2020-08-04 280 浏览
我地兩個都極鍾意食腸粉🤩🤩,我地都食過好幾間櫃桶腸粉,但好多都得個樣似,一夾即散、口感粉爛、豉油求其🤧,好多都同我地記憶中嘅味道唔同。今次食嘅鳳鳴可以話係最接近我地口味嘅櫃桶腸粉。*每盒腸粉都可以免費加茶甫、乾蒜🧄、乾辣椒、麻辣醬🌶!🥚雞蛋豬肉腸🐷 加底 $24+$8 雞蛋肉碎腸係最Classic嘅櫃桶腸粉配搭😛,有蛋嘅滑、肉嘅鮮、腸粉嘅煙韌同有米香😽,哩幾點佢地都做得到。加底都係加$8咋,超抵!👻另外,佢地用嘅醬汁係調較過嘅甜豉油,好鮮唔會死甜👄,不過👦🏻都係比嘅鍾意配乾蔥蒜較嘅豉油🧄。🌿蔥花蝦米腸🦐 $21 🦐蝦米大大粒數量又唔少,味道比較清,主要食蝦味嘅鮮味同腸粉嘅Q彈🙆🏻‍♂️。如果蝦米切細一半,啖啖都有蝦米味會更好。🐔韭黃雞絲腸 轉紫米🔮 $24+$3 原本以為轉左紫米味道會唔同,但原來唔會而且健康啲🩹。雞絲用嘅係雞髀肉,醃過之後夠哂滑🐔,仲有唔少韭黃,食落都幾香🌿。🐮牛肉腸 $27 鮮牛肉蒸得岩岩好,唔會韌,同腸粉嘅配搭一般般🤭。值得一提嘅係,佢地嘅麻辣醬味道唔錯,辣中帶麻,一定要加🌶🌶,配牛肉好夾,如果辣同麻再強烈啲會更好。🌰羅漢果&燒賣6粒 $12 羅漢果味道好濃,濃到有

*每盒腸粉都可以免費加茶甫、乾蒜🧄、乾辣椒、麻辣醬🌶!

🥚雞蛋豬肉腸🐷 加底 $24+$8
加底都係加$8咋,超抵!👻

🌿蔥花蝦米腸🦐 $21
如果蝦米切細一半,啖啖都有蝦米味會更好。

🐔韭黃雞絲腸 轉紫米🔮 $24+$3

🐮牛肉腸 $27

🌰羅漢果&燒賣6粒 $12
羅漢果味道好濃,濃到有啲甘。

🎋竹蔗茅根&燒賣6粒 $12
每支都有一條茅根係入味,味道屬於清爽型唔甜,有淡淡嘅茅根味。
2020-07-31 79 浏览
呢間係主打傳統石磨腸粉~ 即叫即蒸,而且可以轉用紅米或者黑米,紅色黑色嘅腸粉真係未見過😛 紅米可以抗氧化同補氣;黑米就健脾胃低熱量😌🍚 石磨雞蛋豬肉腸 $24 加菜脯$3好食!!!😱 腸粉真係好滑,雞蛋並唔係全雞蛋漿而整成,所以唔會出現嚡嘅感覺~ 仲有埋豬肉吊吓味正😗 最重要嘅係菜脯,爽脆嘅口感令到成個味道更豐富,好彩有聽店員推薦加咗~😌 每款腸粉除咗豉油亦可以加麻香汁、麻油、芫茜、指天椒粉同芝麻~ 麻香汁係自製嘅,真係有麻同香嘅感覺😚🍚 黑米雞蛋腸 $21 轉黑米加$3本來以為黑米味道會唔同,但原來又冇乜,係營養價值不同😗 腸粉一樣滑溜溜~ 本人覺得素腸始終冇肉吊味味道差d🤪 建議大家叫有肉的😛🥤自家製飲品竹蔗茅根 $12紅棗桂圓茶 $12所有飲品都係自家製,而且一係低糖一係無糖,買嚟做早/午餐真係一流😙 紅棗桂圓茶飲得出佢嘅甜味係嚟自紅棗,夠足料好飲😛 竹蔗茅根就比較淡,啱晒健康人士~

🍚 石磨雞蛋豬肉腸 $24 加菜脯$3

🍚 黑米雞蛋腸 $21 轉黑米加$3

🥤自家製飲品
竹蔗茅根 $12
紅棗桂圓茶 $12
2020-07-30 50 浏览
«623»超滑石磨腸粉 自家製清涼解暑特飲﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣▷石磨雞蛋豬肉腸 $24▶黑米蔥花蝦米腸 加松草花 $29石磨腸粉本身都已經係my飛佛,一直有留意呢間黃店石磨腸粉,好想食但一路以為得新蒲崗有,原來好多地方都有新店加盟,某日就去咗最就腳個間試試佢!呢間好特別可以轉黑米腸同紅米腸,兩種都係高纖健康之選!估唔到用黑米一樣做到咁薄咁滑,黑米腸食落有淡淡嘅米香,比白米香得更明顯🖤 再黎啖啖蝦米香,加埋松草花口感仲正。另一款豬肉雞蛋其實都係經典不敗口味,兩款我都覺得啲香口配料同個鼓油好正,食到最後都唔會過鹹。▷燒賣六粒+飲品 跟餐 +$12▶桂圓紅棗 竹蔗茅根羅漢果茶驚唔夠飽加多6粒燒賣連飲品都只係加$12蚊,抵食!燒賣就冇乜特別,不過鼓油要讚下,自家再煮過嘅特別香甜呀~飲品都推薦一定要試下,三款都係自己煲,全都好飲,清甜解渴,勁消暑😗﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣鳳鳴石磨腸粉紅磡船塢街99V號嘉富樓地下7C6C號舖觀塘開源道68號觀塘廣場地下G34號舖新蒲崗彩虹道242號采頤花園商場地下899號舖
«623»

紅磡船塢街99V號嘉富樓地下7C6C號舖
觀塘開源道68號觀塘廣場地下G34號舖
新蒲崗彩虹道242號采頤花園商場地下899號舖
2020-07-29 94 浏览
前日出去補貨囤糧倉,無得飲茶突然好想食蒸腸粉,路來見到一間小店,門外都有人等緊,係一間石磨腸粉店。👨🏻‍💼老闆好好人,熱情地分享同詳細介紹各款石磨腸粉嘅口味同特色,每次都係💨蒸一份腸粉需時一分鐘,控制品質。———————————————————————————🥢黑米蟲草花蝦米腸💬色香味俱全,黑米健脾胃更健康,蟲草花滿佈腸粉之上,幾豐富。灑上花椒粉、辣油🌶、炸蒜粒、芝麻、芫茜蔥,辣辣地幾惹味,不錯😅.🥢石磨雞蛋菜脯牛肉腸💬老闆👨🏻‍💼推薦嘅改良版,加入辣菜脯更有口感,雞蛋腸粉有別於其他店所使用嘅全雞蛋漿,仍能維持滑度,牛肉可以調得再濃味一些更好🤔.🥤仲有四款健康飲品選擇💬豆漿💬桂圓紅棗茶💬羅漢果茶💬竹蔗茅根水
———————————————————————————
🥢黑米蟲草花蝦米腸
🥢石磨雞蛋菜脯牛肉腸
🥤仲有四款健康飲品選擇
💬豆漿
💬桂圓紅棗茶
💬羅漢果茶
💬竹蔗茅根水
住紅磡既好友介紹鳳鳴石磨腸粉,好味得黎價錢又貼地而且人情味十足,今日入到紅磡一定要試下!    店員親切又細心地推介各款腸粉,期間見好多街坊幫襯,小店好多捧場客~即叫即做既腸粉熱辣辣,仲可以轉紅米/黑米腸粉,增加膳食纖維,更健康!黑米蟲草花蝦米腸 黑米腸粉煙韌唔嚡口,蟲草花鮮美有咬口,蝦米大大粒色澤乾淨。配以豉油、芫荽、炸蒜等調味,提升味道層次,夠哂惹味。養生又好味,皇牌之選!石磨雞蛋豬肉腸石磨腸粉嫩滑充滿米香,雞蛋蛋香濃郁,好香滑,啖啖都係彈牙碎豬肉同雞蛋,配埋豉油、麻香汁、炸蒜等配料,更加香口惹味,正~黑米豬潤腸轉左營養價值高既黑米腸粉,米香軟綿,真係好滑溜,豬潤味濃有咬口。飲品有四款供選擇竹蔗茅根甘而性涼,清熱下火一流。清甜滋潤易入口,大人小朋友都岩飲。紅棗桂圓茶養生補氣,微甜味道濃純。羅漢果茶有補腎潤肺之用,啖啖甘甜潤喉。鮮磨豆漿豆味香濃唔會過甜,滿滿既營養。
住紅磡既好友介紹鳳鳴石磨腸粉,
好味得黎價錢又貼地而且人情味十足,
今日入到紅磡一定要試下!

店員親切又細心地推介各款腸粉,
期間見好多街坊幫襯,小店好多捧場客~

即叫即做既腸粉熱辣辣,
仲可以轉紅米/黑米腸粉,
增加膳食纖維,更健康!

黑米蟲草花蝦米腸
黑米腸粉煙韌唔嚡口,
蟲草花鮮美有咬口,
蝦米大大粒色澤乾淨。
配以豉油、芫荽、炸蒜等調味,
提升味道層次,夠哂惹味。
養生又好味,皇牌之選!

石磨雞蛋豬肉腸
石磨腸粉嫩滑充滿米香,
雞蛋蛋香濃郁,好香滑,
啖啖都係彈牙碎豬肉同雞蛋,
配埋豉油、麻香汁、炸蒜等配料,
更加香口惹味,正~

黑米豬潤腸
轉左營養價值高既黑米腸粉,
米香軟綿,真係好滑溜,
豬潤味濃有咬口。

飲品有四款供選擇

竹蔗茅根
甘而性涼,清熱下火一流。
清甜滋潤易入口,大人小朋友都岩飲。

紅棗桂圓茶
養生補氣,微甜味道濃純。

羅漢果茶
有補腎潤肺之用,啖啖甘甜潤喉。

鮮磨豆漿
豆味香濃唔會過甜,滿滿既營養。
2020-07-25
2020-07-28 46 浏览
「照舊?粟米腸加雞蛋? 另一份牛肉腸比你個仔?」「同平時一樣放辣椒?」「你平時唔係叫呢款嫁?今日變左既?」「今日天氣熱,要唔要枝羅漢果?」 看著店員和顧客聊天,感到十分温暖🥰 香港四處充斥連鎖快餐店,大家用餐都是勿勿忙忙,這種有温度的對話極為難得,亦是小店吸引之處👍🏻周末下午四時多來,沒想到還有很多顧客😳不少是住在附近的街坊,立即覺得質素應該有保證,所以外賣回家品嚐😋由接待客人、食材選用、製作過程、調味料都吃得岀是用心之作👍🏻👉🏻食物:4.5/5注意⚠️買完外賣隔了一個多小時才到家,用微波爐加熱40秒,所以和堂食口感、味道可能有岀入!全部腸粉即叫即製,用料豐富🤩▪️黑米蟲草花蝦米腸加雞蛋蟲草花爽口、份量超級多,我特別喜愛蝦米,體型大、入口超鮮味👍🏻至於黑米腸粉,其含有較多纖維,營養價值高,口感滑、帶少許韌度。▪️白米牛肉腸加粟米、菜脯牛肉一片片極大塊,不像平日茶樓吃到那種。粟米超甜、冇爽口,再配上菜脯可謂最佳拍檔😋白米腸粉帶米香🤩以前在大圍吃過一次石磨腸粉,用筷子一夾就碎,鳳鳴岀品沒有這情況👍🏻▪️自家製辣醬這個辣醬比較接近川味,辣中帶麻,令腸粉錦上添花🤤超

👉🏻食物:4.5/5

全部腸粉即叫即製,用料豐富🤩

▪️黑米蟲草花蝦米腸加雞蛋

▪️白米牛肉腸加粟米、菜脯

▪️自家製辣醬
這個辣醬比較接近川味,辣中帶麻,令腸粉錦上添花🤤超級惹味!嗜辣一族不可錯過😏

▪️竹蓆茅根
夏日解暑一流👍🏻甜度適中,內有一條條茅根,真材實料!

▪️紅棗桂圓
女士滋補之選💃🏻

欣賞店主十分細緻,細緻到連調味料都有多款可選,加上莞茜、炸蒜粒、辣粉等等!可惜距離我家太遠,期待能來到美食沙漠馬鞍山開分店🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
2020-07-26 44 浏览
朋友成日推薦✨見黃埔開左,又係黃店,緊係要試下💛同老竇老母一家朝頭早喺屋企就啱晒(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)-🥚石磨雞蛋豬肉腸(💰24)+ 菜圃(💰3)因為雞蛋唔係直接落落腸粉漿到令到腸粉唔會因為落左多而‘’鞋‘’晒蛋香味仲更加出添ψ(`∇´)ψ豬肉好彈牙爽口,好正🥰菜圃甜甜地又爽口.🐽黑米豬膶腸(💰28)次次見到豬潤腸都一定食,豬潤好鮮好重味.腸粉可以落👉🏻麻香汁、炸蒜、芝麻、麻油、芫荽、指天椒粉👈🏻,麻香汁係自己獨家調製‼️豉油仲係溫熱嘅(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)一落落啲腸粉到令到啲腸粉張開,更加滑🥰.👍🏻個麻香汁堅係好正,少少麻、好香。腸粉又好香好滑♪( ´θ`)ノ-野飲都係自己煲‼️每樽都仲有啲料喺度‼️一係低糖、一係無糖,全部都健康!🥤我飲咗紅棗桂圓茶,對女仔真係超好🥰養生補氣血,夠味又清甜我飲完仲食埋入邊粒桂圓(●°u°●)​ 」.🥛朋友就覺得豆漿超重豆味而且唔會好甜-佢呢度嘅腸粉可以轉紅米或者黑米📌紅米就抗氧化補氣血,岩哂女仔📌黑米就健脾胃🥳平時食咁多煎炸野都要補返脾胃,同埋係佢哋品牌首創㗎!-

🥚石磨雞蛋豬肉腸(💰24)+ 菜圃(💰3)
因為雞蛋唔係直接落落腸粉漿到
令到腸粉唔會因為落左多而‘’鞋‘’晒
蛋香味仲更加出添ψ(`∇´)ψ
豬肉好彈牙爽口,好正🥰菜圃甜甜地又爽口

🐽黑米豬膶腸(💰28)
次次見到豬潤腸都一定食,豬潤好鮮好重味

野飲都係自己煲‼️每樽都仲有啲料喺度‼️
一係低糖、一係無糖,全部都健康!
🥤我飲咗紅棗桂圓茶,對女仔真係超好🥰
養生補氣血,夠味又清甜
我飲完仲食埋入邊粒桂圓(●°u°●)​ 」

🥛朋友就覺得豆漿超重豆味而且唔會好甜
佢呢度嘅腸粉可以轉紅米或者黑米
📌紅米就抗氧化補氣血,岩哂女仔
2020-07-26 33 浏览
白米腸粉就食得多, 黑米石磨腸粉又試過未?黑米石磨腸粉係健康養生選擇, 膳食纖維高, 亦有抗衰老作用。全部腸粉都係即叫即製, 另可加配雞蛋🥚、粟米、菜脯、蟲草花及椰菜。蒸腸粉會蘸上自家調配既豉油, 鹹中帶甜, 仲可自行加入芝麻、炸蒜粒、石磨辣椒粉及芫茜, 令味道更有層次!招牌 //黑米蟲草花蝦米腸//黑米腸粉雖然其貌不掦, 但味道有驚喜! 腸粉薄身, 仲見到粒粒黑米; 口感滑溜, 比白米腸粉更煙韌, 更有米香。蝦米大大粒, 蟲草花份量多, 我建議加入白芝麻及麻油, 令香氣🆙//石磨豬潤腸粉//店員推薦另加菜脯, 果然冇介紹錯, 口感更豐富!另推薦佢地自家製既飲品, 有竹蔗茅根、羅漢果茶、紅棗桂圓茶、鮮豆漿。無添加防腐劑, 偏向低糖, 所以唔會好甜, 飲得出係真材實料!

招牌 //黑米蟲草花蝦米腸//

//石磨豬潤腸粉//
店員推薦另加菜脯, 果然冇介紹錯, 口感更豐富!

2020-07-26
外卖自取
今次試嘅係鳳鳴腸粉嘅加盟店~位於紅磡嘅石磨腸粉😆佢哋嘅獨特之處就係自家製食物同飲品特別係手工石磨「黑米」同「紅米」腸粉🖤❤️相比一般嘅腸粉更加有營養👍🏻調味醬料方面有七款有豉油、炸蒜、芫茜、麻油、芝麻、麻香汁同天椒粉豉油係自家製之餘仲一直加熱住 保持温度🙌🏻真係感受到自家製嘅小心思😎但其實我最鍾意嘅配料係麻香汁辣同麻嘅比例好啱我胃口😙———————————————#黑米蟲草花蝦米腸 ($29) 味道: 8.5/10石磨腸粉非常嫩滑🥰唔會有一般腸粉個種粉粉地嘅感覺而加左蟲草花嘅配搭意外地令我覺得好有驚喜因為蟲草花非常爽口爽脆加嫩滑嘅配搭食落非常有口感!聽講呢款仲係人氣之選!#石磨韭黃雞絲腸 ($24)味道: 7.5/10韭黃加雞絲嘅配搭都唔錯覺得食落有健康嘅感覺🤣不過我個人就鍾意另外果兩款多啲~#石磨雞蛋豬肉腸 ($24) 味道: 8/10呢間加盟店都有佢自己嘅風格架就例如呢一個雞蛋豬肉腸佢哋唔會將雞蛋打散咁就可以食到較重嘅雞蛋原味啦!-燒賣六粒、飲品 (+$12)#桂圓紅棗水 飲落非常清甜非常適合係咁炎熱嘅天氣飲#豆漿係平時飲嘅豆漿味 甜度適中#竹蔗茅根 味道比較淡不過清清地都好啱夏天—
今次試嘅係鳳鳴腸粉嘅加盟店~
位於紅磡嘅石磨腸粉😆
佢哋嘅獨特之處就係自家製食物同飲品
特別係手工石磨「黑米」同「紅米」腸粉🖤❤️
相比一般嘅腸粉更加有營養👍🏻
調味醬料方面有七款
有豉油、炸蒜、芫茜、麻油、芝麻、麻香汁同天椒粉
豉油係自家製之餘
仲一直加熱住 保持温度🙌🏻
真係感受到自家製嘅小心思😎
但其實我最鍾意嘅配料係麻香汁
辣同麻嘅比例好啱我胃口😙
———————————————
#黑米蟲草花蝦米腸 ($29)
味道: 8.5/10
石磨腸粉非常嫩滑🥰
唔會有一般腸粉個種粉粉地嘅感覺
而加左蟲草花嘅配搭
意外地令我覺得好有驚喜
因為蟲草花非常爽口
爽脆加嫩滑嘅配搭
食落非常有口感!
聽講呢款仲係人氣之選!

#石磨韭黃雞絲腸 ($24)
味道: 7.5/10
韭黃加雞絲嘅配搭都唔錯
覺得食落有健康嘅感覺🤣
不過我個人就鍾意另外果兩款多啲~

#石磨雞蛋豬肉腸 ($24)
味道: 8/10
呢間加盟店都有佢自己嘅風格架
就例如呢一個雞蛋豬肉腸
佢哋唔會將雞蛋打散
咁就可以食到較重嘅雞蛋原味啦!

燒賣六粒、飲品 (+$12)
#桂圓紅棗水

會想再食: 8.8/10
店家資訊
•店名: 鳳鳴石磨腸粉
•地址: 紅磡船塢街99V號嘉富樓地下7C6C號舖
外賣抗疫時間٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 呢間腸粉店好難得地係良心店💛 而且質素好價錢又平民 非常推薦呀😆 覺得好食過酒樓腸粉好多(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 滑好多好薄皮 味道又多變🤤❣️黑米蟲草花蝦米腸 $29 🐛🦐呢款好特別黑色嘅腸粉吸引左我😈 蟲草花爽口 蝦米幾大粒🦐 靚得黎又好食🤤 最鍾意佢哋嘅調味除咗麻油豉油蔥芫荽 佢哋仲有秘製嘅辣醬😍 好惹味!鍾意食辣嘅真係抵抗唔到 😋❣️石磨雞蛋豬肉腸 $24🐷🥚論腸粉本身 呢款係比較香嘅😚 有雞蛋加咗好多分腸粉有啲米香🤤 簡單嘅食材都可以好好食🐷 而且份量大 食一盒都差唔多夠飽(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)❣️紅棗桂圓茶$12佢哋嘅飲品係自家製 十分有驚喜!甜度適中而且好健康美顏咁 飲完有潤嘅感覺😻 口渴我真係寧願喺呢度好過去七仔買👍🏻🤪❣️鮮磨豆漿$12豆漿冇得揀甜度有時好易中伏 但係佢又係控制得啱啱好(๑˃̵ᴗ˂̵)و 而且飲落真係幾滑冇渣 同豆漿店出品媲美🥳

❣️黑米蟲草花蝦米腸 $29 🐛🦐

❣️石磨雞蛋豬肉腸 $24🐷🥚

❣️紅棗桂圓茶$12

❣️鮮磨豆漿$12
2020-07-15 50 浏览
黃店 💛 #鳳鳴石磨腸粉鳳鳴石磨腸粉喺 #黃埔 #新蒲崗 #觀塘 #柴灣 都有分店,我今次去呢間就喺黃埔嘅☺️ 呢度嘅腸粉全部都係新鮮即叫即做嘅,而且仲好注重營養價值添,用黎做早餐或者下午茶都好啱😆 我叫咗兩盒腸粉,一盒立食,一盒外賣。🦐 黑米蟲草花蝦米腸 ($29)呢個黑米蟲草我揀咗立食,店員哥哥會逐樣配料介紹同問你要唔要,超nice。呢個我揀咗唔落辣。黑米腸係比較煙韌嘅,加上蟲草同蝦米超香,比傳統腸粉我更鍾意呢個!🍳 石磨雞蛋豬肉腸 ($24)另一個我揀咗石磨雞蛋豬肉腸,雞蛋好香!呢個我揀咗落曬所有配料,有埋秘製辣醬🤤 雞蛋份量超多,腸粉又好嫩滑,好鍾意💛💛飲品有四款:竹蔗矛根、紅棗桂圓茶、羅漢果茶、鮮磨豆漿。除咗羅漢果係無糖之外其他都微糖。我特別鍾意飲紅棗桂圓,好滋補😙
黃店 💛 #鳳鳴石磨腸粉

🦐 黑米蟲草花蝦米腸 ($29)

🍳 石磨雞蛋豬肉腸 ($24)

• 黑米蟲草花蝦米腸
  • 石磨雞蛋豬肉腸
2020-07-14 43 浏览
紅磡係老區,婆婆,太太們接放學,食滑滑腸粉做小食最好不過,加上店員既親切,會同客人吹吹水喧寒問暖一兩句,可能因為做既係街坊生意吧,建立到一種人情味,雖然開店日子唔耐,我只係第一次幫襯已經見識到呢番景象!!當然前題係 … 真係有水準既腸粉先會有呢篇文章出現,平時食腸粉都有d揀擇,所以盡量唔食🤣🤣🤣呢間係上水明記之後係回頭率高既腸粉店呀!! 有d唔同係佢食特色腸粉,仲可以揀正常/紅米/黑米腸粉~正常既真係好滑😍😍😍佢好自信話//試完呢個你實會再幫襯//🤣🤣🤣下次再試真!! 會再去幫襯!! 佢仲有隻辣粉定辣醬加左令個汁既味道更吸引,果位店員哥哥都好細心介紹~下次要辣d先🤣野飲都唔hea,入面有一粒去核棗可以食埋~剛好既養生感覺,紅棗太勁會燥,佢有棗味又唔over~甜甜地,幾好,希望冬天有熱🤣🤣

雞蛋雞肉腸粉

桂圓紅棗水

雞蛋雞肉腸粉
桂圓紅棗水
2020-07-13 51 浏览
黃埔即叫即做石磨腸粉✨仲有其他幾間分店~見到menu選擇比較多 而且可以加錢轉紅米 / 黑米腸 健康啲!!另外仲可以加$12轉套餐會有多6粒燒賣同自家製飲品飲品都係比較健康少少但個日去到已經賣哂喇所以就冇試到因為太多選擇😂但又唔想食太飽就叫左石磨雞蛋腸粉 浪一浪肚先不過老細就話最多人叫係石磨雞蛋豬肉腸~下次去再試吓先.講番個腸粉先腸粉皮都算薄 而且都好滑雞蛋都落得好平均配料就落左豉油 麻油 芝麻 炸蒜 落完呢啲配料令到成盒腸粉更加香食辣既~可以試吓加埋辣聽老細講個辣好似都係佢哋自己調製~
黃埔即叫即做石磨腸粉✨
仲有其他幾間分店~

見到menu選擇比較多
所以就冇試到
石磨雞蛋腸粉

因為太多選擇😂但又唔想食太飽
就叫左石磨雞蛋腸粉 浪一浪肚先
不過老細就話最多人叫係石磨雞蛋豬肉腸~
下次去再試吓先
講番個腸粉先
腸粉皮都算薄 而且都好滑
雞蛋都落得好平均
配料就落左豉油 麻油 芝麻 炸蒜
落完呢啲配料令到成盒腸粉更加香
食辣既~可以試吓加埋辣
聽老細講個辣好似都係佢哋自己調製~
2020-07-12
下午茶
2020-07-13 31 浏览
[紅磡黃埔]鳳鳴石磨腸粉💛.石磨雞蛋豬肉腸食剩指數:0/100即叫即整既腸粉真係好好食😋石磨腸粉好滑啖啖都食到雞蛋同肉碎豉油麻油加埋莞茜炸蒜同特製醬汁真係5分鐘都唔洗就食哂成兜個醬汁一開始聽到小辣有少少卻步好彩見其他人都落就一於試吓!落左微辣真係唔會後悔.石磨黑米蟲草花蝦米腸食剩指數:0/100蝦米好大粒咬落好香蟲草花感覺好健康咬落整體口感提升米漿係由黑米紅米混合打成食落都係好滑同樣地加哂咁多醬汁食完好期待下次食佢其他既味.紅棗桂圓茶食剩指數:0/100雖然老闆話係微甜我覺得佢都幾清甜唔係落糖果種紅棗香味加桂圓天然既甜味有益又好飲.竹蔗茅根食剩指數:0/100竹蔗茅根飲得出真材實料無化學味自家制真係好清甜!有機會下次試埋羅漢果水同豆漿
[紅磡黃埔]鳳鳴石磨腸粉💛
石磨雞蛋豬肉腸
即叫即整既腸粉真係好好食😋
石磨腸粉好滑
啖啖都食到雞蛋同肉碎
豉油麻油加埋莞茜炸蒜同特製醬汁
真係5分鐘都唔洗就食哂成兜
個醬汁一開始聽到小辣有少少卻步
好彩見其他人都落就一於試吓!
落左微辣真係唔會後悔
有益又好飲
竹蔗茅根
竹蔗茅根飲得出真材實料
無化學味
自家制真係好清甜!
有機會下次試埋羅漢果水同豆漿
2020-07-13 28 浏览
難得今日放假,落去黃埔shopping,路過鳳鳴石磨腸粉,眼前有好多不同嘅選擇同埋自由配搭,有粟米,羅漢齋,豬肉,雞絲,牛肉同埋豬潤等等,仲可以另外加配蟲草花,菜脯等,真係有選擇困難症。最後揀選咗石磨雞蛋豬肉腸比兩個囡囡,我選擇咗熱賣嘅黑米蟲草花蝦米腸。估唔到石磨腸粉真係幼嫩香滑有米香,配上秘製豉油同埋麻香汁,口感提升一百倍😍自家制飲品有四款,我選擇咗竹蔗茅根給囡囡清熱我就嘆紅棗桂圓茶,香而不會太甜,仲有豆漿同羅漢果茶揀,自家制夠健康,清熱解暑最岩。叫腸粉加$12就可以轉套餐,有一支嘢飲同六粒燒賣。好開心嘆咗一個豐富又健康嘅美食。中意食腸粉既朋友一定要試下,一定一試愛上。最最最最最最重要,係佢夠黃呀!

叫腸粉加$12就可以轉套餐,有一支嘢飲同六粒燒賣。

• 石磨雞蛋豬肉腸
  • 黑米蟲草花蝦米腸
  • 自家制竹蔗茅根
  • 自家制紅棗桂圓茶
  • 加$12變套餐(有燒賣同飲品)