2022-07-16 46 浏览
銅鑼灣開咗分店,咁以後係香港區又多一個選擇 😆有好多酒精類選擇,啤酒,紅酒,白酒,梅酒,柚子酒,男山清酒,日本盛清酒。而自助飲品區旁邊有一個沙律及日式前菜區,店員安排坐低後,就自動送上刺身盤,有三文魚,八爪魚,北寄貝,劍魚腩、甜蝦😍刺身品嚐完後,再送上一盤燒肉同美國肉眼。食完唔夠的話用QR code再落單,除咗肉類,刺身類,仲有壽司,串燒,其他熟食同雪糕等等🤩最欣賞佢既燒肉,好軟淋,唔會好似食柴咁,又會Keep 住收碟,令你有足夠開間位置食野,要讚👍🏻
銅鑼灣開咗分店,咁以後係香港區又多一個選擇 😆

2022-07-15 47 浏览
咁首先講咗一開始附送嘅刺身拼盤同埋燒肉拼盤先啦我覺得佢哋嘅刺身食落去好新鮮❤️❤️(特別係三文魚同埋油甘魚)甜蝦食落去亦都好鮮甜👍👍之後其實我唔算係一個好鍾意食生蠔嘅人都覺得呢個生蠔真係幾唔錯😯😯之後就講吓嗰個燒肉拼盤啦我自己就覺得嗰個澳洲和牛西冷同埋澳洲和牛肉眼食落去好入口即化而且牛肉味好濃郁😋😋(所以之後都Encore咗幾次)澳洲和牛胸腹食落去好Juicy😚😚除此之外好大塊嘅美國肉眼食落去嘅肉質都好嫩滑跟住嘅牛肋骨食落去就比較有口感澳洲和牛牛肋肉食落去都好高質素😆😆有少少入口即溶嘅感覺(佢係配埋蛋一齊食嘅)厚切牛舌亦都係同我想像中嘅味道一樣食落去好煙韌、爽口😉😉佢哋嘅豚西冷同埋豚腩片食落去都好有咬口☺️☺️一啲都唔會好乾食完牛肉同埋豚肉之後就講吓唔同類型嘅串燒同埋炸物啦我自己覺得雞軟骨同埋嗰個免治雞肉棒係幾好食嘅🥳🥳因為兩者食落去都好脆口炸物方面我自己最推介嘅就一定係榴槤炸彈因為一咬落真係好濃郁嘅榴槤香味‼️‼️而且亦都有少少榴槤蓉係入面食到差唔多嘅時候亦都可以叫甜品佢嘅雪糕有Movenpick同埋Dreyer’s所以揀😘😘所以作為Movenpick忠實Fans嘅我就食咗三個Movenpick
咁首先講咗一開始附送嘅刺身拼盤同埋燒肉拼盤先啦
我覺得佢哋嘅刺身食落去好新鮮❤️❤️
(特別係三文魚同埋油甘魚)
甜蝦食落去亦都好鮮甜👍👍
之後其實我唔算係一個好鍾意食生蠔嘅人
都覺得呢個生蠔真係幾唔錯😯😯

之後就講吓嗰個燒肉拼盤啦
而且牛肉味好濃郁😋😋
(所以之後都Encore咗幾次)
澳洲和牛胸腹食落去好Juicy😚😚
除此之外好大塊嘅美國肉眼食落去嘅肉質都好嫩滑

跟住嘅牛肋骨食落去就比較有口感
澳洲和牛牛肋肉食落去都好高質素😆😆
有少少入口即溶嘅感覺
(佢係配埋蛋一齊食嘅)
厚切牛舌亦都係同我想像中嘅味道一樣
食落去好煙韌、爽口😉😉
佢哋嘅豚西冷同埋豚腩片食落去都好有咬口☺️☺️

食到差唔多嘅時候亦都可以叫甜品
佢嘅雪糕有Movenpick同埋Dreyer’s所以揀😘😘
  • 刺身拼盤
2022-07-11 62 浏览
👍🏻 美國及澳洲和牛套餐🐄(78品料理)每個套餐都會有一個海鮮頭盤 有生蠔🦪、帶子 、甜蝦🦐、北寄貝等等 非常吸引!而且一開始每款和牛/豬肉都會比少量試試 旁邊有牌仔註明肉類種類 貼心除左和牛 其他特別推介既食物有✅燒肉類:(牛🐮)牛舌片、澳洲和牛肉眼、生薑汁澳洲肥牛薄燒(豬🐷)米澤三元豚腩片(雞🐥)雞翼(海鮮🌊)海蝦、青口、辣醬魷魚串(椒鹽燒)雞腎串、雞軟骨串、免治雞肉串✅熟食類:(炸物)芝士年糕、大蝦、番薯、松葉蟹柳(和食)清湯烏冬(刺身)北寄貝、八爪魚另外仲有不同飲品同前菜可以係自助區任選 最後緊係要留肚食MOVENPICK 或者 Dryer’s雪糕🍦注意事項⚠️- 餐廳用QR code 落單 比較方便- 座位比較闊落 坐得比較舒適- 有調味料擺放在枱嘅側邊
👍🏻 美國及澳洲和牛套餐🐄(78品料理)

除左和牛 其他特別推介既食物有
✅燒肉類:
(牛🐮)牛舌片、澳洲和牛肉眼、生薑汁澳洲肥牛薄燒
(豬🐷)米澤三元豚腩片
(雞🐥)雞翼
(海鮮🌊)海蝦、青口、辣醬魷魚串
(椒鹽燒)雞腎串、雞軟骨串、免治雞肉串
✅熟食類:
(炸物)芝士年糕、大蝦、番薯、松葉蟹柳
(和食)清湯烏冬
刺身)北寄貝、八爪魚

注意事項⚠️
- 餐廳用QR code 落單 比較方便
- 座位比較闊落 坐得比較舒適
- 有調味料擺放在枱嘅側邊

世事變幻無常,好好珍惜每一日☀︎ 有咩想食就去食啦有咩想做就做啦 前日好想食燒肉就嗌埋好朋友陪我去食 🔺美國澳洲和牛燒肉 $398/位依個係星期日至四早鳥優惠,有78品料理 120分鐘任飲任食,仲有兩款貴啲既選擇坐低店員會送上刺身頭盤同燒肉盛盒,一次過可以試哂澳洲同美國兩款產地既牛肉,按喜好再點🔸刺身頭盤生蠔、三文魚、甜蝦、八爪魚、北寄貝、鮮帶子、油甘魚、劍魚腩、刺身新鮮無雪味生蠔肥美偏重海水味🌊🔸燒肉盛盒美國牛肋骨、澳洲和牛胸腹、澳洲和牛肉眼、澳洲和牛西冷、米澤三元豚西冷、米澤三元豚肉腩、手羽、骨付雞肉腸、仲有大啡菇同菠蘿片大部份牛肉都軟腍又 juicy,油脂豐腴,擺盤勁靚而且標明左每款肉既名,大方便 ᵕ̈ 除左燒肉仲有天婦羅、炸物、壽司、刺身、沙律、和食同烏冬選擇私心推介♥️•天婦羅系列•牛油本菇•安格斯牛肩胛肉眼博燒•美國肉眼•清湯豆腐鍋飲品櫃有唔少選擇,除咗一般汽水任食,仲有日本口味汽水,而酒類就要額外加錢記得要留肚食雪糕,MOVENPICK雪糕同Dreyer‘s甜筒都係任食,大大大滿足♥️
世事變幻無常,好好珍惜每一日☀︎
有咩想食就去食啦
有咩想做就做啦
前日好想食燒肉就嗌埋好朋友陪我去食
🔺美國澳洲和牛燒肉 $398/位

🔸刺身頭盤
生蠔肥美偏重海水味🌊

🔸燒肉盛盒

除左燒肉仲有天婦羅、炸物、壽司刺身、沙律、和食同烏冬選擇

私心推介♥️
•天婦羅系列
•牛油本菇
•安格斯牛肩胛肉眼博燒
•美國肉眼
•清湯豆腐鍋

• 刺身拼盤
2022-07-07 74 浏览
🥩高質和牛燒肉放題🔥響日本燒肉🇯🇵一向高質,我都幫襯好多次,🥰晚市限時120分鐘燒肉放題 $398,可揀78品料理🥩,任叫刺身、肉類、小食、炸物、海鮮、壽司、沙律同甜品飲品雪糕任食😍😍好正🥩🥓牛類有澳洲和牛肉眼、澳洲肥牛薄燒、薄炙美國牛里脊肉、薄炙澳洲和牛肋肉等✨✨💕💕✨仲有豬肉、雞肉等等,加$48仲有酒之放題!清酒🍶到啤酒🍻都係任飲超級抵!最鐘意薄炙美國牛里脊肉,薄薄燒兩燒好快熟,好正😍😍仲可以點埋蛋汁食🥚🐟刺身最鐘意油甘魚、劍魚腩🐟好肥美!仲有頭盤既海鮮拼盤,生蠔🦪爽甜鮮味😍食完燒肉最鐘意食雪糕甜品🍦🍨,仲有好多款雪糕Movenpick等等。
🥩高質和牛燒肉放題🔥

🐟刺身最鐘意油甘魚、劍魚腩🐟好肥美!
仲有頭盤既海鮮拼盤,生蠔🦪爽甜鮮味😍

• 燒肉拼盤
餐廳以深木主調, 日系居酒屋裝潢, 座位間隔闊落~作爲燒肉主題餐廳, 肉質有保證, 估唔到刺身新鮮程度令人驚喜, 生蠔亦鮮美得令人回味~擺盤精美, 標記用心, 優惠時段光顧只需$3xx/120分鐘, 性價比更靚絕一帶! 順帶一提火候夠旺, 記得小心掌握><~ 🍽️🅕🅞🅞🅓&🅕🅔🅔 💸今次選擇了78品料理的美國及澳洲和牛套餐 - $428♦️ 刺身壽司刺身: 第一轉上場有"生蠔、甜蝦、三文魚、八爪魚、北寄貝、帶子、劍魚腩同油甘魚", 其後只有"三文魚、八爪魚、北寄貝劍、魚腩"可追加;壽司: 三文魚壽司、北寄貝壽司、玉子壽司、八爪魚壽司、炸蝦卷及加州卷。♦️ 燒肉: 澳洲和牛西冷、澳洲和牛牛助肉 、 胸腹、一口澳洲和牛粒、澳洲和牛肉眼、美國肉眼、美國牛里脊肉,牛肋骨、米澤豚西冷、腩片、香草雞、骨付雞肉腸、牛舌片、雞翼~和牛肉質鮮嫩, 輕輕炙過, 入口即溶~♦️ 醬汁博燒: 以秘製醬汁調製, 滿載濃郁燒汁香味, 多種肉類: 安格斯牛肩胛肉眼博燒、醬汁羊卷肉薄燒、生薑羊西冷博燒、生薑汁澳洲肥牛博燒、醬汁米澤豚肉薄燒、生薑豚肉博燒~♦️ 海鮮: 海蝦、鯖魚、紐西蘭青口、魷魚串, 海蝦j

🍽️🅕🅞🅞🅓&🅕🅔🅔 💸
今次選擇了78品料理的美國及澳洲和牛套餐 - $428

♦️ 刺身壽司
♦️ 海鮮: 海蝦、鯖魚、紐西蘭青口、魷魚串, 海蝦juicy彈牙有驚喜!
♦️ 炸物: 熱辣辣, 冒著煙出場, 即叫即炸的日式天婦羅,多款選擇: 大蝦、茄子、南瓜、冬菇、日式炸餃子、松葉蟹柳天婦羅 、 榴蓮炸彈、芝士年糕及炸紫芋波波~
♦️ 串燒: 鷄皮鷄腎雞軟骨等
♦️ 和食: 清湯烏冬、泡菜石狩鍋、清湯豆腐鍋、日式豆腐海帶魚湯等
♦️ 小食: 中華沙律、溫室番茄沙律、和牛田園沙律、味付螺肉等
♦️ 蔬菜燒: 菠蘿、有機金菇本菇、雞脾菇、冬菇、茄子及南瓜等
♦️ 飲品: 飲品有10幾款選擇, 酒類可加$48任飲~
♦️ 甜品: Movenpick 雪糕杯、Dreyer's脆筒~

💁 🅢🅔🅡🅥🅘🅒🅔 🛎
二維碼自助點餐, 方便快捷, 沒有漏單, 員工熱心有禮~執臺好快手, 基本係食完就會幫你清, 留足位俾你繼續瘋狂點單~
Bookmark 咗好耐嘅日式燒肉放題 (響)Hibiki 皆因好評如潮,放題食物選擇超多,而且有唔同嘅套餐,豐儉由人,今日就約咗好姊妹,去食個晚市早段時間,5:00入座7:30之前離坐,就係最優惠嘅時段,早食早享受😆🔥🔥早鳥優惠 $ 398我哋選擇左78 品料理,美國&澳洲和牛套餐任飲任食套餐,包括有刺身拼盤,小食,沙律,日式燒肉,海鮮燒,天婦羅,炸物,串燒,和食,最後仲有雪糕,真係超級多嘢食,亦沒有可能一次食得晒😋🥙小食沙律種類已經好多選擇,和牛田園沙律,溫室蕃茄沙律,味付螺肉,中華沙律,鹽味之豆,醬油蒜頭,醬油牛蒡,韓式泡菜,款款用細碟裝起,非常乾淨👍🏻🐠每枱會有一個刺身拼盤,質素非常唔錯,拼盤裏面有生蠔,帶子,甜蝦,八爪魚,三文魚,油甘魚,北寄貝,劍魚腩,如果食唔夠嘅話可以自行用QR code再order▪️主角燒肉出場,首先會俾你一個拼盤,分別由豬牛雞唔同種類嘅肉,食完之後亦可以隨便再點,拼盤裏面款款高質,食過之後有以下嘅推介,我哋認為喺必食推介👍🏻👍🏻🐮澳洲和牛西冷,澳洲牛胸腹,一口澳洲和牛粒,澳洲和牛牛肋肉,牛舌片🐔雞翼,骨付雞肉腸,雞皮串🐠鯖魚,海蝦🫑青椒,茄子,有機本菇

🔥🔥早鳥優惠 $ 398

🐔雞翼,骨付雞肉腸,雞皮串
🐠鯖魚,海蝦
🫑青椒,茄子,有機本菇,菠蘿片,冬菇

🍺🥃🍶洒之放題 $ 48
如果喜歡飲酒可以加$48任飲酒類
冰凍啤酒,紅酒,白酒,日本清酒,日本梅酒,日本柚子洒都可以任飲,真係超級抵

✨會再回訪,燒肉質素非常高,喜歡佢哋燒肉上面都會放咗一個小牌,介紹呢一隻係乜嘢肉,乾乾淨淨,今次有好多嘢都未食到,例如炸物,和食,因為實在太飽,一樣都冇食到,所以下次一定要你再試
2022-06-30 97 浏览
響 Hibiki 日本燒肉🍢有時同屋企人食飯都幾多野要兼顧😅 呢個唔食牛 嗰個唔食生野😂 俾我搵到間咩都有得食嘅日本燒肉放題😍響Hibiki日本燒肉有齊和牛燒肉同刺身120分鐘俾你食到夠皮為止🥰▫️78品料理 ($398/位)一入座就有盤燒肉拼盤同刺身拼盤💁‍♂️之後就可以用qr code落單主打澳洲和牛肉眼、西冷、牛胸腹原塊美國肉眼、仲有天婦羅🍤 重點係movenpick雪糕都係任食😍飲品都幾多選擇 呢款日本罐裝果汁幾好味加$48仲有得任飲清酒、梅酒、啤酒、紅白酒都有😳🐂 澳洲和牛脂肪比例較多 食落非常腍香建議煎至7成熟效果更佳🤤 牛胸腹肉味會較濃🍣 刺身用料新鮮 推介油甘魚👍🍤 天婦羅全部即叫即炸 夠香脆 仲熱辣辣🐑 醬汁羊卷肉博燒 香濃醬汁整得出色羊肉一啲都唔柴口😋🍗骨付雞肉腸 口感好飽滿 燒到外皮焦脆內裏嫩滑
響 Hibiki 日本燒肉🍢

有時同屋企人食飯都幾多野要兼顧😅
呢個唔食牛 嗰個唔食生野😂
俾我搵到間咩都有得食嘅日本燒肉放題😍
響Hibiki日本燒肉有齊和牛燒肉同刺身
120分鐘俾你食到夠皮為止🥰

▫️78品料理 ($398/位)
一入座就有盤燒肉拼盤同刺身拼盤💁‍♂️
之後就可以用qr code落單
主打澳洲和牛肉眼、西冷、牛胸腹

飲品都幾多選擇 呢款日本罐裝果汁幾好味

🐑 醬汁羊卷肉博燒 香濃醬汁整得出色
羊肉一啲都唔柴口😋

🍗骨付雞肉腸 口感好飽滿
燒到外皮焦脆內裏嫩滑
N咁耐冇食過任食燒肉加上同行朋友戒完一百日既牛終於可以一齊瘋狂食牛上網搵左好耐見到響燒肉好評咁多一心就諗住好啦試下啦期待左好耐終於可以去食 我仲特登LUNCH唔好食咁飽可以夜晚食多d上到去見到環境係ok唔多人煙唔大我們簡左第二貴既價錢 有78款野食所有人都好肚餓..坐底一陣比左一set推薦既肉我地刺身盆個樣...都係冇放題既靚仔嫁啦食落...um....冇咩特別...心諗可能肉係出色好啦咁就燒下肉先首先美國肉眼 瘦到呀媽唔認得好啦都試下啦燒完 完全冇牛味喂 話哂推薦既牛..真係少少誠意都冇...比下誠意..第一塊好食既之後唔好食條氣都順d..好算數 我食其他牛其他牛..首先 好細塊好..算數 可能食落有驚喜呢係咪先..燒完 一食落去同樣都係冇牛味佢有調味架既..落左都係唔好食..個爐既火好唔平均我唔知佢點解可以咁勁做到咁樣同一時間放唔同位置有d就燶左有d就重係生既燒到懷疑人生..燒左冇一個鍾已經係想食雪糕走人我自問唔嘴刁 但係真係食到好唔開心食完全部人係唔飽咁樣行去附近開24小時既超市..眼睛水汪汪咁樣望住睇人地最平個款燒肉..都好過岩岩自己食落肚個d...我係第一次寫評語..因為真係

上網搵左好耐見到響燒肉好評咁多一心就諗住好啦試下啦

好啦都試下啦
燒完 完全冇牛味

好算數 我食其他牛
其他牛..首先 好細塊
好..算數 可能食落有驚喜呢係咪先..

燒完 一食落去同樣都係冇牛味
佢有調味架既..落左都係唔好食..

個爐既火好唔平均我唔知佢點解可以咁勁做到咁樣
同一時間放唔同位置有d就燶左有d就重係生既
燒到懷疑人生..

燒左冇一個鍾已經係想食雪糕走人
我自問唔嘴刁 但係真係食到好唔開心

我係第一次寫評語..因為真係sad到喊...

2022-06-27
庆祝纪念
生日
  • 飲品
2022-06-28 87 浏览
朋友生酮飲食,所以我哋決定去食燒肉任食。咁耐冇見,決定叫個貴嘅放題任食一下。我哋叫咗個88品料理($638)。6️⃣8️⃣,7️⃣8️⃣品主要係🇺🇸美國同埋🇦🇺澳洲牛,仲有刺身壽司,天婦羅,串燒,海鮮燒,烏冬8️⃣8️⃣品分別係多咗🇯🇵日本牛(日本黑毛和牛西冷,日本黑毛和牛肋肉,日本黑毛和牛粒,日本黑毛和牛肩,日本黑毛和牛串,西班牙黑毛豬豚肉。🍣一開頭佢會上海鮮頭盤,包括每一隻生蠔,2隻甜蝦,兩片三文魚,兩件油甘魚,兩片帶子,兩片八爪魚,兩片劍魚腩,兩邊北寄貝。生蠔就麻麻哋,有少少唔好聞嘅味道。帶子比較薄。其餘都可以。不過志不在此,就唔緊要。🥩之後佢會上一架載有唔同牛嘅木船,包括日本黑毛和牛同澳洲牛仲有少少菜,都幾壯觀,適合打卡。平時食開澳洲牛,其實都好食軟諗,但係有對比嘅時候,日本黑毛和牛真係更勝一級。每塊牛都佈滿雪花油脂,燒到五成熟就差唔多,啖啖肉,淡淡油香。就算全熟,都唔會鞋颯颯或者好un。不過唔同部位嘅肉我就唔係好識分。咁多種和牛入邊,最正就係薄炙日本黑毛和牛肩,佢會跟埋一粒生蛋上,可以燒完之後點蛋漿食。同埋我比較鍾意食一片片多過一粒粒。所以我哋後來追加都係呢款比較多。🍣刺身唔係頭盤嘅所有嘢都可以追加

6️⃣8️⃣,7️⃣8️⃣品

8️⃣8️⃣品

🍣刺身唔係頭盤嘅所有嘢都可以追加,只係包括三文魚,八爪魚,北寄貝同埋劍魚腩。

🍤天婦羅我哋都叫咗好多,普遍都唔差,同埋佢相對和牛顯得冇咁油膩。朋友話佢哋嘅榴槤波波幾好食,我就覺得芋圓波波一般般,因為太漏,同埋唔算太香芋頭味。芝士年糕試一嚿就夠,都幾大件,食多幾件會食唔落其他嘢。餃子個皮好脆,豬肉餡。雞肉串原來係要燒完先食得,我同朋友都差啲一嚟就擺入口,好彩店員及時阻止。啲菠蘿燒完之後比唔燒更加甜,不過切得太薄,所以我哋都追加咗好多。

🍨甜品主要係雪糕,有movenpick(雲呢拿,士多啤梨,朱古力,楓糖合桃)同甜筒。
晚餐同朋友仔黎到銅鑼灣搵放題拆親飽,上網搵下就留意到呢間燒肉放題,發現呢間勁多款肉類、串燒、刺身、壽司、天婦羅、鍋物,包羅萬有,而最吸引我既就係Movenpick雪糕、Dreyer's甜筒係任食,雪糕控又想食到回本既我當然唔可以執輸!Menu有四款放題套餐選擇,由美國澳洲和牛去到日本宮崎和牛應有盡有,仲列明有幾多款食品選擇,清晰透明!最後選擇左第二款套餐,美國及澳洲和牛放題78款,$398一位!選擇完套餐,餐廳會為每位會奉上海鮮拼盤同埋燒肉拼盤,海鮮拼盤非常吸引:生蠔、甜蝦、三文魚、油甘魚、帶子、八爪魚、北寄貝、劍魚腩,每一款都好新鮮製成,尤其生蠔肥美口感都唔錯! 然後就可以用QR Code盡叫燒肉其他等78款食品!出面有自助飲品同冷盤提供,最驚喜有日本空運汽水,波子汽水、哈蜜瓜波子汽水等等提供!特別係每位加$48就可以飲盡日本梅酒、清酒、柚子酒同埋其他紅、白酒同啤酒,一大班人真係好適合飲酒暢言!響日本燒肉📍銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓
晚餐同朋友仔黎到銅鑼灣搵放題拆親飽,上網搵下就留意到呢間燒肉放題,發現呢間勁多款肉類、串燒、刺身壽司、天婦羅、鍋物,包羅萬有,而最吸引我既就係Movenpick雪糕、Dreyer's甜筒係任食,雪糕控又想食到回本既我當然唔可以執輸!

響日本燒肉
📍銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓
2022-06-27 43 浏览
銅鑼灣上位日式燒肉放題 任飲任食多款燒肉刺物壽司物炸物串燒 大概$300up一位 見到openrice有優惠 最抵星期日至四宵夜時段$268 詳細價錢餐牌睇OpenRice.平日黎到晚市唔算多人可以2人坐6人卡位 空間好充足台底有 調味料 紙巾 鉸剪 值得一讚(發現紙巾同鉸剪真係好重要 可以話必須 但唔係間間都有提供 無啦啦變咗加分位).佢地會先上刺身拼盤 同澳洲和牛拼盤刺身係⭐️大頭甜蝦 有⭐️生蠔 肉類方面都應有盡有壽司飯粒👌🏻有黏性 出品比較細舊一口size主要都係食⭐️澳洲和牛西冷 ⭐️美國肉眼除此之外 天婦羅炸物類 👍🏻炸粉唔厚 可睇圖難熟物食方面 ⭐️清湯烏冬 太大碗 會好飽 👎🏻唔建議反而⭐️韓國泡菜鍋 主要蔬菜 份量適中 粉絲入味 可以一試外面有得拎前菜 飲品同清酒👌🏻飲品類別唔算多 都足夠而最易回本既位 可以話係甜品有任食movenpick Dreyer's雪糕 榴槤雪條平時便利店可能都要$20-$30up一個想任食 食返夠嘅朋友 呢度可能回到本.爐具方面 即使最細火 火力相當足夠但同樣係缺點 如果燒雞皮嗰時 搶火搶得好快 油煙比較多正常鍾意燒肉嘅朋友 應該會鍾意大火力掛(鎖住肉
平日黎到晚市唔算多人

平時便利店可能都要$20-$30up一個
想任食 食返夠嘅朋友 呢度可能回到本
爐具方面 即使最細火 火力相當足夠
但同樣係缺點 如果燒雞皮嗰時 搶火搶得好快 油煙比較多
正常鍾意燒肉嘅朋友 應該會鍾意大火力掛(鎖住肉汁🤣)
循例一提 ⭐️串燒雞皮好食 肥肥

#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_銅鑼灣
#響日本燒肉 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓
抵食:3.5/5 宵夜時段好抵
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #銅鑼灣美食 #任飲任食 #放題 #燒肉
2022-06-27 48 浏览
今日同事生日一於同佢去食燒肉慶祝,銅鑼灣出名燒肉店一定係「響」。我哋揀咗78品料理任點任食,店員話每位加$48清酒啤酒任飲,由於有揸車都係做一個有負責的司機。坐低幾分鐘已經嚟一份刺身拼盤,有生蠔、三文魚、甜蝦、八爪魚、帶子同北寄貝,每一款都好新鮮,尤其生蠔鮮甜無比,美中不足係生蠔唔係任食。接住再上一份燒肉拼盤,有澳洲和牛肉眼、澳洲和牛胸腹、美國牛肋骨、米澤三元豚西冷、米澤三元豚腩片、手羽先同骨付雞肉腸,以上食完可以再點。以咁嘅價錢食到咁靚嘅肉,名店果然唔係浪得虛明,而最抵讚係抽氣方面做到好到位,唔會食完一身油煙味。另有一份美國肉眼扒,店員提示2次唔好燒太耐,燒到4-5成熟係最好食,肉質嫩滑,肉味濃厚。個人推薦食品:燒海蝦、青口、燒菠蘿、天婦羅大蝦。大推一定要榴槤炸彈,內餡香濃幼滑,味道甘甜可口,充滿陣陣榴槤果香,我哋食咗好多粒。開心時間特別快過,要留肚食甜品,呢度係Movenpick雪糕同Dreyer's雪條任食。同事話下次嚟食過,加錢飲埋酒就完美,下次約定你唔揸車再擦多餐,最後祝你生日快樂!

再黎多個肉嘅介紹 今次又係食燒肉😂晚市7:30pm前離座有優惠 120分鐘任飲任食👅有唔同價位選擇 再貴啲可以食埋日本和牛🇯🇵牛肉部位選擇都唔少架 例如👇🏻和牛胸腹/西冷/肉眼/牛肋肉/牛里脊肉/牛肋骨等等🐮豚肉有米澤三元豚西冷&豚腩片🐷仲有大量其他燒物合共78品 款式應有盡有😜牛肉整體算唔錯 有肉味 甜口得黎又juicy💦肉質滑 encore左好多round 😎仲有包埋刺身 三文魚 劍魚腩 油甘魚 帶子 北寄貝 赤蝦🦐質素出色具鮮味 入口都幾甜💫另一賣點係可以自己燒串燒 雞腎 牛舌 雞皮 雞軟骨🔥燒起只需加啲鹽同黑椒經已幾惹味🧂 飲品方面有各式各樣罐裝韓式飲品 盒裝烏龍茶☕️ 有興趣可以追加$48/位任飲幾款唔同嘅sake 🍶
再黎多個肉嘅介紹 今次又係食燒肉😂

燒起只需加啲鹽同黑椒經已幾惹味🧂
飲品方面有各式各樣罐裝韓式飲品 盒裝烏龍茶☕️
有興趣可以追加$48/位任飲幾款唔同嘅sake 🍶
2022-06-23 43 浏览
👫幾年前食過佐敦店,今次試銅鑼灣店覺得同第一次食一樣高質。款式多,上菜快,而且個爐火力夠同埋好易用。120分鐘好夠食。🔸78品料理放題(晚市早段$398/位)店員會先放上刺身拼盤同燒肉拼盤,試完一輪先加單。刺身拼盤係平時放題質素,但睇得出冇翻雪情況。燒肉方面推薦澳洲和牛肉眼。油花分佈平均,口感軟嫩。美國牛肋骨肉味濃郁又唔會韌。米澤三元豚腩肉比較易搶火🔥,不過容易燒得香脆。我哋追加咗幾次雞軟骨串,爽脆好味又易燒。燒菠蘿解膩一流。熟食就比較推介天婦羅蝦,比起一般放題店嘅粉薄同脆口。對👩🏻嚟講最吸引一定係Dreyer’s同埋Movenpick任食。可以食住等肉熟。📍響日本燒肉 (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓

🔸78品料理放題(晚市早段$398/位)

📍響日本燒肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓