2023-11-01 47 浏览
大滿足呀Location📍旺角友誠商業大廈5樓,超近地鐵站和巴士站韓燒大叔🇰🇷晚市肉類刺身海鮮菜類…任食任飲,每人$386 ,4人有優惠:+$60 有慶州韓牛,十分抵食~肉類🥩特別推薦以下幾款:⭐️慶州韓牛-好有牛味,高品質👍🏻澳洲穀飼黑安格斯牛板腱、澳洲草飼黑安格斯牛頸脊-兩個部位都好好食,幾特別牛脷-爽爽地,韓燒或日燒必叫一口和牛-非常juicy 刺身海鮮🦞類帶子、北寄貝剌身-好鮮甜,不錯扇貝、蝦🦐、蜆和螺頭,都好鮮味,有海水味⭐️比較️特別是墨魚🦑嘴,好爽,比較少見菜/熱食類白菜、芽菜、酸蘿蔔、雞髀菇都好新鮮,菜好爽⭐️,用生菜🥬包肉,又係另一番風味⭐️水冷麵、泡菜煎餅都好味飲品🥤有汽水、檸茶等選擇甜品🍧選擇繁多😃有泡芙、雲尼拿雪糕🍦、仲有爆谷,⭐️雪糕出奇地好味😋整體來講性價比高,可以再回頭
大滿足呀

Location📍旺角友誠商業大廈5樓,超近地鐵站和巴士站
韓燒大叔🇰🇷
肉類🥩

特別推薦以下幾款:

⭐️慶州韓牛-好有牛味,高品質👍🏻

牛脷-爽爽地,韓燒或日燒必叫

一口和牛-非常juicy

刺身海鮮🦞類

帶子、北寄貝剌身-好鮮甜,不錯
扇貝、蝦🦐、蜆和螺頭,都好鮮味,有海水味
⭐️比較️特別是墨魚🦑嘴,好爽,比較少見

菜/熱食類

⭐️水冷麵、泡菜煎餅都好味

飲品🥤
有汽水、檸茶等選擇

甜品🍧

整體來講性價比高,可以再回頭

2023-11-01 32 浏览
依間地點真係十分就腳就系旺角站格離,方便到爆公仔design到好得意,裝修又靚重要位置坐得好舒服分左兩個價錢,我地揀左豐富啲既包埋海鮮刺身,啤酒都有得任飲入座坐低,就可以出去揀番啲朝式小食泡菜,漬蘿蔔個啲,應有盡有啲菜類都系埋出面,自由任拎之後即刻order 杯啤先,藍妹生啤上,爽!跟住就到刺身,款式當然無放題多不過都唔錯黎到主題,一上就比幾款試食重要放得好靚澳洲同美國安格斯都有重有啲醬汁左既豬同牛而且重有海鮮,扇貝好飽滿,有質嫁款式真系相當多最後到雪糕甜品唔小得又系好多款,細細舊慢慢試

依間地點真係十分就腳
就系旺角站格離,方便到爆
公仔design到好得意,裝修又靚
重要位置坐得好舒服

分左兩個價錢,我地揀左豐富啲既
包埋海鮮刺身,啤酒都有得任飲
入座坐低,就可以出去揀番啲朝式小食
泡菜,漬蘿蔔個啲,應有盡有
啲菜類都系埋出面,自由任拎

之後即刻order 杯啤先,
藍妹生啤上,爽!
跟住就到刺身,款式當然無放題
不過都唔錯

黎到主題,一上就比幾款試食
重要放得好靚
澳洲同美國安格斯都有
重有啲醬汁左既豬同牛
而且重有海鮮,扇貝好飽滿,有質嫁
款式真系相當多

最後到雪糕甜品唔小得
又系好多款,細細舊慢慢試
  • 海鮮
2023-10-30 43 浏览
同朋友去燒肉,位於旺角,地點實在太就腳啦,又易搵😌😌話說呢間燒肉性價比唔錯$298任飲任食🥩🥓,想食埋海鮮同刺身就$386,刺身選擇都好多種,睇餐牌都成6、7種,另外鍾意飲啤酒可加$88有任飲🍺🍺 野食方面無得頂,好多種肉類選擇,我最鍾意食鰻魚,一個人食哂一條甘濟🤦🏻‍♀️,好好味🤤。出面就有自助區,啲前菜可以自己想食幾多夾幾多,又唔使成人叫refil,最驚喜佢有醬魷魚,估佢唔到,我包肉食都食左5碟😂😂哈哈哈食完最後食個雪糕加甜品埋尾,不過唔記得影雪糕,甜品就有泡芙布朗尼,有個密瓜味嘅甜品,不過唔知咩黎😂都幾好食總括黎講唔錯,可以再Encore 👍🏻👍🏻👍🏻
同朋友去燒肉,位於旺角,地點實在太就腳啦,又易搵😌😌
總括黎講唔錯,可以再Encore 👍🏻👍🏻👍🏻

2023-10-21
  • 前菜
  • 鰻魚
  • 牛肋骨
🐽 前菜佢地辣泡菜非常開胃,辣味十足,能夠激起你的味蕾。辣醬生魷魚都好罕見,感鮮味十足,搭配著辣醬一起吃,送飯真係一流。韓式紫菜包裹著米飯和各種配料,一口咬下去,口感十分爽脆。韓式小螃蟹和辣式白菜仔也非常不錯,帶著微辣的風味🐽 肉類佢地都有多種選擇,包括美國安格斯下肩肉、肩胛翼,澳洲穀飼黑安格斯牛肉,薄切五花腩,豬皮,韓國午餐肉,韓式牛肉,韓式牛肋骨,韓式辣豬肉,雞肉,薄切牛脷和霜降一口牛。每一種肉類都經過精心挑選,質量好好。我特別推薦美國安格斯下肩肉和澳洲穀飼黑安格斯牛肉,口感鮮嫩多汁,肉質細膩。韓國午餐肉和韓式牛肋骨都非常好吃,吃起來有滿滿的韓式風味🐽 特色菜式韓式雞蛋卷和韓式飯卷。韓式雞蛋卷鬆軟可口,口感非常好,而韓式飯卷則是將米飯和各種配料捲在一起,帶小小麻油香好正🐽 辣醬雞翼和芝士炸雞辣醬雞翼帶著微辣的口感,非常下飯,而芝士炸雞則是外酥入面好多汁,每一口都充滿了濃郁的芝士味道
🐽 前菜

🐽 肉類

🐽 特色菜式

🐽 辣醬雞翼和芝士炸雞
2023-10-27 84 浏览
今日突然好想食韓國菜🇰🇷,行過見到呢間韓燒大叔就入左去😆店舖坐位都算寛落,地方唔錯👍🏻佢地主打韓燒,放題都中好正咁🤭出面有得自取飲品雪糕及甜品咁,仲有圍爐圓盤放肉好靚好正咁😌但我睇完最後都係決定食韓味午市套餐🤣因為死一意都食想食韓國菜🇰🇷所以最後叫左兩個套餐😋韓味午市套餐🇰🇷送韓式小食3碟+非酒精飲品1罐+湯1碗辣醬石頭鍋飯(素/雞/牛1豬/浦燒鰻魚+$20)見到有鰻魚就加左$20,黎到好大塊好厚肉咬落好淋好肥美🤤佢地既辣醬好好味唔太辣😚石鍋伴飯好處係一路食一路都好熱👍🏻人參雞湯配白飯 佢地啲食物都幾夠分量🤩用左成半隻雞🤭飲第一啖好有驚喜😍人參味好濃雞又滑連埋糯米一齊食超正🤤
韓味午市套餐🇰🇷
送韓式小食3碟+非酒精飲品1罐+湯1碗

辣醬石頭鍋飯
(素/雞/牛1豬/浦燒鰻魚+$20)
人參雞湯配白飯

嘩!我真係搵到一個爆炸好味🧨嘅韓燒放題喇!呢度有分手機落單同自取區,食物飲品齊全,選擇超級多款!炸物出色到爆,真係令我食到興奮!豬牛雞任你揀,仲有韓式飯團!!炸物特別出色,炸得金黃酥脆,真係鮮嫩多汁!多款不同食材,豬牛雞任你揀,仲有韓式飯團等緊你!而家仲有個驚喜,四位以上嚟食就有免費西冷牛扒送,質素超級高!而家嚟講下最正味嘅菜式喇!話真係好難揀喎!但如果硬要揀,我會話係豬頸肉。嗱,呢啲肉嘅鮮嫩程度真係令我驚艷!每一口都係肉汁四溢,仲有香氣飄出,真係太誘人!你一定要食過先知,食完就一定會成為豬肉控!
嘩!我真係搵到一個爆炸好味🧨嘅韓燒放題喇!
呢度有分手機落單同自取區,食物飲品齊全,選擇超級多款!

炸物特別出色,炸得金黃酥脆,真係鮮嫩多汁!
多款不同食材,豬牛雞任你揀,仲有韓式飯團等緊你!

你一定要食過先知,食完就一定會成為豬肉控!
2023-09-10
2023-10-26 44 浏览
天氣涼了想吃韓燒經過見到款式都ok到咗首先拎咗小菜,都有10-20樣野揀。之後QR code落單叫了韓式牛肉、韓式豬頸肉、韓式雞肉、薄切牛脷、美國安格斯下肩胛肉、澳洲穀飼安格斯牛板腱、韓式辣豬肉,五花腩和其他。韓式牛肉、豬頸肉還是雞肉,它們都新鮮,加上不同醬料,帶有正宗的韓式風味。小菜款式都多,有泡菜,生菜,韓式魷魚,韓式蟹仔,仲有唔同嘅韓式嘅小菜。嘢飲有汽水,如果係啤酒要另外加錢。不過普通汽水都唔錯。和朋友每人300$多吃得非常飽
天氣涼了想吃韓燒
經過見到款式都ok

嘢飲有汽水,如果係啤酒要另外加錢。不過普通汽水都唔錯。

和朋友每人300$多吃得非常飽

2023-10-18
2023-10-26 34 浏览
韓燒放題$298(120分鐘)呢間「韓燒大叔」主打任食韓燒!環境坐位都闊落,播住Kpop好有韓feel!入座時店員即時送上燒肉頭盆,細細碟圍住燒烤爐,打卡一流,燒肉包括韓式牛肉,韓式豬頸肉,韓式雞肉,薄切牛脷,美國安格斯下肩胛肉,澳洲穀飼黑安格斯牛板腱,五花腩(薄切),韓式辣豬肉;最鐘意牛肋骨夠牛味!其他肉類🥩韓式小食湯品就QRcode落單,例如泡菜煎餅、韓式柚子單骨雞翼、韓式魚板串及韓式蛋卷、韓式野菜粉絲、韓式冷麵🍜種類都多元化,密密食。自助區美食(任飲任食)有超過 30款唔同款式韓國泡菜、涼拌、蔬菜、汽水機、蛋糕、雪糕🍦比你享用。尤其是即製爆谷🍿️ 熱辣辣脆卜卜!真係好啱一大班朋友聚會。

自助區美食(任飲任食)
2023-10-19
庆祝纪念
生日
第一次來旺角的韓燒大叔 新韓燒餐廳餐環境都幾舒適,最重要抽風系統做得好,唔會成個場都好大陣油煙味。午餐有Set Lunch 亦都有有燒肉可以order今次想食快飯就揀左燉牛肉同 炸醬麵簡單食。-呢到每個set lunch 都附有3款韓式小菜,泡菜,大豆芽,芽菜,白菜同醃蘿蔔大豆芽,芽菜,白菜都帶麻油香,Order的炸醬麵讓人食到成個嘴都是黑醬,而炸醬味道非常濃稠,色澤鮮亮,入口第一啖帶甜而不膩的醇厚。Q彈的麵條耐嚼度十足,滿滿韓國味。另外燉牛肉飯醬汁甘甜,牛肉鮮嫩,輕輕一叉就骨肉分離卻不失口感,入口微微甜口,軟嫩不柴,搭配白蘿蔔一起燉煮撈飯超好食。
第一次來旺角的韓燒大叔
午餐有Set Lunch 亦都有有燒肉可以order
今次想食快飯就揀左燉牛肉同 炸醬麵簡單食。
呢到每個set lunch 都附有3款韓式小菜,
泡菜,大豆芽,芽菜,白菜同醃蘿蔔
大豆芽,芽菜,白菜都帶麻油香,
Order的炸醬麵讓人食到成個嘴都是黑醬,
而炸醬味道非常濃稠,色澤鮮亮,
入口第一啖帶甜而不膩的醇厚。
Q彈的麵條耐嚼度十足,
滿滿韓國味。
另外燉牛肉飯醬汁甘甜,
牛肉鮮嫩,輕輕一叉就骨肉分離卻不失口感,
入口微微甜口,軟嫩不柴,搭配白蘿蔔一起燉煮撈飯超好食。
2023-10-25 37 浏览
一上菜就有肉類拼盤超豐富!之後仲送上鰻魚一整條😍😍五花肉,牛肩胛同埋原條鰻魚一燒果陣已經勁香五花肉既肥瘦適中,入口鮮嫩多汁,帶有微微的焦糖色,讓人垂涎欲滴牛肩胛肉味好重,帶有一絲嚼勁,每一口都散發出濃厚的牛肉風味。原條鰻魚則是絕對的驚喜,鮮嫩的魚肉搭配炭火燒烤後的獨特風味,讓人難以忘懷。搭配上新鮮的蔬菜,這些肉類更加豐富多彩。蔬菜的清脆口感和燒肉的香氣交織在一起,帶來了口感的平衡和層次感。而韓式醬料更是提升了整體的風味,辣椒醬的微辣與肉類的鮮香相得益彰,大蒜醬的濃郁與蔬菜的清爽形成了完美的對比。除了燒肉,他們的炸物小食也值得一提韓式薯仔食落外脆內軟,個汁超惹味同好重薯味,是一道美味的開胃菜或者搭配菜。座位坐得舒適,地方夠大又方便好岩同朋友傾計大吃一餐😍

一上菜就有肉類拼盤
超豐富!
之後仲送上鰻魚一整條😍😍
五花肉,牛肩胛同埋原條鰻魚一燒果陣已經勁香
鮮嫩的魚肉搭配炭火燒烤後的獨特風味,
讓人難以忘懷。

除了燒肉,他們的炸物小食也值得一提
座位坐得舒適,地方夠大又方便
好岩同朋友傾計大吃一餐😍
2023-10-25 34 浏览
韓式放題菜單非常豐富多樣化。無論你是喜歡牛肉、豬肉還是雞肉,他們都有超多款供你選擇。每一種肉類都經過精心挑選和調味,保證品質優良且口感鮮美。特別值得一提的是他們的原條鰻魚,這是一道獨特而美味的選擇,絕對能滿足饕客的味蕾。除了肉類,餐廳還提供各種新鮮的配菜,讓你可以搭配肉類享受更豐富的口味。蔬菜的選擇多樣,新鮮度也很高,給人一種健康又美味的感覺。此外,他們的自助飲品也非常豐富,無論是汽水、茶還是果汁,都可以隨意享用。最後,他們的甜品選擇也很令人驚喜。其中,我特別推薦他們的爆谷雪糕,這款甜品結合了脆脆的爆谷和柔滑的雪糕,口感十分獨特,絕對能給你留下美好的回味。總的來說,大叔的愛韓式放題提供了高質的韓式美食體驗。他們豐富的菜單、新鮮的配菜和美味的甜品,加上舒適的用餐環境,使這裡成為一個理想的聚餐場所。如果你想品嚐正宗的韓式料理,這裡絕對是一個值得考慮的選擇。

2023-10-09
2023-10-24 45 浏览
韓燒任食套餐 HK$298店員好快就上曬咁多款燒肉啦推介上邊嘅牛, 其他就基本上味道還可以, 不過有個問題, 就係就算落好多油都係比較容易痴底, 同埋黑曬, 要成日換爐先得...要留意就係下邊呢一款, 因為係cube, 所以難熟啲, 好多時候烤左一陣就黑曬呢好快就熟, 所以要快d 夾起呀! 其實都有小食嘅,  魚板比較淡 (可能因為燒肉太濃味)仲有水冷麵😚凍凍地酸酸地, 可惜唔太岩我口味啦煎薄餅麵幾香😎柚子雞翼好食🐣出邊除左有韓式小食😍都有雪糕機、爆谷機同埋飲品, 爆谷機都幾特別!有個小插曲, 我地就咁睇食評都唔知, 黎到先發現原來刺身同埋一d 比較名貴嘅韓牛、醬油蟹要套餐之外加錢... CP 值見人見智啦, 不過如果有多大d 嘅discount 例如like IG 送一份, 相信應該就更多人黎啦~我地燒左啲菜, 出邊都有生菜~ 可以試下
韓燒任食套餐 HK$298
店員好快就上曬咁多款燒肉啦
推介上邊嘅牛,

好快就熟, 所以要快d 夾起呀!
其實都有小食嘅,  魚板比較淡 (可能因為燒肉太濃味)
仲有水冷麵😚凍凍地酸酸地, 可惜唔太岩我口味啦
煎薄餅麵幾香😎柚子雞翼好食🐣

我地燒左啲菜, 出邊都有生菜~ 可以試下
2023-09-19
2023-10-24 57 浏览
今日去到一間韓燒店準備好大吃一頓-😍首先,餐廳好乾淨,抽風系統相當好,完全冇油煙或痴笠笠。- 😍食物秒速上菜,QR code 一點完已經有- 😍肉類種類十分多- 佢會先上以下食材韓式牛肉, 韓式豬頸肉, 韓式雞肉, 薄切牛脷, 美國安格斯下肩胛肉, 澳洲穀飼黑安格斯牛板腱, 五花腩 (薄切), 韓式豬扒食物就主打韓式風味,好多肉已經韓式醬醃好了。個日好鐘意這款 澳洲穀飼黑安格斯牛板腱因為肉質分明,油份充足,仲好夠牛味添。其實五花腩都好好食又愛又恨,燒到脆一脆,但又怕會體重增加 真係又愛又恨。之後仲叫了,韓式牛肋骨霜降一口牛澳洲草飼黑安格斯封門柳其實餐廳的熟食都很不錯。叫了很多試下都覺得真係吾錯而且都係飲食,食燒肉類以外既好選擇。韓式柚子單骨雞翼紫菜包飯 韓國粉絲春卷 韓式炸雞雞軟骨炸物新鮮炸起,係真係即叫即炸 熱辣辣,好鐘意食佢雞軟骨。柚子雞翼亦好好食。韓式水冷麵 韓式蘿蔔湯 韓式泡菜湯好多款式可以食泡菜 酸蘿蔔 紫菜 亦可任食出面食品有爆谷 雪糕 蛋糕
今日去到一間韓燒店
準備好大吃一頓
-😍首先,餐廳好乾淨,抽風系統相當好,完全冇油煙或痴笠笠。
- 😍食物秒速上菜,QR code 一點完已經有
- 😍肉類種類十分多

佢會先上以下食材
韓式牛肉,
韓式豬頸肉,
韓式雞肉,
薄切牛脷,
美國安格斯下肩胛肉,
澳洲穀飼黑安格斯牛板腱,
五花腩 (薄切),
韓式豬扒

因為肉質分明,油份充足,仲好夠牛味添。

其實五花腩都好好食
又愛又恨,燒到脆一脆,
但又怕會體重增加 真係又愛又恨。

之後仲叫了,

韓式牛肋骨
霜降一口牛
澳洲草飼黑安格斯封門柳

其實餐廳的熟食都很不錯。
叫了很多試下都覺得真係吾錯
而且都係飲食,食燒肉類以外既好選擇。

韓式柚子單骨雞翼
紫菜包飯
韓國粉絲春卷
韓式炸雞
雞軟骨

炸物新鮮炸起,係真係即叫即炸
熱辣辣,好鐘意食佢雞軟骨。
柚子雞翼亦好好食。

韓式水冷麵
韓式蘿蔔湯
韓式泡菜湯
好多款式可以食

泡菜 酸蘿蔔 紫菜 亦可任食

出面食品有
爆谷 雪糕 蛋糕

2023-10-24 27 浏览
有時工作不順心情不好時 就會想來一頓韓燒🥢這家餐廳是任飲任食的韓燒 前菜/肉/海鮮/主食/甜品/飲品都有午市期間也有套餐我們今次就試了包海鮮刺身的韓燒 每個人$386店員事前已經在爐邊放上8款肉類🤩比較深刻的有澳洲殼飼黑安格斯內群肉 和澳洲殼飼黑安格斯牛板腱 前者肉汁較多 後者脂肪較低肉質更有嚼勁還有雞髀肉 豬肉 等等其他肉類和小食都可以用QR code自助下單像我們還吃了柚子雞翼 韓式蛋卷 水冷麵 炒粉絲海鮮類像虎蝦 帆立貝 扇貝 蜆 青口 都很新鮮🦪最後以甜品作結🤤最喜歡擠雪糕 可以自己控制份量 再淋上朱古力/芒果醬等 加上彩針和棉花糖 好吃呢還有brownie和兩個口味的泡芙🥰🤎
有時工作不順心情不好時 就會想來一頓韓燒🥢

像我們還吃了柚子雞翼 韓式蛋卷 水冷麵 炒粉絲

海鮮類像虎蝦 帆立貝 扇貝 蜆 青口 都很新鮮🦪

最後以甜品作結🤤
還有brownie和兩個口味的泡芙🥰🤎

今日旺角行完街又係醫肚時間,搵咗間任食嘅韓燒✨晚市韓燒自助餐 120分鐘 $368✨食物🐃牛肉類-美國穀飼安格斯牛板腱 及 美國安格斯下肩胛肉 呢兩款個人比較鍾意 牛味重而且軟硬適中-牛嘅部位仲有好多唔同選擇 封門柳 內裙肉 牛頸脊等等 食完1 round都差唔多飽😂🌊海鮮-螺 蜆 魷魚 都係唔錯嘅食材 可以過吓口癮🌊刺身-三文魚刺身幾肥美 -帶子鮮甜🔥其他-除咗要自己燒嘅嘢食之外 仲有唔同嘅韓式熟食 小食 可以Order-柚子單骨雞翼 炸韓式粉絲卷 魚糕串🍨甜品-有彩色嘅捲蛋仔 亦都有牛奶雪糕 爆谷🍿✨環境-有卡位亦有大枱 可以容納一大班人 地方幾整潔 唔會有油淋淋嘅感覺🔔服務-收碟速度都幾快-QR Code點餐 細細碟圍滿爐邊 都幾過癮總括嚟講,唔錯,可以一試
今日旺角行完街又係醫肚時間,搵咗間任食嘅韓燒

✨晚市韓燒自助餐 120分鐘 $368

✨環境
🔔服務
-收碟速度都幾快
-QR Code點餐 細細碟圍滿爐邊 都幾過癮

總括嚟講,唔錯,可以一試