2020-09-17 1147 浏览
好味嘅野,又點止食一次就夠呢🙈「鬼金棒」就係我回頭List嘅其中一間.以拉麵為主既「鬼金棒」雖然只有數款,但款款都有自己嘅特色最重要嘅係每碗都有鎮店之寶-厚叉燒🥳.🔸炒豆芽菜麻辣味噌噌拉麵 $100美味指數:🌕🌕🌕🌕🌕食親「鬼金棒」,令我印象最深刻既就係芽菜,厚叉燒同麻辣湯底呢三樣,簡直係成碗拉麵嘅靈魂,缺一不可架😎芽菜,用蔥花爆炒過,好有鑊氣!食落爽脆又Juicy,真係有「喳喳」聲架👍厚叉燒,經一日慢煮而成嘅3cm厚叉燒肥美得黎,真係好軟腍,仲好入口添🥳麻辣湯底以豬骨,雞骨,魚鮮同多種蔬菜熬制而成嘅濃湯湯底濃稠度夠高,濃而不膩再加入九種特製唐辛子,惹味又噴火🔥.🔸莞荽辣麻味噌拉麵 $110美味指數:🌕🌕🌕🌕🌕如果你係莞荽控,呢碗莞茜味噌拉麵真係吾好錯過面層鋪滿海量莞荽,莞荽控嘅你一定大飽口福🤣當然,少不了清脆芽菜,肥美叉燒,玉米荀同彈牙又煙韌嘅拉麵啦🙈.🔸肉飯 $45美味指數:🌕🌕🌕🌕🌕如果你同我一樣都好中意「鬼金棒」獨門叉燒嘅話可以再追加多一份肉飯架😂雖然吾算係好大碗,但勝在叉燒夠大軟腍入味嘅厚叉燒,配白飯再加D湯汁,真係好正!如果仲吾夠,仲有大肉飯可以嗌😈叉燒Double Siz
好味嘅野,又點止食一次就夠呢🙈
「鬼金棒」就係我回頭List嘅其中一間
以拉麵為主既「鬼金棒」
雖然只有數款,但款款都有自己嘅特色
最重要嘅係每碗都有鎮店之寶-厚叉燒🥳

🔸炒豆芽菜麻辣味噌噌拉麵 $100
美味指數:🌕🌕🌕🌕🌕
食親「鬼金棒」,令我印象最深刻既就係
芽菜,厚叉燒同麻辣湯底
呢三樣,簡直係成碗拉麵嘅靈魂,缺一不可架😎
芽菜,用蔥花爆炒過,好有鑊氣!
食落爽脆又Juicy,真係有「喳喳」聲架👍
厚叉燒,經一日慢煮而成嘅3cm厚叉燒
肥美得黎,真係好軟腍,仲好入口添🥳
麻辣湯底
以豬骨,雞骨,魚鮮同多種蔬菜熬制而成嘅濃湯
湯底濃稠度夠高,濃而不膩
再加入九種特製唐辛子,惹味又噴火🔥

🔸莞荽辣麻味噌拉麵 $110
美味指數:🌕🌕🌕🌕🌕
如果你係莞荽控,呢碗莞茜味噌拉麵真係吾好錯過
面層鋪滿海量莞荽,莞荽控嘅你一定大飽口福🤣
當然,少不了清脆芽菜,肥美叉燒,玉米荀
同彈牙又煙韌嘅拉麵啦🙈

🔸肉飯 $45
如果你同我一樣都好中意「鬼金棒」獨門叉燒嘅話
可以再追加多一份肉飯架😂
雖然吾算係好大碗,但勝在叉燒夠大
軟腍入味嘅厚叉燒,配白飯再加D湯汁,真係好正!
如果仲吾夠,仲有大肉飯可以嗌😈
叉燒Double Size😋

2020-09-15
一直以來都知道鬼金棒 @kikanbo_hongkong 主打死神級別麻辣湯底,睇到相都覺得又麻又辣而且又好多芫荽,所以三樣嘢都食唔到嘅我完全冇諗過要食呢間拉麵店😹點知前排同朋友講起,先知原來三樣嘢都有得揀,而且仲有唔辣同埋好正好好食,所以我即刻衝左去試😻同男朋友一致認為味噌湯底非常之𝚞𝚗𝚍𝚎𝚛𝚛𝚊𝚝𝚎𝚍,而香港出名好食嘅拉麵店普遍都係白湯底,不過我哋終於搵到一間我哋會𝚎𝚗𝚌𝚘𝚛𝚎嘅味噌湯底啦😻.knew about @kikanbo_hongkong for ages now 😆 but saw that they mainly sold mala soup bases with a ton of coriander so got a bit turned off 🤣 decided to give it a try the other day and thank god i did 😋 super underrated miso soup base and also their pork belly is amazing 🤤 other than the noodles, high
knew about @kikanbo_hongkong for ages now 😆 but saw that they mainly sold mala soup bases with a ton of coriander so got a bit turned off 🤣 decided to give it a try the other day and thank god i did 😋 super underrated miso soup base and also their pork belly is amazing 🤤 other than the noodles, highly recommend the rice 🍚 gunna go for the next spice level next time!
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 8.5/10
🌟 推薦大肉飯✨

《特製麻辣味噌拉麵 - 小辣無麻》$120🌟8/10🌟
𝙿𝚛𝚎𝚖𝚒𝚞𝚖 𝙺𝚊𝚛𝚊𝚜𝚑𝚒𝚋𝚒 𝙼𝚒𝚜𝚘 𝚁𝚊𝚖𝚎𝚗
𝙼𝚎𝚗𝚞上有多款唔同嘅選擇,但感覺上都係湯底一樣配料唔同,所以我哋揀咗一個呢個感覺上乜都有啲嘅特製拉麵~
小辣係完全零個辣,就連平時食脆香雞翼已經係極限嘅我都食到,完全唔使飲水,決定下次挑戰中辣!
雖然湯底面頭見到有浮起嘅油脂,但飲落完全冇油膩嘅感覺,完全係嗰啲食完可以成碗湯飲晒嘅拉麵!
主角慢煮五花腩叉燒真係好好食!!肥美軟腍又厚肉嘅同時亦都非常之入味😻😻😻正!!
我自己本身個人都比較鍾意呢一種粗身嘅拉麵,堅韌有咬口嘅同時掛湯能力都非常之高,再配埋濃稠嘅湯底,𝚙𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝𝚘𝚘💯

《大肉飯》$55🌟8.2/10🌟
比起拉麵我更加鍾意呢個飯(拉麵都超好食!!)✨大肉真係非常之巨大!!男朋友話有少少似日式梅菜扣肉嘅感覺😹而肉嘅脂肪同肉嘅比例非常之均勻,做到入口即溶嘅口感,醬汁同油脂用嚟撈飯真係一流!
由於拉麵份量都幾多下,都幾建議大家可以好似我哋咁叫一個拉麵同一個飯𝚜𝚑𝚊𝚛𝚎食,咁就可以一次過試晒兩款招牌嘛!
鬼金棒 @kikanbo_hongkong
📍#BELLYwongs_TST #BELLYwongs_causeway
#BELLYwongs_japanese #BELLYwongs_meats #BELLYwongs_ramen #BELLYwongs_noodles
  • 增量叉燒辣麻味噌拉麵
2020-09-12 51 浏览
呢間日本過江龍開嚟香港都一段時間之前睇相見佢好辣咁怕handle唔到🙈所以今次都係第一次食-🔸增量叉燒X2辣麻味噌拉麵($135)貪心仔黑洞揀咗增量叉燒😬一上枱見到又大又肥美 即刻心心眼😍 叉燒厚切口感十足🤤甜甜地有啲似東坡肉唔太食得辣嘅黑洞揀咗小辣中麻湯底入口完全唔覺辣 只係少許麻😗- 🔸特製麻辣味噌拉麵($120)呢款拉麵叉燒size正常 又有流心蛋🥚朋友仔嗌中辣中麻佢食得辣覺得acceptable 飲啖可樂就ok✔️但黑洞試完覺得堅辣🥵拉麵麵質比較粗身 加埋湯底比一般油黑洞覺得好似食油麵🤣-P.s 整體黎講唔太食得辣嘅朋友仔都可以一戰😉义燒好邪惡 食肉獸記得揀增量🤓
呢間日本過江龍開嚟香港都一段時間
之前睇相見佢好辣咁怕handle唔到🙈
所以今次都係第一次食

🔸增量叉燒X2辣麻味噌拉麵($135)

貪心仔黑洞揀咗增量叉燒😬
一上枱見到又大又肥美 即刻心心眼😍
叉燒厚切口感十足🤤甜甜地有啲似東坡肉

唔太食得辣嘅黑洞揀咗小辣中麻
湯底入口完全唔覺辣 只係少許麻😗
🔸特製麻辣味噌拉麵($120)

呢款拉麵叉燒size正常

拉麵麵質比較粗身 加埋湯底比一般油

黑洞覺得好似食油麵🤣
P.s 整體黎講唔太食得辣嘅朋友仔都可以一戰😉
义燒好邪惡 食肉獸記得揀增量🤓
這是我第二次光顧鬼金棒,當然是因為對第一次的用餐體驗十分滿意。點餐是使用手機掃code的方法,不會有落錯單的情況,同時侍應亦相當好客有禮,可以向他們請教有關使用方式及拉麵的特色。兩次我都點了一樣的拉麵-- 味玉辣麻味增拉麵,而男朋友就再加點了一份叉燒。拉麵湯底是使用罕見的辣麻味增,麻度辣度都可以分別自行選擇,符合哂香港人的心水。我剔了中麻小辣,平時三哥食開小辣的我覺得游刃有餘,食開更低辣度應該都無問題。湯底比起一般的拉麵來得濃郁很多,適合重口味的朋友。每口都係油而不膩的湯汁,香滑彈牙的拉麵,配上軟腍大件的日式厚叉燒,一邊寫食評一邊留口水。但溏心蛋就相對沒有驚喜,淡淡酒香咸味到位。不過男朋友就不是愛好者,可能食開清淡口味的人未必會欣賞。回想這次的用餐體驗都是十分愉悅,坐位雖然可以再加改善,但裝潢擺設都很有日本拉麵店的感覺,而且員工有禮熱情。我會推介大家可以於6點左右的時間去,避開繁忙人流要排隊及擁擠的情況。

味玉辣麻味增拉麵

2019-12-29
味玉辣麻味增拉麵
一直都有將鬼金棒拉麵放响我既口袋清單,終於有機會去試下呢間專食麻辣既味噌拉麵😆响限聚令之下,好好彩唔洗等位就有位啦☺️入到去職員會比張單我地去scan QR code落單,有得揀要幾辣同幾麻,我地都點左味玉辣麻味噌拉麵 ($100),同埋揀左中麻同中辣🍜 味玉辣麻味噌拉麵 ($100)一上拉麵,已經聞到濃濃既麻辣味,同埋拉麵有加蒜蓉同葱花,香氣撲鼻😍味玉辣麻味噌拉麵有溏心蛋、粟米筍、芽菜同一件偏肥既厚切叉燒🤤湯底比想像中濃郁同偏油,但係唔算好辣,麻辣味唔會蓋過味噌湯底,味道似加左温和既四川麻辣味既拉麵🌶而拉麵屬於偏粗,無得揀軟硬程度,不過都彈牙爽口,係我鍾意既麵質,仲要掛湯能力高👍🏻芽菜明顯有炒過,另外溏心蛋同厚切叉燒都好高質,溏心蛋煮得啱啱好,一叉開蛋漿就流出黎🥚厚切叉燒厚到同一舊磚無分別,滷得十分入味軟腍,軟到好似入口即融咁.整體來講,一碗拉麵既基本條件都做得到,份量又夠大碗,食完好夠飽,味道尤其適合重口味人士🤣所以可以再戰,下次可以試試大辣👹

🍜 味玉辣麻味噌拉麵 ($100)
2020-08-19 114 浏览
我家的男人都喜歡拉麵🍜🤣每次徵詢父親大人的晚飯要求,他都揀拉麵🍜這次,要求吃拉麵的就是我老公🙊🙊🙊老公說這間拉麵新開了好一陣子,有很多正評,令他也想嚐嚐。我們進店時只是4點多,客人不多,服務算周到,點餐方便,掃個QR code 便可處理👍🏻👍🏻👍🏻我們點了增量叉燒x2麻辣味增拉麵(中辣)和芫荽麻辣味增拉麵(小辣)再另要飲品。雖然對大多數人來說麻辣湯底的拉麵很特別,但對辣較有要求的我們,只能說這個麻辣,既沒麻味、亦不辣😵😵😵 中辣跟小辣基本上吃不出分別。叉燒是挺不錯的,味濃,跟平時拉麵薄薄一片的叉燒有很大分別,只是賣相比較似東坡肉😆😆😆我們平時頗愛吃芫荽,什麼雞煲、邊爐的芫荽也會搶吃。但這碗荽麻辣味增拉麵的芫荽感覺有點over 😕每口麵都夾雜著大量芫荽,味道就變得麻麻,而且什麼辣味也吃不到😞總括而言,gimmick 是有的,味道亦不過不失,唯以over$100一碗的拉麵來說,應該有更多其他的選擇😅所以試過便好了😉
老公說這間拉麵新開了好一陣子,有很多正評,令他也想嚐嚐。
增量叉燒x2麻辣味增拉麵
芫荽麻辣味增拉麵
2020-08-09
$140 (其他)
2020-08-11 103 浏览
繼續搵拉麵名店試。真係每間都各有特色,呢到專食麻辣拉麵。用電話落單,有少少麻煩,一黎幅圖好細,二黎個版面設計都有少少問題,係咁話我未填好,搵左陣先發現有個隱藏左頁面要填辣度,麻度,蔥蒜多少。叫左增量叉燒麻辣味增拉麵,大大舊叉燒,超級吸引,湯底濃厚,面有一層油脂,十分之香。用比較少見既粗拉麵,我見到已經心心眼,好好食,亦都掛湯好夠味。呢舊大大舊叉燒不得了,又林又香又夠味,一咬就可以撕開一絲絲嘅肉,半肥半瘦,大大啖好滿足。呢個麵唔包蛋,另加$15。質素唔錯,對得起個價錢。有時間絕對會番轉頭之選。中意食辣唔可以錯過。
繼續搵拉麵名店試。真係每間都各有特色,呢到專食麻辣拉麵。
呢個麵唔包蛋,另加$15。質素唔錯,對得起個價錢。
有時間絕對會番轉頭之選。中意食辣唔可以錯過。
2020-08-11
2020-08-11 53 浏览
Spicy food is my jam! 🌶 So when I saw it, I wanted it, and I got it #7rings! Like any spicy food in HK now, you get to pick how spicy your ramen is, BUT the awesome difference is that at Kikanbo you can pick from five levels of spiciness and five levels of numbness derived from Wakayama grape sansho pepper oil and red chillies! I was eyeing the oni (鬼) level which is the spiciest option but thought my 🌼 wanted to live, so I got two “highs” instead. As red and hot as the broth looks, it’s actuall
As red and hot as the broth looks, it’s actually nice, very delicious, and rich. The miso brings not only saltiness but sweetness as well, and the pepper oils blending with the fat from the pork belly gives it an aromatic, nutty flavor. For those who can’t eat spicy, you can totally skip the spicy or try the coriander ramen. The mountain of coriander is certainly someone’s dream and someone’s nightmare!
2020-07-22 54 浏览
/鬼金棒/尖沙咀/手機下單,點了一碗小辣小麻的拌麵拌麵用上粗厚麵條,口感Q彈,更好掛上醬汁,確切受到辣和麻的攻陷 。雖說只是小辣小麻,但當晚一邊吃一邊喝下不少於4杯冰水,但味道十分過癮,吃得沒法停下來湯底十分濃郁,富蒜香味,叉燒很肥美,油脂分佈平均///裝潢很有特色,放著很多日本鬼神的擺設,但當晚音樂很大,重複播著打鼓的聲音,聽到有點頭暈。但味道方面真的無得彈,會再吃
/鬼金棒/尖沙咀/
手機下單,點了一碗小辣小麻的拌麵

湯底十分濃郁,富蒜香味,叉燒很肥美,油脂分佈平均
///
2020-01-18
小編同友人係尖沙咀真係食到無乜好食,真係好彩當時見到有呢間新餐廳,大家真係放心睇真金白銀洗錢去食,用心分享我嘅試食感受。鬼金棒係日本都有開既拉麵店,當地人話係死神級別嘅拉麵,因為佢哋麻辣味噌湯底真係辣到無得輸!最重要係麻度同辣度都係有得選擇,咁就唔洗驚辣到嘔辣到食唔落啦/芫荽辣麻味增拉麵💰110 7⃣️點5⃣️分鬼金棒有八款唔同拉麵入面,全部都有叉燒、芽菜同一條粟米仔,但就只有哩碗芫荽辣麻味噌拉麵先有芫荽,小編真係覺得呢碗拉麵特別好清新,成個口感都特別清脆!鍾意芫荽嘅朋友仔真係唔可以錯過。小編另外加多咗個蛋黎估唔到都好高質,半熟蛋入面蛋液陪埋面一起食好過癮!/增量叉燒辣麻味增拉麵 7⃣️分 💰115 7⃣️點5⃣️ 叉燒係殿堂級大舊,而且肉質都好軟熟而入味。不過拉麵本身冇得揀軟硬及粗幼,但佢地唯一提供既粗身拉麵都好彈牙,好入味。佢地個麻辣味噌湯底可以選擇麻度同辣度,真係有鬼神級,小編膽細,就係嘗試食小辣小麻,已經好滿足啦。

芫荽辣麻味增拉麵💰110 7⃣️點5⃣️分

2020-07-18 58 浏览
呢到除左可以揀不同程度嘅麻或辣嘅拉麵食之外,仲有日式叉燒飯➕肉碎飯如果唔食辣嘅朋友,可以叫走辣中麻,都一樣甘好食入到店內坐低,店員就會主動俾抹手紙巾放口罩,仲好細心甘俾個籃我地裝袋增量叉燒X2辣麻味噌拉麵 $135未有得食已經聞到一陣陣嘅肉香味呢個拉麵啱晒鍾意食肉嘅你,有兩大舊叉燒肉質好淋,半肥瘦嘅叉燒配上濃湯同拉麵,口感一流👍🏻味玉辣麻味噌拉麵 $100有一大舊叉燒,一條粟米心,仲有我最愛嘅糖心蛋,又香又滑加埋芽菜同蔥花,配上大大碗嘅拉麵,煙煙韌韌好惹味😋
如果唔食辣嘅朋友,可以叫走辣中麻,都一樣甘好食

增量叉燒X2辣麻味噌拉麵 $135
未有得食已經聞到一陣陣嘅肉香味
呢個拉麵啱晒鍾意食肉嘅你,有兩大舊叉燒
肉質好淋,半肥瘦嘅叉燒配上濃湯同拉麵,口感一流👍🏻

味玉辣麻味噌拉麵 $100
有一大舊叉燒,一條粟米心,仲有我最愛嘅糖心蛋,又香又滑
加埋芽菜同蔥花,配上大大碗嘅拉麵,煙煙韌韌好惹味😋

2020-07-17 36 浏览
今次第二次食 揀左中辣 小麻💖💖(我朋友附近返工成日食, 佢話哩個辣度係最好食😆) 我食得辣既 上次食小辣覺得無料到 依家揀返中辣真係惹味返好多😝😝 個湯底好好飲 好濃好熱辣辣 配料全部會炒香過先擺落碗麵度 d肉夠淋又嫩滑 加埋個味噌蛋真係好好味🥺 哩個拉麵我會比喻為好似食緊麻辣米線😂😂 尤其係平時鐘意食酸辣米線或者食辣既朋友仔一定要去試下哩個拉麵, 我哩兩次食完都會再想食🥰🥰🥰
今日帶我弟黎食拉麵,因為佢自從去完日本之後對香港既拉麵都唔滿意,今次就帶佢黎試下呢間比較少見既麻辣拉麵😚😚因為鬼金棒係東京非常有名,之後先黎台灣香港都有分店餐廳走「地獄」主題,店門外有大大枝狼牙棒非常吸睛👹👺入到店內都係以暗黑同埋紅色為主有好多日式妖怪面具及吊飾,襯番「鬼金棒」主題,頗有氣氛🤟🏻呢到特式係食麻辣味噌拉麵,幾鐘意佢「麻度」同「辣度」可以分開自由揀,各有5級程度揀對於我呢啲唔食辣既人非常友好👍🏻👍🏻👍🏻驚喜地見到有芫荽辣麻味噌拉麵😍我揀左唔辣小麻😆😆😆食開豬骨拉麵,味噌湯底確實比較少食呢間令我對味噌湯拉麵有好印象!湯底非常濃厚,又咸又香,但又比豬骨湯底少左啲油膩感食落除左咸香,仲有啲回甘👍🏻麵質彈牙可口,而且份量超多採用既粗捲麵可以更加好地掛湯😆芫茜既份量同樣非常多,鋪滿左碗面食落滿滿芫茜既香味,感覺比較清新,無咁滯🥰同時香麻油麻得非常過癮,係用左和歌山葡萄山椒調成的香麻油,食落又麻又咸好正😆😆😆我弟叫左增量叉燒辣麻味噌拉麵湯底、拉麵係一樣,所以我主要講配料😋😋😋粟米芯幾清新香甜,為頗咸偏重口味既拉麵做番個平衡增量叉燒係整整一大舊用慢火炆煮既厚切叉燒入口肉香四射,而且非常入
今日帶我弟黎食拉麵,因為佢自從去完日本之後

因為鬼金棒係東京非常有名,之後先黎台灣香港都有分店
餐廳走「地獄」主題,店門外有大大枝狼牙棒非常吸睛👹👺
入到店內都係以暗黑同埋紅色為主
有好多日式妖怪面具及吊飾,襯番「鬼金棒」主題,頗有氣氛🤟🏻

對於我呢啲唔食辣既人非常友好👍🏻👍🏻👍🏻

驚喜地見到有芫荽辣麻味噌拉麵😍
我揀左唔辣小麻😆😆😆
食開豬骨拉麵,味噌湯底確實比較少食
呢間令我對味噌湯拉麵有好印象!
湯底非常濃厚,又咸又香,但又比豬骨湯底少左啲油膩感
食落除左咸香,仲有啲回甘👍🏻
麵質彈牙可口,而且份量超多
採用既粗捲麵可以更加好地掛湯😆
芫茜既份量同樣非常多,鋪滿左碗面
食落滿滿芫茜既香味,感覺比較清新,無咁滯🥰

我弟叫左增量叉燒辣麻味噌拉麵
湯底、拉麵係一樣,所以我主要講配料😋😋😋
粟米芯幾清新香甜,為頗咸偏重口味既拉麵做番個平衡

增量叉燒係整整一大舊用慢火炆煮既厚切叉燒
入口肉香四射,而且非常入味,又香滷汁味又香肉味
本身厚切已經相當有口感,加上叉燒肥瘦均勻
啖啖肉又帶啲油脂豐富既肥膏
入口更為豐盈,油香味十足
再配上湯底既花椒香,令成個味道昇華

拉麵店必叫既玉子,食開拉麵都知質素參次
呢到既玉子無得彈,咬落去淡淡醬油香
中間溏心蛋黃汁流晒出黎🤤🤤🤤
蛋黃幾香,濃埋咸香拉麵同湯一齊食無得輸🤗

我同弟每人一碗拉麵食完都好飽好滿足
但仲意猶未盡,尤其對佢既叉燒同玉子
所以我地再追加左個飯同埋玉子

見到成舊入晒味既叉燒又垂涎三尺🤤
兩個勁快食晒成個飯,叉燒汁+蛋汁+肥瘦相間既肉=同拉麵唔同食法唔同感覺
但都一樣=幸福🥰
連我弟咁嘴尖都收貨🤣
2020-07-13 26 浏览
日本過江龍,好多朋友都推介。一入到去就比芫荽拉麵吸引住,上面滿滿嘅芫荽,多到睇唔到d麵,鍾意芫荽嘅人一定唔可以放過。而我就叫左個味玉辣麻味噌拉麵,佢哋嘅拉麵可以選擇唔同嘅辣度同麻度,鍾意食辣嘅朋友,仲可以加錢試個極辣。佢地嘅叉燒都係一大特色,非常之大塊,而且半肥瘦,一啲都唔柴,鍾意食叉燒,可以叫增量版,仲有半熟嘅流心蛋。食完拉麵,可以叫佢哋嘅叉燒飯,加埋湯做泡飯,非常滿足。佢哋嘅裝修完全係日本嘅風格,好似去咗日本咁。
日本過江龍,好多朋友都推介。
食完拉麵,可以叫佢哋嘅叉燒飯,加埋湯做泡飯,非常滿足。
佢哋嘅裝修完全係日本嘅風格,好似去咗日本咁。
2020-07-11 29 浏览
近日去尖沙咀覓食竟然比E.L搵到間幾好食既拉麵店.🍜芫荽辣麻味噌拉麵($110)滿滿一碗既芫荽鋪係碗面 震懾眼球麻辣中帶有芫荽既清香芫荽控必試😍麵身偏硬 有質感 掛湯程度佳🐷叉燒入味 厚厚一大舊 一啲都唔慳皮好好味😋.🌶味玉辣麻味噌拉麵($100)揀左中辣都唔算太辣🔥麻香辣爽 而且即使係味噌湯底都一啲都唔咸叉燒係厚厚一大舊 好腍入口即溶 蛋仲要係流心蛋 好味🥚整體質素高🏆.整體黎講雖然啲拉麵價格略高💸但質素絕對對得住個價錢 值得嘗試👍🏻.人均消費:$105美味指數:😋😋😋😋😋😋😋😋(8.5/10)抵食指數:💰💰💰💰💰💰💰💰 (8/10)打卡指數:📷📷📷📷📷📷📷📷(8/10).店名:鬼金棒 (尖沙咀)地址:尖沙咀金馬倫道20號地舖
近日去尖沙咀覓食
竟然比E.L搵到間幾好食既拉麵店

🍜芫荽辣麻味噌拉麵($110)
滿滿一碗既芫荽鋪係碗面 震懾眼球
麻辣中帶有芫荽既清香
芫荽控必試😍
麵身偏硬 有質感 掛湯程度佳
🐷叉燒入味 厚厚一大舊 一啲都唔慳皮
好好味😋

🌶味玉辣麻味噌拉麵($100)
揀左中辣都唔算太辣🔥
麻香辣爽 而且即使係味噌湯底都一啲都唔咸
叉燒係厚厚一大舊 好腍入口即溶
蛋仲要係流心蛋 好味🥚
整體質素高🏆
整體黎講
雖然啲拉麵價格略高💸但質素絕對對得住個價錢 值得嘗試👍🏻
人均消費:$105
美味指數:😋😋😋😋😋😋😋😋(8.5/10)
抵食指數:💰💰💰💰💰💰💰💰 (8/10)
打卡指數:📷📷📷📷📷📷📷📷(8/10)
店名:鬼金棒 (尖沙咀)
地址:尖沙咀金馬倫道20號地舖