招聘中
$16,000-$22,000
月薪 (面议)
2023-09-07 91 浏览
今日同成班朋友一齊過嚟食日本餐,入到去已經見到坐滿晒人,好彩我哋有book位。入面係經典嘅日式裝修,有啲包廂嘅房入面會有bar枱,可以望住師傅整日式料理。⚜️德島產沙甸魚苗沙律個人就比較鍾意食沙律,佢嘅菜都好新鮮,最特別嘅係佢有啲脆卜卜既沙甸魚苗,令到成個沙律更加有口感。⚜️黄金芝士西京燒 佢係成舊都係軟芝士,味道比較甜,食落都好香芝士嘅味,不過感覺配上麵包或者餅乾會比較好。⚜️博多明太子玉子燒 熱辣辣嘅玉子,中間夾滿咗明太子,鬆軟嘅蛋咬落去明太子爆曬出嚟,好正。⚜️鵜舞卷 鰻魚日式飯團,夾左黃瓜青瓜同埋蟹柳,用料十足。⚜️鹽燒特上牛舌 佢係厚切既牛舌,識落口感好正,原本係就咁用鹽燒,再加上檸檬汁,味道更加突出。⚜️自家製雞肉棒串 最鍾意就係食雞肉棒,啖啖肉,配上蛋黃汁,鮮嫩好味。⚜️吉列廣島蠔真係好相對大隻,用一層博博嘅炸皮包住,蠔既熟度到啱啱好,好嫩口。⚜️鹿兒島味噌五花豚肉 豚肉好嫩口,旁邊有少少有子芥末,識落辣辣地,好惹味。⚜️照燒阿波尾雞髀肉 照燒雞髀真係好嫩滑,淨係見到佢嘅燒雞皮,就好想一啖咬落去,佢嘅雞肉肉汁仲可以保留住,口感一流。⚜️福岡特色凍蒿麥麵凍嘅蕎麥麵都係我鍾意食嘅其中一種,因為可

⚜️德島產沙甸魚苗沙律

⚜️黄金芝士西京燒

⚜️博多明太子玉子燒

⚜️鵜舞卷
鰻魚日式飯團,夾左黃瓜青瓜同埋蟹柳,用料十足。

⚜️鹽燒特上牛舌

⚜️自家製雞肉棒串
最鍾意就係食雞肉棒,啖啖肉,配上蛋黃汁,鮮嫩好味。

⚜️吉列廣島蠔

⚜️鹿兒島味噌五花豚肉
豚肉好嫩口,旁邊有少少有子芥末,識落辣辣地,好惹味。

⚜️照燒阿波尾雞髀肉

⚜️福岡特色凍蒿麥麵
凍嘅蕎麥麵都係我鍾意食嘅其中一種,因為可以中和返啱啱食咗咁多嘢,所以味道係相對偏淡,食完之後飽滯感係反而會少咗。

⚜️水信玄餅
佢係加咗黑糖,同埋黑糖粉,食落好好味,玄餅好Q彈。
餐廳裝潢係充滿日本風,居酒屋格局,入面擺咗好多日本酒樽~ 氣氛唔錯~🍭富山白蝦($88)都幾特別,第一次食,將日本白蝦炸到脆一脆,幾岩伴酒食~ 🍭黃金芝士西京燒($68)總共有六塊芝士,每塊都烤過,外面好微微燒焦,有濃郁芝士香~🍭博多明太子玉子燒($72)玉子燒中間有好多明太子,對於鍾意食明太子嘅幾滿意~ 如果可以再熱啲就好~ 玉子好滑身~🍭雜錦壽司10款($298)10款唔同類型嘅壽司,有三文魚、赤身、左口魚邊、大蝦、帆立貝等~🍭燒厚揚豆腐($68)呢個我地一致覺得好好味🥹 豆腐熱辣辣上,外面炸得香脆,口感內脆外軟,用上玉子豆腐製作,更香滑可口~ 🍭照燒阿波尾雞腿肉($138)雞腿肉肉質嫩滑,外皮煎得香脆,切開咁上方便進食~ 🍭野菜天婦羅($118)呢間啲天婦羅係幾唔錯!野菜呢款有茄子、南瓜、蕃薯、香菇,青椒,外衣超薄,好味道!🍭特色凍蕎麥麵($80)凍蕎麥麵都相當唔錯,有隻溫泉蛋喺上面,吉開有好多蛋漿湧出,撈埋一齊食好味!🍭乳酸梳打($38)🍭荔枝梳打($38)🍭桃乳酸梳打($38)🍭巨峰乳酸梳打($38)各自點咗梳打及乳酸梳打,清新鮮膩~ 🍭豆腐雪糕x2 ($56)🍭海鹽雪糕($

🍭富山白蝦($88)
都幾特別,第一次食,將日本白蝦炸到脆一脆,幾岩伴酒食~

🍭黃金芝士西京燒($68)
總共有六塊芝士,每塊都烤過,外面好微微燒焦,有濃郁芝士香~

🍭博多明太子玉子燒($72)

🍭雜錦壽司10款($298)

🍭燒厚揚豆腐($68)

🍭照燒阿波尾雞腿肉($138)
雞腿肉肉質嫩滑,外皮煎得香脆,切開咁上方便進食~

🍭野菜天婦羅($118)

🍭特色凍蕎麥麵($80)

🍭乳酸梳打($38)
🍭荔枝梳打($38)
🍭桃乳酸梳打($38)
🍭巨峰乳酸梳打($38)
各自點咗梳打及乳酸梳打,清新鮮膩~

🍭豆腐雪糕x2 ($56)
🍭海鹽雪糕($28)
🍭綠茶雪糕($28)
2023-09-05 96 浏览
D2 place one底有間居酒屋,今日收工約埋朋友仔聚首一堂👅鹽燒持上牛舌 $108-牛舌彈牙 肉汁香味瞬間係口腔內爆發 外層微微焦脆🐖鹿兒島味噌五花豚肉 $128-腩肉經汁燒十分惹味 肉嫩肥瘦參半🐓鹽燒阿波尾雞髀肉 $108-雞皮係燒嘅過程用力壓過 迫出油份之後令雞皮好似薯片咁脆 而雞髀肉嫩口 淡淡鹽香🧀黄金芝士西京燒 $68-一片片白朱古力般嘅芝士 入口軟綿綿 然後溶化 芝士好香奶味及忌廉香🍳博多明太子玉子燒 $72 -呢道日本經典美食以滑蛋包裹鹹鹹辣辣嘅魚子醬 口感順滑🍙鵜舞卷 $78-青瓜 玉子 蟹柳 鰻魚 再加入壽司醋飯卷成飯卷 口感清新 味道豐富 以甜味為主🍗自家製雞肉串 $38-雞肉串燒得好靚仔 醬汁鹹香惹味 加入生雞蛋更加出色 雞肉棒內有雞軟骨 增加咬口🦪吉列廣島蠔 $88-蠔脆炸香口 咬落去感受到鮮甜嘅味道 咀嚼蠔肉會爆發豐富嘅肉汁 🍜特色凍蕎麥麵 $80-冷麵麵質彈牙 掛上醬油汁 夏天幾啱胃口🥗德島產沙甸魚苗沙律 $88-清新沙律菜加入沙甸魚仔 彈口沙律菜加上脆口魚仔 甚為開胃🍮水信玄餅 $48-以小紙船裝上玄餅 黑糖汁 花生幼粉 口感似啫喱總括嚟講,居酒屋嘅食

👅鹽燒持上牛舌 $108

🥗德島產沙甸魚苗沙律 $88
-清新沙律菜加入沙甸魚仔 彈口沙律菜加上脆口魚仔 甚為開胃

🍮水信玄餅 $48
-以小紙船裝上玄餅 黑糖汁 花生幼粉 口感似啫喱

總括嚟講,居酒屋嘅食物有質素保證,色香味俱全👍🏻
天婦羅Omakase,有別於一般日式傳統廚師發辦,主打以天婦羅烹調各款新鮮食材,令食客感受到不一樣既席前料理🥢 位於荔枝角一間居酒屋🏮鵜舞,週末時段座無虛席,熱鬧非凡,而Omakase設於廂房內,整體用餐環境比吵鬧一啲~ 主廚係日籍行政總廚疋田博崇師傅,有40多年做天婦羅經驗,功架毋庸置疑,天婦羅的確每件都皮薄香脆,完全無多餘油脂,保存到食材既新鮮味道~ 整體而言,係一間幾有水準既天婦羅Omakase,大家亦不妨試下氣氛濃厚既居酒料理~
2023-09-04 2238 浏览
放大假梗係約朋友去食飯啦!我哋就最鍾意食日本嘢一於去鵜舞食日本料理啦。呢晚人多可以放肆咁叫嘢食!嗌到一枱都係正嘢真係睇見都開心。呢個係靜岡沙甸魚苗薄脆,啲魚苗壓扁之後攞去燒到脆卜卜,食落夠晒香口用嚟送酒一流。鵜舞沙律入面有吞拿魚、薯仔同埋雞蛋沙律各一球,加埋啲新鮮嘅沙律菜同車厘茄,睇落好似好簡單但係又好好食喎。呢個燒厚揚豆腐係老婆心愛之物梗係要叫番份佢嘆吓啦!豆腐燒到外面煙煙韌韌入面仍然滑嘟嘟,一邊係醬油味另一邊係木魚味兩個味都好得。鰻魚玉子燒個蛋整得好香滑,入面包住咗啲鰻魚肉食落去特別香口。鮪魚中卷同埋鵜舞卷有紫菜要交俾朋友同老婆大人食晒佢!呢度嘅串燒咁出名點可以唔食呀!我哋叫咗呢個炭火燒日本鰻魚串係呀又係鰻魚!因為我老婆大人最愛食嘅就係佢哈哈,燒到魚肉啱啱熟食落去好彈牙,冇多餘嘅醬汁食到魚嘅鮮味好正斗。天婦羅都係唔可以唔食嘅正嘢!懶係健康叫咗個野菜天盛入面有南瓜、番薯、小青椒同埋香菇,天婦羅嗰漿好薄好脆加上新鮮嘅蔬菜食落好清爽。我嚟呢度最期待嘅梗係食燒牛肉啦!呢個澳洲和牛燒嘅外層夠焦香入面仲係粉紅色㗎,食落去有濃濃嘅炭香真係好吸引。大食嘅我梗係要整個飯食先得啦!鵜舞釜飯一煲入面有齊
呢晚人多可以放肆咁叫嘢食!嗌到一枱都係正嘢真係睇見都開心。
鮪魚中卷同埋鵜舞卷有紫菜要交俾朋友同老婆大人食晒佢!
大食嘅我梗係要整個飯食先得啦!鵜舞釜飯一煲入面有齊干貝、海膽、蟹肉、帶子、三文魚同埋三文魚籽好鬼豐富。
米飯煮到口感啱啱好加上鮮味嘅配料好食到唔停得口呀。
甜品就有呢個亮晶晶嘅水信玄餅,食嘅時候大家要小心唔好似我咁索咗黃豆粉入喉嚨俗到氣咳!透視感十足嘅水信玄餅口感好滑,加埋黑糖漿同黃豆粉一齊食唔會太甜,就算唔係幾鍾意食甜品嘅我都like佢。
2023-08-24
2023-09-01 1627 浏览
⭕近排食咗間高質嘅居酒屋,好想同大家分享下,未試過食每一道菜都係咁好食💓咁好食嘅嘢,不能只有我一個人知🙌🏻❣️✨整體評分:9/10✨味道:9/10✨服務:8/10✨環境:8/10✨人均消費:~$300是日菜單🗒️🔻德島產沙甸魚苗沙律 $88入面有沙甸魚苗,口感幾特別,食落幾fresh🥗幾醒胃✨🔻黃金芝士西京燒 $68🧀芝士燒過,食落口外脆內軟💞🔻博多明太子玉子燒 $72呢個菜式真係好鬼好鬼好食🤭明太子放喺中間做餡,熱辣辣食,個蛋超級香好soft😁味道一流🔻鵜舞卷 $78唔同普通飯團差唔多🍙不過每件用料好足🔻鹽燒特上牛舌 $108非常厚切,夠熱夠鬆軟,本身已經有鹽作調味,跟住底底仲有啲燒汁🙌🏻❣️我個人就覺得燒汁可能多咗少少,淨落鹽都已經好好食🫶🔻自家製雞肉棒串 $152雞肉棒串每一客都會有一個蛋汁,點左蛋汁,成個層次昇華咗,雞肉棒串好鮮味🐔🔻吉列廣島蠔 $88炸到外脆內軟,一咬開入面既蠔汁bit左出嚟✨🔻鹿兒島味噌五花豚肉 $128估唔到佢個豬肉做得幾好,一啲都唔騷,點埋味噌一齊食,食落去少少辣,但都幾惹味🔻照燒阿波尾雞髀肉 $108雞髀肉燒到外脆內軟🐔咬落仲好juicy🔻福岡特色凍蒿麥麵

✨整體評分:9/10
✨味道:9/10
✨服務:8/10
✨環境:8/10
✨人均消費:~$300

是日菜單🗒️
🔻德島產沙甸魚苗沙律 $88
入面有沙甸魚苗,口感幾特別,食落幾fresh🥗幾醒胃✨

🔻黃金芝士西京燒 $68
🧀芝士燒過,食落口外脆內軟💞

🔻博多明太子玉子燒 $72

🔻鵜舞卷 $78
唔同普通飯團差唔多🍙不過每件用料好足

🔻鹽燒特上牛舌 $108

🔻自家製雞肉棒串 $152

🔻吉列廣島蠔 $88
炸到外脆內軟,一咬開入面既蠔汁bit左出嚟✨

🔻鹿兒島味噌五花豚肉 $128

🔻照燒阿波尾雞髀肉 $108
雞髀肉燒到外脆內軟🐔咬落仲好juicy

🔻福岡特色凍蒿麥麵 $80
食咗咁多肉類嘅嘢食番少少澱粉,嗰條調味相對係剛好,不過佢個溫泉蛋,唔係好食得出個味道,可能蕎麥麵入面太多水份溝浠咗,我會將頭先食雞肉棒串食淨嘅蛋汁撈埋上去,係超級無敵好食🫶❣️

🔻水信玄餅 $192
最後用水信玄餅作結,我自己就覺得佢甜咗少少,佢啲糖水我都食唔曬🤭有朋友好鍾意食比較甜嘅,就都已經食曬啲糖水

2023-08-30 1394 浏览
都說香港人太愛日本菜,基本上倒水前同後嘅分別不大,第一日倒水之後嘅鵜舞,喺荔枝角,唔算係旺區,基本上全院滿座。每台都大大啖食串燒,又或者食緊壽司再唔係食天婦羅,呢間餐廳基本上三個主題都有,最多幫襯的一定係串燒吧。雖然之前出名嗰個師傅已經唔係度,但係呢度嘅質素完全冇改過,一樣咁精彩。今晚無飲酒,轉頭仲要睇戲,先吃過燒靜岡沙甸魚苗薄脆,時晚送的是乳酪梳打。基本上枱枱都點嘅鵜舞沙律,我已經忘記有沒有食過,但今晚呢個沙律開局,幾開胃。鰻魚玉子燒,玉子燒不嬲都係傑作,不過襯左鰻魚之後,又有另一種感覺。最愛食壽司,不過今晚無食壽司,反而點了卷物,我點的鵜舞卷,清新怡人的選擇,鮪魚中卷就係愛呑拿魚最好嘅選擇,我食完呢個才知剛才的鵜舞卷只是入門級的好,赤身的味道同出面omakase食過的差不多好。之前吃過燒厚揚豆腐都知好,今天當然要再下一城。炭火燒日本鳗魚串,照燒阿波尾雞髀肉,炭火燒澳洲牛排都係同樣由日本師傅燒,阿波尾做得最好不在話下,不過澳洲牛排都有股強勁炭香,如在扒房食一樣。野菜天盛天婦羅,又係人人都各有喜好的最佳選擇。鵜舞釜飯係海鮮為主角,漁籽撈完後那個吸引力大增。有人勁喜歡的水信玄餅,係做得唔

之前吃過燒厚揚豆腐都知好,今天當然要再下一城。

野菜天盛天婦羅,又係人人都各有喜好的最佳選擇。

鵜舞釜飯係海鮮為主角,漁籽撈完後那個吸引力大增。

有人勁喜歡的水信玄餅,係做得唔錯,唔算太甜,深得女士歡心。

次次都無失望,今晚同樣,倒水唔倒水,無乜分別。
2023-08-28 91 浏览
有朋友又約咗嚟食串燒做晚餐,上次食完有時都會掛住想再過嚟食,所以再過咗嚟。平日嘅夜晚,似乎呢度唔受市況嘅影響,繼續非常多人。人人都叫嘅鵜舞沙律,好似係每一枱都叫,我幾鍾意佢嘅Combination,。鰻魚玉子燒,個玉子燒超多汁,仲要有好豐滿嘅鰻魚肉。送酒可以食靜岡沙甸魚苗薄脆,無諗過都好脆而又幾好食。鵜舞卷同鮪魚中卷,各有喜好,我個人愛鮪魚中卷,赤身嘅味道好濃。炭火燒日本鳗魚串,同頭先嗰個玉子燒一樣,燒鰻魚同樣非常之搶鏡。照燒阿波尾雞髀肉,食雞係鵜舞絕對不會錯的選擇。炭火燒澳洲牛排,有朋友唔食牛,我哋可以食多啲,個牛火喉剛剛好。燒厚揚豆腐,有兩款調味,隨你喜好。野菜天盛,次次都嚟食天婦羅,做得係幾好,炸粉同材料都高級同講究先至做到呢個效果。鵜舞釜飯,有魚籽有帶子同大量嘅海鮮,同平時煮嘅釜飯好唔同,同埋今日食嘅質素應該係咁多次食最好。水信玄餅好到一個地步,我食左兩件半,黑糖唔算太甜。朋友飲乳酪梳打,有啲飲酒,我就飲茶算,不過食物好,飲乜都無所謂啦。

平日嘅夜晚,似乎呢度唔受市況嘅影響,繼續非常多人。

鰻魚玉子燒,個玉子燒超多汁,仲要有好豐滿嘅鰻魚肉。

送酒可以食靜岡沙甸魚苗薄脆,無諗過都好脆而又幾好食。

照燒阿波尾雞髀肉,食雞係鵜舞絕對不會錯的選擇。

燒厚揚豆腐,有兩款調味,隨你喜好。

水信玄餅好到一個地步,我食左兩件半,黑糖唔算太甜。

2023-08-20 281 浏览
好少嚟荔枝角呢邊食嘢,咁啱約咗個朋友過嚟,入去無book位, 只能夠walk in(職員態度一般)只可以坐Bar臺 (明明入面仲有位),夜晚時段7:30,睇 menu 落單啦,全部嘢都係指住個圖落單,明明話要海鮮丼飯,最後竟然落咗釜飯,仲要等咗35分鐘, 跟住係咁同你講唔好意思呀釜飯都好好食,你可以試下。不過一啲都唔好食囉, 整刺身嗰啲師傅又唔戴口罩係咁喺度吹水,真心呢個價錢出面有大把選擇,食一次就夠,絕對冇下次,落錯單一句道歉都冇呀。
2023-08-10
2023-08-15 92 浏览
別出心裁青梅甘露煮一定要試。另玄信餅也很好吃。價錢合理。店内裝潢特別用心,很有空間感及私隱度高。店务員也很貼心,食物送來時會提醒太熱,指路方式也很明確。是一間值得一試的店舖。
別出心裁青梅甘露煮一定要試。另玄信餅也很好吃。價錢合理。

店内裝潢特別用心,很有空間感及私隱度高。
店务員也很貼心,食物送來時會提醒太熱,指路方式也很明確。
是一間值得一試的店舖。
  • 青梅甘露煮
  • 水信玄餅
2023-08-08 119 浏览
我鍾意食日本野,就約左朋友去荔枝角「鵜舞」 日式海鮮居酒屋,環境舒服,很有日本特色,食物有質素。鵜舞釜飯勁大粒三文魚魚籽,入面仲有海膽、蟹肉、三文魚及元貝等,鮮味十足。博多明太子玉子燒玉子燒,蛋滑香濃,內有好多明太子, 鹹鹹辣辣好惹味。(炭)雞翼炭燒雞翼,勁香脆,皮脆肉嫩,好多汁,好惹味。燒厚揚豆腐厚實嘅豆腐,上面鋪滿目魚絲, 配上醬油,有口感,又美味。辣吞拿魚腩卷滿滿嘅吞拿魚蓉,微微辣,面上滿左蟹籽,加上蘿蔔,鮮味可口。仲食左德島產沙甸魚苗沙律、吉列三元豚、鹽燒特上牛舌、高知小青椒、(天)野菜天婦羅及特色凍蕎麥麵,甜品水信玄餅,飲品蘋果汁、鵜舞梳打及鵜舞乳酸梳打, 好豐富,好滿足,食得好開心。

鵜舞釜飯

博多明太子玉子燒
玉子燒,蛋滑香濃,內有好多明太子, 鹹鹹辣辣好惹味。

(炭)雞翼
炭燒雞翼,勁香脆,皮脆肉嫩,好多汁,好惹味。

燒厚揚豆腐
厚實嘅豆腐,上面鋪滿目魚絲, 配上醬油,有口感,又美味。

辣吞拿魚腩卷
滿滿嘅吞拿魚蓉,微微辣,面上滿左蟹籽,加上蘿蔔,鮮味可口。

2023-07-13
2023-08-07 99 浏览
好友攪酒局,今次主要是為了這兩支每年限定推出嘅「DATE SEVEN」,黑色瓶的「萩之鶴Style」開瓶散發著蘋果香氣,入口帶米香,微甜,酸度平衡。白色瓶的「山和Style」開瓶散發著水果香氣,酒色清澈透明,辛口,米味細膩。適合凍飲,配搭海鮮、刺身或壽司等享用更佳。食店裝修分不同主題部份,例如專為刺身或壽司而設的壽司枱、專食串燒的吧枱、適合人少少又想有更多私人空間的卡位,而大廳的大衆酒場,更是全店最熱鬧的地方。今次我們主要為串燒而來,日本帥傅燒功了得,食材生熟度更燒至剛剛好,食落外脆內軟,非常好吃,大家讚口不絕;水準出色,值得一試!😋#鵜舞地址: 荔枝角長義街9號D2 Place一期地下2號舖電話: 27438011

好友攪酒局,今次主要是為了這兩支每年限定推出嘅「DATE SEVEN」,黑色瓶的「萩之鶴Style」開瓶散發著蘋果香氣,入口帶米香,微甜,酸度平衡。白色瓶的「山和Style」開瓶散發著水果香氣,酒色清澈透明,辛口,米味細膩。適合凍飲,配搭海鮮、刺身壽司等享用更佳。

食店裝修分不同主題部份,例如專為刺身壽司而設的壽司枱、專食串燒的吧枱、適合人少少又想有更多私人空間的卡位,而大廳的大衆酒場,更是全店最熱鬧的地方。

#鵜舞
地址: 荔枝角長義街9號D2 Place一期地下2號舖
電話: 27438011
2023-08-05
  • 雞肉串燒
2023-08-05 90 浏览
朋友生日想食日本野🇯🇵 方便大家收工之後黎,於是就揀咗呢間位於荔枝角D2 place 嘅居酒屋試下🍶 餐廳裝修同擺設都好日本風🎎🎏 座位都闊落,坐得幾舒服👍🏻📌博多明太子玉子燒🥚好有蛋香,入面包住份量十足嘅明太子,帶少少微辣,作為明太子愛好者一定必食😋📌辣吞拿魚腩卷🍣 $98有滿滿嘅吞拿魚腩蓉🐟 帶少少微辣,中間包住嚿醃蘿蔔,酸酸地正好可以中和返吞拿魚腩蓉嘅油膩感😋📌鮪魚中卷🍣 $128鮪魚好厚身,份量十足,啖啖肉,鮪魚油脂分佈平均,入口即溶🥰📌鹽燒特上牛舌🐮👅 $108厚切牛舌,燒得啱啱好,好爽口😋📌燒高知小青椒🫑 $48帶少少微辣,作為前菜,下酒菜一流🍻📌野菜天盛 🍆🍠🫑 $118即係蔬菜天婦羅,正常發揮👍🏻

📌博多明太子玉子燒🥚

📌辣吞拿魚腩卷🍣 $98

📌鮪魚中卷🍣 $128
鮪魚好厚身,份量十足,啖啖肉,鮪魚油脂分佈平均,入口即溶🥰

📌鹽燒特上牛舌🐮👅 $108
厚切牛舌,燒得啱啱好,好爽口😋

📌燒高知小青椒🫑 $48
帶少少微辣,作為前菜,下酒菜一流🍻

📌野菜天盛 🍆🍠🫑 $118
即係蔬菜天婦羅,正常發揮👍🏻
2023-08-05 87 浏览
荔枝角工廈林立,想搵間可以坐低慢慢食嘅餐廳都有啲難,今次就揀咗呢間位於D2 Place 地下嘅居酒屋食lunch,入到去燈光比較昏暗,如果夜晚黎食應該都幾好feel。我就揀咗佢地新出嘅炭火燒雞腿肉定食,雞腿肉係即叫即燒,所以要等10-15分鐘。整個定食有茶碗蒸,前菜,麵豉湯同主食。雞腿肉燒到面有少少焦,另外再有帶有甜味嘅醬汁,所以食落去都ok。如果安排到坐bar台,仲可以睇住師傅燒添~😂前菜係凍蕃薯,用黎撈飯都唔錯。個茶碗蒸火候控制得岩岩好,啲蛋嘅口感夠滑。整體來講都ok,對得住個價錢😂😂

2023-07-22 128 浏览
之前黎過一次個湯有啲咸但今次比當時食嘅進步左今次叫左個牛肉壽喜燒定食就甘食個定食都好飽肚 甚至乎食唔哂🤣佢定食都多款可以選擇 而且入面都跟好多野 食午餐嘅話叫佢都係唔錯嘅選擇
之前黎過一次個湯有啲咸
但今次比當時食嘅進步左