2021-07-30
臨近月尾,係應該要食一餐好嘅,慰藉下忙碌的自己。我食過嘅OMAKASE唔多,今次亦係一個非常滿意嘅用餐經驗。主要係因為食材新鮮高質,師傅同店員嘅親切招待,而且CP值可以話好高,推薦一試。餐廳裝修係簡約日式風格,內裏好明亮,如果係夜晚嚟,可以盡覽尖沙咀夜景,而一邊係有海景,應該氣氛仲好添。先上前菜左邊係茶碗蒸,好鮮甜,因為碗底係有好大件蟹肉🤤右邊係沖繩水雲,我係第一次見。店員細心介紹,質地類似髮菜,係一種藻類,仲係好有營養。食落好有驚喜,爽口又酸咪咪咁,非常開胃。上刺身!只睇造型已經食指大動😍🐟中間嘅係 鱸魚,淋上酸汁啫喱,係好特別嘅食法右邊嘅赤貝,非常新鮮同清甜!😝最左邊嘅——太刀魚,輕微燒下表面,有少少焦香味,配上柚子胡椒,3種味道都好突出,又好夾,好特別嘅味道😛大拖羅!要留到最後食!入口即溶,滿口油香,正!🤤配兩粒旁邊嘅紫蘇花一齊食,會更清爽。我最愛嘅牡丹蝦,上面點綴嘅係蝦膏,成舊放入口一嚼,真係滿滿嘅幸福感☺️右口魚壽司,飯底輕微燒焦,魚嘅甘香同飯嘅焦香混合,味道好濃三文魚子軍艦,係一啲都唔腥,味道鮮甜海膽軍艦——呢個唔使講,是日最佳!口感奶滑濃郁,鮮甜甘香🤤甜品嘅造型非常精緻、可
左邊係茶碗蒸,好鮮甜,因為碗底係有好大件蟹肉🤤
🐟中間嘅係 鱸魚,淋上酸汁啫喱,係好特別嘅食法
右邊嘅赤貝,非常新鮮同清甜!😝
海膽軍艦——呢個唔使講,是日最佳!口感奶滑濃郁,鮮甜甘香🤤
係用cream做嘅甜品,而表面配上紅豆蓉,再點綴金箔。口感Q彈,又有矜貴感覺。為呢餐飯畫上完美句號。☺️