2022-05-25 437 浏览
好耐冇食日式燒肉喇,今次搵咗間係銅鑼灣區任飲任食,可以兩小時入面盡情咁食啦。價錢有4個選擇,$328、$398、$638、$908,我今次選$398共有78品料理,可以任食兩小時。🔸飲品飲品可以自行到雪櫃自取,無酒精飲品方面都超過20款,選擇都幾多㗎。人但如果想暢飲酒精飲品,加$48就可以飲到啤酒🍺、紅酒🍷、白酒🥂、日本男山清酒🍶、日本盛清酒🍶、日本國產梅酒、日本淡麗柚子酒。🔸 沙律、小食選擇都幾多,有中華沙律、螺肉、泡菜、枝豆、醬油牛蒡、醬油蒜頭、田園沙律、和風沙律🥗拎完飲品小食,店員已經送上一盤刺身同另一盤燒嘅肉。🔸刺身拼盤有甜蝦、三文魚、油甘魚、北寄貝、帶子、劍魚腩、八爪魚、仲有生蠔呀😍😍可惜生蠔唔可以任點。🔸燒肉拼盤美國肉眼西冷,鮮嫩多汁,7成熟就最好食😋這個是我推介。仲有澳洲和牛胸腹、澳洲和牛西冷、澳洲和牛肉眼、米澤三元豚腩片、米澤三元豚西冷、骨付雞肉腸、手羽⋯⋯好豐富,邊食邊燒邊影相真係好忙😂😂😂食到呢度當然仲未夠喉啦,大家可以用餐廳提供嘅QR Code 落單,當然要再encore 美國肉眼西冷、大大塊肉好滿足,大推👍👍薄炙澳洲和牛牛肋肉,配埋生雞蛋,燒完之後點埋蛋漿好正。

🔸飲品
飲品可以自行到雪櫃自取,
無酒精飲品方面都超過20款,選擇都幾多㗎。

🔸 沙律、小食
選擇都幾多,有中華沙律、螺肉、泡菜、
枝豆、醬油牛蒡、醬油蒜頭、田園沙律、和風沙律🥗

拎完飲品小食,店員已經送上一盤刺身同另一盤燒嘅肉。

🔸刺身拼盤
可惜生蠔唔可以任點。
刺身

🔸燒肉拼盤
美國肉眼西冷,鮮嫩多汁,7成熟就最好食😋這個是我推介。
美國肉眼西冷

薄炙澳洲和牛牛肋肉,配埋生雞蛋,燒完之後點埋蛋漿好正。另外醬汁肉卷肉博燒都幾好,咬落好嫩又唔會覺得騷。
海鮮我點咗蝦、鯖魚、青口、魷魚,都唔錯,但青口大隻啲會更好。
其餘食物仲有天婦羅🍤、壽司卷物🍣 、炸物等⋯⋯⋯食到呢度都已經飽飽了😂

🔸雪糕
雪糕有Movenpick,Dreyer's,Fruttato Gelato 絕對滿足到大家。

▪️總結:
食物質素都OK。環境方面想講個餐廳抽風算做得唔錯,食完身上唔會有太大嘅油煙味。店員嘅服務態度都好,上菜同收碟速度都算快,漏單情況都少。

2022-05-23
刺身
美國肉眼西冷
2022-05-23 76 浏览
人到一定年紀👦🏻👩🏻,食放題嘅頻率經已要去到每半年計,所以質素都好緊要😂,所以將2022年上半年嘅quota ,俾咗呢間近期都幾多人食嘅「響」燒肉🥩🔥美國、澳洲和牛燒肉放題(78款) $398 ✅刺身🐟一坐低餐廳會先嚟一個海鮮頭盤(生蠔🦪、甜蝦🦐、帶子、劍魚腩、油甘魚、三文魚🐟、北寄貝等),所有刺身都好新鮮鮮甜,生蠔🦪就限量嘅,每人一隻無得返叫,雖然唔係超肥美,但唔會腥味道亦唔錯👍🏻雖然任點刺身只有三文魚、北寄貝、劍魚腩同八爪魚,但質素同上枱速度都keep到👍🏻肉類🔥🥩肉類種類真係好多,而且🐷🐮🐐都有,而且色澤同新鮮度都幾好😋除咗平時小片既肉,仲有幾款係一大片肉🥩,例如美國肉眼、薄灸美國牛里脊肉、薄灸澳洲和牛牛肋肉,牛肋肉仲附蛋黃🍳比你點黎食,味道更加濃厚😋(有啲單點貴價燒肉店隨時幾百蚊片,而家任叫喎🤯,差啲食唔晒🙈)啱啱燒好,落少少岩鹽,perfecto🤌🏻👦🏻個人推介羊西冷,少有之餘,夠羶味,好羊者可試試啊👻另外,食到咁上下覺得膩既話,可以用沙律菜包燒肉食,都好正😚其他👀用QR code叫仲可以叫天婦羅、炸物🍤、椒鹽燒、壽司🍙、鍋物等等,試左泡菜石狩鍋,味道都🆗,有2件炸過既三文魚

美國、澳洲和牛燒肉放題(78款) $398 ✅

刺身🐟

肉類🔥🥩
肉類種類真係好多,而且🐷🐮🐐都有,而且色澤同新鮮度都幾好😋

其他👀
用QR code叫仲可以叫天婦羅、炸物🍤、椒鹽燒、壽司🍙、鍋物等等,試左泡菜石狩鍋,味道都🆗,有2件炸過既三文魚,可以同fd子share試少少,然後回歸正題🤣

甜品🍦
有movenpick雪糕、榴槤雪糕、🥭芒果益力多雪條等,味道自然有保證啦,但大家都可能好似我哋咁飽到唔食得多🤣

Overall:
地點方便,餐廳環境亦唔錯,300幾蚊燒肉刺身任食,好過一般放題未必樣樣啱食,燒肉癮起嘅朋友不妨一試🉐
酒水任飲都係+$48喳😎
2022-05-22 69 浏览
想食燒肉放題。發現*響*原來搬咗出銅鑼灣😬。放題分咗四個價錢。價錢$328-$908。分別有68-92款食物選擇。我就揀咗78款美國澳洲和牛$398餐😍。先上刺身拼盤。再上燒肉拼盤。食完掃QR code落單。大路剌身帶子油甘魚甜蝦樣樣齊。驚喜有生蠔食。可惜只得一轉。真係少食多滋味😛。燒肉拼盤賣相幾誘人。澳洲和牛胸腹和牛肉眼牛仔骨絕對係回本之選🥰。美國肉眼西冷肥咗少少。口感都唔錯。第二round點咗厚切牛舌片。油脂分布均勻。平時食串燒四五十蚊串。今次真係要食番夠本。👅疊👅好滋味🤪。燒大蝦燒菠蘿🍍都係喺為食妹👧🏻must eat list入面❣️。天婦羅粉醬唔厚。食多兩件唔怕膩😌。甜品選擇多多。係任食任食任食架。重要嘢係要講三次🥳。
美國肉眼西冷肥咗少少。口感都唔錯。
天婦羅粉醬唔厚。食多兩件唔怕膩😌。
甜品選擇多多。係任食任食任食架。重要嘢係要講三次🥳。
2022-05-22 69 浏览
呢間轉專食和牛放題燒肉餐廳,但係午餐都有好多抵食嘅套餐,有百鬆啲蚊㗎燒肉餐,如果唔食燒烤嘅話,都有其他嘅定食選擇!由$68至$98不等一個定食餐,銅鑼灣來講真係幾抵!後來上菜之後就發覺佢所有用料真係高質!每一個定食你都可以揀湯或者蕃茄沙律同埋三文魚刺身或日本餃子而且侍應仲同我哋講,有餐後甜品,係雪糕仲可以揀唔同口味,超出預期!其他我唔記得咗影,我叫嘅係$78燒牛肉定食我揀咗沙律同埋餃子,最後仲有Movenpick雪糕真係超抵!註: 三文魚刺身,淨係買上嚟都估唔到幾十蚊嘅餐都咁靚,我朋友都話係非常之高質,充滿肥膏美味,入口溶化抵食抵食!

每一個定食你都可以揀湯或者蕃茄沙律同埋三文魚刺身或日本餃子

2022-05-20 74 浏览
仲未可以去日本,就唯有食住🔥燒肉🥩,止下癮。。。所以揀咗一間又有刺身又有🔥燒肉🥩放題嘅餐廳🤭一坐低揀左餐set之後,之後店員好快咁上刺身,除左刺身仲有🦪生蠔, 三文魚,油甘魚,北寄貝,甜蝦。。。🦪生蠔唔錯冇腥味, 三文魚正正常常, 油甘魚同甜蝦都唔錯北寄貝爽口燒肉有和牛西冷, 和牛胸腹, 和牛肉眼,牛肋骨, 豚肉腩片, 豚肉西冷,手羽, 骨吋雞肉腸之後仲叫過醬汁牛肩胛肉同🦐🍤🦐🍤有生菜配燒肉減低油膩感👍🏻最尾梗係要食雪糕同埋食炸榴槤波波
仲未可以去日本,就唯有食住🔥燒肉🥩,止下癮。。。

所以揀咗一間又有刺身又有🔥燒肉🥩放題嘅餐廳🤭

一坐低揀左餐set之後,之後店員好快咁上刺身
除左刺身仲有🦪生蠔, 三文魚,油甘魚,北寄貝,甜蝦。。。

之後仲叫過醬汁牛肩胛肉同🦐🍤🦐🍤

有生菜配燒肉減低油膩感👍🏻
最尾梗係要食雪糕同埋食炸榴槤波波

2022-05-19
餐廳環境闊落,有十數張卡位,掃QR code 於網上系統下單,大約2分鐘就有食物送到,上菜速度幾快💨食放題之前先來一份刺身拼盤😍,有生蠔🦪、三文魚、帶子、甜蝦🦐、油甘魚、八爪魚🐙、北寄貝、劍魚腩🐟生蠔幾有鮮味,一啲都唔腥💛 三文魚同蝦都超水準,係鮮甜既味道🎣,蝦仲好大隻燒肉放題🥩餐廳重點推介有澳洲和牛胸腹、西冷、肉眼、美國牛里脊肉、牛舌等不同部位,想食牛味或肉質都滿足得到每款肉類都附有招牌介紹,可以逐款試真味道👍🏻 整體肉質顏色鮮嫩,油脂均勻,輕易燒到入口即溶既滋味😋。如果唔小心燒乾左少少,點少少燒肉醬,就可以神還原,更多一陣甜甜地既惹味。❤最愛澳洲和牛胸腹:薄片,食落有少少油脂溶化既質感美國牛筋骨:牛味較濃,肉質同油脂比例好好牛舌:爽口惹味,微厚,好有口感米澤三元豬西冷:食落有嚼勁,豬味香濃,幾特別醬汁羊卷肉博燒🐑:已帶醬汁,食落有淡淡自然酥香餐廳既肉類都幾多選擇,雞牛羊豬都有,另外仲見到有天婦羅🍤同椒鹽燒。而且每張枱旁都放置調味料,我落左調味後再燒肉眼,牛味濃郁又惹味🧡 餐廳抽煙效能都唔錯,由入座到離座都冇咩點聞到油煙味👏🏻甜品方面,有Fruttato Gelato、 Movenp

燒肉放題🥩
餐廳重點推介有澳洲和牛胸腹、西冷、肉眼、
美國牛里脊肉、牛舌等不同部位,想食牛味或肉質都滿足得到

❤最愛
澳洲和牛胸腹:薄片,食落有少少油脂溶化既質感
美國牛筋骨:牛味較濃,肉質同油脂比例好好
牛舌:爽口惹味,微厚,好有口感
米澤三元豬西冷:食落有嚼勁,豬味香濃,幾特別
醬汁羊卷肉博燒🐑:已帶醬汁,食落有淡淡自然酥香

餐廳抽煙效能都唔錯,由入座到離座都冇咩點聞到油煙味👏🏻

甜品方面,有Fruttato Gelato、 Movenpick、Dreyer’s  任食,雖然味道唔齊,但可以任食,都好足夠🍨 仲有日式汔水同果汁🧃,樣樣都係任飲

2小時任食食到超飽,7:30前離座仲有優惠折扣,親身認證高質燒肉🥩,自己都save 低要再黎食
暫停左晚巿咁耐,我既燒肉心癮大大發作😬因為朋友喺港島區返工,所以我地選擇左銅鑼灣一間環境舒適又高質素既燒肉放題《HIBIKI 響》一齊開心下燒肉店位置喺新商業大廈內既2//F,一開𨋢門已經見到好大個「響」字既招牌😂樓底好高好舒服,帶位姐姐安排左我地去中間既卡位,位置都好寬敞👏🏼👏🏼我地好快就選擇左$398/位 既美國.澳洲和牛燒肉放題(有78款食物可供選擇)😊另外如果飲酒的話可以另加$48/位,就有啤酒同清酒任飲,好啱酒精愛好者😂好快主角就上枱喇😋先黎一盤燒肉類加刺身,侍應姐姐好細心咁講解一下,佢提醒我地西冷要燒幾多秒唔好過熟,佢仲留意到我支酒精搓手液放左喺枱😅話會有危險‼️提醒我要放返入手袋,好細心♥️♥️*燒肉*頭盤有澳洲和牛^_^位置包括有西冷、牛胸腹同牛肉眼再加好大片既美國肉眼,另外有米澤既三元豚腩片同三元豚西冷,相當高質素🥰除左豚同牛,仲有二隻大手羽先同二條骨付雞肉腸,頭盤已經好豐富😂😂*刺身*盤刺身好靚好新鮮♥️刺身包括有二隻生蠔、有生蝦、劍魚腩、油甘魚腩、三文魚、北寄貝、帶子同墨魚😍😍我地另外再加點左燒大蝦、菠蘿等。。跟住再點返燒肉類,食到咁上下開始點其他食物我十分十分推薦佢地既

好快主角就上枱喇😋先黎一盤燒肉類加刺身侍應姐姐好細心咁講解一下,佢提醒我地西冷要燒幾多秒唔好過熟,佢仲留意到我支酒精搓手液放左喺枱😅話會有危險‼️提醒我要放返入手袋
,好細心♥️♥️

*燒肉*

*刺身*

我十分十分推薦佢地既天婦羅同炸物🤪哇!炸得超好,其中最最最推介比大家既係榴槤炸彈😂超爆榴槤醬🤩
(如果大家食榴槤的話)

餐單入面仲有好多款式,壽司、串燒、鍋物、烏冬炒飯等等😌飲品方面都有好多款式提供,有包裝杯類、果汁同汽水😂最後我選擇留少少位置比自己食3杯movempick 去作為我既放題終結😋超滿足既一餐

** 店家既服務真係100分,非常有禮貌😜而且好快幫忙更換碟,真心係優質服務
2022-05-18 68 浏览
:響日本燒肉 (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓٩ 更多餐廳搜索 #jff_dining (*^o^*)٩ 更多牛牛餐廳搜索 #jff_beef至從政府放寬限聚令之後當然要報復性消費食翻之前幾個月冇食既野啦🤭今次就同朋友約黎呢間響之前朋友都有聽講過呢間幾高質去到都真係幾多人入座🫠因為我五點去到~如果夜d應該仲多人所以如果大家黎的話記得book位🫶🏻坐低之後職員會先上一盤刺身☺️同埋一盤和牛~真係未食先興奮🥰而且全程QR code落單幾方便
٩(´ε` ٩
~~~~~~~~~~~~~~~~~~♪ 120分鐘任食78款美國、澳洲和牛 $398 (8.5/10)☆*:.。. 刺身.。.:*☆首先刺身方面有基本的三文魚,油甘魚,北寄貝,帶子等等,全部食落都非常新鮮,而且都唔會薄切。其他既壽司例如花之戀都有,最難得的當然係有生蠔,鍾意食生蠔的朋友有福啦~我見到好多人都叫左一堆翻去食夠本!但係我同朋友都麻麻生蠔🦪🫠所以拎左去烤😂😂如果同行有唔食生野的人就可以學我地咁拎去烤啦~個人認為半生熟/火炙都好正㗎!(死啦會唔會被人話我地暴殄天物)☆*:.。. 肉類.。.:*☆肉類選擇都係數之不盡。有和牛西冷
響日本燒肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓

٩ 更多餐廳搜索 #jff_dining (*^o^*)
٩ 更多牛牛餐廳搜索 #jff_beef

坐低之後職員會先上一盤刺身☺️
同埋一盤和牛~真係未食先興奮🥰
而且全程QR code落單幾方便
٩(´ε` ٩

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

☆*:.。. 刺身.。.:*☆

☆*:.。. 肉類.。.:*☆
肉類選擇都係數之不盡。有和牛西冷、牛胸腹、肉腩、牛舌等等,反正只有你諗唔到冇佢冇既。除左牛之外當然仲有豚腩,連羊肉捲都有,琳瑯滿目🥹而且係佢哋自醃,非常不錯。我個人最鍾意係和牛薄切牛肋肉,陪埋佢附的生蛋黃真係超正,唔係講笑。同埋佢塊美國肉眼和牛真係超大塊,睇我封面就知幾惹味~燒到咁上下d油跌落烤盤燃起陣陣火花,睇見都流口水呢。

☆*:.。. 菜類.。.:*☆
作為健康的人類當然要攝取菜🤭而菜類當然係有最基本的生菜菇類等等啦。我就瘋狂叫左杏鮑菇同金菇🤭🤭補充營養好重要desu。

☆*:.。. 炸物.。.:*☆
作為一間放題點可以冇炸物!而佢呢度既炸物都超級豐富~有大家都非常鍾意的芝士年糕、蝦/南瓜天婦羅等等、仲有榴槤炸彈,紫芋球等等,每一樣都超級正,脂肪瘋狂堆積中⋯⋯

☆*:.。. 燒物.。.:*☆
其實我最欣賞係呢個!因為作為一個雞軟骨控,見到好多放題都冇雞軟骨串真係超級sad,但係呢度居然有🥹🥹💕即刻叫翻幾串💕而且佢仲有其他既串燒啦,例如雞腎、菠蘿,連鯖魚都有呀💕🫶🏻其實仲有好多好多,等大家去發掘🤭

☆*:.。. 甜品/飲品.。.:*☆
甜品有Movenpick同埋Fruttato!呢兩個牌子我都超鍾意der🤭💕即刻叫左榴槤同黑芝麻雪糕🍦食多幾個感覺都回曬本,超正。而嘢飲都好多選擇,日式蜜瓜蘇打到韓式的忌廉溝鮮奶都有,而且都有茶類提供。如果你係酒鬼,仲可以加$48任飲酒類~超抵💕

☆*:.。. 其他.。.:*☆
其實現場仲有鍋物等等,但係我哋都掛住食和牛就冇食到,如果大家有興趣都可以叫的(個人覺得放題食鍋物唔係太抵XD

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

● ● 總結 ● ●
環境舒服而且服務都唔錯
價錢黎講食到咁多野都幾值得
同埋食物種類選擇真係幾多下💕
大家覺得唔會食唔夠喉
而食物出餐的程度都幾快下
所以唔洗太擔心話食到停曬!

~~~~~~~~~~~~~~~
回頭:Maybe
評分:8.5/10
美食十八區:#jff_銅鑼灣 #jff_港島綫

睇完之後,希望大家貢獻少少既Like或者追蹤我🙈 @jenny.findsfood 獲得更多美食資訊呀😳❤️

以上意見純屬個人分享~
不代表大家口味♪(´ε` )
2022-05-17 44 浏览
實在太興奮了🥳,知道響 @hibiki.hk 係銅鑼灣開咗分店,咁以後係香港區又多一個選擇👍。今日有得準時收工🤭,立即book位上去吃😋。門一打開,已經見到自助飲品區,大至上分開有酒精同無酒精類。有酒精類選擇都唔小,有啤酒,紅酒,白酒,梅酒,柚子酒,男山清酒,日本盛清酒。而自助飲品區旁邊有一個沙律及日式前菜區,食幾多拎幾多。店員安排坐低後,就自動送上刺身盤,有生,三文魚,八爪魚,北寄貝,劍魚腩同甜蝦。刺身品嚐完後,再送上一盤燒肉同美國肉眼。食完唔夠的話用QR code再落單,除咗肉類,刺身類,仲有壽司,串燒,其他熟食同雪糕一同78款。最後吃埋雪糕做結尾。人均消費💰 : $ 361總結✍ : 肉質上盛,種類繁多。
今日有得準時收工🤭,立即book位上去吃😋。

而自助飲品區旁邊有一個沙律及日式前菜區,食幾多拎幾多。

最後吃埋雪糕做結尾。

人均消費💰 : $ 361
總結✍ : 肉質上盛,種類繁多。
2022-05-16
📌 響日本燒肉📍 銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓☎️ 28865528★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*`抗疫咗咁耐係時候要出番山不斷gathering catch up 下!今次同朋友對於晚餐食咩有唔同意見。佢想食牛,但我想食刺身,點搞呀?!俾我諗到呢間位於銅鑼灣嘅高質日式燒肉放題,有牛又有刺身,滿足晒我倆!餐廳提供四種價格嘅套餐,多達68-92款食物,120分鐘任飲任食。我地揀咗美國澳洲和牛78款套餐,$398 per head。店員安排咗卡位俾我地,好有Privacy寬敞舒適。我好怕啲燒肉店彌漫住油煙味,呢間每張枱有獨立抽風系統,仲要強力果隻,無乜油煙味👏🏻,好乾淨👍🏻👍🏻。💫刺身一入坐先上一大盤刺身拼盤,有三文魚腩、帶子、劍魚腩、北寄貝、八爪魚、甜蝦、油甘魚、仲有生蠔。之後仲可以追加。樣樣都好甜好鮮。極度滿意!😋💫燒肉除咗刺身拼盤外,店員仲奉上一份燒肉拼盤。拼盤嘅presentation 已經好吸引。包括澳洲和牛西冷、和牛肉眼、和牛胸腹、美國牛肋骨、美國肉眼、米澤三元豚西冷、米澤三元豚腩片、手羽先及骨付雞肉腸。每樣
📌 響日本燒肉
📍 銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓
☎️ 28865528

💫刺身

💫燒肉

除咗刺身拼盤外,店員仲奉上一份燒肉拼盤。拼盤嘅presentation 已經好吸引。包括澳洲和牛西冷、和牛肉眼、和牛胸腹、美國牛肋骨、美國肉眼、米澤三元豚西冷、米澤三元豚腩片、手羽先及骨付雞肉腸。每樣幾片試下先,邊款啱食再掃QR Code 追加。各款肉類肥瘦適中,油脂分布均勻。加上我個老友高超嘅耐性同廚藝,火候控制得好,所有燒肉都好有肉味好juicy。追加嘅時候見到仲有其他不同嘅肉類選擇。個人十分推介醬汁燒肉,好濃味,肉質腍滑。肉類高質,食幾塊都回本了。

💫燒物及熟食

除咗主打燒肉,仲有串燒、天婦羅、海鮮同鍋物等。燒海蝦蝦身大大隻,肉質好彈牙爽脆,鯖魚好嫩滑唔腥,天婦羅都好薄粉唔油膩。推介食埋燒菠蘿,酸酸甜甜解一解膩,清一清口腔嘅肉味再食多輪。😁😁

💫飲品

除咗紙包飲品、可樂、雪碧、芬達等。仲有一櫃嘅日本汽水,甘蔗汁、菊花茶等。選擇多到眼花撩亂,正!加$48仲有清酒、梅酒、柚子酒、啤酒任飲添!抵到爛!

💫甜品

有四款movenpick,仲有其他牌子嘅杯裝雪糕、
甜筒、雪條。食完火辣辣燒肉,最好整番幾杯下火。

朋友好滿意我今次個選擇,仲話下次要食高一個grade 嘅套餐試埋日本和牛添!

2022-05-11
2022-05-14 836 浏览
高質日式人氣燒肉放題。響-Hibiki朋友介紹銅鑼灣有間唔錯嘅日式燒肉放題店,食物高質, 價錢合理,環境都唔錯,今日一於試吓😋😋 💁🏻‍♀️呢間位於銅鑼灣亨環2樓嘅Hibiki 提供68-92款食物任飲任食套餐,用餐時間120分鐘😎😎 🌟我哋呢日揀咗78 款主打美國、澳洲和牛嘅套餐,星期日至四7:30pm前入坐每人$398💰💁🏻‍♀️一入坐,侍應就會先上一盤有各款肉類嘅拼盤,同埋一盤刺身拼盤😍 俾我地試咗每一款先再決定encore 邊一樣👍 QR code 落單,非常方便👍🌟刺身拼盤 估唔到主打燒肉嘅hibiki, 連刺身都好高質😃 生蠔🦪、帶子、甜蝦、三文魚等等,全部都好新鮮肥美,真心有驚喜😍😍 日式燒肉有幾十款可以選擇,牛、豬、雞、羊樣樣齊😍 仲有醬汁燒肉、海鮮、熱食、串燒、甜品,真係多得好誇張🤣 建議大家要餓住咁嚟食,如果唔係你實後悔🤣💁🏻‍♀️肉類整體好高水準👍 ,溶雪做得非常好,我哋最鐘意其中幾款😍🌟澳洲和牛肉眼脂肪分布均勻,肉質鮮嫩,咬落非常juicy😋🌟 澳洲和牛胸腹肉質厚實,又保持嫩度,燒完油香四溢,好正👍🌟美國牛肋骨脂肪量高,口感嫩滑,雖然好邪惡但係又忍唔住一再encore
高質日式人氣燒肉放題
響-Hibiki

🌟刺身拼盤

🌟澳洲和牛肉眼
脂肪分布均勻,肉質鮮嫩,咬落非常juicy😋

🌟 澳洲和牛胸腹
肉質厚實,又保持嫩度,燒完油香四溢,好正👍

🌟美國牛肋骨
脂肪量高,口感嫩滑,雖然好邪惡但係又忍唔住一再encore😆🤣

🌟米澤三元豚西冷
呢個三元豚西冷又厚又嫩,唔會太肥膩,我哋都encore 咗幾碟😆

🌟手羽(雞翼)
呢個雞翼真心好有驚喜,雞翼外表脹卜卜,醃得好入味,燒完飽滿Juicy,好好味😋😋

💁🏻‍♀️熱食方面都有好多選擇,有天婦羅、日式串燒、煱物等等😎

🌟天婦羅
我哋試咗蝦、蟹棒、番薯、南瓜天婦羅,又係估唔到主打燒肉嘅店,天婦羅都做得唔錯,天婦羅脆漿夠薄夠脆,上枱熱辣辣,大家記得留肚食啊😆

🌟甜點方面有各款雪糕🍦,仲有movenpick 雪糕任食😍😍 仲有我最愛嘅榴槤炸彈😎🤭 我叫咗榴槤炸彈同埋榴槤雪糕,榴槤炸彈表面炸到乾脆,裏面係流心嘅榴槤漿,勁香😆 再配埋榴槤雪糕一齊食,一凍一熱,榴連控一定唔可以錯過啊😋

💁🏻‍♀️食物真係多到講都講唔晒😆 值得一讚係落單超快,亦冇漏單,服務態度好好👍 真係性價比好高嘅一間燒肉店👍

2022-05-12
  • 燒肉拼盤
2022-05-14 40 浏览
話說小肥妹有位朋友成日都話要增肥,所以今次專登搵間燒肉放題陪佢一齊唰餐勁嘅🤣⁣⁣• 美國、澳洲和牛78款 $398/位 (星期日至四早段)⁣刺身拼盤有生蠔、有頭甜蝦、帶子、三文魚、油甘魚、劍魚腩、北寄貝同八爪魚。蠔肉幾creamy,係爭咁啲海水味,帶子同甜蝦都比較出色,人稱「甜蝦殺手」嘅我當然唔會放過😎⁣⁣肉類嚟講有澳洲同美國產兩地嘅牛肉,我自己一向都偏向鍾意澳洲牛多啲,比起美國牛嘅脂肪相對上平均,油脂亦較豐富!依度嘅肉類質素都真係幾唔錯,溶雪方面做得幾好,絕大部份肉質都軟嫩又juicy,基本上唔洗點燒肉汁已經好好味,尤其係澳洲和牛肉眼,我同朋友都encore咗幾轉😚除咗牛肉之外當然唔少得雞同豬,豬肉採用嘅係日本直送嘅米澤三元豚,特別都想讚下個雞翼,好少地方醃得咁入味。骨付雞肉腸唔係度度都有,食落有啲似司華力腸,要小心爆汁🤭⁣⁣燒肉以外仲有天婦羅、炸物、沙律等等,我就淨係試咗榴槤炸彈,炸得唔油膩幾乾爽,香脆之餘又好似麻薯咁煙煙韌韌,中間包住流心嘅榴槤餡,味道勁香濃,滿足到我依個榴槤控!甜品方面更有Movenpick雪糕任食,食返幾個都抵返曬🥰

2022-05-12 43 浏览
已經好耐冇食放題喇~ 最近聽朋友介紹銅鑼灣呢間燒肉放題好高質,今日終於黎到試吓!😍 放題有唔同套餐,我哋揀咗「美國、澳洲和牛78款任食」,如果想食埋日本宮崎同黑毛和牛,亦可以加錢升級!🐄🥩🐮呢個放題真係好豐富,和牛及各種肉類/刺身/壽司/天婦羅/串燒等任食唔嬲,好可惜嗰晚嘅狀態唔夠肚餓,有好多款食物都冇試到…🙈🥲 任飲飲品櫃亦好多選擇~ 仲要連movenpick 雪糕都係任食冇限量,真心抵!首先送上肉類拼盤同刺身拼盤,擺盤好靚而且好大盤~😍 和牛肥瘦適中、肉味香濃,燒完即食好好味~ 刺身拼盤有生蠔、帶子、甜蝦、三文魚、八爪魚、油甘魚、劍魚、北寄貝,全部都好新鮮、而且幾厚切~ 其中最鍾意好鮮甜帶子同埋大大隻生蠔~🍣🦪雖然呢度主打係燒肉,估唔到佢連天婦羅同其他熱食都幾高質!🍤 天婦羅係新鮮即點即炸,炸漿唔好太厚、食落亦唔覺油膩,熱辣辣脆卜卜超正!🤤🤤 另外串燒選擇亦幾多,燒雞軟骨好脆身,雞腎又夠入味~😋雖然已經食到好飽,不過呢度嘅雪糕櫃實在太吸引~🐷 最後每人食多兩杯movenpick 雪糕終於完結呢一餐~🐽🍦🍨整體來講呢間放題絕對值得黎食!食物選擇夠多而且高質,上菜速度快,服務態度亦良好

整體來講呢間放題絕對值得黎食!食物選擇夠多而且高質,上菜速度快,服務態度亦良好~👍🏼 下次黎之前會做更好準備、預先餓定兩日、食更多野~😆
2022-05-08 61 浏览
今次去到銅鑼灣食燒肉放題,呢間餐廳之前朋友極力推薦,但一直都未去試,今日終於有時間去試下喇!店員先送上刺身拼盤同燒肉拼盤,刺身拼盤非常新鮮,包括有帶子、甜蝦、北寄貝、油甘魚、八爪魚、劍魚、連生蠔都有,真係估吾到。燒肉拼盤擺盤精美吸引,牛肉色澤鮮明,包括澳洲和牛西冷、澳洲和牛肉眼、澳洲和牛胸腹、米澤三元豚腩片、骨付雞肉腸同手羽,另外仲有大大塊美國肉眼,見到都口水流。除此外仲可以掃QR code落單,可任食和牛及各款肉類、魚生、天婦羅、炸物、各式雪糕等。特別推介醬汁羊卷肉博燒,肉質特別嫩滑,不重羊羶味。近門口有個自取區,可任取各式飲品,而酒精飲品需另加$48,另外仲有日式前菜同沙律,真係多到數吾曬。

2022-05-08 56 浏览
最近牛癮起所以就揾埋朋友去食燒肉放題 😍 朋友係銅鑼灣返工,而且又知道佢公司附近新開左間燒肉店,所以就同佢一齊做座上客。放題有四款價錢選擇,落單無耐見有少少時間就去睇睇飲品櫃,飲品櫃都有幾多選擇,而且仲有樽裝水提供 👍🏻 另外重可以加多 $48 蚊品嘗多款清酒梅酒同啤酒。每位入座先送刺身拼盤,刺身勁新鮮同朋友食到舔舔脷 🤤 自己超鐘意食刺身,所以叫咗幾轉 ☺️ 另外重有鍋物、天婦羅、壽司、串燒、海鮮提供。燒肉拼盤擺盤精美,肉嘅質素亦相當高質,脂肪分佈平均,放上鐵網上輕輕燒燒就可以入口,肉嫩多汁之餘油香滿溢,以放題質素嚟講非常唔錯,非常滿足的一餐。抽氣系統非常好,食完咁惹味嘅燒肉,身上少少味都無,而且洗手間亦十分乾淨。💯