1K
好耐無食放題,今次去呢間有驚喜幾值得推薦依家銅鑼灣新開張有優惠77折😳 佢最特別在於呢個放題除左一般飲品,仲包括左唔少酒類,有清酒🍶,梅酒,柚子酒,仲有紅白酒同啤酒,唔需要另外加錢.另外就係時間有2.5小時晚(408/Adult, 逢日至四,8:00前離座) 一入座已經會送上燒肉同刺身拼盤。一坐低就即刻有得食~ 而且每位包左海膽生蠔一隻, 隻蠔有手掌咁大,無咩腥味就有少少海水味,海膽味道都幾甜。其他刺身包括三文魚、甜蝦、油甘魚、帶子、八爪魚、北寄貝, 劍魚腩, 仲有一款係是日新鮮空運魚生。當中嘅帶子都唔錯,微鮮甜, 三文魚都有魚香燒肉拼盤已經包左大部份款項,簡單介紹下米澤三元豚腩片嘅肥肉偏多,燒時候油脂超多好強火,但逼走完油好似bacon 帶脆卜卜口感都唔錯米澤三元豚西冷都唔錯,唔韌而且腍身,有豬肉味牛肉無醬汁同醃製嘅都試過,相對較推薦拼盤上已經有,無額外調味醃製過嘅,就咁加少少salt 更食到原汁原味。其中比較欣賞澳洲和牛牛胸腹, 脂肪紋理比例較多, 牛味相對較重,而肉質夠腍身無筋澳洲和牛西冷同和牛肉眼都唔錯,油脂相對少點所以較有咬口,不過燒完都幾有牛肉香骨付雞肉腸都唔錯,真係好似雞
好耐無食放題,今次去呢間有驚喜幾值得推薦
依家銅鑼灣新開張有優惠77折😳

燒肉拼盤已經包左大部份款項,簡單介紹下

米澤三元豚西冷都唔錯,唔韌而且腍身,有豬肉味

骨付雞肉腸都唔錯,真係好似雞肉咁啖啖肉,燒完又香口.
如果醬汁嘅話,安格斯牛肩胛肉同米澤豚肉博燒都唔錯。羊肉嘅話個騷味都幾重下,唔係個個都岩

炸物同天婦羅都唔錯, 即叫即炸炸粉又唔算太厚

榴槤炸彈外脆,中間係熱辣辣流心榴槤餡香甜富榴槤香,

最後記得留肚任食movenpick 雪糕
榴槤雪糕都勁正,無得輸
最衰無肚食埋Dreyers 甜筒🤣

2021-08-09 257 浏览
響hibiki 日本燒肉之前喺佐敦依家佢哋搬咗過去銅鑼灣一直都覺得幾唔錯所以今次再去新店食過!⁡響-Hibiki日本燒肉喺放題任食㗎收費:$393/1位起 2.5小時任食食燒肉有2.5小時先至夠!主打燒肉,仲刺身、壽司、天婦羅、炸物、鍋物等等晚市燒肉放題每位成人更敬送海膽魚子伴珍寶級日本宮城縣生蠔一隻超肥超大隻,但系就咸左啲海水味都幾勁!剌身第一盤就幾好,第二盤就偷懶連冰底都無,要改善!燒肉就必點頂級澳洲M7和牛胸腹、西冷、同米澤三元豚西冷飲酒嘅更加唔可以錯過紅酒白酒、清酒、梅酒、啤酒等等任飲!選擇夠多甜品有 Movenpick 雪糕、 Dreyers 脆筒、榴連雪糕等總括來講都算幾多選擇,又有得食刺身亦可以食燒肉,所以一去再去!不過新店,冷氣好凍,真系凍到頭痛,女士小朋友記得著外套。
響hibiki 日本燒肉
之前喺佐敦
依家佢哋搬咗過去銅鑼灣
一直都覺得幾唔錯
所以今次再去新店食過!

響-Hibiki日本燒肉喺放題任食㗎
收費:$393/1位起 2.5小時任食
食燒肉有2.5小時先至夠!
主打燒肉,仲刺身壽司、天婦羅、炸物、鍋物等等
超肥超大隻,但系就咸左啲海水味都幾勁!
剌身第一盤就幾好,第二盤就偷懶連冰底都無,要改善!
燒肉就必點頂級澳洲M7和牛胸腹、西冷、同米澤三元豚西冷
飲酒嘅更加唔可以錯過
紅酒白酒、清酒、梅酒、啤酒等等任飲!
選擇夠多
不過新店,冷氣好凍,真系凍到頭痛,女士小朋友記得著外套。
2021-08-05 696 浏览
響Hibiki係銅鑼灣開左新店,今日去開港島,即刻book位試下!朝捕晚獲魚生款款都好新鮮,尤其推介帆立貝、油甘魚,誘人魚香,肉身肥厚,鮮爽帶甜!嶄新燒肉食材必試:醬汁安格斯牛肩胛肉眼博燒,牛味濃厚,油花豐富,肉質軟腍。澳洲和牛肉眼:鮮甜軟嫩又多汁澳洲和牛西冷:肥瘦相間有嚼勁澳洲和牛牛胸腹:風味濃厚、口感軟嫩米澤三元豚腩片:肉汁香甜四溢米澤三元豚西冷:入口軟腍,香甜不膩美國牛肋骨:富大理石紋,汁多味美大蝦:彈牙有咬口雞皮:香脆爽口雞腎:外酥內爽脆免治雞肉捧:嫩滑有嚼勁雞肉:鮮味Q彈,肥而不膩另外推介榴槤炸彈,外脆內軟,厚度適中,咬開流出香濃內餡,甘甜又幼滑~仲有多款天婦羅、椒鹽燒、小食、和食、炸物等等,應有盡有~最後雪糕揀左Dreyer's甜筒同Movenpick杯裝雪糕。任飲任食90分鐘,真係勁滿足啊!
響Hibiki係銅鑼灣開左新店,
今日去開港島,即刻book位試下!

朝捕晚獲魚生款款都好新鮮,
尤其推介帆立貝、油甘魚,
誘人魚香,肉身肥厚,鮮爽帶甜!

嶄新燒肉食材必試:
醬汁安格斯牛肩胛肉眼博燒,
牛味濃厚,油花豐富,肉質軟腍。

澳洲和牛肉眼:鮮甜軟嫩又多汁
澳洲和牛西冷:肥瘦相間有嚼勁
澳洲和牛牛胸腹:風味濃厚、口感軟嫩
米澤三元豚腩片:肉汁香甜四溢
米澤三元豚西冷:入口軟腍,香甜不膩
美國牛肋骨:富大理石紋,汁多味美

大蝦:彈牙有咬口
雞皮:香脆爽口
雞腎:外酥內爽脆
免治雞肉捧:嫩滑有嚼勁
雞肉:鮮味Q彈,肥而不膩

另外推介榴槤炸彈,
外脆內軟,厚度適中,
咬開流出香濃內餡,
甘甜又幼滑~

仲有多款天婦羅、椒鹽燒、
小食、和食、炸物等等,應有盡有~

任飲任食90分鐘,真係勁滿足啊!
2021-07-29
2021-08-03 440 浏览
銅鑼灣新開咗一間燒肉放題「響日本燒肉」🆕.刺身拼盤🌊有三文魚子海膽生蠔2隻🦪海膽同蠔都鮮甜😋另外有8款刺身選擇,包括三文魚、甜蝦🦐油甘魚、帶子、八爪魚🐙北寄貝、劍魚腩🐟三文魚同劍魚腩富有魚油香👍🏻.肉類拼盤🥩澳洲和牛西冷滑嫩多肉汁🐄澳洲和牛牛胸腹🐂脂肪紋理多😍牛味重😬澳洲和牛肉眼較有咬口😛美國牛肋骨肥美帶肉香😙米澤三元豚西冷🐖無用調味醃製,肉味唔算好重🥺骨付雞肉腸🐓🦴外皮薄脆😆雞肉味突出😗手羽🐔食落無雪藏味🥰其他串燒都幾高質🍢.壽司、卷物🍣鍋物🍲相對普通.炸物🍤天婦羅外皮香脆無油膩感😌榴槤炸彈同地瓜芋圓球💜芝士年糕🧀都係超值得試🤤.冷盤🥗有番茄沙律🍅粟米沙律🌽中華沙律、螺肉🐚同埋酸薑.飲品🥤包括酒類🍶🍻茶類🍵汽水.甜品🍮有泡芙、蛋糕🧁仲有Movenpick🍨Dreyer’s等牌子嘅雪糕、雪條🍦種類繁多
銅鑼灣新開咗一間燒肉放題「響日本燒肉」🆕
壽司、卷物🍣鍋物🍲相對普通
冷盤🥗有番茄沙律🍅粟米沙律🌽中華沙律、螺肉🐚同埋酸薑
飲品🥤包括酒類🍶🍻茶類🍵汽水
2021-08-01 4527 浏览
呢間名為「響」嘅燒肉放題好耐之前朋友已經介紹過,但嗰陣開喺佐敦,一直都無特登過去試,點知依家佢喺銅鑼灣新開張咗,仲要有開張優惠77折😳 見佢個放題平咗唔少,於是就拉埋男友去試吓佢!🔸 放題 $454 (已77折)佢個放題包咗一大盤刺身同燒肉,一坐低就即刻上咗盤刺身先😚,平時食刺身有魚生食一啲都唔出奇,但係佢竟然有埋海膽同生蠔,好驚喜!隻蠔仲要手掌咁大✋🏻 海膽出乎意料地鮮甜,生蠔就有少少海水同腥味,但可以接受,最重要係大大舊口感好正🤤 其他刺身都好唔錯,特別鍾意佢嘅帶子同三文魚,好鮮味,之後仲encore咗添😛主角燒肉終於登場,一大盤肉好吸引呀,等我逐樣為大家介紹吓😋手羽:大大隻,食落正常野,無咩特別美國牛肋骨:唔知係咪燒得過熟,有啲啲難咬米澤三元豚西冷:通常燒豬肉我都驚好韌,但佢竟然出奇地腍身,豬嚟講算好好食🤤米澤三元豚腩片:肥肉偏多,油脂超多,有少少似五花腩,燒到咁上下,食落口仲好脆卜卜🤪骨付雞肉腸:呢個腸好特別,好似真係食緊啲雞肉咁,啖啖肉,好正!澳洲和牛肉眼:油脂唔算特別多,肉質較瘦,較有咬口,但牛味好出!澳洲和牛胸腹:呢個我覺得最好食,肉質夠腍身,完全無筋,抵讚👍🏻澳洲和牛

🔸 放題 $454 (已77折)

刺身拼盤

燒肉拼盤

主角燒肉終於登場,一大盤肉好吸引呀,等我逐樣為大家介紹吓😋

手羽:大大隻,食落正常野,無咩特別
美國牛肋骨:唔知係咪燒得過熟,有啲啲難咬
澳洲和牛西冷:西冷都好唔錯,油脂會多少少,食落同樣腍軟,燒完仲有好香牛味添😚

日本每日空運魚生
除此之外,我哋仲嗌咗唔同嘅嘢食,值得推介嘅係炸蝦天婦羅、醬汁安格斯牛肩胛肉同埋日本每日空運魚生🤩 估唔到佢嘅空運魚生竟然有金目鯛同真鯛食,好新鮮,我哋嗌咗幾轉添🤣

最後雪糕時間,有唔同嘅牌子同口味揀,除咗movenpick同dreyer’s揀,估唔到仲有榴槤雪糕食,味道唔錯,食埋雪糕,就為2.5小時嘅燒肉放題畫上完滿嘅句號😌

總括而言,呢間燒肉放題趁新開張,有77折優惠真係幾吸引😋 而且食物質素亦都好高質,特別係佢嘅刺身同澳洲和牛🤩 而且店員都好好服務,有時仲會幫我哋燒埋一份添🤪
刺身拼盤
燒肉拼盤
日本每日空運魚生
仲有魚生丼飯壽司!環境舒服 落地玻璃兼少油煙!-澳洲和牛一樣有分級,分為M1-M12,數字越大,油花佔比越大。而如果田中係一塊和牛,一定係M1,因為係冇肥肉!-🥩和牛燒肉海鮮套餐 ($128)1️⃣燒肉用上澳洲和牛,分別係肉眼、胸腹同西冷,輕輕一燒,已經散發牛脂香,入口軟嫩。2️⃣午餐黎講,呢個價錢有齊和牛、海鮮、刺身,有得燒有得食,已經大滿足。👍🏻8.5/10🍣什錦刺身丼($148)、什錦壽司盛($138)除左燒肉,呢到仲有壽司、刺身同丼飯揀,而丼飯鋪滿足料魚生,大大份擺盤靚,海膽夠鮮甜,值得一試。🧀芝士年糕 ($48)三大件芝士年糕,炸得出色,外皮極香脆,內軟而流出芝士流心,超邪惡。
仲有魚生丼飯壽司!環境舒服 落地玻璃兼少油煙!
🥩和牛燒肉海鮮套餐 ($128)
👍🏻8.5/10

🍣什錦刺身丼($148)、什錦壽司盛($138)
除左燒肉,呢到仲有壽司刺身同丼飯揀,而丼飯鋪滿足料魚生,大大份擺盤靚,海膽夠鮮甜,值得一試。

🧀芝士年糕 ($48)
2021-07-26 295 浏览
好開心終於食到響 Hibikiㄧ坐低就即刻已經有一盤好吸睛嘅刺身。令我最等唔切要即刻食嘅就係嗰隻生蠔💓生蠔非常之新鮮加埋海膽同魚子,加埋一齊簡直係絕配!其他刺身魚生都好新鮮,真係好驚喜呀。而且係新裝修全部嘢都好乾淨,坐得好舒服!燒肉拼盤都非常之正,有唔同部位嘅牛可以試,唔夠仲可以encore添🤪好多酒類飲品都係任飲㗎,而且仲有 movenpick 雪糕做甜品,真係好正!已經好想快啲可以再食多次🤭🤭🤭
好開心終於食到響 Hibiki

2021-07-24 4392 浏览
我本身唔大食所以好少去 『食べ放題』🤣不過早兩日朋友約我一齊去呢間放題我又覺得幾唔錯喎😌⁡呢間響-Hibiki日本燒肉位於銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓$510/位2.5小時任食👉🏻燒肉、刺身、壽司、天婦羅、鍋物等大部份日式放題料理都食到👆QR Code點菜最緊要係飲品選擇類別多🍷紅酒白酒🥂清酒🍶梅酒🍸啤酒🍻等等都有對於中意飲酒嘅我係幾開心嘅😛不過當然質量上唔好太高要求啦⁡當日的刺身盛相當豐富😍三文魚🍣帶子、北寄貝、八爪魚🐙甜蝦🦐應有盡有(當然都係果句,任食嘅質量要求唔好太高😂)生蠔🦪上放有海膽及三文魚籽雖然味道一般但賣相取勝👍🏻⁡另外燒肉拼盤包括日本米澤三元豚、澳洲和牛及美國牛等🥩大家都可以因應自己喜好點選😋⁡甜品有Movenpick 雪糕、 Dreyers 脆筒、榴連雪糕等🍨選擇同樣豐富不過因為我飲酒後好少食甜野而且大家都飽傻了。。。😅所以最後都無食到~~留下次再試吧😛
我本身唔大食所以好少去 『食べ放題』🤣
不過早兩日朋友約我一齊去呢間放題
我又覺得幾唔錯喎😌

呢間響-Hibiki日本燒肉
位於銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓
$510/位2.5小時任食
👉🏻燒肉、刺身壽司、天婦羅、鍋物等
大部份日式放題料理都食到

👆QR Code點菜

最緊要係飲品選擇類別多
🍷紅酒白酒🥂清酒🍶梅酒🍸啤酒🍻等等都有
對於中意飲酒嘅我係幾開心嘅😛
不過當然質量上唔好太高要求啦

當日的刺身盛相當豐富😍
三文魚🍣帶子、北寄貝、八爪魚🐙甜蝦🦐
應有盡有(當然都係果句,任食嘅質量要求唔好太高😂)

生蠔🦪上放有海膽及三文魚籽
雖然味道一般但賣相取勝👍🏻

另外燒肉拼盤包括日本米澤三元豚、澳洲和牛及美國牛等🥩
大家都可以因應自己喜好點選😋

不過因為我飲酒後好少食甜野
而且大家都飽傻了。。。😅
所以最後都無食到~~
留下次再試吧😛
2021-07-22
2021-07-21 450 浏览
🍴好正既鐵板燒放題 🔥呢間響以前喺佐敦食過放題 好味好多野食 剛得知地址轉左黎銅鑼灣 再黎一試! 首先平日每位510 蚊 大家可睇番佢 fb如果 like佢 成人可有77 折 小朋友半價 甘就會抵好多👍🏻如果鍾意飲酒既人一定好開心 因為佢出面有得任飲紅白清梅柚子酒🥂🍷🍶 質素唔錯 而且佢 仲有各式茶 汽水 啤酒任飲 當食緊鐵肉時 可配唔同酒食得開心肉類方面好多選擇 澳洲m7 和牛 西冷 肉眼🐮 黑豚肉 生薑豚肉 羊肉 仲有蒙古純正羊肉🐷🐑 應有盡有,。串燒方面有雞皮 雞軟骨 雞腎 雞肉 等等 海鮮有鯖魚 燒蝦 好惹味同好新鮮 刺身方面 每人會送個大大隻既生蠔配海膽 上面放有魚子 味道清爽十分 match 🐟🦐天婦羅方面有蝦 蕃薯 茄子 紫芋 榴槤 蟹柳 冬菇 南瓜等等 都炸得好香脆一品料理 有香濃既豆腐鍋 仲有咖哩炸下午扒飯等🐷 夠哂多選擇 甜品 仲有 movenpick 雲妮拿 士多啤梨 朱古力味 蜜糖合桃 好好味🍦🍨 同各式雪糕 好似榴槤雪糕 益力多雪條 等等整體 多選擇 十分唔錯#放題 #鐵板燒 #燒肉 #雪糕 #天婦羅 #炸蝦 #刺身 #三文魚 #雪糕 Score

🍴好正既鐵板燒放題 🔥

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#響日本燒肉
銅鑼灣查甸街66 號享環2 樓
~~~~~~~~~~~~
2021-07-21
2021-07-21 345 浏览
第一次幫襯,店員非常有禮,服務態度一流。一坐低就每人先送上兩隻有海膽、魚籽 topping嘅大生蠔,再送上刺身拼盤,非常新鮮,仲有個人非常鍾愛嘅劍魚腩刺身。刺身可以追加,肉類、海鮮、蔬菜種類繁多,質素很高,亦有炸物、熱食,豆腐湯有驚喜。重點係價錢包所有食物及飲品放題,紅白酒、清酒、果酒、啤酒(俾酒都有三款)、汽水..... 選擇勁多,一班朋友渡過咗一個愉快又滿足嘅晚上。打破咗個人對放題嘅定位,一定會再同其他朋友再食。
第一次幫襯,店員非常有禮,服務態度一流。一坐低就每人先送上兩隻有海膽、魚籽 topping嘅大生蠔,再送上刺身拼盤,非常新鮮,仲有個人非常鍾愛嘅劍魚腩刺身刺身可以追加,肉類、海鮮、蔬菜種類繁多,質素很高,亦有炸物、熱食,豆腐湯有驚喜。重點係價錢包所有食物及飲品放題,紅白酒、清酒、果酒、啤酒(俾酒都有三款)、汽水..... 選擇勁多,一班朋友渡過咗一個愉快又滿足嘅晚上。打破咗個人對放題嘅定位,一定會再同其他朋友再食。
2021-07-20 432 浏览
去髮型屋染髮染咗大半日, 肚餓到不得了! 最岩去食放題放肆大吃一番! 得知銅鑼灣附近新開咗一間燒肉放題, 而且仲有新張折扣優惠, 極有興趣試試。晚市5點開始, 成為當晚首批客人, 順利安排入座。任飲任食2.5小時, 時間絕對足夠慢慢食, 慢慢傾計。每位入座送三文魚子海膽生蠔一隻, 賣相望落大大隻, 不過有腥味。還好海膽味道鮮甜。頭盤刺身跟肉類併盤都由餐廳先安排上檯, 期後喜歡食邊款嘅, 可scan QR code再落單。先講刺身, 8款刺身選擇, 包括三文魚、甜蝦、油甘魚、帶子、八爪魚、北寄貝, 劍魚腩, 仲有一款係是日新鮮空運魚生, 天天不同。帶子跟甜蝦鮮甜,  三文魚有魚香, 期後再encore落單, 撞彩地有三文魚腩, 富有魚油香, 正!是日新鮮空運魚生味道當然有d質素, 鯛魚有魚鮮味。除了刺身, 還有少量壽司、卷物選擇。至於肉類併盤, 有豬、牛、雞, 牛類佔多。新鮮嫩紅, 所有都冇額外調味醃製, 突顯原汁原味。澳洲和牛西冷: 牛脂紋理偏少, 較有咬口澳洲和牛牛胸腹: 脂肪紋理比例較多, 牛味相對重一點美國牛肋骨: 質地偏林, 很有肉香米澤三元豚西冷: 質地比較鞋, 肉味偏淡厚切

晚市5點開始, 成為當晚首批客人, 順利安排入座。

任飲任食2.5小時, 時間絕對足夠慢慢食, 慢慢傾計。

是日新鮮空運魚生味道當然有d質素, 鯛魚有魚鮮味。

除了刺身, 還有少量壽司、卷物選擇。

澳洲和牛西冷: 牛脂紋理偏少, 較有咬口
澳洲和牛牛胸腹: 脂肪紋理比例較多, 牛味相對重一點
美國牛肋骨: 質地偏林, 很有肉香
米澤三元豚西冷: 質地比較鞋, 肉味偏淡

厚切牛舌片: 烤嘅過程中迫出了油份, 帶點點煙韌, 表面有油脂
串燒方面同樣沒有額外調味醃製,
雞腎串: 每件細細粒, 爽口唔硬
雞軟骨串: 燒至焦香, 口感爽脆, 灑少少鹽調味, 送酒一流!
免治雞肉捧: 雞肉捧中冇預期嘅雞軟骨粒, 但食到雞肉嘅甜味

海蝦鮮甜爽口, order咗十隻, 其中一隻為死蝦, 可接受

炸物水準唔錯, 即叫即炸
蝦天婦羅外皮鬆脆不油,

極推介榴槤炸彈, 外表鬆脆唔油, 熱辣辣流心榴槤餡料勁有榴槤香, 味道香甜, 正。

冷盤、飲品, 包括酒類設自助區,

甜品方面, 都是坊間比較貴牌子嘅雪糕、雪條任食, 極滿足。

整體全晚食物上檯快而齊, 眼闊肚窄, 食完頭round刺身、肉類併盤已經飽咗5成, 有2.5小時用餐, 唔洗趕頭趕命食, 幾好。
2021-07-19
2021-07-19 216 浏览
我哋一行6人,星期三晚食第二輪,當中有一位朋友生日,所以可以free一位,但就要畀10%服務費。其餘5位就係$590+10%。食物方面都相當多種類。一開始先送上非常肥美嘅海膽三文魚子生蠔(四位以上,每人兩隻)👍🏻👍🏻。刺身好新鮮,有我至愛的劍魚腩同埋油金魚,而且可以refill肉類都有很多款式,有日式同韓式肉任君選擇。此外仲有串燒、海鮮、鍋物等等……真係不能盡錄飲品除咗有汽水、烏龍茶同啤酒任飲之外,仲有紅酒、白酒、日本清酒、梅酒同埋柚子酒都係任飲總括而言,呢餐真係大快朵頤,真心推介俾各位

總括而言,呢餐真係大快朵頤,真心推介俾各位

2021-07-07
庆祝纪念
生日
銅鑼灣行完街好肚餓,又想食燒肉又想食任食,就揀左呢間響試試😚因為朋友推介過呢間日式放題,果然質素非常唔錯👍🏻👍🏻着先入到餐廳🍴服務員服務好殷勤,有禮貌又主動介紹餐點同餐飲☺️餐廳裝潢採用日式風格,而且樓底好高,所以有種好寛敞既感覺餐枱之間鬆動,坐得舒服,食得開心😆呢到用QR code方法落單好方便!尤其放題呢種要係咁落單既餐廳,電子下單真係又快又方便又環保👍🏻話到明燒肉放題,燒肉選擇有好多,淨係牛都已經有好幾款😍首先有黎自澳洲既和牛,有澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹同澳洲和牛肉眼。澳洲和牛既油脂雖然唔及日本和牛既咁誇張,但係佢既肉既咬口同牛味就強d。西冷同肉眼既牛味濃,胸腹肉就比較腍,各有各好食。除左牛,米澤三元豚都有腩片同西冷兩種可以揀,腩片油脂豐富,燒到又香又脆。豚西冷冇腩片咁油,但好香肉味,而且都好腍身,唔會燒完就柴哂。因為豬肉一定要燒到全熟,油脂唔夠,質素唔夠好就好易唔好食,而呢度既豬肉既質素係唔錯。拼盤上面仲有美國牛肋骨,手羽即係雞中翼同埋骨付雞肉腸。呢三樣野睇落平平無奇好似係‘鄧’腳既角色,但係食落就完全唔係。雞翼燒出黎皮脆肉嫩,雞汁又多。牛肋骨連骨舊肉夠腍又香牛味,骨邊既筋愈o
因為朋友推介過呢間日式放題,果然質素非常唔錯👍🏻👍🏻

餐廳裝潢採用日式風格,而且樓底好高,所以有種好寛敞既感覺
餐枱之間鬆動,坐得舒服,食得開心😆

話到明燒肉放題,燒肉選擇有好多,淨係牛都已經有好幾款😍

拼盤上面仲有美國牛肋骨,手羽即係雞中翼同埋骨付雞肉腸。呢三樣野睇落平平無奇好似係‘鄧’腳既角色,但係食落就完全唔係。雞翼燒出黎皮脆肉嫩,雞汁又多。牛肋骨連骨舊肉夠腍又香牛味,骨邊既筋愈o趙愈香。骨付腸既肉質有咬口,皮又脆,一咬落去有汁爆出黎。

至於呢個夠哂搶眼既刺身拼盤,又係另一種豐盛。三文魚油甘魚夠新鮮,劍魚腩口感又好,油脂又香。北寄貝同八爪魚爽甜得黎,唔會o趙極唔爛。

帶子同甜蝦就夠鮮甜。而且最特別既係有兩隻大大隻既生蠔,上面有新鮮既海膽同三文魚籽,豐盛感更上一層樓。生蠔手掌咁大,新鮮度有保證。其實我地比較少

生蠔,咁大隻生蠔仲以為唔會係好爽果種,點知一啖入口,冇異味而且好爽口唔會韌。蠔味o趙o趙下同蠔肉滑過喉嚨果下會特別出,整體黎講都係非常唔錯既生蠔。而且加左海膽同三文魚籽之後,個口感同香味變得更加複雜同豐富,夠新鮮既刺身,果然唔錯。

除左兩個大拼盤,燒烤類都有唔少類型既肉同蔬菜可以追加。我地試左香草雞脾肉,醃得又香又夠味,肉質又夠腍。除左肉,佢地特別既選擇係有雞皮串,好似我地咁鐘意食日式串燒既人,燒雞皮大愛。雖然串起左好似好難燒,但放喺爐火邊慢慢燒,臨食再放火爐中間燒脆佢,就會變成一道簡單既美味。

其他食物,例如天婦羅,炸物都好多選擇,而且仲有movenpick雪糕做甜品

除左野食,飲品除左茶同汽水果d,仲有紅酒,白酒,梅酒,柚子酒,啤酒同sake任飲。我地試左柚子酒,梅酒同sake。柚子酒同梅酒都唔錯,果香夠,酸甜又清爽。sake都幾香米味,同刺身好夾。

食燒肉放題要係咁加單,而呢度係Scan QR就落到單。簡單快捷方便,唔洗舉手叫人舉到累都冇人理。呢個放題食物種類多,刺身都有成十款,燒烤類仲多,而且仲有小食、炸物、甜品、飲品同酒。多到我地試都試唔哂,就算燒烤類都冇追加好多款,食下食下就已經飽到捧住肚走,好滿足。

總括而言,食物質素非常唔錯👍🏻樣樣食物水準穩定,味道好食😋
服務質素同環境亦非常唔錯,係唔錯既選擇👍🏻
2021-07-14 278 浏览
好耐之前去過呢間餐廳嘅佐敦分店,知道執咗之後好失望,因為真係抵食又高質,後來知道原來銅鑼灣開咗新分店,仲要方便過以前舊鋪,咁就梗係約埋班friend嚟幫襯啦。呢間分店坐落係高級嘅商業大廈,而且餐廳嘅裝修都好乾淨舒服,啱晒一大班朋友坐低慢慢食住傾偈。呢個刺身拼盤嘅質素非常高,除咗新鮮之外,亦都切得好厚,仲有比較特別嘅每日新鮮刺身,有別於一般嘅放題。而且佢嘅帶子大大粒都係任食,同埋份量比得好足夠,絕對唔會叫10舊比得兩舊。而且佢嘅燒肉質素亦都係好高,食落好有牛味,而且仲有好多唔同嘅部位揀。我覺得呢間餐廳仲有一個值得一讚嘅地方,就係佢嘅抽氣系統做得好好,食完絕對唔會有一大陣油煙味。呢度更可以有紅白酒同清酒任飲,真係嚟飲酒都抵啦。除咗燒肉之外,我仲有一個比較特別嘅推介,就係呢個海鮮豆腐湯。唔好睇佢表面好似好普通咁,但係佢飲落竟然係煲咗好耐嘅魚湯味,真係估唔到啊。呢間餐廳又高質又方便,下次朋友聚會都一定會再嚟啊。

呢間餐廳又高質又方便,下次朋友聚會都一定會再嚟啊。
2021-07-14 202 浏览
呢間銅鑼灣新開既燒肉店有好正既燒肉放題啊!呢日放工之後就同朋友過黎食dinner。呢度係用QR code 落單,好方便。食物既選擇好多。有齊豬、牛、雞,啲肉新鮮,仲有和牛西冷同埋和牛胸腹,肉味香濃。除左任食燒肉之外,仲有任食高質刺身,生蠔大大隻,上面仲有海膽,好正!除左剌身同燒肉之外,仲有其他熟食都係任食,不過已經飽到食唔落了。放題仲有任飲既清酒、梅酒、柚子酒、紅酒同白酒。仲有Mövenpick雪糕,勁吸引!