2022-09-21
食拉麵除咗個湯底好重要之餘,叉燒絕對係靈魂所在。每次食拉麵都只係得1-2片,真係食到到喉唔到肺。呢間位於尖沙咀嘅鬼金棒就推出增量叉燒,甚至係增量叉燒X2,包你可以過足叉燒口癮。 餐廳以紅黑色為主,牆上掛滿赤鬼同青鬼面具👹👺,充滿黑暗神秘感。 呢度主要有8款拉麵🍜,如果鍾意食辣🌶,不妨試下特製辣麻味增拉麵,見到成個湯底都紅卜卜都有點怕怕。 我同老公分別揀咗增量叉燒辣麻味噌拉麵&增量叉燒X2辣麻味噌拉麵,唔好聽到辣麻味就嚇親,其實可以揀唔辣,非常欣賞呢度嘅叉燒,係厚切㗎,肉質好嫩,肥瘦適中,入口即溶,超好食,增量版叉燒比平時嗰啲更加厚,老公揀嘅增量叉燒 X 2,更加係超多叉燒,拉麵比較粗身,掛湯能力唔錯。 另外仲加咗個味玉,啲蛋黃顏色好靚,亦好夠流心,配拉麵食就最好不過。