招聘中
$16,000-$22,000
月薪 (面议)
原本諗住打去問有冇派private room or space 俾人book枱,點知佢哋都冇聽過我講嘢就話好忙收咗線。呢度嘅食物係幾好味但係服務態度真係好差!我要重新考慮仲嚟唔嚟食。。。。其實我都食過好多次,就係因為佢有水準我先想帶多啲朋友過嚟食,如果真係咁忙,其實佢可以叫我之後再打電話嚟,講句唔好意思我都冇咁嬲。。。係咪先?一個電話嘅服務態度就已經令到我對呢間餐廳失去信心,希望你哋睇完我嘅感受會去改善。

2019-02-06 1364 浏览
行完長沙灣的花市,男友醒起D2place有間居酒屋一直想試,就搭一個站地鐵過來!荔枝角岀D2就看到,很易找呢!📝我地都中意食日本嘢,居酒屋來說,之前較常去apm的一杯。比起一杯,呢度雖然無大阪燒,但其他食物的款式較多,吃了幾款也很不錯,是會列入再戰的名單😋😋店內氣氛不錯,很適合不太多人的聚會。🍻首次飲Frozen Beer,我選了桃味,男友要原味。原來上面的啤酒泡是像思樂冰的雪質感一樣。桃味開頭有好微甜,中間就像普通啤酒,到最後是勁甜🙈🍳原來是凍的,不過蛋的質感和甜度適中,很不錯!🍣吞拿魚腩卷非常岀色!魚腩新鮮好吃,大推介!🍣因為個名得意而點的「威化壽司」就有點失望了,餅皮一點也不鬆化,是林的。海膽也不夠新鮮呢!🥟這樣看有點像心形🧡味道不過不失,以這價錢是抵食的。🍢最愛的露筍串有點失望。露筍和豚肉也一般,串燒來說可能一杯較為岀色?🧀整個太漏了,其實芝士是好味的,但就這樣單獨吃6片芝士,沒其他一起吃就實在太漏了!🥘右邊那小腕是蛋汁,把牛肉沾蛋汁吃的感覺,特別又好吃。如獨立吃牛肉會有點咸,沾了蛋汁就剛好😋鍋內很多牛肉,反而不多雜菇。

店內氣氛不錯,很適合不太多人的聚會。

Frozen  Beer

🍻首次飲Frozen Beer,我選了桃味,男友要原味。
原來上面的啤酒泡是像思樂冰的雪質感一樣。
桃味開頭有好微甜,中間就像普通啤酒,到最後是勁甜🙈

厚燒甜蛋

🍳原來是凍的,不過蛋的質感和甜度適中,很不錯!

碎葱吞拿魚腩卷($68)&海膽威化壽司($68)

🍣吞拿魚腩卷非常岀色!魚腩新鮮好吃,大推介!

博多一口餃子(8只)

🥟這樣看有點像心形🧡味道不過不失,以這價錢是抵食的。

豚肉露筍卷串

黃金芝士西京燒

雜菇牛肉壽喜燒鍋

2019-02-02
Frozen  Beer
厚燒甜蛋
雜菇牛肉壽喜燒鍋
我好少係香港食居酒屋,一來價錢貴,二來味道或環境唔似我去日本時食居酒屋咁好feel~去得居酒屋就係想relax,食下串燒飲下酒,唔駛理價錢。但估唔到我係荔枝角遇到呢間居酒屋,一開始以為佢好貴,食過先發現價錢都合理(但唔好點刺身、壽司,勁貴又味道麻麻),而且有得泊車又近地鐵站,約朋友方便。我次次都叫阿波尾雞雞翼,外皮好香好脆,內裡肉汁juicy!蛋卷同串燒都好好食~~仲有果汁燒酎好好飲,特別係水蜜桃口味👍🏻
去得居酒屋就係想relax,食下串燒飲下酒,唔駛理價錢。
但估唔到我係荔枝角遇到呢間居酒屋,一開始以為佢好貴,食過先發現價錢都合理(但唔好點刺身壽司,勁貴又味道麻麻),而且有得泊車又近地鐵站,約朋友方便。

阿波尾雞雞翼
一夜乾燒
串燒
鰻魚蛋卷

仲有果汁燒酎好好飲,特別係水蜜桃口味👍🏻
燒酎
阿波尾雞雞翼
一夜乾燒
串燒
燒酎
  • 阿波尾雞翼
  • 厚燒鰻魚蛋卷
2019-01-15 1340 浏览
朋友推介這間餐廳的蟹菜式,於是在午飯時間來了,比想像中人多,座位也比想像中多。看了看餐牌,選了這個有蟹肉,牡丹蝦,帶子和海膽,定食有附送前菜(煙鴨胸肉生菜),味噌湯和茶碗蒸。很快就上菜,茶還蠻好喝的。煙鴨胸沒想像中的咸,值得一讚的是前菜的醬汁頗特別。味噌湯也和一般在香港喝到的有點不一樣。茶碗蒸比較傳統,有冬菇,白果(?)和蝦,我個人很喜歡茶碗蒸的味道,但對白果的味道則還好。甫看見主菜,就覺得蟹肉比自己想像中的來得多,大概因為要二百三十多元吧。因個人口味,拿走wasahi,紫蘇葉(?)和酸薑後,拌好蟹肉吃原味。噢,好好吃喔。蟹肉的鮮味慢慢的出來,沒有太咸的感覺,也不算特別鮮味,但感受到就是真實的蟹肉的感覺。把海膽放在一口飯上吃掉,沒有擔心的苦腥味,令我對海膽有重新認識之感,很滿足。帶子比較厚切,一口咬下,滿足,卻沒特別出色的感覺。而牡丹蝦的蝦膏比其蝦肉吸引。總括而言,在辛苦工作的早上後,這頓飯有好好慰勞了自己的感覺,環境也頗有氣氛,暗暗的燈光,師傅忙碌的身影,身旁嘈吵的趕聲音,有種不知身處在哪的感覺。
很快就上菜,茶還蠻好喝的。
煙鴨胸沒想像中的咸,值得一讚的是前菜的醬汁頗特別。
味噌湯也和一般在香港喝到的有點不一樣。
A13
2019-01-15
2019-01-11 1128 浏览
因為懶,所以第一次寫食評,幫襯左好耐,每月都會去1,2次,keep到質素,價錢合理,所以變成我既心水飯堂之一,試過咁多種款式既食物,平均都合格,燒物方面我就最欣賞,所以帶過好多朋友去,佢地都話唔錯,所以我會推薦哩間居酒屋比大家。 鋪位地點方便,鋪位近地鐵站,同埋如果揸車既話,又方便泊車,附近又有商場可以行吓,因為附近都係工業區關係,到左晚上周圍都比較少人,所以我都係晚餐時間去,。但服務上有改善既空間,有時訂左位開左門都無人理,要行入去問,再同員工行返出去講番有無訂位等問題……,或者開左門,咁啱員工用電話解答其他客問題,完全無視我地呆等到佢講完電話先理我地,雖然唔係咩大問題,但感覺係服務上有所不足。
  • 燒茄子
  • 鹽燒鯖魚
  • 燒牛舌
以前去過呢間食晚飯都算OK,我昨天和家人去試試午餐定食。午餐時段,很多人排隊。諗住實冇死咁多人去食。去攞位唔使等,但係要一個鐘頭後埋單。我話OK。入到去俾個卡位我都算好。個午餐Menu唔算多嘢食,但係都算齊。啲嘢食都係普普通通嗰隻,冇乜特別。最後點了一個牛舌定食,一個壽司定食和一個鐵板燒牛肉定食。呢啲都係普通野,冇乜難度,應該無衰。點知一嚟到,個牛舌唔係燒牛舌,係炆的。又唔一早講明。一啲牛舌味都冇,而且唔諗,冇味道。個鐵板牛肉,做到好似大家樂咁。個壽司真係不知所謂,連元氣壽司都好食過佢九陪。仲要食完半個鐘後,就急急腳攞張單你話要埋單。好似趕你就咁樣。個個餐都成百幾蚊,咁嘅服務態度,真係條氣有啲唔順。我爸爸媽媽都好少食日本餐,佢都覺得去過咁多間都算好差吓。晚餐不是這樣的,我懷疑午餐求求期期比啲下攔嘢就算個骨。十分之失望。下次一定唔會幫襯。我寧願去對面嗰間「繼」算啦。比多少少錢,唔使受氣,舒舒服服。一定唔會再返嚟。
2018-12-18
荔枝角D2 Place 近年已成為荔枝角區的指標,本人經常去日本旅遊,為的也是當地美食。在香港,其實真是難找到貼近日本食物質素的餐廳,有的,又會收你天價。今次試呢間,價錢算中上,但慳了機票下,出奇食到日本的食物風味。店內裝修正宗居酒屋格局,坐位舒服,環境不錯。酒牌選擇雖然不多,但仍有合理的大吟釀可以選擇,種類這點可以加強。串燒可能不是主打,選擇不及一段串燒店多,但用料味道不錯,可一試。刺身、壽司就不得了,近乎日本當地口味。總結而言,值得推介日本食物控來一試,吾搭飛機,吾住酒店,其實在港食一間好既居酒屋,條數吾係相差好遠。

刺身壽司就不得了,近乎日本當地口味。

2018-12-04 1022 浏览
同朋友去左d2place行市集,行到肚餓既時候咁岩比我地發現有呢間日本居酒屋😍成間餐廳都充滿住日本既氣息!仲有好多清酒放左係牆做裝飾👍🏻我地叫左個牛肉壽喜鍋$168見佢烏冬得半份一定唔夠食既關係就再追加多半份烏冬$20自從上次去日本後就好掛住壽喜燒既味!呢到都有少少當地感,但始終唔夠濃郁,如果佢咸味重少少就更加好!啲生蛋係俾我地黎點牛肉食,配埋一齊肉味更出更鮮甜,最後朋友仲好唔浪費咁倒埋落去變熟蛋撈烏冬食😋牛舌 $42 汁燒雞肉棒 $32牛舌一流,燒得岩岩好,爽口有咬勁,但又唔會韌!但雞肉棒就偏咸,可能係汁燒既關係。綠茶心太軟 $48有新鮮生果配搭,紅豆超飽滿😂😂😂喜歡紅豆既人就一定要食啦!

成間餐廳都充滿住日本既氣息!仲有好多清酒放左係牆做裝飾👍🏻

我地叫左個牛肉壽喜鍋$168
見佢烏冬得半份一定唔夠食既關係就再追加多半份烏冬$20

牛舌 $42
汁燒雞肉棒 $32

綠茶心太軟 $48

有新鮮生果配搭,紅豆超飽滿😂😂😂
喜歡紅豆既人就一定要食啦!

2018-12-04
2018-10-29 2277 浏览
今日約咗兩個姊妹淘,聽聞D2 Place有間唔錯嘅居酒屋格調嘅日本菜, 一於同啲姊妹去試下先鰻魚蛋卷, 蛋卷好味,但同鰻魚好似無咁夾燒阿波尾雞翼,燒得香脆,雞肉滑滑,食得出係靚雞燒豚肉,豚肉配上醬汁燒,啖啖肉好惹味呀燒牛舌,厚切架入口非常爽脆,配上新鮮檸檬汁,可以中和油膩感。明太子蛋卷,呢個好味呀明太子咸香配滑滑蛋卷,推介呀鵜舞釜飯,呢個味道一般,價錢略貴。三個人每人分到一小碗,裏面有三文魚,鰻魚配飯及三文魚子。燒年糕, 煙煙韌韌配上甜甜的汁我地仲試咗荔枝生啤, 啤酒泡好似沙冰咁,感覺好得意呀整體燒物不錯如果經過附近,呢度係一個飲下酒食下串燒嘅唔錯選擇
今日約咗兩個姊妹淘

鰻魚蛋卷, 蛋卷好味,但同鰻魚好似無咁夾

鰻魚蛋卷

燒阿波尾雞翼,燒得香脆,雞肉滑滑,食得出係靚雞

阿波尾雞翼

燒豚肉,豚肉配上醬汁燒,啖啖肉好惹味呀

燒豚肉

燒牛舌,厚切架
入口非常爽脆,配上新鮮檸檬汁,可以中和油膩感。
燒牛舌

明太子蛋卷,呢個好味呀
明太子咸香配滑滑蛋卷,推介呀

明太子蛋卷

鵜舞釜飯

燒年糕, 煙煙韌韌配上甜甜的汁

燒年糕

我地仲試咗荔枝生啤, 啤酒泡好似沙冰咁,感覺好得意呀

整體燒物不錯
如果經過附近,呢度係一個飲下酒食下串燒嘅唔錯選擇
2018-10-21
阿波尾雞翼
燒豚肉
燒牛舌
明太子蛋卷
2018-10-28 1031 浏览
呢間餐廳環境100分!!!令人覺得自己真係係日本居酒屋食飯🤗🤗推介明太子蛋捲...雞蛋煮到半熟 超滑🤩...厚身蛋捲加明太子,啖啖都好滋味🤩..!!炸蝦卷👍🏻d蝦都算大隻 yummy😋😋凍豆腐味道就一般般啦😣無咩特別😣😣不過睇得出餐廳都花過心思上菜!!deco都幾靚..壽喜燒 my fav ah🤓🤓!!!!!!不過湯底偏鹹 ..😖 牛肉好難咬。。鹿兒島和牛 ..牛肉都幾嫩口🤓..yummy !!

呢間餐廳環境100分!!!
令人覺得自己真係係日本居酒屋食飯🤗🤗

推介明太子蛋捲...
雞蛋煮到半熟 超滑🤩...
厚身蛋捲加明太子,啖啖都好滋味🤩..!!

炸蝦卷👍🏻d蝦都算大隻 yummy😋😋

凍豆腐味道就一般般啦😣無咩特別😣😣
不過睇得出餐廳都花過心思上菜!!
deco都幾靚..

壽喜燒 my fav ah🤓🤓!!!!!!
不過湯底偏鹹 ..😖 牛肉好難咬。。

鹿兒島和牛 ..牛肉都幾嫩口🤓..yummy !!
  • 明太子蛋卷
  • 燒牛舌
2018-10-23 843 浏览
We booked via online platform and arrived at 6pm. Ordered 秋刀魚sashimi which was fresh and tasty. On a la carte menu items, the female manager recommended 3 new items to us - grilled cheese, beef croquette and deep fried pork cutlet sandwich. We ordered all 3 but was later told the first 2 items are not available. For the third item, they served the deep fried pork cutlet rather than the sandwich. When we asked whether it’s the same thing, the manager said we pointed on the wrong item on the menu when we placed the order. We are sure that we verbally told her we want the sandwich, but she said too bad it cannot be exchanged because it’s our fault pointing on the wrong item on the menu. If they care about service quality, she should clarify whether we want to order the cutlet or the sandwich rather than making an assumption. Also if they do not have the items available, they should not recommend to customers.
2018-10-23
2018-09-26 1535 浏览
上星期,我家老爺因為放假,所以約了舊同事吃飯,更邀請小弟結伴同行。我們在商討吃什麼時,大家也不約而同想吃日本料理,於是大家就想到AMAI.... 記得之前這間餐廳很多人,排隊等位好耐,於是一早預約好位子了。到了午飯時間,門外已有幾個在等候,心想:預約應該不用等卦?!幸好,不久已有位了,坐下來已經急不及待打開餐牌,午餐定食種類也很多,刺身、天掃羅、不同魚類定食也有;老爺選了什錦刺身定食,而我選了魚定食。等了一會,食物端上,賣相令人食指大動,熱辣辣的麵䜴湯,不過有點鹹,定食的魚,忘了是什麼魚也很肥美,把飯上面加一塊魚一起吃,嗯—-不得了,好好味呀,令人很掛念日本的一切美食,老爺幾時去旅行呀?老爺:下年吧!

2018-09-18
  • 梅酒
2018-08-22 1791 浏览
食呢間日本餐廳一定要訂位,呢間餐廳嘅裝修好有風味,而且食物都有保證,位置又方便。我哋今次都食咗日本直送嘅番薯,薯仔,串燒爐端燒物,同埋每人飲咗兩round飲品--- 威士忌可樂同埋荔枝燒酒,仲有呢個麒麟啤住,happy friday!! 薯仔蕃薯每100 gram市價計算,貴得有道理。飲啤酒一定要串燒秋葵茄豚肉,燒到有‘‘焦‘‘正呀! 秋葵無論點樣煮,咩都可以,有佢嘅特別真係好好味。之前食過燒蠔,但係而家呢唔係季節。所以呢今次就食炸蠔,炸蠔都好鎖定d汁,做得好好! 燒牛舌好爽口。雞翼非常大隻,好配大蔥和辣醬,好夾呀因! 佢嗰個大蔥原本身係燒,perfect match好惹味。今次,我哋每人食咗四百七十蚊。其實主要我哋今次都係咪食爐端燒嘅嘢,正呀!
秋葵無論點樣煮,咩都可以,有佢嘅特別真係好好味。
2018-08-10
2018-08-07 1704 浏览
今日又係慶祝生日既日子啦!今次主角想試下位於 荔枝角D2 既鵜舞,之前都食過佢既中午set 感覺不錯😊所以今次再戰晚餐,看看水準如何!首先,叫左佢既刺身,十分新鮮,店員仲會介紹每一款刺身!刺身很鮮味!再叫了 佢地既串燒,佢地既串燒 比平時既串燒店特別!亦都可以配不同醬汁去襯每一串串燒!十分講究! 服務很好!
今日又係慶祝生日既日子啦!

所以今次再戰晚餐,看看水準如何!

首先,叫左佢既刺身,十分新鮮,店員仲會介紹每一款刺身
刺身很鮮味!

服務很好!
刺身
泡泡啤酒
刺身
泡泡啤酒
2018-07-29 1653 浏览
友人係呢區開左showroom, 參觀完就係附近食飯!呢間日式居酒屋,裝修似身在日本,相當有氣氛!叫左d十式壽司,材料新鮮,手握壽司食得出有分別,飯份量唔多,可以叫其他嘢食!仲有串燒都出色,點了雞皮,食落唔算太油;多春魚燒得香脆;雞腎爽脆!呢客燒雞翼,皮脆肉嫩,熱辣辣好好味,加埋杯冰凍啤酒,夫復何求呢!