2022-08-28
位於紅橋呢間主打咖啡☕️x鮮味嘅隱世小店真係好值得食👍🏻👍🏻雖然間鋪細細地但麻雀雖小五臟俱全 鋪頭以日式玩味嘅裝修為主 行過已經比佢大大嘅鬼面燈籠吸引🥰🥰入面更掛左好多鬼面面具👹 門口位更寫住「沖啡靠斷估 工作冇痛苦」勁得意😂😂本來以為點都廚房樓面各有一位員工 但原來都係同一個🙈🙈但佢一d都唔Hea 會同每位入黎嘅客人講解餐牌、飲品再落單 到上菜時又會教你點食 真係勁有Heart🫶🏻芥末明太子沙律朋友好鍾意呢個❤️淡淡嘅Wasabi味配上明太子幾夾幾爽口開胃鹽漬櫻花葉拌紅豆和菓子本來以為片葉係裝飾但原來都食得🤣🤣店員建議用佢包住菓子一齊食 又幾特別幾夾鰹昆魂-頂立海 $95用鰹魚片、昆布熬製嘅鰹魚湯比較清甜 配埋全部都係燒嘅海老、帆立貝、蝦🦐真係幾豐富 更擊中我鍾意海鮮嘅胃❤️海老魂-鬼·頂立海 $110鍾意海鮮嘅我更推薦海老魂🥰 因為佢用龍蝦殼、蝦頭去煮 真係好濃郁嘅蝦味🦐🦐而烏冬嘅材料大致一樣 但多左勁大塊嘅腐皮 可以吸曬湯嘅精華黎食😍😍布甸燒🍮 $65布甸幾香滑Q彈 下面有層蛋糕吸曬焦糖味😋份量都大件 食完個烏冬真係要2個人shareCold Brew Coffee☕️ $60主打咖啡x
芥末明太子沙律
鹽漬櫻花葉拌紅豆和菓子
鰹昆魂-頂立海 $95
鰹昆魂-頂立海
海老魂-鬼·頂立海 $110
海老魂-鬼·頂立口海
布甸燒🍮 $65
Cold Brew Coffee☕️ $60
主打咖啡x鮮味 點可以唔試試咖啡😂自家mix豆冇酸味 少少苦 確實好似店員所講有d朱古力味 配埋湯底真係有提鮮作用👍🏻
Lemonade🍋 $50
唔好睇係罐裝以為街外有得賣 其實都係自家製 以檸檬皮🍋、檸檬汁、豆蔻、糖去整嘅 有d似檸檬梳打 少少甜又幾fresh
P.S. 比較建議朝早去幫襯 因為夜晚餐牌會少d選擇 可能備嘅量唔算多 賣完就冇🙈