招聘中
$16,000-$22,000
月薪 (面议)
2023-06-09 153 浏览
🚩 鵜舞今次簡直就係大型粉絲見面會🥹集齊晒五位foodie🤭餐廳設計好有日本居酒屋嘅感覺,就算平日夜晚嚟都好多人,相信食物質素都唔錯‼️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈 博多明太子玉子燒 $72玉子燒超級嫩滑,配上鹹鮮嘅明太子好彩啱啱好五舊,咪先我哋五個一定打交🌈德島產沙甸魚苗沙律 $88咁細嘅魚仔又幾有驚喜,食落有魚嘅鮮味亦都增加左口感~🌈辣吞拿魚腩卷 $98辣味就唔係好出,不過中間舊醃蘿蔔提升左成個飯卷嘅層次唔會搶味得黎有種清新嘅感覺🌈 燒厚揚豆腐 $68豆腐外皮煎至虎皮紋,更加鎖住醬汁, 內裡保持豆腐軟滑嘅質感🌈吉列三元豚 $198 夾起嘅時候仲出緊熱煙, 炸皮係偏酥脆個一款, 豚肉有一定厚度所以炸完都唔會乾🌈鹽燒特上牛舌 $107牛舌先燒後切成小塊, 口感爽彈有咬勁🌈燒高知小青椒 $48好似抽獎咁有幾隻真係特別辣 🌈徳島產阿波尾鶏雞翼 $42估唔到雞翼可以咁大隻, 大概是火雞來吧🤭簡單嘅鹽調味, 外皮燒至香脆, 內有肉汁🌈野菜天盛 $118天婦羅好考廚師炸物嘅功力, 餐廳做到酥脆而不油膩🌈鵜舞釜飯 (海膽,蟹,帶子,三文魚,三文魚籽) $248釜飯味道偏清淡, 更能食出
🚩 鵜舞

🌈 博多明太子玉子燒 $72
玉子燒超級嫩滑,配上鹹鮮嘅明太子
好彩啱啱好五舊,咪先我哋五個一定打交

🌈德島產沙甸魚苗沙律 $88
咁細嘅魚仔又幾有驚喜,食落有魚嘅鮮味
亦都增加左口感~

🌈辣吞拿魚腩卷 $98
辣味就唔係好出,不過中間舊醃蘿蔔提升左成個飯卷嘅層次
唔會搶味得黎有種清新嘅感覺

🌈 燒厚揚豆腐 $68
豆腐外皮煎至虎皮紋,更加鎖住醬汁, 內裡保持豆腐軟滑嘅質感

🌈吉列三元豚 $198

🌈鹽燒特上牛舌 $107
牛舌先燒後切成小塊, 口感爽彈有咬勁

🌈燒高知小青椒 $48
好似抽獎咁有幾隻真係特別辣

🌈徳島產阿波尾鶏雞翼 $42
估唔到雞翼可以咁大隻, 大概是火雞來吧🤭
簡單嘅鹽調味, 外皮燒至香脆, 內有肉汁

🌈野菜天盛 $118
天婦羅好考廚師炸物嘅功力, 餐廳做到酥脆而不油膩

🌈鵜舞釜飯 (海膽,蟹,帶子,三文魚,三文魚籽) $248
釜飯味道偏清淡, 更能食出飯嘅香味
配搭鮮味嘅海鮮, 可以中和返味蕾

🌈福岡特色凍蒿麥麵 $80
平時食開蒿麥麵都係搭配鰹魚醬油
依款除左有鰹魚醬油之外, 仲有天婦羅碎同溫泉蛋口感味道都豐富左

🌈水信玄餅 $48
黑糖味濃郁,不過要小心啲黃豆粉
第一啖差啲濁親
2023-06-09 154 浏览
入座時,有位女侍應話沒有book位嘅話坐巴檯有冇問題,我哋表示ok,但當時冇人排隊,亦好多好多位,但偏偏安排坐一個出入唔方便且非常擠迫嘅位置,問返可否坐出面多少少嘅位(都係巴檯位),女侍應即時比左個非常難睇面色,不耐煩話要留比4人使用,其實都係巴檯,又沒有人排隊,又非常多位,咁安排都算,但個女侍應面色以及態度,真係非常之有問題,我當時即時走咗,食都唔想食,我欠左你哋?
2023-06-09
2023-06-09 132 浏览
💖 鵜舞 (荔枝角)✨荔枝角長義街9號D2 Place一期地下2號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️今日同咗幾位靚靚一齊食日本野😍聽聞呢度嘅釜飯好唔錯所以就黎book 位🤩-博多明太子玉子燒🥚 $72好吸引嘅玉子燒,上到枱個個都嘩嘩聲!暴風式吸入好快就食咗落肚😋-德島產沙甸魚苗沙律🥗 $88出奇地好好食呀!我不嬲都鍾意食沙律㗎啦,但係呢一個加入左沙甸魚仔更加香口😍鹹鹹香香好吸引🤩 -辣吞拿魚腩卷🍣 $98賣相一樣都係好吸引,吞拿魚香辣嘅味道令我一試難忘☺️,中間捲着一舊肥厚嘅吞拿魚肉😋非常鮮美。 -燒厚揚豆腐🧈 $68外脆內軟,炸得非常金黃💛外皮嘅炸粉唔會好厚,好好食呢🥳 -吉列三元豚🐖 $198呢一個係好值得叫,份量十足😌配埋佢哋獨有嘅醬汁酸酸地甜甜地😝更加惹味。-鹽燒特上牛舌👅 $107上菜嘅時候仍然係呈現粉粉嫩嫩嘅顏色🩷,配柚子黑椒醬好夾呀〰️-燒高知小青椒🫑 $48我一個人都食咗好多條,我平時真係唔係咁鍾意食青椒,但係佢呢度都真係燒得幾好味😽。 -徳島產阿波尾鶏雞翼🐥 $42我哋一個人拎住一隻🙈隻隻都大過我哋塊面😍好Juicy又啖啖肉😌-野菜天盛🥬 $118我自己覺得幾款蔬

💖 鵜舞 (荔枝角)
✨荔枝角長義街9號D2 Place一期地下2號舖

-博多明太子玉子燒🥚 $72

-德島產沙甸魚苗沙律🥗 $88

-辣吞拿魚腩卷🍣 $98

-燒厚揚豆腐🧈 $68
外脆內軟,炸得非常金黃💛外皮嘅炸粉唔會好厚,好好食呢🥳

-吉列三元豚🐖 $198

-鹽燒特上牛舌👅 $107

-燒高知小青椒🫑 $48

-徳島產阿波尾鶏雞翼🐥 $42

-野菜天盛🥬 $118
我自己覺得幾款蔬菜入邊最好食嘅就一定係南瓜🎃,如果鍾意食天婦羅嘅你哋就一定要試吓啦,因為五點任何醬汁都覺得佢好好食㗎🖖🏻

-鵜舞釜飯 🍚 $248
呢一個釜飯都幾出名,因為入邊嘅材料非常豐富😽有海膽、蟹肉、帶子、三文魚等等,我哋食之前就可以加入三文魚籽🟠,更加能夠提鮮。

-福岡特色凍蒿麥麵🍜 $80
除咗釜飯之外我哋仲叫左一份冷麵,我都覺得幾好食㗎,因為唔會太鹹,紫色同蛋汁配搭得幾好。

-水信玄餅🍡 $48
我好鍾意食水信玄餅😍,真係唔係到到地方有得食😢我最鍾意就係佢嘅黑糖漿同埋黃豆粉嘅配搭😋

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2023-06-06
  • 水信玄餅
  • 鹽燒特上牛舌
  • 鵜舞釜飯
  • 厚燒明太子蛋卷
最近分外覺得日常有機會放鬆心情都真係好緊要,而最近就同幾位朋友一齊去呢間位於荔枝角既居酒屋chill下~ 🫶🏻餐廳既氣氛感覺都好溫馨🏡— 傳統既日式燈籠🏮、仿舊木🪵,相當舒適自在☺️前菜係「富山縣螢光魷魚」🦑,質感相當新鮮爽口; 「博多明太子玉子燒」既蛋漿口感上偏濕潤,能映襯出明太子既鹹香感~「德島產阿波尾鶏雞翼」🐓外脆而肉質較為細嫩,「燒白鱔」🐟亦係烤得剛好,搭配桃梳打又真係好夾🍹🧊鵜舞釜飯係以日本傳統釜飯為基礎🇯🇵,加上海鮮食材既料理🍚。釜飯內有海膽,蟹🦀,帶子,三文魚,豐富多彩。甜品係傳統既日本甜點🍨— 水信玄餅,質感似係果凍,配以黃豆粉與黑糖糖漿,建議一口吃到各種材料,呢個甜品又真係做得幾好喎️👍🏻

2023-06-08 216 浏览
今日約咗四個靚女一齊食飯🥰 揀咗喺荔枝角呢間居酒屋一齊食下野傾吓計😎 地鐵一出就係超方便❤️ 餐廳裝修好日式😍 估唔到平日都咁爆場👍🏻博多明太子玉子燒🥚 ($72)玉子燒好有蛋香🥰 中間勁多明太子👍🏻 好食😋德島產沙甸魚苗沙律 🥗 ($88) 沙律菜夠新鮮🌿 最特別係面頭有d 沙甸魚苗🐟 第一次食口感唔錯☺️辣吞拿魚腩卷🍣 ($98)呢個賣相好吸引😍 入邊有吞拿魚蓉🐟 黃瓜🥒同牛蒡絲🥰 味道辣辣地❤️ 成個口感好豐富😎 好食😋燒厚揚豆腐 ($68)佢用嘅豆腐唔係平時食到個種😍 係帶有少少黏性嗰種🥰 豆腐好滑👍🏻吉列三元豚 🐖 ($198)個炸豬扒好厚身👍🏻 個炸漿好薄😍 豬扒仲keep到軟熟Juicy😎鹽燒特上牛舌 ($107)呢個好食😋 牛舌好軟熟厚身🥰 燒高知小青椒 🫑 ($48)呢個有啲似西班牙嗰啲小青椒🫑 用嚟送酒一流😆徳島產阿波尾鶏雞翼🐥 ($42@)隻雞翼超大隻😍 啖啖肉😋野菜天盛 🥬 ($118)係天婦羅黎🍤 有青椒仔🫑 茄子🍆 南瓜🎃 同菇🥰 炸漿好薄👍🏻 食落一啲都唔油膩😎鵜舞釜飯 (海膽,蟹,帶子,三文魚,三文魚籽)($248)呢個好似一個蒸飯咁😍 入邊勁多海鮮🦞 個飯本

博多明太子玉子燒🥚 ($72)
玉子燒好有蛋香🥰 中間勁多明太子👍🏻 好食😋

德島產沙甸魚苗沙律 🥗 ($88)

辣吞拿魚腩卷🍣 ($98)

燒厚揚豆腐 ($68)

吉列三元豚 🐖 ($198)

鹽燒特上牛舌 ($107)
呢個好食😋 牛舌好軟熟厚身🥰

燒高知小青椒 🫑 ($48)
呢個有啲似西班牙嗰啲小青椒🫑 用嚟送酒一流😆

徳島產阿波尾鶏雞翼🐥 ($42@)
隻雞翼超大隻😍 啖啖肉😋

野菜天盛 🥬 ($118)

鵜舞釜飯 (海膽,蟹,帶子,三文魚,三文魚籽)($248)
呢個好似一個蒸飯咁😍 入邊勁多海鮮🦞 個飯本身味道唔算好濃味🥰 加埋三文魚籽嘅鹹鹹地咪就啱啱好☺️

福岡特色凍蒿麥麵 ($80)
依家天氣熱食凍蕎麥麵真係好正😎 入面仲加左隻溫泉蛋☺️

水信玄餅 ($48@)
最後食埋個甜品完美作結😍 黃豆粉加埋黑糖係最好嘅配搭🥰

• 鹽燒特上牛舌
2023-06-08 1615 浏览
D2行市集去做gym 我平時就多成日經過都唔知有間日式居酒屋🥺🥺三五成群想傾下計👯‍♀️👯‍♂️見下面去居酒屋其實都唔錯嘅選擇🫑燒高知小青椒 $48的的色色 細細條做下酒菜🍻前菜一流🍣辣吞拿魚腩卷 $98一舊舊卷物包住吞拿魚腩吞拿魚腩好鮮甜🐟又肥美卷物握得好實 夾起都唔怕散開😚🥬野菜天盛 $118其實係蔬菜天婦羅🥙有齊好幾款蔬菜天婦羅應有元素🍄炸到好脆口 炸粉唔會厚🥗德島產沙甸魚苗沙律 $88淨食沙律得菜好似好dry下但呢個係有沙甸魚仔出現沙甸魚鹹鹹香香將成份沙律變得好香口😋🐮鹽燒特上牛舌 $107細細粒 一啖一口🥰🥰食落粒粒好嫩身配埋檸檬同醬料勁惹味🍋酸甜酸甜-🍥燒厚揚豆腐 $68外脆內軟 外熱內暖雖然係炸 但保持到豆腐個種滑身😎🐷吉列三元豚 $198都幾大塊豬扒 點埋醬汁真心好食醬汁仲要係日式豬排燒汁黎🎌真係好有我之前係日本食嘅味道👅-🥚博多明太子玉子燒 $72平時食玉子燒點都會覺得好膩竟然今次一啲膩嘅感覺都無🫣🤍可能因為當中有明太子嘅出現🌾福岡特色凍蒿麥麵 $80呢個時候咁熱 緊係要整返碗凍蒿麥麵麵質爽口 sir sir聲勁快俾我地清曬😂再撈埋紫菜同蛋蛋🥚成碗香口到呢~~🐤徳島產阿波
D2行市集去做gym 我平時就多

可能因為當中有明太子嘅出現

🌾福岡特色凍蒿麥麵 $80
呢個時候咁熱 緊係要整返碗凍蒿麥麵
麵質爽口 sir sir聲勁快俾我地清曬😂
再撈埋紫菜同蛋蛋🥚成碗香口到呢~~
福岡特色凍蒿麥麵

德島產沙甸魚苗沙律
福岡特色凍蒿麥麵
鵜舞釜飯
2023-06-07 1099 浏览
🍳博多明太子玉子燒 $72玉子燒卷住包住明太子,玉子卷整個放入口真喺好嫩滑蛋香味濃😍中間明太子帶少少咸味!🍖鹽燒特上牛舌 $107牛舌彈牙又嫩滑,配上帶點酸辣醬料,刺激又開胃!🍗德島產阿波尾鶏雞翼5隻 $42雞全翼大大隻燒得香噴噴,質感嫩滑🍖吉列三元豚 $198大大份吉列豚扒,豚肉厚身外脆內軟配上醬汁好惹味呀!以沙律菜作伴碟,好有日式感覺🥗德島產沙甸魚苗沙律 $88沙甸魚苗喺呢個沙律嘅靈魂🍣辣吞拿魚腩卷 $98吞拿魚腩勁大塊包住喺壽司裡面,入口啖啖肉!🍥燒厚揚豆腐 $68外層微脆好似硬豆腐咁,內裡超嫩軟滑,配上燒汁~🫑燒高知小青椒 1份 $48送酒一流嘅小青椒🍆野菜天盛 $118野菜天婦羅新鮮炸起入口脆卜卜!🍚鵜舞釜飯 (海膽,蟹,帶子,三文魚,三文魚籽) $248釜飯整鍋呈上,打開木蓋勁香噴噴!將釜飯裡面嘅材理撈勻,加上三文魚籽就食得!日本米香味濃郁!🍝福岡特色凍蒿麥麵 $80附有溫泉蛋,撈勻再夾起凍蒿麥麵都幾掛汁,入口彈牙🍧水信玄餅 5件 $48最後來個甜品圓美的完成今個晚餐✨

🍳博多明太子玉子燒 $72
明太子玉子燒

🍖鹽燒特上牛舌 $107
牛舌彈牙又嫩滑,配上帶點酸辣醬料,刺激又開胃!

🍗德島產阿波尾鶏雞翼5隻 $42
雞全翼大大隻燒得香噴噴,質感嫩滑

🍖吉列三元豚 $198

🥗德島產沙甸魚苗沙律 $88
沙甸魚苗喺呢個沙律嘅靈魂

🍣辣吞拿魚腩卷 $98
吞拿魚腩勁大塊包住喺壽司裡面,入口啖啖肉!

🍥燒厚揚豆腐 $68
外層微脆好似硬豆腐咁,內裡超嫩軟滑,配上燒汁~

🫑燒高知小青椒 1份 $48
送酒一流嘅小青椒

🍆野菜天盛 $118
野菜天婦羅新鮮炸起入口脆卜卜!

🍚鵜舞釜飯 (海膽,蟹,帶子,三文魚,三文魚籽) $248

🍝福岡特色凍蒿麥麵 $80
附有溫泉蛋,撈勻再夾起凍蒿麥麵都幾掛汁,入口彈牙

🍧水信玄餅 5件 $48
最後來個甜品圓美的完成今個晚餐✨
明太子玉子燒
  • 水信玄餅
  • 阿波尾雞翼
2023-06-05 1014 浏览
今晚約咗朋友嚟到荔枝角試呢間居酒屋位置相當方面係D2place 樓下入內裝潢好似日本居酒屋,燈光較昏暗我哋訂咗枱就安排咗最入面的卡位座位以竹簾分隔,完全可以聽到前面的聲音大家第一次食都想咩都試下點知原來星期三天婦羅師傅休息冇得試落單時諗住叫西京燒鱈魚女店員話唔好食雪魚,試下時令新鮮魚高部魚仲要日本師傅燒我哋有朋友好怕魚骨,就問有冇骨佢即時答冇骨,然後一直sell 我哋仲係咁chur又話加多廿幾蚊即,咁就信佢冇骨先試下落單後等咗陣開始上菜-鹽燒特上牛舌牛舌外表略焦,食落嫩滑而柔韌芝士玉子燒嫩滑而蛋味十足略帶芝士味九州華味雞軟骨串外焦而食落香口帶脆,調味不錯阿波尾雞翼雞翼燒得外皮焦脆內裡肉汁四溢,味道不錯吉列廣島蠔炸蠔中等偏細,炸香脆酥鬆,蠔味十足終於到時令新鮮魚高部魚,賣相認真不討好味道其實好一般冇咩特別內裡有好多細骨,朋友完全食唔到同女店員講嘅嘢相反,覺得佢冇尊重客人需要只係為跑數而chur 客人落單咁雜菇牛肉壽喜燒鍋味道好一般,完全係屋企都可以整到我哋仲傾緊計而張枱仲有食物同一個女店員就靜悄悄地放咗張單叫我哋比錢冇人叫過埋單,訂枱同入座時亦冇講過限時呢下好唔尊重,餐廳人多你可以出聲同
今晚約咗朋友嚟到荔枝角試呢間居酒屋
位置相當方面係D2place 樓下

入內裝潢好似日本居酒屋,燈光較昏暗
我哋訂咗枱就安排咗最入面的卡位
座位以竹簾分隔,完全可以聽到前面的聲音

大家第一次食都想咩都試下
點知原來星期三天婦羅師傅休息冇得試

落單時諗住叫西京燒鱈魚
女店員話唔好食雪魚,試下時令新鮮魚高部魚
仲要日本師傅燒
我哋有朋友好怕魚骨,就問有冇骨
佢即時答冇骨,然後一直sell 我哋仲係咁chur
又話加多廿幾蚊即,咁就信佢冇骨先試下
落單後等咗陣開始上菜
鹽燒特上牛舌
牛舌外表略焦,食落嫩滑而柔韌

芝士玉子燒
嫩滑而蛋味十足略帶芝士味

九州華味雞軟骨串
外焦而食落香口帶脆,調味不錯

阿波尾雞翼
雞翼燒得外皮焦脆內裡肉汁四溢,味道不錯

吉列廣島蠔
炸蠔中等偏細,炸香脆酥鬆,蠔味十足

終於到時令新鮮魚高部魚,賣相認真不討好
味道其實好一般冇咩特別
內裡有好多細骨,朋友完全食唔到
同女店員講嘅嘢相反,覺得佢冇尊重客人需要
只係為跑數而chur 客人落單咁

雜菇牛肉壽喜燒鍋
味道好一般,完全係屋企都可以整到

我哋仲傾緊計而張枱仲有食物
同一個女店員就靜悄悄地放咗張單叫我哋比錢
冇人叫過埋單,訂枱同入座時亦冇講過限時
呢下好唔尊重,餐廳人多你可以出聲同我哋講
而唔係咁放低張單
食物再好都冇用,更何況味道咁一般,服務真心好差
我朋友亦好嬲店員隨便話條魚冇骨,直情違反商品條例
相信冇下次!
荔枝角喺九龍區真係幾方便同幾好行,喺D2 Place可以行完街落嚟就品嚐到坐得舒服、餐點選擇多嘅日本料理,Umai 鵜舞環境都相當闊落,仲有獨立卡位,座位亦自成一角。⭐️博多明太子玉子燒豐厚嘅明太子醬被玉子燒包圍,咬落暖暖哋同軟滑可口,明太子醬唔會太鹹,雞蛋嘅調味都啱啱好,配合得相當唔錯👍🏻⭐️黑豚天婦羅可能放耐咗少少天婦羅外層有少少軟化咗,黑豚肉係有少少粗獷嘅豬肉質地,略為乾身。⭐️辣吞拿魚腩卷唔會太辣口,微微地嘅辣度配合吞拿魚蓉嘅軟滑,一件一口大細,配合醋米飯嘅軟度,鮮味魚香充斥着整個嘴巴。⭐️鹽燒阿波尾雞脾肉呢個有少少似燒雞扒嘅感覺,外面仲落咗少少食用花裝飾,照燒醬油嘅皮脂口感配合柔軟雞肉,大家鍾意可以配合埋檸檬汁同薑蓉一起享用。⭐️吉列三元豚呢個就算擺耐咗都依然唔該有脆口嘅香炸表皮,豚肉保持軟熟多汁,燒肉醬汁點住嚟食得剛剛好,突出豚肉鮮甜嘅肉味👍🏻✨⭐️燒厚揚豆腐一碟有兩款唔同嘅炸豆腐口感,兩款都外脆內軟,面層鋪滿咗木魚片,配合鹹鹹地嘅醬汁,豆腐一款豆味質感較重,另一款豆腐質地比較柔軟,兩款都好滋味!⭐️天婦羅丼 (8品)一碗天婦羅丼飯集齊咗唔同天婦羅嘅食材,包括炸蝦、炸番薯、炸南瓜等等,米

⭐️博多明太子玉子燒

⭐️黑豚天婦羅

⭐️辣吞拿魚腩卷

⭐️鹽燒阿波尾雞脾肉

⭐️吉列三元豚

⭐️燒厚揚豆腐

⭐️天婦羅丼 (8品)
一碗天婦羅丼飯集齊咗唔同天婦羅嘅食材,包括炸蝦、炸番薯、炸南瓜等等,米飯配合特色醬汁令人更開胃,雖然炸粉比較厚但非常飽肚豐富。

⭐️特上雜錦壽司
特選嘅魚生素材非常新鮮,有齊海膽壽司、三文魚壽司、三文魚籽壽司等等唔同種類嘅選擇,啱晒同朋友一齊分享享用。

⭐️水信玄餅
質地比較薄同水份製成嘅質地較多,不是螞蟻人的會喜愛,味道較淡而無味,甜甜的醬汁中和返啱啱好。

⭐️巨峰提子乳酸梳打
每次食日本料理都會點返一杯冰涼嘅巨峰提子🍇梳打,乳酸味唔算好濃郁,不過夏天飲番杯真係成個人爽晒!
2023-06-03
  • 厚燒明太子蛋卷
2023-05-30 175 浏览
長沙灣地鐵站D2出口,在D2 Place樓下嘅日式餐廳,同隔離西班牙餐廳係姊妹店。雖然家住港島,但係每次掛住日本就嚟,因為所有裝潢如日式掛畫、魚市場木箱等等的裝飾,都令我覺得自己置身於日本居酒屋。必食阿波尾燒雞翼 - 比普通香港雞翼大隻,雞味濃郁👍吉列廣島蠔 - 乾咗少少牡丹蝦刺身 - 正常發揮宮崎半生熟和牛肋眼 - 牛味濃,入口即溶,非常推介牛肉Sukiyaki - 牛肉普通,叫做平平哋有啲菜食下燒牛肉卷 - 看似普通,但好好味仲有其他壽司和串燒…呢度帶酒可以免開瓶費,正👍

必食阿波尾燒雞翼 - 比普通香港雞翼大隻,雞味濃郁👍
吉列廣島蠔 - 乾咗少少
牡丹蝦刺身 - 正常發揮
宮崎半生熟和牛肋眼 - 牛味濃,入口即溶,非常推介
牛肉Sukiyaki - 牛肉普通,叫做平平哋有啲菜食下
燒牛肉卷 - 看似普通,但好好味
仲有其他壽司和串燒…

呢度帶酒可以免開瓶費,正👍

2023-05-22 203 浏览
同朋友聚會最啱去居酒屋😍呢到真係放工一齊吹水放鬆嘅好地方坐得幾舒服,氣氛又好👍最緊要食物質素都幾高,推介!我地點咗富山縣螢光魷魚來自日本富山縣嘅螢光魷魚。隻隻都好飽滿又爽口,鮮味十足。博多明太子玉子燒 層層蛋皮包卷著明太子,蛋香十足,口感非常香軟!辣吞拿魚腩卷呑拿魚腩蓉微微辣度,大家都岩食,魚腩油香滿滿,食得好滋味!徳島產阿波尾鶏雞翼阿波尾雞翼燒得外層好香脆,雞肉多汁嫩滑,食得好滿足。燒白鱔白鱔燒得好好味,啖啖都好爽口彈牙,美味非常,連外皮都燒得卜卜脆,正呀!吉列三元豚三元豚炸粉好薄,炸得好香脆,咬開豚肉爆哂汁,肉質嫩滑,味道很好。我地仲叫左個鵜舞釜飯 ,有好多海鮮好豐富,包括海膽、蟹肉、帶子、三文魚。仲可以加埋三文魚籽撈埋一齊食!釜飯好香噴噴,媲美日本嘅釜飯 ,推介!水信玄餅好QQ,同黑蜜好夾!配埋黃豆粉味道更佳,不錯的飯後甜品!
同朋友聚會最啱去居酒屋😍
呢到真係放工一齊吹水放鬆嘅好地方
坐得幾舒服,氣氛又好👍
最緊要食物質素都幾高,推介!

我地點咗富山縣螢光魷魚
來自日本富山縣嘅螢光魷魚。
隻隻都好飽滿又爽口,鮮味十足。

博多明太子玉子燒
層層蛋皮包卷著明太子,蛋香十足,口感非常香軟!

辣吞拿魚腩卷
呑拿魚腩蓉微微辣度,大家都岩食,魚腩油香滿滿,食得好滋味!

徳島產阿波尾鶏雞翼
阿波尾雞翼燒得外層好香脆,雞肉多汁嫩滑,食得好滿足。

燒白鱔

吉列三元豚

水信玄餅
好QQ,同黑蜜好夾!配埋黃豆粉味道更佳,不錯的飯後甜品

在荔枝角D2 place逛完街,想不到要去哪裡晚餐,剛好經過附近的地鋪,見到有一間門面很日式的居酒屋,所以便一行3人入去用膳了🫶🏻.我們共點了:▪️博多明太玉子燒($72)▪燒雞泡魚乾($98)▪️鹿兒島味增五花豚肉($128)▪️日式醬油燒飯團($38)▪️燒雞皮($36/一串)▪️燒雞腎($30/一串)▪️燒九洲華味雞軟骨($30/一串)▪️燒白鰻(價錢忘掉了)▪️The Premium Malt's ($88/700ml).《鵜舞》以傳統日式燈籠及仿舊木,營造出日式小漁港的居酒屋風情,幽靜而有氣氛。🧡The Premium Malt's ($88/700ml)不管走到哪種類別的居酒屋,第一件事離不開先點一杯啤酒!🍻麥花口感濃郁,帶有花香!🧡博多明太玉子燒($72)每一塊玉子燒都軟綿又滋味,柔滑的口感擄獲味蕾,加上鹹鮮味明太子蓉,十分討人喜歡!🧡燒雞泡魚乾($98)雖然價格小貴,不過真的滿愛吃燒雞泡魚乾!口感煙韌但又不會過硬,蘸上沙律醬,鮮甜可口,越𡁻越香。🧡日式醬油燒飯團($38)帶有鍋巴香氣的飯團外脆內軟,燒得超美味!看起來平平無奇的樣子,卻是好吃又實在。🧡燒雞皮($36/一串)🧡燒雞腎($3
我們共點了:
▪️博多明太玉子燒($72)
▪燒雞泡魚乾($98)
▪️鹿兒島味增五花豚肉($128)
▪️日式醬油燒飯團($38)
▪️燒雞皮($36/一串)
▪️燒雞腎($30/一串)
▪️燒九洲華味雞軟骨($30/一串)
▪️燒白鰻(價錢忘掉了)

🧡博多明太玉子燒($72)

🧡燒雞泡魚乾($98)

🧡日式醬油燒飯團($38)

🧡燒雞皮($36/一串)
🧡燒雞腎($30/一串)
🧡燒九洲華味雞軟骨($30/一串)
🧡燒白鰻

每款各點了幾串,香口美味,特別喜歡吃最邪惡的雞皮,絕對是佐酒極品!
2021-09-19
  • 燒雞皮
  • 日式醬油燒飯團
2023-05-12 348 浏览
好友飯局,約咗6:30pm準時入座。以為可以開開心心用餐,可惜整體食物上枱時間極慢。 當侍應通知要落last order時,為了盡興就點多兩款串燒作完結。在等候期間突然被通知夠鐘交枱,要求我哋立即離枱,轉去門口另一張枱繼續等。 侍應話,下一個訂位的客人已經到咗,必須即刻入座。 我哋表示食物未到齊,要求侍應催吓厨房快d上埋遲遲未到的食物,我哋食完之後會即走。 侍應說ok,於是我哋繼續等。 點知唔夠3分鐘,另一位女侍應發曬脾氣走埋來大叫客人到咗喇! 點解呢張枱仲未走!於是再一次被要求轉枱!我哋再次拒絕! 侍應黑晒面走開,態度差到極點! 後來我哋食埋最後的串燒,即刻叫埋單,埋單都等左5分鐘。 走人時出到門口竟然見到餐廳內仲有好多張吉枱無人坐。 結論:服務態度極差,食物及環境點好都無用! 立入黑名單,無下次!
2023-05-09
放工後想放鬆一下,所以就約朋友到這間日式居酒屋,一邊吃串燒,一邊傾偈。店內的環境頗大,每枱之間距離闊落,坐得舒服。餐廳燈光昏暗,不時聞到燒烤的味道,真的是氣氛十足。但由於坐的位置較近燒烤位置,所以吃到後來,會覺得頗大油煙味。而且餐廳需準時交枱(晚飯一個半小時),不適合想久坐的人。燒雞泡魚乾 ($98)🐡🐡雞泡魚烤得焦香,雖然表面有甜醬油調味,但吃落仍保有魚味,是一個十分開胃的小菜。自家製雞肉棒串配黃金蛋 ($38/1串)🐓🍗雞肉棒混合了雞肉和雞軟骨,外表燒得焦脆,內裏的日式甜味調味適中,配上生蛋黃汁,非常惹味。😋😋鹽燒特上牛舌 ($108)🐮這個牛舌的調味有點過咸,完全蓋過了牛肉的原味,所以不太推薦。炸軟殼蟹卷物 ($78)🦀🦀軟殼蟹炸得很脆,不會過淋或過油,而且軟殼蟹份量頗多。茶漬飯 ($65)最後叫了一個茶漬飯作主食,味道沒有很特別,但作為飽肚之選,也是不錯的選擇。

燒雞泡魚乾 ($98)🐡🐡

自家製雞肉棒串配黃金蛋 ($38/1串)🐓🍗

鹽燒特上牛舌 ($108)🐮

炸軟殼蟹卷物 ($78)🦀🦀
軟殼蟹炸得很脆,不會過淋或過油,而且軟殼蟹份量頗多。

茶漬飯 ($65)
2023-05-02 272 浏览
經過多次都因為某些原因未能光顧。今天剛剛6時路過,店外人不算多,不用排隊就決定一試。點了6樣菜式,全部都是非常美味,上菜速度剛剛好,一道一道上,不會讓你感覺有壓迫感,可以慢慢享受每一道菜色,讚。辣味吞拿魚卷內有舊腌蘿蔔太硬,是整頓飯唯一美中不足,但這亦只是個人口味而已。那脆皮豆腐真的外脆內軟,100分。燒帶子是有點貴,200/只,試了一只,殼上那湯頭非常鮮甜。Deluxe platter sushi 每件都非常鮮。可以說每道菜式都是用心制作,欣賞。荔枝角地區有此高質素日本菜,非常難得,繼續努力保持質素。
。荔枝角地區有此高質素日本菜,非常難得,繼續努力保持質素。