2022-01-17 1545 浏览
😋味道:7.8/10📸打卡:7/10🗣服務:8/10🏡環境:8/10💵人均:$100-130💰性價比:7/10 👍🏻推薦度:7.5/10.🐼呢間拉麵係嚟自東京嘅過江龍店 出名麻辣味拉麵🤪香港而家都開左兩間分店 之前都聽過唔少次所以好想試吓佢個麻辣湯底😆今次去左尖沙咀分店 店入面比較暗 有唔同嘅鬼怪裝飾 有開放式廚房可以睇到拉麵師傅煮食 環境都唔錯幾舒服又夠日式😙原來佢個湯底可以揀麻度同辣度 仲可以揀唔辣!我唔係好食得辣所以就揀咗小麻小辣 湯底真係幾特別同其他拉麵好唔同 不過個人覺得都係傳統嘅豬骨湯夾拉麵啲🙈佢仲有莞茜拉麵(我最憎🥲)都好出名 有興趣可以試吓🤣.(👍🏻為推薦)👍🏻🌶特製麻辣味噌拉麵 $120 (8/10)點左小麻小辣 不過意外嘅係冇想像中咁辣 成個湯底令味噌湯比較香同埋有啲油 特製呢碗有兩舊叉燒同一粒糖心蛋 不得不提係舊叉燒真係好好味😋同平時嘅一片片唔同 呢個係一整舊叉燒 油脂分布平均 食落更加入味 口感都更加豐富🤤拉麵麵身較硬同埋粗身 所以都相對掛湯😚糖心蛋糕高質!🤩好濃郁又夠流心 好大滿足感🥰🍜炒荳芽菜辣麻味噌拉麵 $100 (7.5/10)坐吧枱見到師傅即場係你面前
😋味道:7.8/10
📸打卡:7/10
🗣服務:8/10
🏡環境:8/10
💵人均:$100-130
💰性價比:7/10
👍🏻推薦度:7.5/10

(👍🏻為推薦)
👍🏻🌶特製麻辣味噌拉麵 $120 (8/10)

🍜炒荳芽菜辣麻味噌拉麵 $100 (7.5/10)
坐吧枱見到師傅即場係你面前炒香啲芽菜 放入碗拉麵度🤣芽菜超多!同個麵嘅比例差唔多一比一🤩炒得好香 落到湯底一齊食又係另一番風味😛相對清新啲✨不過叉燒得一小舊就少啲🥺
  • 增量叉燒辣麻味噌拉麵
  • 炒豆芽菜辣麻味噌拉麵
終於食到呢間嚟自東京🇯🇵有死神級拉麵之稱的 #鬼金棒 🍜 舊年台灣分店直情有人食到入醫院😱 可惜我個胃唔好🙊咁我就唔試個「鬼增辣麻拉麵」啦🙇🏻‍♀️ 佢同其他拉麵店唔同嘅係「辣度」同「麻度」係分開有得揀level😮 我呢啲弱弱就都係揀「小辣」同「小麻」算🌶 #weak估唔到湯底係非常濃郁😋 又真係食得出佢嘅「麻」&「辣」係分開有唔同層次😮 search返先知「辣」係由多款辣椒&唐辛子調配, 而「麻」係由頂級和歌山葡萄山椒調成的香麻油👍🏻 怕辣嘅人可以學我揀玉米筍🌽 估唔到一碗有勁多 #babycorn 原來佢係完全唔吸辣. 食食吓麵/飲飲下湯, 一覺得辣就食返一條, 即刻解辣, 我好似連水都冇點飲💧仲有舊叉燒都好值得一提🥩佢唔係薄薄的一片, 而係一舊又厚又腍嘅肉, 好似冇喺其他拉麵店食過 慢火炆煮嘅厚切叉燒🤔Overall係真係正嘅👏🏻 雖然有時會覺得一碗拉麵>$100 有啲貴💰但又唔知點解就係想食🙈 好彩呢間野唔伏☺️

玉米荀辣麻味增拉麵
2022-01-12
玉米荀辣麻味增拉麵
  • 玉米荀辣麻味噌拉麵
🍃圓話唔肚餓,食碗麵就夠,所以去咗佢想食好耐又唔使等位嘅鬼金棒!menu 款式唔多,但!有!沾!麵!😎😋-🌶白碗沾麵辣麻味噌沾麵 🍜 食開10小嘅我叫咗最低辣度,先講碗湯,聞落有四川麻辣味,但食落係日式熬既味增湯,唔算杰身,但味道絕對係濃湯。要大讚芽菜!好。好。食🤣🤣 芽菜同其他蔬菜一樣,先用鑊炒再上碗,未食麵先有驚喜😝再講叉燒,好入味,夠林,唔係嗰種半肥瘦(食完我會lur返舊脂肪出嚟). 🍜特製辣麻味噌拉麵(中辣)🌶🍃圓叫咗最想食嘅辣,佢平時食開tj中/大辣,所以完全唔夠喉😂 湯底同我嘅幾乎一樣,只係辣度唔同。食拉麵又點可以冇流心蛋,所以🍃圓比左我食😂😂 蛋黃比見開嘅橙,但係味道一樣好食. 佢嘅comment係 “nice soup nice noodles. Nice ramen overall!”講環境的話,坐吧枱睇住師傅整麵/炒芽菜,的確好有日本拉麵店/居酒屋feel. 只不過餐廳音樂同埋裝飾令到個氛圍好似地獄,與神同行嘅感覺🤣👹👺依間好值得encore啊!平時食開魚介沾麵既你絕對可以試鬼金棒,但記住嗌你食開嘅辣到+1😂🌶
🌶白碗沾麵辣麻味噌沾麵 🍜

🍜特製辣麻味噌拉麵(中辣)🌶

2022-01-07 148 浏览
看到好多人吃鬼金棒,好像很不錯,就去試試😝😝 😎莞荽辣麻味噌拉麵$125 莞荽控必叫,滿滿的莞荽配上惹味拉麵非常配,麵條軟硬適中,十分掛湯,湯底很香😜😜😜配了很肥美的叉燒,也蠻大一塊的,性價比高😎  😝辣麻味噌拉麵$90 這款叫了無辣無麻試,但還是覺得有點辣麻味比較好吃😜這款比較便宜,配料還是有厚肉叉燒,蔥花,豆芽重口味人士會喜愛的口味😝😝😝 🤗大肉飯$55 拉麵店有飯提供很特別,大肉飯真的很大一塊叉燒,但這塊有點不夠肥,如果可以再肥一點配飯吃會超好吃,但也不錯😎😎 😁增量豆芽菜$30 豆芽菜份量也有半碗,配拉麵吃起來會比較清爽,單吃也可以,會比較健康😝😝  拉麵質素真的不錯,價錢合理,環境也很有日式風格,可以一試🤗
看到好多人吃鬼金棒,好像很不錯,就去試試😝😝

😎莞荽辣麻味噌拉麵$125

莞荽辣麻味噌拉麵
配了很肥美的叉燒,也蠻大一塊的,性價比高😎

😝辣麻味噌拉麵$90

這款叫了無辣無麻試,但還是覺得有點辣麻味比較好吃😜
辣麻味噌拉麵
這款比較便宜,配料還是有厚肉叉燒,蔥花,豆芽
重口味人士會喜愛的口味😝😝😝

🤗大肉飯$55

大肉飯

😁增量豆芽菜$30

增量豆芽菜

拉麵質素真的不錯,價錢合理,環境也很有日式風格,可以一試🤗
2022-01-07 76 浏览
呢間拉麵舖嘅湯底出名夠濃夠入味🤩餐廳仲會提供圍巾比食客,咁就唔怕比啲湯彈到,非常貼心🥳客人可以自選辣度同麻度,嗜辣嘅朋友仲可以加錢挑戰特辣 😈🌶 特製辣麻味增拉麵($120)特製拉麵有兩舊叉燒同原隻溏心蛋🥰叉燒係厚切架!經過醃製後非常入味,仲有兩舊咁多🤩簡直係雙重滋味享受!不過今次瘦左少少😛如果肥啲會更香🥳 溏心蛋一咬開超流心,不過食到後尾有啲膩🤣建議兩人分享🥳炒豆芽菜辣麻味增拉麵($100)芽菜炒完之後香氣撲鼻,食落超有穫氣😍份量仲比平時多好多!拉麵比平時更粗身,食落煙韌彈牙,口感十足🥰叉燒、拉麵底同湯底都係同特製辣麻味增拉麵大致一樣~

特製辣麻味增拉麵($120)

炒豆芽菜辣麻味增拉麵($100)
🤔🤔🤔唔知呢到有冇人同我一樣鍾意食麻但唔太食得辣呢最近KAT就去左尖沙咀呢間日本拉麵食 🍜滿足下冇得去日本旅行嘅心 😌呢間 @kikanbo_hongkong 係日本自家製辣麻拉麵 🍝每一款拉麵嘅辣度同麻度都有得分開揀 😍見佢辣都唔夠仲可以揀鬼增辣度👺啱晒超級鍾意挑戰食辣嘅人🥵而我就揀咗呢個小麻唔辣既「特製辣麻味增拉麵」🤧濃郁嘅湯底再加上麻香嘅味道 好特別好好味KAT覺得少麻已經唔夠滿足我 下次要試大麻😛面頭大大塊叉燒鬆軟可口 一流嘅口感仲加咗好多大火鑊炒嘅配菜·我哋仲揀咗另一款中辣少麻「增量叉燒x2辣麻味增拉麵」🍝叉燒size的確大大增量 🤩極大塊叉燒都可以做到鬆軟淋身 的確好抵讚👍🏻·我哋仲追加左舊叉燒肉飯 🐷飯都係用珍珠米好surprise ✨成個味道好夾呢😋
🤔🤔🤔
極大塊叉燒都可以做到鬆軟淋身 的確好抵讚👍🏻
我哋仲追加左舊叉燒肉飯 🐷
飯都係用珍珠米好surprise ✨
成個味道好夾呢😋
來自日本東京的鬼金棒主打辣麻味噌拉麵,在日本有死神拉麵的名頭☠曾經月賣近30,000碗。在2019年尾進軍香港,在疫情期間生意不減反增,有賴港人的思鄉之情🎎 餐廳的裝修走日本神怪路線,牆上掛著不少妖怪面具,非常有趣具特色👹並設有開放式廚房,可以欣賞師傅的製作手藝,最有亮點的是師傅會即炒玉米荀和芽菜等配料,點出熊熊烈火甚有鑊氣🔥 拉麵最重要就是湯頭🍜這裏的湯底是日本祕方,味噌更是由日本直送到港,保證還原當地味道,用辣味和麻味混搭出25款選擇,由白碗到紅碗再到死神級的黑碗,今天還要去看演唱會,所以淺嘗白碗就夠了😳 🌽玉米筍辣麻味噌拉麵 | $130 | 8/10這碗拉麵再加配玉米筍和味玉,來到時被堆到成山的玉米荀震撼了一波,玉米荀入口脆嫩鮮美,經炒製後有陣陣鑊氣😍味玉即是半熟溏心蛋,火喉控制十分好,蛋質十分優良,搶眼的橙黃色令人食慾大增🥚朋友不能吃辣來到也能點不麻不辣湯頭,湯底的蒜味濃郁,也十分惹味,麵底偏硬身有咬口。 🍖增量叉燒辣麻味噌拉麵 | $130 | 8.5/10這碗是小麻小辣湯底,也已經吃得我微微出汗,剛開餐的時候,麻味和辣味就嘴內各有各位,品嚐出不同感覺,愈吃就愈渾為一體🥵芽

🌽玉米筍辣麻味噌拉麵 | $130 | 8/10

🍖增量叉燒辣麻味噌拉麵 | $130 | 8.5/10

芽菜爽口多汁,吸了辣湯後更將味道昇華,增量叉燒是普通版的3倍大,十分抵食👍

🐷增量叉燒 | $35 | 8/10
這裏的叉燒與坊間一般薄切叉燒不同,是以豚角煮為藍本,入口像東坡肉肥瘦相間😚油香與肉質相輔相承,加滷汁調配適當,鹹中帶點甜味。
2022-01-03
2022-01-02 38 浏览
.尖沙咀❣️火辣辣拉麵尖沙咀多餐廳就係人都知,過江龍都特別多!係金馬倫道想搵野食數數下都十幾間,今次放工後就想食啲heavy小小既好西,heavy小小係講緊辣小小既野(辣迷你懂的)😆🔸芫茜辣麻味噌拉麵+玉子重芫荽既拉麵唔係到到都有,今次揀左芫荽辣麻味噌拉麵🤤勁多芫荽加埋中麻中辣,又香又辣!味噌湯底辣得黎唔會話好搶口👍🏻拉麵軟硬適中加埋厚切叉燒,燒完再汁煮到肉質非常淋🍜🔸增量叉燒x2 辣味噌拉麵食唔到太辣既男朋友🤭揀左小麻小辣都食到,唔會話要狂飲水…湯底非常濃郁,加埋大火炒過既芽菜,令到碗拉麵多左啲唔同既口感🤤兩痕舊厚叉燒都食到男朋友飽飽的!有機會要再去encore大辣/特辣既拉麵🤭好味指數:9/10鬼金棒尖沙咀金馬倫道20號地舖———————#hk #hkig #hkfood #hkfoodie #japanese #ramen #tst #tstfood #尖沙咀 #尖沙咀美食 #日式拉麵 #拉麵
尖沙咀❣️火辣辣拉麵

鬼金棒
尖沙咀金馬倫道20號地舖

———————
2021-12-30 1607 浏览
👹鬼金棒👹📍:尖沙咀金馬倫道20號地舖⏰:11:00am-12:00am⭕️:現金、Alipay、信用卡呢一間拉麵店門口已經好霸氣 次次見到都超多人排隊 今次就試吓佢🤣佢哋有5種辣、麻度可以選擇🤣食得辣嘅人可以試吓鬼增辣!!有卡位或者bar枱 枱面有紙巾、水提供 完全係自助形式 所以呢間舖頭係唔需要加一架👍🏻🍜味玉辣麻味噌拉麵 💰100(無辣、小麻) 🥩增量叉燒+$35配料有炒豆芽、玉米荀、味玉🌜上枱已經聞到好香 份量一啲都唔少 拉麵嘅麵條粗身 硬度適中 因為我唔食得辣🤣所以我淨係選擇左小麻試吓個口感 小麻真系有種麻麻地既感覺 我再加左嗰個增量叉燒 好大塊好厚身🤣但係就比較肥 油脂較重 食完會超級飽同膩🥺不得不提下佢個蛋🥚蛋黃嘅顏色勁靚 偏紅 蛋香濃郁 仲有流心效果 好正好好食😋🍜特製麻辣味噌拉麵 💰120(小辣、中麻)(走豆芽菜、走韭菜) 🥚味玉+$15🌜拉麵嘅味道好濃郁 雖然睇落去個碗好清淡🤣但係味道唔錯 麻味較強烈 拉麵好彈牙粗身 叉燒有肥瘦均勻嘅口感 索晒啲湯汁好入味唔難咬👍🏻🥚必食!一定要加 流心效果十級正!#香港美食 #平民美食 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港 #美食 #高質
👹鬼金棒👹
📍:尖沙咀金馬倫道20號地舖
⏰:11:00am-12:00am
⭕️:現金、Alipay、信用卡

🍜味玉辣麻味噌拉麵 💰100
(無辣、小麻) 🥩增量叉燒+$35
配料有炒豆芽、玉米荀、味玉

🍜特製麻辣味噌拉麵 💰120
(小辣、中麻)(走豆芽菜、走韭菜)
🥚味玉+$15
🥚必食!一定要加 流心效果十級正!

#香港美食 #平民美食 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港 #美食 #高質 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #鬼金棒 #拉麵
2021-12-28
  • 味玉辣麻味噌拉麵
2021-12-29 48 浏览
香港嘅拉麵店林立,但多數都係食過一次即止。但係呢間來自東京嘅過江龍「鬼金棒」,小編竟然食過幾次都仲未厭😂睇嚟曾經月賣27000碗嘅紀錄確實係名副其實【餐牌】.【芫荽麻辣味增拉麵 $110】成碗拉麵嘅靈魂就係佢嘅主打厚叉燒目測有成3cm嘅厚度,肥瘦相間啖啖肉香,口感軟嫩配上彈牙帶嚼勁嘅粗拉麵,超濃厚辛辣湯頭同清新芫荽香,真係超正!如果覺得叉燒唔夠喉仲可以額外追加$35多一份覺.【炒豆芽菜辣麻味噌拉麵 $100】而呢配碗嘅主角係豆芽菜豆芽菜即時炒製口感爽脆仲好有鑊氣添😂食落Chap Chap聲再掛埋湯頭食,真係好邪惡架~建議可以加配埋味玉 ($15)蛋香味十足,輕輕切開可見到流心蛋液😆【Zero $15/杯】

【餐牌】

【芫荽麻辣味增拉麵 $110】
成碗拉麵嘅靈魂就係佢嘅主打厚叉燒
目測有成3cm嘅厚度,肥瘦相間
啖啖肉香,口感軟嫩
配上彈牙帶嚼勁嘅粗拉麵,超濃厚辛辣湯頭
同清新芫荽香,真係超正!
如果覺得叉燒唔夠喉
仲可以額外追加$35多一份覺

【炒豆芽菜辣麻味噌拉麵 $100】
而呢配碗嘅主角係豆芽菜
豆芽菜即時炒製
口感爽脆仲好有鑊氣添😂
食落Chap Chap聲
再掛埋湯頭食,真係好邪惡架~
建議可以加配埋味玉 ($15)
蛋香味十足,輕輕切開可見到流心蛋液😆

【Zero $15/杯】
2021-12-28 45 浏览
這個聖誕放兩星期大假趁著平日來到尖沙咀逛逛,搜購一下聖誕禮物冷冷的天氣,令人很想吃熱騰騰的拉麵在openrice搜索一下,便來到鬼金棒一試裝修擺設特別,紅黑色為主題有很多日本鬼怪的裝飾◭味玉辣麻味噌拉麵 $100 🅙🅙🅙🅙/5與朋友都加了蔥花(+$15)多了蔥花口感更佳更清爽點了小麻及中辣,並沒有很辣,剛好份量足,拉麵彈牙,軟硬度適中味玉的蛋黃味濃◭增量叉燒x2辣麻味噌拉麵 $135 🅙🅙🅙🅙/5這裡的叉燒有別於一般拉麵店不是只有薄薄一片,而是厚切雖然如此,叉燒亦炆煮至腍身,很入味增量叉燒真的份量十足,性價比極高⚎⚎⚎Recommendation 🅙🅙🅙🅙/5⚍⚍⚍
這個聖誕放兩星期大假
趁著平日來到尖沙咀逛逛,搜購一下聖誕禮物
冷冷的天氣,令人很想吃熱騰騰的拉麵
在openrice搜索一下,便來到鬼金棒一試
裝修擺設特別,紅黑色為主題
有很多日本鬼怪的裝飾

◭味玉辣麻味噌拉麵 $100 🅙🅙🅙🅙/5
與朋友都加了蔥花(+$15)
多了蔥花口感更佳更清爽
點了小麻及中辣,並沒有很辣,剛好
份量足,拉麵彈牙,軟硬度適中
味玉的蛋黃味濃

◭增量叉燒x2辣麻味噌拉麵 $135 🅙🅙🅙🅙/5
這裡的叉燒有別於一般拉麵店
不是只有薄薄一片,而是厚切
雖然如此,叉燒亦炆煮至腍身,很入味
增量叉燒真的份量十足,性價比極高

⚎⚎⚎
Recommendation 🅙🅙🅙🅙/5
⚍⚍⚍
2021-12-24 63 浏览
呢間bookmark左好耐位於尖沙咀嘅「鬼金棒」拉麵🍜店,係東京人氣辣麻拉麵,係IG睇到好多人都去過食😂相當吸引!終於都輪到我哋去試吓啦😋當日坐係bar枱睇住啲師傅煮嘢煮到火焰四起,香氣撲鼻,就知道啲拉麵唔會難食得去邊🤤特製麻辣味增拉麵🍜$120+$15汽水湯底非常之惹味,好濃味😋啲配菜亦都好有鑊氣味😊加上 湯底有蒜蓉 同 韮菜,真係香到不得了😂增量叉燒辣麻味增拉麵🍜$150+$15汽水呢碗增量版嘅叉燒 再 加左隻半熟蛋真係唔講得笑😝份量好多!自問大食嘅小編都爭啲食唔哂😆你就知佢嘅威力有幾強🤣

特製麻辣味增拉麵🍜$120+$15汽水

增量叉燒辣麻味增拉麵🍜$150+$15汽水

莞辣麻味噌拉麵 $110 味玉+$15 增量叉燒 +$35男朋友揀咗小辣小麻 巨量既莞荽令成個湯式清啲同冇咁辣😌 今次個湯底比上次我食更加清更夾一啖湯一啖麵勁正🤣 而且加咗巨量叉燒 有油脂感得黎又唔會太膩😛 推介俾鐘意食莞荽既朋友😎Karashibi Miso Ramen w/Coriander was so nice as its perfectly matched with the spicy, numbing & flavourful soup😚 Fatty big pork was meaty & greasy yet not heavy with a hints of freshness from 🌿 Highly recommended to coriander lover’s !評分: 8.5/10🌟 增量叉燒辣麻味噌拉麵 $115 味玉+$15好耐冇食辣既我揀咗小麻小辣 仲加咗個味玉🥚 麻辣味對比莞荽個碗就突出啲 可以試真啲佢個湯底🌶 但今次啲麵就淋咗少少🥺 好彩增量叉燒夠淋身同夠滑🐷 比普通既好食好多 一定要叫增量😋 另加既味玉仲係好出色 一咬開啲蛋汁已經爆出黎😍 同
莞辣麻味噌拉麵 $110 味玉+$15 增量叉燒 +$35

評分: 8.5/10🌟

增量叉燒辣麻味噌拉麵 $115 味玉+$15
好耐冇食辣既我揀咗小麻小辣 仲加咗個味玉🥚 麻辣味對比莞荽個碗就突出啲 可以試真啲佢個湯底🌶 但今次啲麵就淋咗少少🥺 好彩增量叉燒夠淋身同夠滑🐷 比普通既好食好多 一定要叫增量😋 另加既味玉仲係好出色 一咬開啲蛋汁已經爆出黎😍 同埋店入面既音樂同氣氛都好搞鬼👹
The music and ambiance inside was different from others ramen stores🙈 Seasoned egg was appetising, must try!🤎Soup was composed of red peppers “kara”, fragrant numbness oil “shibi”, and blended into rich soup made with “original formulation miso” with a memorable addictive sensation🤩 Definitely yes!! Wanna have it again🤤
評分: 8/10🌟
—————————————————————————————
鬼金棒 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道20號地舖
#foodietiffhk #foodietiff尖沙咀 #foodietiff推介
  • 芫荽辣麻味噌拉麵
2021-12-20 61 浏览
喜歡芫荽嘅朋友推介必食「鬼金棒」拉麵店,所有拉麵都有大量芫荽,絕對係芫荽控嘅恩物😍1️⃣ 芫荽辣麻叉燒味噌拉麵 $110有大量芫荽鋪滿拉麵,配有叉燒及糖心蛋。「麻」與「辣」分為無、小、中及高。呢碗就揀咗小「麻」及小「辣」,食唔到太辣嘅朋友揀「小」就剛好,少少辣又惹味。2️⃣ 玉米荀辣麻味噌拉麵 $100呢碗拉麵除咗有大量芫荽,仲有脆卜卜又鮮甜嘅玉米荀,揀咗中程度的「麻」同「辣」,會更加惹味。拉麵麵條偏粗身,口感好煙韌,係比其他拉麵較特別,喜歡芫荽嘅朋友係必到!

1️⃣ 芫荽辣麻叉燒味噌拉麵 $110
有大量芫荽鋪滿拉麵,配有叉燒及糖心蛋。
「麻」與「辣」分為無、小、中及高。

2️⃣ 玉米荀辣麻味噌拉麵 $100

• 芫荽辣麻味噌拉麵
2021-12-15 71 浏览
又到左掛住家鄉嘅時間, 除咗壽司之外另一樣最掛住日本嘅就係拉麵!依家過江龍來自東京, 主打重口味嘅地獄級拉麵!鬼金棒就係源自日本武器狼牙棒, 店內嘅裝修都好有地獄嘅感覺! 嚟食之前都好需要勇氣 lol 要一讚有圍裙提供 著左白色衫試左芫荽辣麻味噌拉麵同增量叉燒辣麻味噌拉麵。佢哋嘅拉麵普遍湯底都好濃, 質地偏杰 似沾麵湯底!湯底仲有芽菜韭菜同粟米芯, 同質地偏硬既麵都幾夾, 麻同辣味都好夠!叉燒似東坡肉, 超邪惡但入口即溶😍 另外加咗一個味玉, 入味仲有流心效果, 必加!