2022-06-29
平時都唔太鍾意食辣野,但係去到呢間拉麵店真係唔可以唔試佢嘅麻辣拉麵配超多芽菜嘅湯底我同朋友分別叫咗兩款唔同嘅拉麵,打算試吓兩款嘅分別喺邊。首先我自己就叫咗一碗增量叉燒麻辣味增拉麵,本身都有啲擔心增量叉燒嘅份量會唔會食唔晒,但因為口感實在太好嘅關係所以同朋友share都食得晒拉麵嘅份量其實都幾大個,除咗叉燒之外芽菜同埋其他配料都非常大方,第一啖飲落去嘅湯底真係好有特色,麻辣香甜嘅味道配埋掛湯能力高嘅拉麵麵條真係好夾另外朋友就叫咗個芫荽麻辣味增拉麵,由於我自己唔識芫荽所以俾唔到太多意見。但係鍾意食芫荽嘅朋友就覺得好滿意,發現餐廳所放入拉麵嘅配料都好重手,全部嘅材料都唔吝嗇,值得一讚最後因為實在太辣嘅關係都叫咗一支coke zero 飲完成個人都ger哂