2023-01-11 129 浏览
朋友係永年車仔麵嘅常客,佢知道永年宜家除咗車仔麵,仲有扒鋸添,佢知道我係食肉獸,呢日拉咗我嚟試 ”鐵板二人套餐” [ 👯‍♀️(沙律或餐湯) + 👯‍♀️主菜 + 👯‍♀️小食 + 👯‍♀️飲品]🔸牛油果薯仔蝦沙律呢個沙律嘅配搭正正係我杯茶材料夠新鮮,加適量千島醬啲蝦仲要幾大隻添~🥑🥔🦐<—😍🔸招牌港式牛尾羅宋湯個湯調味適中,而且落足料除咗蔬菜,仲有2件牛尾肉🔸SRF 和牛肉眼芯肉眼芯肉嫩,有和牛嘅脂肪香塊扒嘅size都算大配菜有菇菇、西蘭花、蕃茄、粟米、洋蔥 ,Balance 一下啖啖肉🔸美國安格斯封門柳朋友鍾意封門柳特有嘅肉味共有三件,份量唔少同樣配附菇菇、西蘭花、蕃茄、粟米、洋蔥 🔸懷舊蝦多士一客六件厚多士,炸得非常脆口建議可以4-6人share, otherwise 會比較邪惡😈🔸芝士肉醬焗薯皮🧀+🍅🐷+🥔 = 😋🔸紅豆奶茶冰紅豆絕不吝嗇,佔據半杯雖然甜度冇得選擇,不過都唔算好甜呢個“鐵板二人套餐”選擇豐富,份量十足,性價比高,我同朋友兩個女生食,飽到第二朝,如果食量唔大,建議可以3個人share ,再加多個甜品就啱啱好

🔸牛油果薯仔蝦沙律
呢個沙律嘅配搭正正係我杯茶
材料夠新鮮,加適量千島醬
啲蝦仲要幾大隻添~
🥑🥔🦐<—😍

🔸招牌港式牛尾羅宋湯
個湯調味適中,而且落足料
除咗蔬菜,仲有2件牛尾肉

🔸SRF 和牛肉眼芯
肉眼芯肉嫩,有和牛嘅脂肪香
塊扒嘅size都算大

🔸美國安格斯封門柳
朋友鍾意封門柳特有嘅肉味
共有三件,份量唔少
同樣配附菇菇、西蘭花、蕃茄、粟米、洋蔥

🔸懷舊蝦多士
一客六件厚多士,炸得非常脆口

🔸芝士肉醬焗薯皮
🧀+🍅🐷+🥔 = 😋

🔸紅豆奶茶冰
紅豆絕不吝嗇,佔據半杯
雖然甜度冇得選擇,不過都唔算好甜

2023-01-06
係沙田行行下街 見到復古裝修餐廳原來係香港永年車仔麵茶冰廳即刻入去試吓兼且打卡仲有得坐卡位 重回懷舊冰室咁本身想回味佢哋嘅車仔麵但係忍唔住俾扒餐吸引咗有唔同扒款選擇今次點咗慢煮鐵板二人套餐首先係前菜雞扒鹹魚凱撒沙律另外+$15揀酥皮周打蜆肉魚湯酥皮香脆鬆軟 足料之餘仲熱辣辣如果鍾意飲酥皮湯 真心推介除咗前菜沙律或者餐湯之外仲會有兩款小食第一款係一望到餐牌就想嗌嘅懷舊蝦多士一般喺其他餐廳嗌嘅蝦多士小食多數得兩件 或者四件但係呢度居然有六件 仲要係大大嚿香脆又好味 真係大件夾抵食到主菜鐵板 呢款安格斯封門柳五成熟 配埋黑椒汁 真係’炸炸’聲望見都流晒口水 肉質夠嫩唔韌另一款係全港首創招牌鐵板佛跳牆車仔麵花膠鮑魚蠔冬菇蝦 芡汁配搭炸膠麵呢種食法真係滿足晒唔同要求
係沙田行行下街 見到復古裝修餐廳

鐵板佛跳牆車仔麵
鐵板安格斯封門柳
  • 招牌鐵板佛跳牆車仔麵
2023-01-08 1399 浏览
香港永年出名係車仔麵,餐廳充滿本地特色,沙田新城市廣場店 就混合了茶冰廳概念,價錢親民,所以一直keep住好有人氣!慢煮鐵板 2人套餐 $438一坐低就聞到香噴噴,必點鐵板 2人套餐,超有人氣!餐枱的格仔枱布,復刻情懷充滿兒時回憶。慢煮鐵板 2人套餐 美國安格斯封門柳 美國安格斯封門柳 牛肉味濃厚,脂肪不算多,切開食落比較有嚼勁,點了 7 成熟剛剛好,熟度吃起來也很柔軟,配搭永年招牌辣椒汁不會太油膩幾好味,雜菜都用鐵板上保持溫度幾好啊!永年雜扒 雞扒、豬扒、牛扒都煎得外皮香脆,肉質嫩滑,厚實足料,配搭黑椒汁幾惹味,油脂香味濃厚,加上鮮味十足且突出,非常豐富。牛油果薯仔蝦沙律 🥗賣相精緻,好似雞尾酒杯咁,輕盈牛油果🥑超級健康,蝦🦐大隻彈牙又爽口,配少許沙律醬帶微酸,非常開胃。雞扒鹹魚凱撒沙律 雞扒啖啖肉,鹹魚風味真係好正!配埋個凱撒沙律,仲有唔少配料吸收晒啲沙律 汁勁正。懷舊蝦多士(6件) 6大塊,脆卜卜,一人食三塊好開心。朋友最鍾意食炸蝦多士,好啱佢。 蝦膠再釀入多士,勁脆口, 蝦膠有彈性, 好有咬口。抹茶紅豆冰 充滿日式口味的抹茶,由細飲到大的紅豆冰,兩者結合果然特別。凍鴛鴦 滿滿香

慢煮鐵板 2人套餐 $438

慢煮鐵板 2人套餐

永年雜扒

牛油果薯仔蝦沙律 🥗

雞扒鹹魚凱撒沙律

懷舊蝦多士(6件)

抹茶紅豆冰
充滿日式口味的抹茶,由細飲到大的紅豆冰,兩者結合果然特別。
凍鴛鴦
滿滿香濃的茶啡香味俱全。

黑芝麻西多士伴雲呢拿雪糕
推介飯後甜品,西多士吃得多,黑芝麻餡料屬於驚喜神奇,伴雲呢拿雪糕有冰火口感,層次豐富,值得回味!

總括餐廳食物有創意,質素幾好,整個用餐環境及招待都非常滿意,下次會再來!

庆祝纪念
团年饭
  • 牛油果薯仔蝦沙律
  • 永年雜扒
  • 抹茶紅豆冰
  • 黑芝麻西多士伴雲呢拿雪糕
突然好掛住元朗永年車仔麵,同事話而家沙田都有,放工即刻搭兩個站去買返屋企食。拎住搭車聞到勁香,就係嗰種一直念念不忘,辣汁嘅香味呀~想當年無分店排哂長龍都要食,而家好多區都有,唔洗山長水遠都食到永年嘅味道。嚟到唔係唔食車仔麵呀嘛✨永年大碗麵每次一定揀大碗麵,皆因乜都有,真係勁多料,只係好多沉咗底影唔到樣樣都啱食,唔洗左揀右揀。外賣分湯好貼心,滴汁不漏✨永年車仔麵自選4款餸揀咗牛丸.芝士腸.豬腸.同埋勁索湯汁嘅山根,配搭蕃茄湯 味道好香濃,連湯底都忍唔住飲埋✨韮菜豬紅必食軟滑嘅豬紅,同韮菜係完美嘅配搭。加埋個辣辣地嘅湯底真係無敵✨香脆南乳雞翼熱辣辣,外皮脆卜卜,好香南乳味✨紅油萵荀加咗紅油嘅萵荀,爽口新鮮厚切令口感更豐富✨牛三寶一次過食哂牛肚.牛柏葉,仲有我最愛嘅牛筋,滑嘟嘟啫喱咁腍滑好正✨豬大腸生菜勁愛豬大腸,軟軟腍腍好入味,加生菜中和下又幾好配埋幼滑嘅港式奶茶,完美

突然好掛住元朗永年車仔麵,
同事話而家沙田都有,放工即刻搭兩個站去買返屋企食。

拎住搭車聞到勁香,就係嗰種一直念念不忘,辣汁嘅香味呀~

想當年無分店排哂長龍都要食,
而家好多區都有,唔洗山長水遠都食到永年嘅味道。

嚟到唔係唔食車仔麵呀嘛

✨永年大碗麵

樣樣都啱食,唔洗左揀右揀。
外賣分湯好貼心,滴汁不漏

✨永年車仔麵

自選4款餸
揀咗牛丸.芝士腸.豬腸.同埋勁索湯汁嘅山根,
配搭蕃茄湯 味道好香濃,連湯底都忍唔住飲埋

✨韮菜豬紅

必食軟滑嘅豬紅,同韮菜係完美嘅配搭。

加埋個辣辣地嘅湯底真係無敵

✨香脆南乳雞翼

熱辣辣,外皮脆卜卜,好香南乳味

✨紅油萵荀

加咗紅油嘅萵荀,爽口新鮮
厚切令口感更豐富

✨牛三寶
一次過食哂牛肚.牛柏葉,
仲有我最愛嘅牛筋,滑嘟嘟啫喱咁腍滑
好正

✨豬大腸生菜

勁愛豬大腸,軟軟腍腍好入味,
加生菜中和下又幾好

配埋幼滑嘅港式奶茶,完美
2023-01-04
外卖自取
下午茶
  • 韮菜豬紅
  • 永年大碗麵
  • 永年車仔麵
  • 牛三寶
話說小編朋友行行下街,見到呢間餐廳有好有香港傳統特色仲有好多打卡位😍,既然咁別緻,就入去食個晚餐先!前菜先嚟兩個清新沙律洗滌味蕾同心靈🥰好事緊係成雙,今次就試咗牛油果薯仔蝦沙律同雞扒鹹魚凱撒沙律🥗牛油果薯仔蝦沙律🍤,大蝦爽滑彈牙有鮮味💕配合creamy牛油果薯蓉,味道輕盈得嚟有層次,好fresh呀!🌱雞扒鹹魚凱撒沙律☺️,聽個名就知夠創新大膽,精髓係用鹹魚碎混入沙律醬入面嚟代替芝士,整體咸鮮而唔油膩💓配合啖啖肉雞扒,驚艷!😱👍🏻👍🏻👍🏻黎到點可以唔叫返個鐵板餐黎祭下個五臟廟呢🥰小編的摯愛唔洗講一定係牛啦🐮,二話不說咁簡左個美國安格斯封門柳💗 肉味香濃!脂肪又唔多,牛魔王們真係行過路過都唔好錯過吖!西班牙熟成骨白毛豬🐖,肉質軟嫩且肥瘦適中,岩哂我呢的仲意食肉但又怕肥的小編!😍食左正餐又點會唔叫的小食點綴下,煎釀三寶同平時街邊小食店的有的唔同,平時冇豆卜同苦瓜,見咁有趣,就梗係膽粗粗咁叫黎試下啦😛!釀的魚肉係用鯪魚肉釀入去的,同苦瓜的苦味crossover,新奇😍!小食方面就嚟個傳統同現代口味crossover !💕傳統代表有懷舊蝦多士🍤,多士一份有六件,件件份量十足絕無欺場💕 炸到鬆脆香口

小食方面就嚟個傳統同現代口味crossover !💕

傳統代表有懷舊蝦多士🍤,多士一份有六件,件件份量十足絕無欺場💕 炸到鬆脆香口嘅麵包🍞上面係黃金比例嘅蝦膠,邪惡之選😈

至於焗薯🥔就用左酸忌廉作為配汁,做法新穎,微酸味道減低薯仔嘅飽滯感❣️再灑上煙肉碎😍綿密軟滑中有微脆口感,令焗薯不再平凡,誠意之作🫶🏻

食左咁耐野就梗係有的口乾啦☺️,梗係唔少得叫返杯凍檸檬茶黎潤潤喉呢!😍

飽餐一頓,最後用樽仔烏龍茶作結,冷泡茶甘甜順喉💕,解渴生律,係今餐嘅完美句號😝👏🏻

2022-12-30 91 浏览
以前一得閒就會去元朗食車仔麵,車仔餸多元化,自己點配都得。自從沙田新城市廣場開左分店我就久唔久去食下,啱哂我地啲沙田友🤭座位半開放式,唔會好焗悶。今日同阿仔兩你叫左兩個餐,勁大份量😆B餐:四餸麵配小食 ,我叫左米粉底,清湯麻辣汁 ,豬皮,豬紅,酸齋 ,蘿蔔。小食要煎釀三寶同紅油日本小黃瓜 。豬皮好淋身,豬紅彈口入味,蘿蔔好甜,炆得夠味;煎釀三寶有苦瓜、青椒同豆腐,啲魚肉唔錯,好彈牙;而原來釀苦瓜都幾正幾配。麻辣汁惹味,點綴到更出色。A餐:四餸麵配油菜 ,要油麵底,清湯辣汁 ,餸要麻辣豬耳 ,爽口少麻少辣的,腐乳生菜 的腐乳汁好濃厚,仲有腸仔 ,魚蛋 ,墨魚蝦卷。
以前一得閒就會去元朗食車仔麵,車仔餸多元化,自己點配都得。

今日同阿仔兩你叫左兩個餐,勁大份量😆

2022-12-30 1067 浏览
講起永年車仔麵,大家即時想到係香港老字號品牌。位於沙田首間全新 "香港永年車仔麵茶冰廰" 概念店,同時有車仔麵、鐵板餐、港式特色美食供應,多元化款式選擇。餐廳裝潢走懷舊x新派路線,用上經典綠白色地磚,以及六十年代佈置、裝飾,懷舊設計重現香港集體回憶。懷舊沙律餐     $68依個係用生雞髀炸成,雖然唔係超巨型,但咬開雞髀皮脆多汁,雞髀肉嫩,配合香甜嘅什果薯仔沙律,口感清爽。餐飲加 $9 揀抹茶紅豆冰,一杯3種顏色,抹茶配紅豆永遠都係咁夾。帶少少苦嘅抹茶,以及軟綿嘅紅豆,苦中帶甜,當飲品也可以作甜品享受。懷舊薯條餐    $61經典懷舊小食嘅蝦多士,已經較為罕有啦!蝦多士同炸薯條都酥脆可口,呢款真係大人細路都鍾意食。另一個餐飮 +$9 轉樽仔奶茶,茶味淳厚,飲起嚟有層次感,仲方便外帶。蔥油撈丁餐    $69到茶餐廳最常見就係即食麵,今次點咗撈丁,麵身都幾爽,唔會煮到淋,而且用咗爆香過嘅蔥油嚟撈丁,味道更佳,更惹味!再配搭厚厚嘅豬扒,豬扒醃得好香,肉嫩唔乾身,好惹味。配以檸檬茶王,茶底比想像中仲要清徹,加埋檸檬味道更清香,口感好fresh。煎釀三寶    $28   煎釀三寶係香港嘅地道
懷舊沙律餐     $68

蔥油撈丁餐    $69

蔥油豬扒撈丁
檸檬茶王
煎釀三寶    $28

煎釀三寶係香港嘅地道小食,係青椒、豆卜、苦瓜嘅材料上釀入鯪魚肉,炸得香口,淋上甜豉油食更滋味。
煎釀三寶
煎釀三寶
  • 生炸雞髀
  • 蝦多士
2022-12-30 205 浏览
一到冬天特別想食鐵板餐🤤係沙田見到呢間——🌟香港永年·車仔麵·茶冰廳🌟出咗勁多款鐵板餐,緊係二話不說入去試下啦🤩見佢餐廳仲專登換曬綠色格紋餐枱布,勁有懷舊茶餐廳感覺💚入到去見到呢個二人套餐好抵食✨._.🌟🌟🌟鐵板2人套餐🌟🌟🌟🐂|和牛前腿芯 · 洋蔥汁|🐂前腿芯呢個部位好似都係第一次食,和牛肉質嫩滑,7成熟熟度啱啱好,洋蔥汁好香濃,但又唔會搶走和牛肉嘅味道,二人套餐+$10升級絕對值得👍🏻·🐂|美國安格斯封門柳 · 黑椒汁|🐂呢個封門柳肉質係更加之腍身,而且肉味更濃,再加上點埋黑椒汁,極濃味嘅組合,但超好食,個人黎講好鐘意呢個💕·🥗|牛油果薯仔蝦沙律|🥗呢個又係好豐富,沙律各樣味道配搭得啱啱好,每啖沙律都有充足醬汁,唔會淡口,玩埋薯味,作為跟餐嘅沙律好有誠意😋·🫕|周打蜆肉魚湯|🫕呢個湯又係不得之了,無估到咁濃味咁足料咁好飲,每一啖香濃到停唔口😙·🍤|懷舊蝦多士(6件)|🍤大大舊,仲要有成6件,份量毫不吝嗇,裏面真係有蝦肉,外表炸到金黃色,係西多士口感💛·🐥|秘製瑞士雞翼|🐥瑞士汁好入味,每隻雞翼都係滿滿嘅瑞士汁,唔會太咸,好正✨·🍋|熱檸茶|🍋☕️|熱奶茶 |☕️._.
._.
🌟🌟🌟鐵板2人套餐🌟🌟🌟
🐂|和牛前腿芯 · 洋蔥汁|🐂
🐂|美國安格斯封門柳 · 黑椒汁|🐂
🥗|牛油果薯仔蝦沙律|🥗
🫕|周打蜆肉魚湯|🫕
🍤|懷舊蝦多士(6件)|🍤
🐥|秘製瑞士雞翼|🐥
瑞士汁好入味,每隻雞翼都係滿滿嘅瑞士汁,唔會太咸,好正✨
🍋|熱檸茶|🍋
☕️|熱奶茶 |☕️
._.
今天外出工作前,想在沙田新城市來一個下午茶才出發其實我只想食個tea但新城市一期地下每間都頗貴又不是港式tea我又不想行去沙田中心或好運那邊後來我想起永年嗯…都算是新城市裡難得找到的茶記其實永年出名吃車仔麵和鐵板燒不過今天試它的下午茶吧!全店手機點餐,當然,有困難可以請侍應幫忙有一個系列是 “懷舊下午茶”大約有8款選擇困難症的我最後選了 大陽蛋蔥油雞扒厚多士配熱檸茶本身想食麵 但都係唔好吃太多即食麵看到蔥油雞扒便垂涎三尺果然,賣相很吸引多士放入一個精緻紙盒、插了一支旗仔太陽蛋煎得剛好下面就是蔥油雞扒被鬆脆的厚多士夾著我先吃面頭那塊多士麵包質地鬆軟也有點烘過的脆口再將太陽蛋放上多士上吃 (我的習慣)再品嚐蔥油雞扒蔥油惹味雞扒沒有雪味(因我之前在另一間餐廳吃過重雪味,很難食!)雞皮煎很脆口再配合多士口感很好熱檸茶正常發揮茶底ok最正是有4塊檸檬片慢慢督最嘆全店開放式座位,整體企理
今天外出工作前,想在沙田新城市來一個下午茶才出發

其實我只想食個tea
但新城市一期地下每間都頗貴又不是港式tea
我又不想行去沙田中心或好運那邊
後來我想起永年
嗯…都算是新城市裡難得找到的茶記
其實永年出名吃車仔麵和鐵板燒
不過今天試它的下午茶吧!

全店手機點餐,當然,有困難可以請侍應幫忙

有一個系列是 “懷舊下午茶”
大約有8款
選擇困難症的我
最後選了
大陽蛋蔥油雞扒厚多士
配熱檸茶

本身想食麵 但都係唔好吃太多即食麵
看到蔥油雞扒便垂涎三尺

果然,賣相很吸引
多士放入一個精緻紙盒、插了一支旗仔
太陽蛋煎得剛好
下面就是蔥油雞扒
被鬆脆的厚多士夾著

我先吃面頭那塊多士
麵包質地鬆軟也有點烘過的脆口

再將太陽蛋放上多士上吃 (我的習慣)

再品嚐蔥油雞扒
蔥油惹味

雞扒沒有雪味(因我之前在另一間餐廳吃過重雪味,很難食!)
雞皮煎很脆口
再配合多士
口感很好
熱檸茶正常發揮
茶底ok
最正是有4塊檸檬片
慢慢督最嘆

全店開放式座位,整體企理

2022-12-29 130 浏览
.沙田永年車仔麵冰廳沙田新城市廣場發現有間裝潢懷舊、食物款式同樣懷舊嘅餐廳🍴😯又幾多人食🤩就同朋友試下……….我地👩🏻‍🦰👩🏻叫左鐵板2人餐($438)🤤1️⃣招牌鐵板佛跳牆車仔麵2️⃣美國安格斯封門柳🐂3️⃣酥皮湯(+$15)4️⃣黑松露薯蓉5️⃣秘製瑞士雞翼6️⃣紅豆奶茶冰7️⃣菠蘿冰……….基本上我哋食咗自己嘅主菜已經好飽🤩,仲跟埋兩份小食🥸,今晚真係好豐富😝鐵板二人餐好抵食😛……….美國安格斯封門柳🥩唔會好韌,好嫩滑好淋身😋配上永年招牌辣椒汁🌶好有特色,平時都食唔到!!……….招牌鐵板佛跳牆車仔麵好多料👍🏻,花膠口感好軟身,冬菇大顆厚身,香味濃郁。麵好脆口👍🏻大人小朋友都會岩食👍🏻……….秘製瑞士雞翼甜甜地,而且好新鮮,熱辣辣,骨🦴可以直接甩出黎😛………. 黑松露薯蓉好濃黑松露味👍🏻 薯蓉帶d奶香,真係食唔停🥹……….紅豆奶茶冰一次喝到奶茶+紅豆冰🫘😝必叫‼️……….餐廳環境帶點懷舊嘅感覺,播嘅歌都係耳熟能詳既廣東歌🎶就連桌巾都帶點懷舊感👍🏻
沙田永年車仔麵冰廳
我地👩🏻‍🦰👩🏻叫左鐵板2人餐($438)🤤
1️⃣招牌鐵板佛跳牆車仔麵
2️⃣美國安格斯封門柳🐂
3️⃣酥皮湯(+$15)
4️⃣黑松露薯蓉
5️⃣秘製瑞士雞翼
6️⃣紅豆奶茶冰
7️⃣菠蘿冰
……….
黑松露薯蓉好濃黑松露味👍🏻 薯蓉帶d奶香,真係食唔停🥹
紅豆奶茶冰一次喝到奶茶+紅豆冰🫘😝必叫‼️
秘製瑞士雞翼
黑松露薯蓉
紅豆奶茶冰
2022-12-29 33 浏览
之前都去過沙田永年,雖然唔算好近我,但佢抵食性價比高,放假就過嚟食吓啦今期有鐵板餐,啱晒香港人間中鍾意食港式鋸扒,豬牛羊任君選擇慢煮鐵板二人套餐💰$438包沙律/ 餐湯、主典、小食、飲品,仲可以加配小食,好抵食🍠酥皮周打蜆肉魚湯 💰+$15每次鋸扒都特別想飲酥皮湯,好彩呢度可以加錢升級,酥皮酥脆,周打蜆湯味道濃郁,好鍾意飲🥖招牌香脆蒜蓉包 💰+$18厚身大件,好香蒜蓉牛油味🦐小食 蝦多士一樣大大件好厚身,真材實料🍽美國安格斯封門柳已經飽咗大半,封門柳幾腍幾香牛味,熱辣辣係幾正🍽永年雜扒有美國頂紐西冷牛扒、西班牙熟成有骨白毛豬扒、日本名古屋雞扒,款款都唔差

今期有鐵板餐,啱晒香港人間中鍾意食港式鋸扒,豬牛羊任君選擇

慢煮鐵板二人套餐💰$438
包沙律/ 餐湯、主典、小食、飲品,仲可以加配小食,好抵食

🍠酥皮周打蜆肉魚湯 💰+$15

🥖招牌香脆蒜蓉包 💰+$18
厚身大件,好香蒜蓉牛油味

🦐小食 蝦多士
一樣大大件好厚身,真材實料

🍽美國安格斯封門柳
已經飽咗大半,封門柳幾腍幾香牛味,熱辣辣係幾正

🍽永年雜扒
2022-12-23
  • 永年雜扒
2022-12-28 30 浏览
想食茶記又想乾淨企理,呢度係好嘅選擇👍呢度嘅前菜都好出色,牛油果薯仔沙律🥗清新開胃,蝦肉彈牙,好新鮮加上沙律醬口感滑溜😋酥皮湯都係街外比較少見嘅嘢啦,童年回憶返晒嚟🥰懷舊鐵板上牛扒真係好吸引🤩肉眼同西冷同樣推薦😋加黑椒汁倒落去吱吱聲真係好懷念!牛扒肉質嫩滑,份量都幾大👍更加難得嘅係有好大份鐵板蔬菜觀點,健康又好味👍黑芝麻西多士半雲呢拿雪糕一定係必食🤤西多士炸得香脆,配有黑芝麻餡料非常香口😋少少溶化嘅雪糕變成汁,一冷一熱冰火嘅感覺超好味🧊🔥

酥皮湯都係街外比較少見嘅嘢啦,童年回憶返晒嚟🥰

2022-12-27 47 浏览
Dined here on Dec 27 2022, for a table of four. Noodles didn’t come for 15 minutes and asked a server to check on it, got a lazy response.Noodles came after but the drink was missing. Waited for another 10 minutes and asked another server to come, but got shoo-ed and told to go away (younger male server was in a green shirt, slim build). Was also ignored by server when asking for chilli sauce. Really poor service, wouldn’t recommend. Food is overrated and overpriced.

2022-12-27
午餐
2022-12-27 47 浏览
今天是2022年12月27號中午,我們四人行吃車仔麵,特地帶朋友來吃因為覺得味道很好。我朋友的麵到了,但我的等了15分鐘還沒到。我找服務員幫忙,她回答快來了。到麵來的時候,跟餐的檸水沒來,我們再次找服務員。找了個穿綠色衣服的年輕男服務員,高瘦的,但他沒有理會我並揮手示意我走開。幸好後來有位穿黑色衣服專門處理外賣的服務員幫我們。我對餐廳好失望,為什麼服務品質會那麼低劣,不能再帶朋友來吃了。食物的話,豬大腸有異味,湯也非常非常油,幸好點了少米線要不完肯定吃不完。

2022-12-27
午餐
2022-12-26 35 浏览
成日都見到好多人排隊食見到佢粉麵同埋餸嘅選擇都多而且都包餐飲價錢可接受就決定試叫咗三個餸豬大腸芝士腸同埋肥牛湯底可以揀辣或清湯✨食落味道都OK一般車仔麵水平🙆🏻‍♀️但係沙田食嘢都好貴呢度已經算唔錯了🥲
成日都見到好多人排隊食
見到佢粉麵同埋餸嘅選擇都多