2020-08-04
我地兩個都極鍾意食腸粉🤩🤩,我地都食過好幾間櫃桶腸粉,但好多都得個樣似,一夾即散、口感粉爛、豉油求其🤧,好多都同我地記憶中嘅味道唔同。今次食嘅鳳鳴可以話係最接近我地口味嘅櫃桶腸粉。*每盒腸粉都可以免費加茶甫、乾蒜🧄、乾辣椒、麻辣醬🌶!🥚雞蛋豬肉腸🐷 加底 $24+$8 雞蛋肉碎腸係最Classic嘅櫃桶腸粉配搭😛,有蛋嘅滑、肉嘅鮮、腸粉嘅煙韌同有米香😽,哩幾點佢地都做得到。加底都係加$8咋,超抵!👻另外,佢地用嘅醬汁係調較過嘅甜豉油,好鮮唔會死甜👄,不過👦🏻都係比嘅鍾意配乾蔥蒜較嘅豉油🧄。🌿蔥花蝦米腸🦐 $21 🦐蝦米大大粒數量又唔少,味道比較清,主要食蝦味嘅鮮味同腸粉嘅Q彈🙆🏻♂️。如果蝦米切細一半,啖啖都有蝦米味會更好。🐔韭黃雞絲腸 轉紫米🔮 $24+$3 原本以為轉左紫米味道會唔同,但原來唔會而且健康啲🩹。雞絲用嘅係雞髀肉,醃過之後夠哂滑🐔,仲有唔少韭黃,食落都幾香🌿。🐮牛肉腸 $27 鮮牛肉蒸得岩岩好,唔會韌,同腸粉嘅配搭一般般🤭。值得一提嘅係,佢地嘅麻辣醬味道唔錯,辣中帶麻,一定要加🌶🌶,配牛肉好夾,如果辣同麻再強烈啲會更好。🌰羅漢果&燒賣6粒 $12 羅漢果味道好濃,濃到有
*每盒腸粉都可以免費加茶甫、乾蒜🧄、乾辣椒、麻辣醬🌶!
🥚雞蛋豬肉腸🐷 加底 $24+$8
加底都係加$8咋,超抵!👻
🌿蔥花蝦米腸🦐 $21
如果蝦米切細一半,啖啖都有蝦米味會更好。
🐔韭黃雞絲腸 轉紫米🔮 $24+$3
🐮牛肉腸 $27
🌰羅漢果&燒賣6粒 $12
羅漢果味道好濃,濃到有啲甘。
🎋竹蔗茅根&燒賣6粒 $12
每支都有一條茅根係入味,味道屬於清爽型唔甜,有淡淡嘅茅根味。