2023-10-18 32 浏览
呢度晚市主打韓燒放題,午市有lunch set,每個餐除咗主菜,仲有湯加飲品同可以揀3個前菜,泡菜、芽菜、粉絲、醃蘿蔔、薯仔同小白菜,味道幾好,其實我好鍾意食呢啲韓式前菜~湯可以揀韓式蘿蔔湯或者泡菜湯,個人喜歡泡菜湯多啲~🔘人蔘雞湯配白飯望落去清清地嘅雞湯,飲落原來味道超濃郁,有人蔘嘅甘苦味,仲有一大件雞,頗為健康嘅午餐~🔘紫菜包飯揀咗牛肉,都幾足料,飯嘅比例唔會過多,如果再多番啲麻油味會更好~其實佢個牛肉部隊鍋好吸引,都好耐冇食過,但呢日腸胃唔係太舒服,所以揀嘅食物都以清淡d為主,唯有下次先試喇

湯可以揀韓式蘿蔔湯或者泡菜湯,個人喜歡泡菜湯多啲~

🔘人蔘雞湯配白飯

🔘紫菜包飯

2023-10-18 29 浏览
餐廳位於旺角地鐵站隔離嘅友誠中心,今年先開,環境寬敞,坐得適舒,適合同一班朋友🧑‍🤝‍🧑gathering. 餐廳自助區有各式韓式前菜,醃蘿蔔、八爪魚🐙、鵪鶉蛋等。$386+1嘅120分鐘放題有澳洲、美國安格斯牛🐂、紐西蘭羊肩肉、五花腩、刺身🦐、海鮮🦞等,而且仲係啤酒🍺任飲! 餐廳嘅肉質鮮嫩多汁,烤過後食落香口,用生菜🥬包住食,無咁油膩添!食完肉,餐廳嘅自助區仲有唔少甜品~雪糕🍦,泡芺、朱古力🍫brownie、細緻迷你嘅啫喱、椰子蛋糕🍰等。雪糕仲有唔同配料選擇,最正係有爆谷機,將剛烤好嘅爆谷🍿混上醬料連雪糕食🤤yumyum

2023-10-18 36 浏览
晚市韓燒自助餐$298+海鮮刺身$88唔好見佢呢個價錢就以為係啲劣食韓燒,食物種類幾多下而且質素唔差,肉類好多都係無咩調味,燒個時落少少鹽已經好好食,其中比較推薦安格斯下肩胛肉同封門柳🥩我哋前後至少叫咗4-5碟🫢五花肉同豬皮一樣都好推薦,味道好似係韓國食咁豬皮甜甜哋好Q彈唔係周圍都有🐖最正係加錢嘅海鮮同刺身,一次過滿足你2個願望,$88 total多23款嘢食揀,我覺得幾抵下😆出面食幾片刺身都唔止呢個價錢啦仲有好多韓式小食同配菜任君選擇💁🏻‍♀️我哋都叫到幾款,叫一份份量啱啱好2個人食,可以試多幾款😋最得意係有爆谷機,熱辣辣都幾好食
晚市韓燒自助餐$298+海鮮刺身$88

好耐無食韓燒! 仲好想好想食放題☺️☺️貪可以盡情食同飲😋😋😋見到呢間位於旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓 的韓燒大叔 喺OpenRice 有好多好評😍😍😍晚市任食門檻都係$298一位,食刺身既朋友可以加多$88 食得更滿足😊😊一入座,待應就為我地送上八碟好細緻的前菜,可以讓我地試清楚,再用QR code 落單選自己喜歡的😍出面係自助區,除咗有飲品、甜品外,仲有多款韓式拌菜,好像漬物,可以食到飽飽離座🤡🤡韓燒大叔 (旺角)旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓

旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓
2023-09-21
2023-10-17 39 浏览
成幢大廈翻新咗以前嚟過淨係記得呢度要大家樂定係大快活🤣新開左呢間韓式餐廳,其實係因為見到個公仔想試午飯都有人烤肉中,好香丫午飯之後仲有嘢做,如果唔係我都來烤一烤啲野幾精緻我同伴侶一人一個餐人蔘雞配白飯第一時間一定要飲個湯好濃郁的人蔘味,唔會好鹹唔會好味精對呢個人蔘雞極有驚喜!配埋白飯一啖湯一啖飯,然後再變湯飯係一路想追住嚟食平時追着嚟食係因為鍾意食辣會追辣食今日食呢個係因為個味超正追住停不了韓式烤豬肉配白飯感覺幾正宗嘅韓式豬肉惹味好送飯人均消費78至100又送嘢飲,又有前菜的確吾錯!
成幢大廈翻新咗
以前嚟過淨係記得呢度要大家樂定係大快活🤣
新開左呢間韓式餐廳,
其實係因為見到個公仔想試

午飯都有人烤肉中,好香丫

午飯之後仲有嘢做,如果唔係我都來烤一烤
啲野幾精緻

我同伴侶一人一個餐
人蔘雞配白飯
第一時間一定要飲個湯
好濃郁的人蔘味,唔會好鹹唔會好味精
對呢個人蔘雞極有驚喜!
配埋白飯一啖湯一啖飯,然後再變湯飯
係一路想追住嚟食

又送嘢飲,又有前菜
的確吾錯!

2023-09-28
2023-10-17 19 浏览
韓燒大叔 (旺角).想瘋狂食韓式小食,每樣食少少,今次呢個旺角放題係個很不錯嘅選擇. 晚市韓燒自助餐.一黎到就有唔同嘅肉類用小碟上枱,雞肉,五花腩,豬頸肉,下肩鉀肉,牛板腱等,乜野動物都有四人食有個西冷扒送上枱比大家食.小食有韓式煎餅,飯卷,春卷,水冷麵等.最令我吸引嘅地方反而係任食前菜,手拍青瓜,泡菜,黑豆等!.甜品部分仲有自己唧雪糕🍦任落配料,仲有小卷蛋及brownie.韓燒大叔 (旺角)旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓
晚市韓燒自助餐

四人食有個西冷扒送上枱比大家食

小食有韓式煎餅,飯卷,春卷,水冷麵等
最令我吸引嘅地方反而係任食前菜,手拍青瓜,泡菜,黑豆等!
旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓
2023-10-17 24 浏览
新開旺角高質韓國料理韓燒大叔 (旺角)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~同朋友去左西洋菜南街樓上鋪韓燒大叔,環境乾淨舒適,主打任食韓燒放題,亦可以選擇套餐定食。所有套餐都有3個前菜,湯和一礶飲品。石頭鍋飯揀左雞,上到枱即刻襯熱辣辣加入辣醬拌勻鍋飯。鍋飯食落好清新,唔會膩,有大量配菜,好岩我胃口。泡菜煎餅,口感鬆脆,淡淡滋味。
新開旺角高質韓國料理
韓燒大叔 (旺角)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2023-10-15 55 浏览
旺角有好多韓國餐廳,同朋友盲中中上去試新嘢可能Lunch time,人流比較靜,都有好多空位坐座位都好寬敞,坐得好舒服😌兩個人叫左兩個lunch set 都係二百幾埋單,ok la!每個套餐都會有3小菜、1湯、1飯,小菜基本上都是韓國特色的小菜,例如泡菜、芽菜、蘿蔔等等,飯前開開胃!🔸人蔘雞湯配白飯 $118職員推介他們家的人蔘雞湯的人蔘味會特別出味,是甘甘甜甜的味道,果然喜歡喝湯的你可以試這道,你會喝到濃濃的人蔘味!雞有半隻,它長時間煲所以肉質會比較硬,但注重喝湯的精華就好了~🔸牛肋骨飯 $128牛肋骨最可以反映到餐廳的質素,這間的牛肋骨都很高質,雖然細細碗,但裡面都有三至四塊肉和幾塊蘿蔔,牛肋骨的肉質鮮嫩,入口即溶,很易咬開,而蘿蔔炆得非常入味,是鮮甜的,沒有苦澀味!是眾多菜裏面最好吃的菜!🔸飲品飲品都韓國特色罐裝飲品,我選擇了雨前龍井茶及樂天檸七!
旺角有好多韓國餐廳,同朋友盲中中上去試新嘢
可能Lunch time,人流比較靜,都有好多空位坐

🔸人蔘雞湯配白飯 $118

🔸牛肋骨飯 $128

🔸飲品
飲品都韓國特色罐裝飲品,我選擇了雨前龍井茶及樂天檸七!
午餐
同朋友係旺角買完衫攰攰地,搵到呢間近地鐵站的韓燒放題,做緊晚市海鮮刺身任食 2小時 $386 燒肉種類很多,職員會陸續送上唔同種類嘅牛,豬,雞,圍住左成個爐,打卡able 😆特別推介美國安格斯下肩胛肉 ,澳洲牛板腱,牛味濃同肉質都唔錯豬頸肉都好好食,好香口,夾着生菜🥬一齊食,就去到油膩感另外,叫左扇貝,喜歡燒又得,鍾意湯煮嘅,同職員講,會送上湯同錫紙盤份量全部都是小碟為主,試過好味再追加‼️記得量力而為,因為如果浪費100 g以上嘅肉,會被追加附加費哦~~海鮮類除以上提及的扇貝,仲有海螺,蜆刺身有三文魚,赤蝦,帶子等,呢啲都係無限供應燒帶子片都幾好味可以自己拎唔同蔬菜,菇類同各款韓式涼拌/小食,泡菜係唔錯既選擇門口有雪糕機可以自製雪糕🍧,再加喜歡的醬及topping 亦有一個小雪櫃放小蛋卷,puff,糕點仲有爆谷🍿️機,香甜脆卜卜呢d 全部都係小朋友至愛🥰餐廳任飲提供熱麥茶,啤酒🍻,汽水,其他韓式飲品需加錢的

豬頸肉都好好食,好香口,夾着生菜🥬一齊食,就去到油膩感

份量全部都是小碟為主,試過好味再追加‼️

海鮮類除以上提及的扇貝,仲有海螺,蜆
刺身有三文魚,赤蝦,帶子等,呢啲都係無限供應
燒帶子片都幾好味

門口有雪糕機可以自製雪糕🍧,再加喜歡的醬及topping
亦有一個小雪櫃放小蛋卷,puff,糕點
仲有爆谷🍿️機,香甜脆卜卜
呢d 全部都係小朋友至愛🥰

餐廳任飲提供熱麥茶,啤酒🍻,汽水,其他韓式飲品需加錢的

2023-09-28
  • 前菜
  • 美國安格斯牛肩胛
  • 豬頸肉
2023-10-11 34 浏览
又到吃燒肉的時間,今次依舊在旺角區覓食~來到E2出口向前走一分鐘就到的「韓燒大叔」,位置非常方便❤️餐廳環境寬敞,抽風也不錯,吃完身上不會有一股燒烤味👍🏻👍🏻💝收費自助韓燒夜:$298/位自助韓燒夜+海鮮刺身啤酒:$386/位🔺限時120分鐘🔺星期五、六、日、公眾假期及前夕另加$20💝肉類一坐下,餐廳職員就會送上頭盤,包括👇🏻▪️韓式牛肉▫️韓式豬頸肉▪️韓式雞肉▫️薄切牛脷▪️美國安格斯下肩胛肉▫️澳洲穀飼黑安格斯牛板腱▪️五花腩(薄切)▫️韓式豬扒吃完頭盤後可按個人喜好再下單,單是肉類的選擇已經有十多款。整體肉類質素都唔錯,個人比較喜歡澳洲穀飼黑安格斯牛板腱,牛脷和少見的豬皮~💝其他配料其他配料可以用QR code下單,除了肉類外,還有不少熟食可供選擇,例如:韓式炸雞、紫菜包飯、韓式魚板串和韓式蛋卷等。而自助吧也供應蔬菜和前菜冷盤等,可以按個人喜好拿生菜包肉吃。我就拿了菠蘿和一口甜薯,非常好吃😋💝甜品除了軟雪糕外,還有不同款式的蛋捲和泡夫可供選擇~比較特別的是,這裡有爆谷🍿️💝飲品飲品選擇主要供應熱麥茶和汽水,我個人認為吃燒肉一定要配汽水才夠爽❤️🔱另收加一服務費
又到吃燒肉的時間,今次依舊在旺角區覓食~

餐廳環境寬敞,抽風也不錯,吃完身上不會有一股燒烤味👍🏻👍🏻

💝收費
自助韓燒夜:$298/位
自助韓燒夜+海鮮刺身啤酒:$386/位

🔺限時120分鐘
🔺星期五、六、日、公眾假期及前夕另加$20

💝肉類
一坐下,餐廳職員就會送上頭盤,包括👇🏻
▪️韓式牛肉
▫️韓式豬頸肉
▪️韓式雞肉
▫️薄切牛脷
▪️美國安格斯下肩胛肉
▫️澳洲穀飼黑安格斯牛板腱
▪️五花腩(薄切)
▫️韓式豬扒

吃完頭盤後可按個人喜好再下單,單是肉類的選擇已經有十多款。

💝其他配料

我就拿了菠蘿和一口甜薯,非常好吃😋

💝甜品
除了軟雪糕外,還有不同款式的蛋捲和泡夫可供選擇~
比較特別的是,這裡有爆谷🍿️

💝飲品
飲品選擇主要供應熱麥茶和汽水,
我個人認為吃燒肉一定要配汽水才夠爽❤️

🔱另收加一服務費
2023-10-11 49 浏览
聽朋友介紹,旺角有間好抵食既韓燒,$298有得任飲任食,星期五放工後就同朋友去試試。餐廳就喺旺角港鐵站E出口附近,地點十分方便,餐廳環境闊落又舒服,仲要無咩油煙味,好適合同一班朋友黎傾計聚下👍🏻韓燒大叔有好多款豬肉、牛肉同雞肉可以揀擇,每一款都鮮嫩多汁,肉質都唔錯。一入座會先送上各類肉類,每款一小碟,方便客人可以試多幾款👍🏻 之後可以掃QR Code再點肉類、熟食、飲品等等熟食方面,例如紫菜卷、玉子燒、炒粉絲同柚子雞翼,每一款都令人回味無窮!出面有個自助Bar,你可以隨意揀擇新鮮嘅生菜、粟米、金菇、菠蘿等,食得太多肉揀返幾款蔬菜消下滯都唔錯ga!仲有好多款配菜!你可以試下涼拌青瓜、芽菜同泡菜,味道酸甜開胃!仲有各款汽水俾你揀,想飲熱茶又得!最後,記得試下佢地嘅甜品,有軟雪糕、爆谷、泡芙同卷蛋,甜而不膩,絕對係完美既結束!

2023-10-11 33 浏览
Lunch time係旺角想去食韓國菜,可以去呢間【韓燒大叔】Set都係$78起,想食多啲可以揀自助韓燒$168起今次我叫lunch set食~每個餐都會跟3款前菜、1碗湯、1罐飲品🥤韓國菜最喜歡小小碟的前菜,呢度小菜有傳統泡菜、韓式薯仔、韓式野菜粉絲、韓式白蘿蔔、韓式芽菜、韓式小白菜、韓式青瓜,全部都正正常常,我最鍾意係韓式小白菜,因為佢啲白菜份量都幾多,而且醃得好好味😋🔸韓式肥牛部隊鍋 $168突然好想食啲熱辣辣嘅嘢,所以叫咗個部隊鍋,呢款特別啲,加咗肥牛,所以鍾意食肉嘅你可以考慮呢個部隊鍋~部鍋會越煮越辣,要趁快食呀!另外會附上芝士片及生雞蛋,俾你落去個鍋,更加好食!🔸泡菜煎餅 $78呢個泡菜煎餅睇落好大塊,成個pizza咁大,但兩個人食又食得晒,可能夠薄!另外煎到外面好脆,入面係彈牙,所以都幾惹味!泡菜味就唔多,所以唔怕會辣!🔸飲品我選擇了韓國飲品最出名的忌廉梳打及樂天檸七,罐裝飲品係最穩陣!

Set都係$78起,想食多啲可以揀自助韓燒$168起

🔸韓式肥牛部隊鍋 $168
另外會附上芝士片及生雞蛋,俾你落去個鍋,更加好食!

🔸泡菜煎餅 $78

🔸飲品
午餐
來旺角逛街一直都有留意到這間韓燒,這次終於來吃啦~晚市:$298起+98升級海鮮刺身🥩燒肉種類繁多,有安格斯牛板腱、安格斯下肩胛肉、韓式牛肉、薄切牛脷等😆非常多選擇,而且份量是小碟,可以全部都試過去,再追加喜歡的肉類,一點都不會浪費。海鮮有扇貝、海螺、白蜆等,全部都清洗的很乾淨,沒有沙。非常值得一提的是升級套餐有刺身可以選擇,三文魚、赤蝦都是無限量供應,而且都是新鮮的。另外還有很多韓式小食可以下單,從魚餅到炸雞,韓式涼拌菜在門口的冰櫃無限量供應,非常方便客人自己選擇。吃完燒肉記得在門口的雪糕機打一份DIY雪糕🍦,奶香濃郁,推薦😋
來旺角逛街一直都有留意到這間韓燒,這次終於來吃啦~

晚市:$298起+98升級海鮮刺身

海鮮有扇貝、海螺、白蜆等,全部都清洗的很乾淨,沒有沙。

2023-10-11 17 浏览
韓燒最開心就是吃到飽,種類夠多,這店的都做到了,肉類基本的雞、牛、豬都有齊,辣的跟不辣也有,4位以上,更送澳洲牛扒一塊,質素也很不錯!到外面的雪櫃,也有多種蔬菜及前菜可取,辣魷魚醬更是惹味好吃!飲品的主要是多款汽水任喝,熱飲的有熱麥茶,無糖的;再走過一點,就有爆谷機,爆谷是焦糖味道,每顆也有包上焦糖的,香甜可口!甜品的櫃也在旁邊,很容易找到,雪櫃內有多種切餅及泡芙,泡芙的有士多啤梨味及朱古力味!雪糕的是牛奶味的軟雪糕,可自助加上配料,感覺很不錯!

香港依家韓式燒肉都係單點嘅多,放題形式比較少,呢一間感覺唔錯喎,晚市放題每位$298,可以加$88有埋刺身海鮮啤酒任食任飲🤩外面自助區有各款韓式冷盤,亦提供蔬菜、汽水同甜品。燒烤食物方面, 店家會一開始每台客人提供8碟肉品,全部都係店鋪最受歡迎既選擇😆 不過我地兩個女仔黎食,一開始嘅8碟稍微有點多~安格斯牛下肩胛、雞肉、豬頸肉都好食👍🏻一口牛大大粒,食落冇筋海鮮點咗海虎蝦同扇貝,大隻好食。另外有多款韓式熟食,推介柚子單骨雞翼、野菜粉絲。食物水準都唔錯,幾欣賞呢度用小碟嘅形式上菜,每次上嘅份量啱啱好,而且食物唔會過分嘅調味😆 環境企理乾淨,整體上油煙味唔算好勁,推介!

外面自助區有各款韓式冷盤,亦提供蔬菜、汽水同甜品

安格斯牛下肩胛、雞肉、豬頸肉都好食👍🏻

一口牛大大粒,食落冇筋

海鮮點咗海虎蝦同扇貝,大隻好食。

另外有多款韓式熟食,推介柚子單骨雞翼、野菜粉絲。