2021-09-04
爬文爬到一間打卡餐廳聖地,地點喺銅鑼灣。一步入餐廳,已經覺得裝潢好特別,因為成個餐廳都係用鬼做主題㗎😍!Lunch menu 除咗有湯/沙律、飲品之外,仲可以自選餸菜,咁就可以咩都試吓!我同朋友都係揀咗意粉,意粉有濃烈嘅蒜香味及黑椒味,而且份量都幾多!朋友揀咗芝士焗蔬菜、炸蝦天婦羅、脆炸牛油果、蒜片香辣牛肉片四款菜。炸蝦天婦羅即叫即製,外脆內軟。👍🏻蒜片香辣牛肉片的辣味令人非常醒胃,而且牛肉的肥瘦比例均勻,有嚼勁。我自己就揀咗茶葉老牛小排、牛油果明太子蟹肉、海膽汁魷魚薄片、糖心蛋。牛油果味道好清新,蟹肉又夠鮮甜,而且加左明太子大大提升沙律的味道。海膽汁魷魚薄片都幾有驚喜!魷魚薄切,但不失口感。👍🏻野梅奶昔平時都鍾意自己喺屋企整野梅奶昔,唔會話好甜,野梅味道好清新好好味😋!奶蓋鴛鴦走沙冰厚厚的奶蓋好香滑!鴛鴦同時集合有咖啡的香味,和奶茶的濃滑,兩者的比例調校得非常好呀😃!好飲!
野梅奶昔
奶蓋鴛鴦走沙冰