一d都唔熱.仲衰過我自己買個調料包煮的.D員工上菜仲搞笑我叫左4個菜,有3次都係去左隔離檯先,人地話冇點過先上返我地檯.2個食左$6xx,價位唔係好高,但質素真係唔掂.除左酸菜魚,我地仲叫左乾煸大腸、紅糖糍粑、雞絲粉皮但都係好一般!第一次忍唔住要寫食評
但都係好一般!第一次忍唔住要寫食評
2022-08-03 67 浏览
麻辣再起風雲✨最近「麻辣風雲」喺旺角瓊華中心開左旗艦店,立即又想回味一下佢既招牌酸菜魚,事不宜遲立即訂位🫰🏼招牌酸菜魚$268自家醃製既酸菜,咸酸度適中💛魚片薄薄軟滑,所以特別吸湯,佢地用既薯粉偏向厚身,相當飽肚!炸饅頭$58經典小食大人小朋友都喜歡既炸饅頭,氣勢如虹咁登場😂到底佢係孔子定諸葛亮呢?炸饅頭配煉奶是常識吧!四川掂掂麵$68湯底帶有超濃花生醬香味,配上香辣惹味肉碎😌都幾邪惡!花雕醉雞$98花雕夠香濃(本人超愛花雕)💛雞肉已經浸到入哂味,不好意思已獨食😂涼拌雞絲粉皮$68麻醬控福音😂第一次見咁慷慨,毫不吝嗇咁落醬,重點係濃濃無溝淡,配雞絲、青瓜絲同粉皮,食到我都變成粉皮😂*設有加一服務費

招牌酸菜魚$268

炸饅頭$58
炸饅頭

四川掂掂麵$68
湯底帶有超濃花生醬香味,配上香辣惹味肉碎😌都幾邪惡!

花雕醉雞$98

炸饅頭
花雕醉雞
涼拌雞絲粉皮
  • 酸菜魚
☀️最近日日氣溫升到36度,天氣太熱令人既胃口都麻麻地,小編就捉埋友人一齊去食酸辣川菜開胃下先🥶🍽 麻辣風雲 🔥餐廳裝修以暖色系木地板為主調,而門口仲有一個涼亭打卡位,菜既款式又多選擇,真係岩哂一班朋友黎聚聚既好地方😗🐣 涼拌雞絲粉皮($68)粉皮夠凍口感煙韌,而且花生味香醬汁夠濃,每塊粉皮都可以掛到花生既醬汁,撈埋雞絲同青瓜一齊食就剛剛好👍🏻🥚 黑松露煙燻溏心蛋($68)溏心蛋成日都食,但加左黑松露同煙燻效果就比較少見啦!入口會食到濃郁既黑松露味,之後煙燻既香,最後就係醇香既蛋味,係口感層次上其實做得幾好😍 咁樣既配搭真係特別,鍾意食溏心蛋既真係要叫黎試下!💨🍞 炸饅頭($58)一出場就知不得了啦,經典炸饅頭由一艘船裝住,隻船仲識噴煙嫁🔥 船頭仲有諸葛亮帶領住,好有氣勢喎,饅頭炸到脆卜卜金黃色,外脆內軟既口感又唔會好油,沾埋煉奶食真係好好味😋🌶 酸菜魚($268)酸菜魚唔辣又點過引阿!?提提呢到有得自選辣度,由小辣至大辣都有得揀,就算唔食辣既朋友都一定接受到👍🏻 魚肉嫩滑冇骨,配料方面仲有芽菜、豆卜、萵筍、煙韌寬粉同埋酸菜,而辣味就當然唔少得泡椒同花椒啦,食落味道會偏向麻多過辣,係幾爽

🍽 麻辣風雲 🔥

🐣 涼拌雞絲粉皮($68)

🥚 黑松露煙燻溏心蛋($68)

🍞 炸饅頭($58)

🌶 酸菜魚($268)
酸菜魚唔辣又點過引阿!?提提呢到有得自選辣度,由小辣至大辣都有得揀,就算唔食辣既朋友都一定接受到👍🏻 魚肉嫩滑冇骨,配料方面仲有芽菜、豆卜、萵筍、煙韌寬粉同埋酸菜,而辣味就當然唔少得泡椒同花椒啦,食落味道會偏向麻多過辣,係幾爽既。而份量夠哂3-4個人share,所以唔洗怕唔夠食😋

💡小知識:製作酸菜魚既時候,想食到嫩滑既魚肉就記得要先將蛋白及生油加入魚肉中醃,而烹調魚肉時都要留意先將魚湯大火滾起,再熄火並加入預先醃好既魚片,利用湯既餘溫將魚片浸熟,咁就可以確保魚片火侯唔會過老啦,呢個係小編既少少心得,希望幫到大家啦!😊

🍜 四川擔擔麵($68)
平平無奇既擔擔麵,一食落就知道製作上有花功夫👍🏻 肉燥夠香口,麻醬湯底麻香味重而且夠濃稠,每條麵條都沾上了湯汁勁惹味,小編自己一個都可以食哂成碗,提提大家呢個擔擔麵都有少少麻,所以過引得黎又夠惹味!🌶

🍬 黑糖脆炸糍粑($58)
新鮮熱辣上檯就當然要趁熱食,糍粑咬落外脆而內面軟糯,沾埋黑糖醬汁食甜甜地夠哂好味😍

🍶 菊花蜜($48)
酒埕配上小瓷碗真係夠哂特別,同朋友一齊乾杯飲勝就夠哂爽快,清甜既菊花蜜飲落舒服,要解辣既朋友叫呢個就岩哂🌶🥶

🍽 麻辣風雲

• 炸饅頭
  • 菊花蜜
  • 涼拌雞絲粉皮
2022-08-02 29 浏览
🌶麻辣風雲SpicyRestaurant.乾煸肥腸$128Rating👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻涼拌雞絲粉皮$68Rating👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻.來呢度絕對可以滿足你 食辣嘅慾望同埋口癮😳想辣得過癮就要來麻辣風雲👍🏻旺角呢間好似係佢哋嘅新分店添 坐得舒服又裝修靚🤪名副其實嘅食得又睇得🙈高質素嘅川菜餐廳之一🙌🏻.今次我就叫咗一個辣嘅招牌菜同埋一款涼拌小食🙈因為呢間餐廳嘅食物係同事照顧到辣友同埋唔食得辣嘅客人 所以我就想咩口味都試吓咁😆估唔到兩款都好有驚喜 好好味😋個人來講好滿意 有水準嘅表現👏🏻.先講吓個前菜係雞絲粉皮/一擺落口已經覺得好有驚喜🫢佢落咗好多麻醬 所以麻香味十足 又夠Creamy 果然麻醬係點食都好食架🥲🥲面頭仲加咗啲糖同埋鹽 所以口感豐富 幾重口味 係正宗嘅味道😚粉皮同雞絲都幾滑溜 好食呀😝😝.主菜嘅肥腸都好有驚喜 比我想像中還要辣😂不過我都接受到嘅 因為我平時都係啲無辣不歡嘅人😂😂肥腸條條都好大條 好夠肥美 係名副其實嘅肥腸 入口爽脆 表皮乾身 有咬口 又夠麻香 每一啖都好滿足 用來送飯我會比120分👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻⭐️.雖然唔係叫咗好多嘢 不過呢個主菜同埋小食都好正😝🤪好似是但
🌶麻辣風雲SpicyRestaurant
乾煸肥腸$128
Rating👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
涼拌雞絲粉皮$68
Rating👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
雖然唔係叫咗好多嘢 不過呢個主菜同埋小食都好正😝🤪好似是但求其叫都唔會中伏咁😂
如果大家經過旺角呢頭 都不妨試吓呢間餐廳喎😳😳
2022-08-02 34 浏览
之前曾經食過一次呢間麻辣風雲 之後再去其他餐廳食嘅辣都好似冇呢度咁正🙈🙈因為大家辣嘅層次同變化都唔一樣😝所以 兜兜轉轉 最後都係決定返來呢間餐廳 再一次食佢哋嘅高質素 又抵食嘅川菜~因為全部菜式價錢都唔貴 一大班人分享仲更加抵食架🙌🏻🙌🏻😌🔥覆桌系列😋👍🏻推薦比大家。🔥酸辣土豆絲👍🏻👍🏻🔥椒鹽雞軟骨👍🏻👍🏻👍🏻🌶涼拌燒椒皮蛋👍🏻👍🏻款款都好出色…唔知點樣比較好😂先講下我最鍾意嘅雞軟骨😋金黃酥脆 又炸到粒粒分明 同埋一啲都唔會油膩 呢個好重要🙈雖然我都知道係邪惡野…但係起碼心靈上覺得唔肥膩先😂👍🏻軟骨好易咬開 雞肉部分跟軟骨比例剛好 唔會話得啲骨頭又冇肉食👍🏻整體來講係幾好食😋下次嚟都會再叫返呢個!之後到皮蛋 唔知有冇人同我一樣都好鍾意食皮蛋呢🤪呢個皮蛋夠流心 個黃好正!好夠香味 少少辣已經好惹味啦 凍凍地咁好開胃😌😌同埋土豆絲都好正宗👍🏻👍🏻土豆絲每條粗幼都差唔多 廚師刀工幾好😯好有口感 因為我都怕食到啲淋哂嘅土豆絲…會好怪 不過呢度唔會 酸味同埋辣味嘅比例都幾平均分布 整體來講係值得一試嘅風味菜式😉😉雖然好想不停都係食返呢啲餸菜😂😂但係又好想試新嘢喎😂真係苦惱🥹食📍麻辣風雲

覆桌系列😋👍🏻推薦比大家。

🔥酸辣土豆絲👍🏻👍🏻
🔥椒鹽雞軟骨👍🏻👍🏻👍🏻
🌶涼拌燒椒皮蛋👍🏻👍🏻

食📍麻辣風雲
2022-08-02 27 浏览
前幾日同大學嘅朋友一齊嚟到呢間麻辣風雲 我哋樣樣野都好想食😂冇諗過每一樣嘢都咁大碟😅雖然我只係第一次嚟食 但係味道方面覺得好滿意👍🏻👍🏻所以要將真實嘅食口感同大家分享一下😄俾大家參考一下 如果你都鍾意食辣🌶嘅話 都可以嚟呢間餐廳試吓~菜式選擇十分之豐富👏🏻👏🏻-Hkd268 水煮牛肩肉-👉🏻我哋個個都係食肉獸 呢份水煮牛真係好大碟😅$300都唔使 但係咁足料…牛肉份量多 幾個人分享都差啲食唔晒 而且佈滿辣椒乾🌶辣椒多到數唔晒 尤其係佢個牛肩肉嘅肉質係十分之嫩…香濃嘅水煮湯底更加係一試難忘🤭湯底用嚟撈飯根本係正到停唔到口😭同埋啲配菜都好正 全部加埋簡直係完美嘅配搭👍🏻👍🏻👏🏻-Hkd128 香辣螞蟻上樹--Hkd48 麻辣雞翼尖-豬肉碎同埋豆瓣醬撈得好均勻🤪醬汁平均掛喺通透嘅粉絲上面😁係十分之地道嘅川菜 鹹甜比例適中 粉絲口感軟熟又彈牙👅澱粉質嘅幸福感就喺呢度啦🥹雞翼尖都好好食!店員話呢份小食係好多客人都一定會叫嘅 因為佢哋秘製嘅辣汁🔥深透每一隻雞翼尖🔥所以你食每一啖雞肉 都會感受到香辣嘅味道😳😳好開胃同埋好邪惡😭😭😭😭呢個我都好推薦大家要試吓~因為佢哋每一碟餸都好大碟🤭🤭所以真係唔好眼

-Hkd268 水煮牛肩肉-

-Hkd128 香辣螞蟻上樹-
-Hkd48 麻辣雞翼尖-

因為佢哋每一碟餸都好大碟🤭🤭所以真係唔好眼闊肚窄 食得晒先好叫😂😂不過我就想打包返屋企慢慢食啦😂😂
2022-08-02 24 浏览
🌶麻辣風雲🔥🔥🌶除咗酸菜魚炸饅頭都係必食炸饅頭真係好有霸氣🤪我係因為佢先來呢間餐廳食🫢所以前幾日 即刻拉埋屋企人一齊嚟呢間麻辣風雲 試吓佢哋嘅招牌菜式 同埋一定要食 我諗咗好耐 好想食嘅炸饅頭啦😍😍入到嚟呢間餐廳嘅時候 真係幾乎見到每一台客都會叫一份炸饅頭😂😂👍🏻每一台客嘅枱面上面都會有一架勁威風勁霸氣嘅船😯去裝住六個金黃色嘅炸饅頭 而船身係有乾冰 所以會係咁飄啲仙氣嘅煙霧出嚟😂個個都好似置身於仙氣嘅世界😂😂真係好型 好有古代古典嘅氣息😳然後船頭仲有諸葛亮企喺度望住你去食嘢🤪真係好搞笑🤣我最鍾意就係點上大量嘅煉奶一齊食🤩香脆嘅口感再加甜絲絲嘅感覺真係好好味😭😭👍🏻👍🏻同場加映仲有一碟水煮牛肩肉👍🏻都好正⭐️⭐️⭐️如果你鍾意食肉 又鍾意食辣嘢嘅話 咁你就要叫下呢一碟水煮牛肩肉🤩👏🏻牛肉入味軟綿綿 夠香辣又夠麻…辣得來有層次😊唔係得個辣字 因為識得變化有唔同程度😯辣得過癮 食落好爽 好想飲哂啲辣汁😂😂但一定肥死😂😂😂食完呢餐好滿足!你哋都快啲嚟麻辣風雲一齊闖蕩下江湖啦😋見吓諸葛亮都好😆😆🤣
🌶麻辣風雲🔥🔥
🌶除咗酸菜魚炸饅頭都係必食

炸饅頭真係好有霸氣🤪
我係因為佢先來呢間餐廳食🫢

2022-08-01 53 浏览
終於都可以同朋友一齊嚟食麻辣風雲啦😳😳因為我都收藏咗呢間餐廳好耐😆見到好多人推介 所以我都好期待咁樣去試吓🙈最後都好滿意 因為完全冇失望👍🏻👍🏻👍🏻餐廳環境好寬敞 主要以古代風去裝修 周圍亦都佈滿古典嘅花燈🥹好有風味🙉佢哋嘅餐牌更加睇得出係經過悉心嘅設計👍🏻好靚👍🏻亦都推介俾大家 我哋食咗嘅幾呢幾道菜😋首先係//前菜👉🏻⭐️花雕醉雞⭐️有香濃嘅酒香 好入味 而且雞件夠哂嫩滑有彈性🤪強烈建議一定要連埋啲雞皮一齊食!啖啖肉 骨頭都唔算多😊😊最緊要係佢酒嘅香氣係令人心曠神怡🫢然後到//主菜👉🏻⭐️乾煸四季豆⭐️四季豆嘅顏色好翠綠 而且每一條都炒到好分明 唔會油淋淋 同時每一條四季豆都佈滿住辣椒乾 同埋肉碎 口感爽口就不在話下🫢🫢最緊要係充滿着鮮味同埋辣味😆😆👍🏻但係又唔會蓋住四季豆嘅蔬菜鮮甜味😋呢個都推薦比鍾意食蔬菜嘅大家😉最後到//招牌菜👉🏻⭐️水煮魚⭐️餐廳好貼心咁樣可以比客人自由選擇辣度 鍾意食辣嘅我就梗係揀咗大辣啦 果然好夠辣同埋好夠麻香味😳😳份量超級多 好豐富 視覺上同埋心靈上都好滿足🥹🥹魚肉好鮮美 不過食嘅時候可能要小心有細骨!我都好鍾意佢嘅配菜例如係豆卜同埋芽菜 呢啲都係極度吸汁嘅餸菜😂😂

首先係//前菜👉🏻⭐️花雕醉雞⭐️

然後到//主菜👉🏻⭐️乾煸四季豆⭐️

最後到//招牌菜👉🏻⭐️水煮魚⭐️

餐廳好貼心咁樣可以比客人自由選擇辣度 鍾意食辣嘅我就梗係揀咗大辣啦 果然好夠辣同埋好夠麻香味😳😳份量超級多 好豐富 視覺上同埋心靈上都好滿足🥹🥹魚肉好鮮美 不過食嘅時候可能要小心有細骨!我都好鍾意佢嘅配菜例如係豆卜同埋芽菜 呢啲都係極度吸汁嘅餸菜😂😂😂果然水煮魚係值得一試嘅招牌菜啊!唔食可能會後悔😂😂😂

好欣賞店員嘅服務態度!
佢哋仲好貼心咁樣提醒我哋
食水煮魚嘅時候小心彈到啲湯周圍都係😌因為我哋嗰日着白色衫🤣🤣
2022-07-31 33 浏览
旺角都開了麻辣風雲,以後想食不用去那麼遠!開業不久已經全場爆滿,旺角店環境好大,座位亦好多!酸菜魚,酸菜魚差不多枱枱都有點!非常大盤,魚片冇骨嫩滑,份量都好多!湯底酸酸辣辣,酸辣度剛剛好!湯入面子除了有魚片,亦有薯粉、萵筍等,薯粉吸收了湯的味道,食落煙煙韌韌又開胃,配上白飯食就最好不過!花雕醉雞,醉雞份量都好多,雞件沒有太多骨,雞肉嫩滑,有香濃的花雕酒味,冰冰涼涼非常適合夏天吃!酸辣土豆絲,土豆絲爽口,味道酸酸辣辣,非常開胃!炸饅頭,炸饅頭用上船上,非常適合打卡!饅頭點上煉奶食,非常惹味!菊花蜜,食辣當然要飲一些清熱的菊花蜜,飲品不會好甜,清清地,而且用上埕上,非常特別!
酸辣土豆絲,土豆絲爽口,味道酸酸辣辣,非常開胃!
2022-07-13