2021-04-01
🐟魚眾不同酸菜魚地址:九龍灣沐寧街8號啟德1號ll一樓A號舖🕶啟德呢邊呢邊近幾年發展咗好多樓宇,今日嚟到啟德呢度探阿姨,夜晚走嗰時阿姨帶我落嚟食飯,聽講呢度最近開咗一間新嘅酸菜魚餐廳,呢間本身係元朗嗰邊好出名,令到我更加好奇想試呀~🐟老壇酸菜魚 $58係選菜嗰度我就揀咗龍利柳丶娃娃菜丶豆腐皮,同埋薯粉!老談酸菜魚嘅香料味較重,而且酸辣味亦都好出,超開胃~薯粉浸係湯度一齊食,完全係天作之合,不得不提呢度嘅配料份量好足,完全唔敢相信係一人份量,真係好抵食!🐟香辣海鮮炒飯 $56呢碟同樣份量驚人,但味道亦都唔執輸,炒飯除咗有少少辣油之外,仲有XO醬嘅調味,另外海鮮方面有齊蝦、帶子,仲有少少蟹柳,成碟炒飯夠晒鑊氣,一啲都唔輸俾酒樓嘅炒飯,估唔到呢度嘅炒飯都做到咁出色😋😋🍍菠蘿梳打特飲 $12底部有啲菠蘿汁,同埋飲落去有少少柑桔味,又好飲又解渴😆
地址:九龍灣沐寧街8號啟德1號ll一樓A號舖
🐟老壇酸菜魚 $58
🐟香辣海鮮炒飯 $56
🍍菠蘿梳打特飲 $12
底部有啲菠蘿汁,同埋飲落去有少少柑桔味,又好飲又解渴😆