2018-05-08
打邊爐其實無分季節, 一年四季都可以去打邊爐!今日心血來潮想打邊爐, 就決定去頭啖湯試一試!餐廳空間感好高, 坐位好濶絡, 可以舒舒服服咁打個靚邊爐! 滋潤椰子雞煲 (半隻) $128 湯底貴精不貴多, 選擇有4個, 我地選擇了滋潤椰子雞煲!湯底非常足料,包括有:半隻黃油雞(切件), 茶樹菇, 紅棗, 杞子, 蟲草花, 黑木耳, 竹笙, 大蔥! 落料前每人先飲一碗, 湯底鮮甜美味, 有濃郁鮮雞味同淡淡椰子味, 感覺滋補養顏! 而且每次都係加返呢個湯底, 令到整個火鍋都keep住濃味! 非常好!美國安格斯雪花肥牛 (大) $228雪花分佈平均, 肉色鮮紅, 賣相已經夠靚! 肉質嫩, 肉味鮮, 牛味濃郁! 唔洗點豉油已經好好味喇!牛靚既話真係點烚都唔會韌! 羽衣甘藍 $48羽衣甘藍係近期大熱既超級食物! 真係第一次喺餐廳見到有呢隻食材!而且仲要係打邊爐可以食到! 非常驚喜呀! 感覺好健康! 羽衣甘藍新鮮爽口, 又會吸收曬湯底既精華! 好味道! 墨魚滑 $68 墨魚滑彈牙, 味道OK.炸魚皮 $32炸魚皮雖然唔係即炸, 但都算好薄身脆口.藍妹 $36, 可樂 $14啤酒同可樂都係打邊爐既
餐廳空間感好高, 坐位好濶絡, 可以舒舒服服咁打個靚邊爐!
滋潤椰子雞煲 (半隻) $128
美國安格斯雪花肥牛 (大) $228
雪花分佈平均, 肉色鮮紅, 賣相已經夠靚!
肉質嫩, 肉味鮮, 牛味濃郁! 唔洗點豉油已經好好味喇!
牛靚既話真係點烚都唔會韌!
羽衣甘藍 $48
而且仲要係打邊爐可以食到! 非常驚喜呀! 感覺好健康!
羽衣甘藍新鮮爽口, 又會吸收曬湯底既精華! 好味道!
墨魚滑 $68
墨魚滑彈牙, 味道OK.
炸魚皮 $32
炸魚皮雖然唔係即炸, 但都算好薄身脆口.
藍妹 $36, 可樂 $14
啤酒同可樂都係打邊爐既良伴!