2022-05-14
高質日式人氣燒肉放題。響-Hibiki朋友介紹銅鑼灣有間唔錯嘅日式燒肉放題店,食物高質, 價錢合理,環境都唔錯,今日一於試吓😋😋 💁🏻♀️呢間位於銅鑼灣亨環2樓嘅Hibiki 提供68-92款食物任飲任食套餐,用餐時間120分鐘😎😎 🌟我哋呢日揀咗78 款主打美國、澳洲和牛嘅套餐,星期日至四7:30pm前入坐每人$398💰💁🏻♀️一入坐,侍應就會先上一盤有各款肉類嘅拼盤,同埋一盤刺身拼盤😍 俾我地試咗每一款先再決定encore 邊一樣👍 QR code 落單,非常方便👍🌟刺身拼盤 估唔到主打燒肉嘅hibiki, 連刺身都好高質😃 生蠔🦪、帶子、甜蝦、三文魚等等,全部都好新鮮肥美,真心有驚喜😍😍 日式燒肉有幾十款可以選擇,牛、豬、雞、羊樣樣齊😍 仲有醬汁燒肉、海鮮、熱食、串燒、甜品,真係多得好誇張🤣 建議大家要餓住咁嚟食,如果唔係你實後悔🤣💁🏻♀️肉類整體好高水準👍 ,溶雪做得非常好,我哋最鐘意其中幾款😍🌟澳洲和牛肉眼脂肪分布均勻,肉質鮮嫩,咬落非常juicy😋🌟 澳洲和牛胸腹肉質厚實,又保持嫩度,燒完油香四溢,好正👍🌟美國牛肋骨脂肪量高,口感嫩滑,雖然好邪惡但係又忍唔住一再encore
響-Hibiki
🌟刺身拼盤
🌟澳洲和牛肉眼
脂肪分布均勻,肉質鮮嫩,咬落非常juicy😋
🌟 澳洲和牛胸腹
肉質厚實,又保持嫩度,燒完油香四溢,好正👍
🌟美國牛肋骨
脂肪量高,口感嫩滑,雖然好邪惡但係又忍唔住一再encore😆🤣
🌟米澤三元豚西冷
呢個三元豚西冷又厚又嫩,唔會太肥膩,我哋都encore 咗幾碟😆
呢個雞翼真心好有驚喜,雞翼外表脹卜卜,醃得好入味,燒完飽滿Juicy,好好味😋😋
💁🏻♀️熱食方面都有好多選擇,有天婦羅、日式串燒、煱物等等😎
🌟天婦羅
我哋試咗蝦、蟹棒、番薯、南瓜天婦羅,又係估唔到主打燒肉嘅店,天婦羅都做得唔錯,天婦羅脆漿夠薄夠脆,上枱熱辣辣,大家記得留肚食啊😆
🌟甜點方面有各款雪糕🍦,仲有movenpick 雪糕任食😍😍 仲有我最愛嘅榴槤炸彈😎🤭 我叫咗榴槤炸彈同埋榴槤雪糕,榴槤炸彈表面炸到乾脆,裏面係流心嘅榴槤漿,勁香😆 再配埋榴槤雪糕一齊食,一凍一熱,榴連控一定唔可以錯過啊😋
💁🏻♀️食物真係多到講都講唔晒😆 值得一讚係落單超快,亦冇漏單,服務態度好好👍 真係性價比好高嘅一間燒肉店👍