2023-01-11
朋友係永年車仔麵嘅常客,佢知道永年宜家除咗車仔麵,仲有扒鋸添,佢知道我係食肉獸,呢日拉咗我嚟試 ”鐵板二人套餐” [ 👯♀️(沙律或餐湯) + 👯♀️主菜 + 👯♀️小食 + 👯♀️飲品]🔸牛油果薯仔蝦沙律呢個沙律嘅配搭正正係我杯茶材料夠新鮮,加適量千島醬啲蝦仲要幾大隻添~🥑🥔🦐<—😍🔸招牌港式牛尾羅宋湯個湯調味適中,而且落足料除咗蔬菜,仲有2件牛尾肉🔸SRF 和牛肉眼芯肉眼芯肉嫩,有和牛嘅脂肪香塊扒嘅size都算大配菜有菇菇、西蘭花、蕃茄、粟米、洋蔥 ,Balance 一下啖啖肉🔸美國安格斯封門柳朋友鍾意封門柳特有嘅肉味共有三件,份量唔少同樣配附菇菇、西蘭花、蕃茄、粟米、洋蔥 🔸懷舊蝦多士一客六件厚多士,炸得非常脆口建議可以4-6人share, otherwise 會比較邪惡😈🔸芝士肉醬焗薯皮🧀+🍅🐷+🥔 = 😋🔸紅豆奶茶冰紅豆絕不吝嗇,佔據半杯雖然甜度冇得選擇,不過都唔算好甜呢個“鐵板二人套餐”選擇豐富,份量十足,性價比高,我同朋友兩個女生食,飽到第二朝,如果食量唔大,建議可以3個人share ,再加多個甜品就啱啱好
🔸牛油果薯仔蝦沙律
呢個沙律嘅配搭正正係我杯茶
材料夠新鮮,加適量千島醬
啲蝦仲要幾大隻添~
🥑🥔🦐<—😍
🔸招牌港式牛尾羅宋湯
個湯調味適中,而且落足料
除咗蔬菜,仲有2件牛尾肉
🔸SRF 和牛肉眼芯
肉眼芯肉嫩,有和牛嘅脂肪香
塊扒嘅size都算大
🔸美國安格斯封門柳
朋友鍾意封門柳特有嘅肉味
共有三件,份量唔少
同樣配附菇菇、西蘭花、蕃茄、粟米、洋蔥
🔸懷舊蝦多士
一客六件厚多士,炸得非常脆口
🔸芝士肉醬焗薯皮
🧀+🍅🐷+🥔 = 😋
🔸紅豆奶茶冰
紅豆絕不吝嗇,佔據半杯
雖然甜度冇得選擇,不過都唔算好甜