2022-07-17 1319 浏览
友人話之前business lunch 去咗一間高質日式居酒屋,餐廳位於尖沙咀鬧市嘅黃金地帶,如果唔係友人介紹就好難會發現到哩間隱世美食,而且大推business lunch/dinner 可以揀「鮨處松戶」,因為餐廳有唔少包廂,甫一進門就俾和室風格嘅廂房所吸引,就算大堂座位都係以屏風相隔,私隱度甚高👍🏻厚厚一本menu 美食多不勝數、花多眼亂,幸好店長見我地選擇困難,就主動推介數款皇牌主打菜式❤️雜錦刺身(上) $380刺身盛合有3個level ,我地就揀咗入門級嘅雜錦刺身(上)就已經有7款刺身,首先擺盤已相當講究,仲件件厚切,而且睇色澤就知相當新鮮,三文魚同油甘魚油脂肥美,帶子鮮甜、最特別係𩶘魚刺身,魚皮部分輕輕炙燒至少少脆身,魚味較三文魚更濃厚和風黑松露牛肉他他 $180店員話如果敢食生牛肉嘅話就推薦試下牛肉他他,果然令人為之驚艷,首先擺盤嘅巧思將牛肉刺身一片片排成山形,牛肉嘅雪花紋超迷人,原來入面內有乾坤,係大量以調味嘅生洋蔥絲,酸酸甜甜又帶少少辣,記得一定要夾埋一齊食先最和味,以此冷盤作為前菜就perfect 豆腐沙律 🥗 $68健康清新之選,用上日本豆腐嘅豆味香濃,廚師已經將

雜錦刺身(上) $380

和風黑松露牛肉他他 $180

豆腐沙律 🥗 $68
健康清新之選,用上日本豆腐嘅豆味香濃,廚師已經將豆腐切成骰仔粒粒,一口size 係貼心之舉,另外沙律seasoning 用上和風柚子醋,更添清新感

鍋仔烏冬 $100
熱食種類繁多,我地揀咗鍋仔烏冬似日本最基本嘅烏龍麵,有一條天婦羅蝦、大香菇、半熟蛋同蟹柳,湯頭無過多調味偏清淡,以鍋仔上菜仍感保持熱力👍🏻

日式炸雞 🍗 $80
日式炸雞係居酒屋餐台上必需出現嘅佐酒小食,唔好睇佢賣相好似偏乾身,但咬落係肉汁係燙嘴😆而且基本調味已經融入炸粉當中,單點嚟食都唔會過鹹
  • 雜錦刺身(上)
  • 日式炸雞
2022-07-16 534 浏览
今日同老婆去咗尖沙咀行街,尖沙咀有很多美食店,例如今晚我哋食這間餐廳,這間餐廳都是意外發現的,入到店舖店舖環境裝修層次很有日本色彩,而且地方寬敞空間感十足,細看餐牌有很多選擇,每一樣我都很想食,是因為我很喜歡日本菜,點了一份雜錦刺身,刺身種類很多,有我特別喜歡食的海膽,三文魚子,三文魚,帆立貝,甜蝦,拖羅等。海膽入口甘香,和三文魚子一齊食有淡淡的海水味,三文魚入口軟綿綿,魚肉越食越甘香,魚油相當高,甜蝦非常不錯,蝦肉鮮甜,食材相當新鮮,非常不錯。還點了一個本店的海鮮沙律,沙律表面滿滿的三文魚子,加上清新的沙律菜一齊食,蔬菜入口爽口清甜, 10分新鮮。叫了一個軟殼蟹反卷,表面滿滿的孩子,一口放入口,軟殼蟹入口卜卜脆加上其他配料一齊食,清新而有口感真不錯。還有他的特製炒飯,食完今餐已經非常滿足,但最忘不了的是他的燒雞皮,雞皮剛剛燒好,眼見十分薄,一放入口好像食薯片一樣,但他帶有雞香味,而且博博隨
今日同老婆去咗尖沙咀行街,尖沙咀有很多美食店,例如今晚我哋食這間餐廳,這間餐廳都是意外發現的,入到店舖店舖環境裝修層次很有日本色彩,而且地方寬敞空間感十足,細看餐牌有很多選擇,每一樣我都很想食,是因為我很喜歡日本菜,點了一份雜錦刺身刺身種類很多,有我特別喜歡食的海膽,三文魚子,三文魚,帆立貝,甜蝦,拖羅等。海膽入口甘香,和三文魚子一齊食有淡淡的海水味,三文魚入口軟綿綿,魚肉越食越甘香,魚油相當高,甜蝦非常不錯,蝦肉鮮甜,食材相當新鮮,非常不錯。還點了一個本店的海鮮沙律,沙律表面滿滿的三文魚子,加上清新的沙律菜一齊食,蔬菜入口爽口清甜, 10分新鮮。
2022-07-09 447 浏览
昨天係教主生日 我同朋友去打卡前 去左間日本餐廳醫肚 一入到去 好正宗ge日式設計 仲有d VIP房 好靚咁 隔離果枱仲要係日本人黎 正宗係日本人都去ge餐廳鮨處松戶海鮮沙律$95超級大碟 份量好多 超多魚生 大大粒 好足料 所以配料mix埋好好食 雜錦刺身(上)$380嘩 好豐富 我估係3人份量 有成8~9款 每款都有3件 好新鮮 我特別鍾意食海膽 三文魚 同帆立貝 真係超正山賊燒雞翼$68黎個熱食暖暖胃 黑椒醬汁配埋雞翼 好味道雜錦串燒$90再黎個串燒拼盤 有成6款串燒 大蔥同冬菇又香又fresh 雞串都燒得好香 正呀沖繩苦瓜豬肉炒雞蛋$88食d時令菜 苦瓜苦得黎甘香 配埋豬肉同炒蛋 Good雪糕$38總括而言 呢間都係尖沙咀數一數二ge日本餐廳 店員非常之好客有禮 環境舒服 食物新鮮水準高 一定會再幫襯

鮨處松戶海鮮沙律$95

雜錦刺身(上)$380

山賊燒雞翼$68

黎個熱食暖暖胃 黑椒醬汁配埋雞翼 好味道

雜錦串燒$90

沖繩苦瓜豬肉炒雞蛋$88

食d時令菜 苦瓜苦得黎甘香 配埋豬肉同炒蛋 Good

雪糕$38

尖沙咀好食嘅餐廳當然唔少啦 但係如果想搵一啲高質素又冇乜人知道嘅人世餐廳有時都唔知有咩方法 今次真係發現寶咁樣 今日朋友帶咗我去食一間日本餐廳 聽講原來都開咗10幾年 喺正蘋果隔離高級商廈 人流無咁多 起碼唔使人迫人 仲要質素都幾好 可以話係同朋友舒舒服服坐低傾偈食下好西嘅好地方鮨處松户 海鮮沙律🥗 $98 到嘅時候沙律都幾大兜 主要係角切刺身 溝沙律菜 醋等 成位道幾開胃既前菜雜錦刺身 🍣 $560分別有牡丹蝦魚拖羅等等 刺身顏色鮮 味道都幾鮮甜 厚切 入口唔會太油膩同時口感又好豐富 質素幾好芝麻雞翼$68兩隻雞翼 份量唔多但係呢度主打味道同埋廚師嘅心機 食落去會自己都係卜卜脆 金黃色 煮得啱啱好 睇得出廚師都擺咗好多心機落去就算係小食都係帶子牛油燒$85 四大粒帶子做小食就剛剛好了 燒牛舌 $96好欣賞佢嘅調味 啱啱好 好適合送酒小食日式炸雞🍗$80份量來講算係最抵既小食 建議大家嚟呢度如果飲酒都可以照下唔同嘅送酒小食 同三五知己吹水都幾開心花魚鹽燒$160嚟到嘅時候份量兩大條都幾多肉 而且燒到外面非常脆 骨一挑就分開哂 好方便 總括嚟講覺得呢間餐廳係一間質素高 而且喺尖沙咀鬧市都

鮨處松户 海鮮沙律🥗 $98

好欣賞佢嘅調味 啱啱好 好適合送酒小食

日式炸雞🍗$80

同三五知己吹水都幾開心

花魚鹽燒$160

總括嚟講覺得呢間餐廳係一間質素高 而且喺尖沙咀鬧市都可以唔使同人迫遠離繁囂 嘅一個唔錯嘅避世居酒屋

非常適合同朋友喺呢個鬧市入邊搵個靜靜地嘅地方 食下飯飲下酒吹吓水 靜靜地舒服咁食餐飯!

• 鮨處松戶海鮮沙律
  • 雜錦壽司(特上)
  • 燒牛舌
2022-07-05 381 浏览
廣東道除咗雲集奢侈品品牌之外,亦都林立咗各國特色名氣食肆❣️就好似呢間位於蘋果專門店之上嘅鮨處松户咁,網上嘅推介文章一直都睇唔少☺️今日終於一睹廬山真面目🤤可能因為啱啱打完風嘅關係,食肆裏面人流唔算多😚但仍然聽到包箱裡面一直傳來日文談笑聲😌似乎嚟自日本嘅國民,都對鮨處松戶還原度極高地道風味,投下滿意肯定嘅一票👍🏻🥰用餐環境方面,睇到呢度上半級嘅榻榻米和紙牆身貴賓房🤩亭台石林等等,完全感受到餐廳要帶俾食客足本日本料理體驗嘅執着🎏🥢鮨處松戶海鮮沙律 $96呢個包含咗吞拿魚腩元貝等等嘅青瓜沙律🥗果然冇令我失望😙雖然今次係兩個人去食,但由於沙律份量都非常充足,三四人分享完全唔成問題😜🥢特上雜錦刺身 $560食完前菜已經急不及待進入正題🤩呢個擺盤咁靚嘅雜錦刺身,男朋友都忍唔住要打卡晒個命啊🤤上面嘅海膽、吞拿魚腩、深海池魚等等刺身互相爭妍鬥麗😻一時間唔捨得擺落口住都唔成問題👍🏻就算冇放置乾冰,魚生全部都保持到鮮美,因為所有刺身都係由師傅即叫即處理,絕對唔會攤到暖晒架😉🥢黑松露和牛他他 $180牛肉他他,通常係用生嘅免治牛肉加上洋蔥進食嘅一道菜色😎鮨處松户就用咗切片和牛加上黑松露醬重新演繹呢道菜😌片片和

🥢鮨處松戶海鮮沙律 $96

🥢特上雜錦刺身 $560

🥢黑松露和牛他他 $180
牛肉他他,通常係用生嘅免治牛肉加上洋蔥進食嘅一道菜色😎鮨處松户就用咗切片和牛加上黑松露醬重新演繹呢道菜😌片片和牛喺表面鋪成塔狀,連同裏面醬油汁煮成嘅洋蔥一齊夾起😝享受一半煙韌,一半爽口多汁嘅口感🥺

🥢鐵板燒和牛 $180
熱食方面選擇都唔少😜呢個連同鐵板新鮮熱辣送上嘅板燒和牛,半熟和牛粒冒出嘅牛油喺鐵板上仲係滋滋作響架😙真係聲色味俱全👅

🥢泡菜豬肉鍋 $110
同韓式泡菜湯鍋相比,呢個泡菜豬肉鍋味道冇咁濃烈😻更加突出半肥瘦腩肉嘅嫩滑👍🏻👍🏻湯汁辣度更加平易近人,一滴都唔會浪費😝
2022-06-27 257 浏览
絕對係同朋友相聚好地方完全冇諗過喺尖沙咀廣東道呢個黃金位置可以有一個地方可以坐得咁舒適之餘,仲要唔限時!第一次黎呢棟大廈,好似發現新大陸咁,要先搭𨋢上五樓,再轉𨋢去八樓嘅呢間餐廳前菜: 蟹子沙律 $68主食:雜錦刺身$380 呢個真係要食,多款而每年份量都足夠3人食,刺身都新鮮雜錦天婦羅$105: 有蝦,茄子、蕃薯、青椒仔、南瓜,件件天婦羅炸醬唔會過厚 原燒玉子 $68原度適中,而且蛋味好香啊~梅子大菜免治雞肉棒 $68一碟2串,超有咬口,粒粒肉碎,好食蛋糕炒波菜 $68山賊燒雞翼 $68餐廳獨家menu,山賊燒有少少酸酸加微辣,但就好惹味!如果想去肥膩感,仲可以點沙拉醬, 一樣好食。
絕對係同朋友相聚好地方

前菜: 蟹子沙律 $68

主食:
雜錦刺身$380
呢個真係要食,多款而每年份量都足夠3人食,刺身都新鮮

雜錦天婦羅$105:
有蝦,茄子、蕃薯、青椒仔、南瓜,件件天婦羅炸醬唔會過厚

原燒玉子 $68
原度適中,而且蛋味好香啊~

梅子大菜免治雞肉棒 $68
一碟2串,超有咬口,粒粒肉碎,好食

蛋糕炒波菜 $68

山賊燒雞翼 $68
2022-06-27 198 浏览
首先上到去環境係舒服嘅,裝修都好日本,成個氣氛都好好👍🏻一開波上咗個清酒煮螺先做前菜,鮮甜嘅之後再上咗個雞泡魚乾,$90送酒一流,無揸車嘅朋友仔可以試一試鮑魚配蘿蔔,鮑魚又冧又爽口,好入味,雖然佢都配咗個醬汁,但係唔用都得,個蘿蔔超級超級甜,食到舔舔脷,呢一碟性價比好高,值得一叫同事亦都上咗個沙律🥗,冇諗過係咁大碟裏面有三文魚子,吞拿魚三文魚帶子,仲有天婦羅碎,再配沙律醋,超級正,我覺得抵食過夏威夷飯,仲多料好多添,鮨處松户海鮮沙律 $95池魚碎切 280個量都好多,師傅既切,見到師傅好衛生好有心機咁切,安心好多😃😃撘蔥唔需要鼓油都好鮮味居酒屋🏮一定要食串燒,因為前面都食到飽,但係又想食串燒,所以就叫咗呢個白鱔串,食落有驚喜,個皮好脆口,肉質好鮮嫩,二合為一,主要係食原材料味道,大家都唔會搶大家各有風采,我下次黎會再叫沖繩苦瓜豬肉炒雞蛋🥚88苦瓜都不太苦食埋呢個,牛油果軟殼蟹卷 88飽到上心口,呢間野飯嘅量剛剛好,唔會好多,最怕啲好多飯嘅卷物,牛油味配咪咩都好好味,嘆嘆肉埋單1200左右,我覺得性價比好高係尖沙咀嚟講,全場環境都好好,又有空間傾計,食完可以慢慢傾計食茶,下次唔揸車一定會
首先上到去環境係舒服嘅,裝修都好日本,成個氣氛都好好👍🏻

一開波上咗個清酒煮螺先做前菜,鮮甜嘅

之後再上咗個雞泡魚乾,$90
送酒一流,無揸車嘅朋友仔可以試一試

同事亦都上咗個沙律🥗,冇諗過係咁大碟

池魚碎切 280
撘蔥唔需要鼓油都好鮮味

沖繩苦瓜豬肉炒雞蛋🥚88
苦瓜都不太苦

食埋呢個,牛油果軟殼蟹卷 88

埋單1200左右,我覺得性價比好高係尖沙咀嚟講,全場環境都好好,又有空間傾計,食完可以慢慢傾計食茶,下次唔揸車一定會叫枝sake 嘆一嘆
2022-06-27
2022-06-26 166 浏览
今日約咗好耐冇見嘅朋友黎食嘢😜💕 一打開𨋢門已經聞到好香嘅食物味道!! 成間餐廳嘅環境都好有日本風味🤍🤍 餐廳座位都幾闊落,啱晒同朋友慢慢坐低傾偈🍵 店員見到你飲晒水,仲會好主動幫你refill!! 呢度嘅玄米茶好好飲!我同朋友嗌咗個雜錦刺身拼盤(上)🐟 刺身鮮味十足,全部都好厚切😚 特別鍾意個帆立貝,好犟牙!我哋仲叫咗個海鮮沙律🥗 冇諗過個份量超級大,好抵食🤣 ! 面頭鋪滿左天婦羅🍤碎碎,口感脆卜卜,加埋啲三文魚籽,好特別💓 另外魚生都比得好慷慨,每一啖都一定食到刺身😜南蠻漬雞肉我都係第一次食!雞肉嫩滑,最好味係佢個汁!另外,仲加左蒜片,好惹味😛雜錦串燒上枱熱辣辣,最鍾意個雞肉棒,入面仲有啲軟骨,好有咬口😜 雞軟骨調味都好好呢!最後叫咗個唔係好日本嘅菜式🤣 泡菜炒豬肉,呢個就正正常常,同平時啲泡菜豬肉差唔多

2022-06-21 400 浏览
早前朋友推介,話有間响尖沙咀食日本嘢幾好。咁啱今日要出尖沙咀買嘢,既然咁講就上去睇睇先。呢間餐廳地方好大,係全層,日式木系裝修,座位寬闊。仲有BAR 枱,前面有好多新鮮日本進口海鮮。坐低就已經聽到講日文客人,一家四口黎食飯,而職員亦用日文同佢哋傾計。打開MENU,有好多嘢食,老公發辦,樣樣都叫D。之後同職員傾計先知道,呢間餐廳到今年8月就已經18周年喇,累積左唔少日本客人,餐廳名松戶係用之前的日本廚師命名。呢度仲有3間party room,好多日本人嘅熟客都會包場,真係好似日本居酒屋。酒煮花螺:花螺有淡淡酒香,底仲有D海藻,兩者入晒味。雜錦剌身(上):二人份量,魚類刺身有魚、吞拿魚、油甘魚同三文魚,入口帶淡淡油脂,感覺肥美,而帶子同甜蝦帶鮮甜味。另外海膽廷身,咬落去爆開粒粒魚子汁,味道好夾。 鰭處松户海鮮沙律:賣相好靚,又夠睇頭。沙律菜洗得新鮮乾淨,海鮮係刺身黎,切開左一粒粒,樣樣都有d。醬汁係用左自家製酸汁,味道都幾好,酸may may,夠晒開胃,估唔到沙律都可以咁豐富。雞泡魚乾:唔會燒到硬掘掘,入口比較軟身,點埋蛋黃醬食就夠滋味。芝麻雞翼:熱辣辣,連雞翼尖果部份都醃好入味,咬落鬆

酒煮花螺:花螺有淡淡酒香,底仲有D海藻,兩者入晒味。
芝麻雞翼:熱辣辣,連雞翼尖果部份都醃好入味,咬落鬆脆,加埋上面D芝麻,入口仲香。旁邊有D沙律菜,新鮮,洗得乾淨。
炸牛肉薯餅:剛炸起,都係鬆脆,點埋旁邊醬汁仲好食。另外有沙律菜做伴碟,食埋就無咁熱氣喇。
日式煎蛋卷:蛋煎得香,裡面夾住明太子同香蔥,咬落去連蛋汁流出,豐富有口感。
日式雪菜炒飯:用日本產米,炒到一粒粒但都好黏,唔太油,雪菜鹹鹹酸酸,炒得唔錯,幾好食。
紅豆雪糕:唔太甜,重紅豆味,裡面仲有粒粒紅豆架,食完好飽都想再食。
2022-06-18
2022-06-17 391 浏览
當日同好友慶生預訂了房間,環境不錯,方便傾偈👍🏻6大1小坐得唔迫細房間minimum charge $2000,呢個門檻唔過份。侍應很有禮貌,還細心地介紹了清酒給我們。食物質素不錯,價錢合理。可惜當日鵝肝賣晒,壽司拼盤幾好幾新鮮。而當晚入座時餐廳侍應一開始就說明當天廚房人手不足,所以上菜可能會慢。(事實真係好慢😅)唯一可惜是當日防疫規定晚市只能食到10點,由於上菜真係超慢,9點前加單的菜式等到9:45都未出現,唯有取消啲加單。然後拿拿聲切埋個蛋糕走人😅但整體呢間餐廳係唔錯嘅!會再去!
侍應很有禮貌,還細心地介紹了清酒給我們。
但整體呢間餐廳係唔錯嘅!會再去!
2022-05-06
庆祝纪念
生日
2022-05-23 919 浏览
If you don’t mind having to wait for 45 minutes and have your order cancelled you can come here for the slow service and tasteless tea. Our orders were still not here after ordering for 45 minutes, almost halfway through our drinks. The staff told us that the tempura and a beef stew (the first things we ordered at 19:53) were almost ready (at 20:39) , and said she could cancel everything else if we can’t wait any longer. I promptly agreed since I don’t want to wait that long for our order to be

Our orders were still not here after ordering for 45 minutes, almost halfway through our drinks. The staff told us that the tempura and a beef stew (the first things we ordered at 19:53) were almost ready (at 20:39) , and said she could cancel everything else if we can’t wait any longer. I promptly agreed since I don’t want to wait that long for our order to be fulfilled.

Then 5 minutes later a completely different dish turns up, another dish we ordered and she said she would cancel for us. Fine, we didn’t want to waste food and we were very hungry so we chose to eat it.

Almost everything else has arrived by 21:15, but the tempura was no where to be seen.

We asked the staff where it was and heard the most ridiculous reason. “I thought you had too much food so I cancelled it for you.”

Excuse me? Since when does a staff not have the obligation to tell the customer if they cancel something in their order? She also tricked us into staying longer in the first place because the tempura was “nearly done”. Now it’s been cancelled because “you ordered too much food”.

Never coming here again. Cost $619 because they rightfully waived the service fee.
2022-05-17 694 浏览
1. 上菜等勁耐 :由點完餐到第一道菜來,要50分鐘,唔肚餓至好去(或者提早去慢慢等)。2. 服務員是譚仔姐姐質素,唔會有日本餐廳感覺3. 點了「牛肉煮薯仔」,薯仔咬下去是有雪的 (?!),究竟係薯仔未解凍定係點,無法理解,完全係想食到人肚痾

2. 服務員是譚仔姐姐質素,唔會有日本餐廳感覺
2022-05-16
  • 沒有
2022-05-08 879 浏览
疫情完了 約好友飯聚 想搵個好坐既地方 又不限時 結果失望而回!首先要咩無咩》一見到有‘譏燒鮑魚’ ‘酒煮花螺’ 即點 但都無,不是賣哂 係無 好想即走😤 叫左既食物只係一般 特別係個 - 麵豉海鮮煲 仲要 $600 非常極之叫人失望 不是我地一般諗既海鮮 (只有兩隻蠔仔 兩隻帶子 好多三文魚肉 魚頭 菇類 一些紹菜 …就係咗。最奇怪海鮮煲有雞肉🤔️而且濃麵豉湯底)其他魚生 蛋卷 都可以。 總的來說 這裡真的很適合坐好耐吹水。我地之後再望下現場 係有日本人 佢地真係捱咗幾碟嘢,但係就坐咗成晚仲坐得耐過我哋 吹水飲酒。如果要食好嘢就……. 唯一叫做攞返少少分 - 個貌似部長既女店員 不知是否聽到我地不斷‘而而銀銀’咕嚕咕嚕‘ 話個海鮮煲🤣 佢主動過來話個雪糕免費 仲解釋個海鮮煲係關西風味 可能唔岩香港人口味🙄叫我哋下次點個個咩咩 (但sorry 我諗我唔會再來)。
2022-05-05
尖沙咀有好多隱世嘅地道日本餐廳,今晚我同朋友就嚟咗鮨處松戶食日本菜我哋喺夜晚7點入座,唔需要等位餐廳入面日本客人非常多,店員話佢哋嘅食材同埋酒都係日本直送過嚟餐廳首先會上一人一份前菜,今日嘅前菜係芝麻八爪魚($30+1)秋刀魚刺身($280+1): 我第一次食秋刀魚嘅刺身,好肥美鮮甜!和風黑松露牛肉他他($180+1): 啲牛肉嘅油脂非常均勻,輕輕咁燒過令牛肉味非常濃郁,配上黑松露醬汁真係一流雜錦天婦羅($105+1): 天婦羅上枱嗰陣仲係熱辣辣,炸醬唔會過厚鹽燒雞翼($58+1): 雞翼嘅外皮燒到非常香脆,但啲雞肉又唔會燒過咗而太乾白鱔串燒($100+1/條): 白鱔嘅魚皮都係燒得香脆,啲鱔肉咬落去大大啖肉,肉質彈牙,非常推介日式雪菜炒飯($78+1): 炒飯用嘅係日本珍珠米,啲雪菜爽口,個炒飯落咗好多雪菜但又唔會話太鹹紅豆年糕($48+1): 年糕有輕輕咁燒過,暖笠笠嘅,配埋啲紅豆真係冇得輸呢度啲食物真係超級地道,好似去咗轉日本咁,大滿足!!!

我哋喺夜晚7點入座,唔需要等位

呢度啲食物真係超級地道,好似去咗轉日本咁,大滿足!!!

2021-12-25 796 浏览
大時大節搵左呢個地方食飯,覺得真係搵岩左,呢度不單止地方夠大,食物質素都好高~~又係尖沙咀~真係要book定下次前菜 - 係醃漬左嘅帶子裙邊,口感爽脆生蠔 - 超肥美~~仲要輕輕調左味,一啖咬落去嫩滑豐腴,加埋青檸汁食好正雜錦刺身 - 呢個必嗌,每一樣都咁新鮮,尤其是個海膽,超重海水味,加埋三文魚子一齊食真係返唔到轉頭雜錦天婦羅 - 好豐富,有3隻大蝦,茄子、蕃薯、青椒仔、南瓜,個炸漿夠薄,好食生牛肉刺身 - 見好少地方有得食,估唔到咁得,首先油脂分布平均,再黎無筋,入口質感似吞拿魚,但牛味濃郁 燒帆立貝 - 本身唔使個汁都已經好重帶子味,平衡得剛好魚湯烏冬 - 呢個唔好睇佢細細碗,原來係鎮店之寶!D烏冬係手工打,好彈牙,個鯛魚湯好夠濃稠,冬天食一流芝麻雪糕 - 連個結尾都好完美,本身唔係特別鍾意芝麻,但佢個味同雪糕好夾呀~~happy ending!

前菜 - 係醃漬左嘅帶子裙邊,口感爽脆
燒帆立貝 - 本身唔使個汁都已經好重帶子味,平衡得剛好
  • 雜錦刺身
  • 雜錦天婦羅