6天前 0 浏览
韓燒大叔 真係大癲‼️晚市 $298任食 120分鐘 啲嘢食多到張枱擺唔晒。。。[晚市訂枱優惠]📌 每4人 送 原塊安格斯西冷牛扒🥩+$88 升級任食海鮮刺身🦑+$1 追加 🇰🇷韓國直送 🐮慶州千年韓牛西冷一塊 (價值 $318)/ 🦀醬油蟹併盤一份(價值 $298)🎁 當月生日人士可獲精美蛋糕一份🎂 (4位或以上) / 精美蛋糕一份🎂及一人免單🆓 (8位或以上) 🥢 韓燒大叔📍旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓
韓燒大叔 真係大癲‼️
晚市 $298任食 120分鐘
啲嘢食多到張枱擺唔晒。。。

[晚市訂枱優惠]
📌 每4人
送 原塊安格斯西冷牛扒🥩
+$88 升級任食海鮮刺身🦑

🎁 當月生日人士
可獲精美蛋糕一份🎂 (4位或以上) /
精美蛋糕一份🎂及一人免單🆓 (8位或以上)

🥢 韓燒大叔
任飲燒酒
雪糕
生日蛋糕
  • 肉類
午市得90分鐘,係食得有啲趕,不過可以話係過足口癮,回晒本。最畀到驚喜我,係啲韓式熟食幾高質🥰!🥩午市有14款肉類選擇:雞、豬、牛,仲有羊肩肉喎🐑冬天食啲羊肉暖一暖都幾好😋提一提🤍💡建議先燒晒啲冇汁嘅肉,咁樣個爐會冇咁搶火又冇咁易燒到黑晒🌚當然都可以搵店員換爐🦑 海鮮任食,有青口、蜆、多春魚、墨魚嗰啲,仲有得燒八爪魚仔🐙 附送嘅醬油海鮮拼盤都好正!隻蟹爆晒膏,如果怕太生可以擺落去再燒吓。個醬油八爪魚好出色👍🏻好爽口彈牙!🇰🇷 重點推介啲韓式小食🌟野菜粉絲、泡菜煎餅🫓、柚子單骨雞翼、紫菜包飯🌯、粉絲煎餃等等,全部都整得幾好味👍🏻,熱辣辣上枱特別好食😋。一定食到回晒本!臨走之前記得食埋雪糕🍧鍾意佢係芭菲嗰隻質感,食落唔太甜都幾Refreshing🍀‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧

🥩午市有14款肉類選擇:
雞、豬、牛,仲有羊肩肉喎🐑
冬天食啲羊肉暖一暖都幾好😋

提一提🤍💡

🇰🇷 重點推介啲韓式小食🌟

臨走之前記得食埋雪糕🍧
鍾意佢係芭菲嗰隻質感,食落唔太甜都幾Refreshing🍀

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧

2025-06-13 284 浏览
🐨樹熊生日咁大件事,梗係拉大隊同佢慶祝一下啦!佢咁大食,慶祝生日大餐一定係燒肉放題最好不過!📌今日等齊人放工,就拉埋馬騮妹,竹高妹一行四人去《韓燒大叔》食個晚巿燒肉自助餐。📌位於旺角友誠商業中心4樓,上到去全層都係,環境好大,最重要係張枱夠晒大,中間一個燒烤爐,一次過上枱可以放好多好多食物,咁先夠晒震撼!📌任食自助餐包18款肉類,18號熟食,另外再加$108就可以有海鮮刺身任食,燒酒、啤酒任飲。📌好彩一早訂左枱,晚市訂枱優惠:🈹每四人 送 原塊安格斯西冷牛扒🈹每四人 可以$1 追加 ・ 韓國直送 1+慶州千年韓牛西冷一塊 (價值 $318) ・ 或 韓國直送 醬油蟹併盤一份(價值 $298)📌加$1就有咁豐富的食材,真係好吸引!📌咁大食的樹熊全部肉類熟食一次過先上一輪,大癲!肉類有美國安格斯下肩胛,肩胛翼,澳洲黑安格斯內群肉、風門柳、牛版腱、牛頸脊,仲有韓式牛肉,牛肋骨,豬頸肉五花腩,霜降一口牛,雞肉、雞翼、羊肩肉、午餐肉等等。霜降一口牛慢慢返邊煎熟四邊,脂肪同牛肉嘅分布比例平均,咬落去爆出油脂肉汁好肥美。熟食有柚子單骨雞翼、泡菜煎餅、炸雞、炸雞軟骨、紫菜包飯、
📌好彩一早訂左枱,晚市訂枱優惠:
🈹每四人 送 原塊安格斯西冷牛扒
🈹每四人 可以$1 追加
・ 韓國直送 1+慶州千年韓牛西冷一塊 (價值 $318)
・ 或 韓國直送 醬油蟹併盤一份(價值 $298)
📌加$1就有咁豐富的食材,真係好吸引!
📌咁大食的樹熊全部肉類熟食一次過先上一輪,大癲!
霜降一口牛
熟食
有柚子單骨雞翼、泡菜煎餅、炸雞炸雞軟骨、紫菜包飯、魚片串、韓式蛋卷、韓式粉絲煎餃、芝士條水冷麵等等。
韓式蛋卷
韓式蛋卷即叫即煎熱辣辣,軟綿綿嘅蛋卷夠蛋味,做法都幾正宗。
韓國直送 醬油蟹併盤一份,加$1
成盤醃製醬油蟹,仲有生蝦、八爪魚同田螺等等,可以唧出嚟嘅蟹肉點醬油漬食係竹高妹的最愛。
韓國直送 1+慶州千年韓牛西冷,加$1
原塊雪凍韓牛西冷放上爐上烤,望着西冷融雪再烤熟嘅過程真係非常治癒,每邊大概烤熟2分鐘就可以剪開,好嫩滑嘅牛肉,食得!
任食海鮮刺身,任飲燒酒啤酒,加$108
刺身
點了三文魚、赤蝦、希靈魚、北寄貝、油甘魚、帶子、墨魚、甜蝦同吞拿魚,先上一碟,三文魚肉質肥美無渣無根,貨源唔差!
韓式八爪魚仔
海鮮
有韓式八爪魚仔、海墨魚、海魷魚、魷魚鬚、浦燒鰻魚、多春魚、帆立貝、扇貝、墨魚咀、海虎蝦等等。
海鮮
醃製咗嘅八爪魚仔、魷魚鬚烤食咗之後食已經好夠味。
扇貝燒起嚟仲有啲海水味,幾新鮮。
酒精飲品
多款韓式燒酒、真露、啤酒都有,食燒肉真係要乾返杯!
自助蔬菜區
自助蔬菜區有唔少得嘅新鮮生菜,可以用來做生菜包,仲有冬菇、粟米、金菇、三色椒、新鮮菠蘿等等,仲有多款韓式前菜,包括泡菜、酸蘿蔔粒、豆芽菜同埋酸瓜。
精美蛋糕
📌四人同行,當中當月生日人士可獲精美蛋糕一份;8位或以上,除了精美蛋糕,一位生日人士仲可以免單,再免一個蛋糕切餅費,限星期日及一至四,要出示有效證明文件喔!食燒肉大餐來慶祝生日已經夠哂快樂🎊,仲有蛋糕送真係夠哂滿足!就係因為樹熊生日,熊妹拉大隊四人同行就可以送精美蛋糕一份,今次係伯爵茶蛋糕,當然就岩哂熊妹😎。
📌燒肉任食自助餐咁多款嘢食,樣樣都試下已經可以撐爆個肚💥,好似食咗三日食糧,熊妹黎緊幾日都要食返蔬菜清減腸胃。
2025-06-09
庆祝纪念
生日
霜降一口牛
韓式蛋卷
韓式八爪魚仔
精美蛋糕
二訪😍晚市平日$298過百款食物😆每樣都可以試下佢地仲有加錢任飲酒精,任食海鮮👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻海鮮刺身任食加$88啤酒任飲 加$58燒酒任飲加 $68⭐️海鮮 刺身 啤酒 燒酒 全包 加$108⭐️👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻佢地既自助吧有多款韓式前菜小食肉類🥩高質😍有:- 美國安格斯下肩胛👍🏻👍🏻- 美國安格斯肩胛翼- 澳洲穀飼黑安格斯內群肉- 澳洲章飼黑安格斯封門柳- 澳洲穀飼黑安格斯牛板腱- 澳洲草飼黑安格斯牛頸脊- 薄切牛脷👍🏻👍🏻仲有勁多款韓式熟食小食😍- 韓式野菜粉絲- 韓式泡菜煎餅- 韓式炸雞🍗- 紫菜包飯- 韓式魚片串😻😻- 韓式粉絲煎餃🥟- 韓式炸紫菜粉絲卷當日加$108 4位送海鮮拼盤有白鰻片串,廣島豪,三文魚旗,鮑魚😍😍之後仲有大抽獎🎟️😳我果日中左醬油蟹,正爆!蟹🦀好新鮮,鮮甜,拌飯食一流💕💕
二訪😍晚市平日$298
過百款食物😆每樣都可以試下
佢地仲有加錢任飲酒精,任食海鮮
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

- 韓式魚片串😻😻
- 韓式粉絲煎餃🥟
- 韓式炸紫菜粉絲卷

當日加$108 4位送海鮮拼盤
有白鰻片串,廣島豪,三文魚旗,鮑魚😍😍
之後仲有大抽獎🎟️😳
我果日中左醬油蟹,正爆!
蟹🦀好新鮮,鮮甜,拌飯食一流💕💕

2025-04-25
放題黎講呢間超多食,晚市$298/位(平日)/$318(假日),加$88任食海鮮刺身,加$58啤酒任飲或$68燒酒任飲,$108全包最抵。🍻燒酒選擇超多,係香港韓燒放題入面數一數二。🔸牛扒同醬油蟹都係韓燒大叔嘅重點推介!每4位晚市訂座,只要+$88升級任食海鮮刺身,再加$1就可以換到韓國直送1+慶州千年韓牛西冷一塊,或者韓國直送醬油蟹拼盤(有醬油蟹、醬油蝦、八爪魚、螺肉,蟹膏超多,鹹鮮又鮮甜)。🔸肉類選擇超多,主打韓國直送慶州千年牛、濟州豬肉,仲有澳洲安格斯牛板腱、薄切牛脷、霜降一口牛等 。牛肉部位有牛板腱、下肩胛、肩胛翼、內群肉等,肉質鮮嫩多汁,牛味濃郁,啱晒牛魔王!🔸刺身有三文魚、赤蝦、帶子等,三文魚厚切肥美,帶子大粒鮮甜,啱晒刺身控;海鮮燒烤有虎蝦、帆立貝、青口、白蜆、扇貝、八爪魚仔等,全部任食,海鮮迷一定滿足!🔸熱食有泡菜豬肉湯、水冷麵、泡菜煎餅、魚糕串等,地道韓式風味。炸物有炸雞、薯條、炸年糕,香脆惹味。甜品有雪糕、爆谷,食完燒肉嚟個甜品超正。

🔸肉類

🔸刺身

🔸熱食
  • 醬油蟹拼盤
  • 海鮮
  • 韓牛西冷
2025-06-11 0 浏览
韓燒大叔位於旺角西洋菜南街,地點方便,餐廳環境整潔,服務態度良好。這次點了三個套餐,整體食材新鮮,味道不錯,性價比中等。 牛仔骨套餐 ($78) 牛仔骨肉質嫩滑,燒烤後油脂香氣濃郁,搭配韓式醬汁非常入味,推薦嘗試。 下肩卵&牛板腱套餐 ($72) 肉質較有嚼勁,適合喜歡口感的人,但份量稍少,性價比普通。 韓式雞肉&雞軟骨&雞翼套餐($58) 醃製入味,雞肉嫩滑,雞軟骨爽脆,是三個套餐中最划算的選擇。 服務員態度友善,上菜速度快。餐廳環境乾淨,抽風系統良好,吃完不會有太大油煙味。 適合朋友聚餐或情侶約會,人均消費約$114.5,建議嘗試牛仔骨和雞肉套餐,整體體驗不錯,會考慮再訪。

牛仔骨套餐 ($78)
下肩卵&牛板腱套餐 ($72)
肉質較有嚼勁,適合喜歡口感的人,但份量稍少,性價比普通。
韓式雞肉&雞軟骨&雞翼套餐($58)
醃製入味,雞肉嫩滑,雞軟骨爽脆,是三個套餐中最划算的選擇。

2025-06-03
唔係兩個人食嘅Dinner嚟🥢(4大1Baby)今次可以盡情勁食韓烤(120分鐘任食)淨係基本種類都超多.啱哂三位鐘意食肉獸人士-美國安格斯下肩押-美國安格斯月胛翼-澳洲教飼黑安格斯内群肉-澳洲草飼黑安格斯封門柳-澳洲穀飼黑安格斯牛板腱,-澳洲安格斯牛頸脊….仲有韓式牛肉,牛脷…..等等肉類18款包括 韓國小食18款(+$108 有埋海鮮刺身15款➕10款刺身) 魷魚.八爪魚青口,扇具、蠔、蜆、翡翠螺、帆立貝、多春魚等等…(真係好多)自助區小食(泡菜/韓式魚仔蟹仔,應有盡有…) 而蔬菜菇類,瓜類….自助飲品汽水,熱茶,柚子蜜店舖唔算好大但座位好寬敞亦坐得都幾舒服原本以為碟碟都好細碟但原來都好多。上哂枱時就係依個好澎湃嘅畫面自助區甜品窩夫爆谷雪糕泡芙蛋糕窩夫真係必食加煉奶真係無得輸另一份加左雪糕<窩夫機係店員幫手整>(大人同小朋友唔會整到手,乾淨又衛生) 餐廳Special 4位可以抽獎我地好LUCKY啊~抽中韓牛西冷…我地唔係太識用個爐驚嘥咗舊牛, 店員見到幫我地燒完再剪好俾我地入口即溶<— 大家完全係依個樣。緊過石堅加分位BB喺我地食到中途時要換片,
唔係兩個人食嘅Dinner嚟🥢(4大1Baby)
今次可以盡情勁食韓烤(120分鐘任食)
淨係基本種類都超多.啱哂三位鐘意食肉獸人士
-美國安格斯下肩押
-美國安格斯月胛翼
-澳洲教飼黑安格斯内群肉
-澳洲草飼黑安格斯封門柳
-澳洲穀飼黑安格斯牛板腱,
-澳洲安格斯牛頸脊….仲有韓式牛肉,牛脷…..等等
肉類18款包括 韓國小食18款
(+$108 有埋海鮮刺身15款➕10款刺身)
自助區小食(泡菜/韓式魚仔蟹仔,應有盡有…)
而蔬菜菇類,瓜類….
自助飲品汽水,熱茶,柚子蜜
店舖唔算好大但座位好寬敞亦坐得都幾舒服
原本以為碟碟都好細碟但原來都好多。
上哂枱時就係依個好澎湃嘅畫面
自助區甜品窩夫爆谷雪糕泡芙蛋糕
窩夫真係必食加煉奶真係無得輸
另一份加左雪糕<窩夫機係店員幫手整>
(大人同小朋友唔會整到手,乾淨又衛生)

餐廳Special 4位可以抽獎我地好LUCKY啊~
入口即溶<— 大家完全係依個樣。緊過石堅
加分位BB喺我地食到中途時要換片, 店員安排房俾我地同BB處理後再安心同輕鬆享用晚餐。

*收據在後頁
2025-06-08 51 浏览
同好友慶生,壽星仔選了去食韓燒放題,叫到成枱食物,非常難忘。✨海鮮刺身✨多款刺身除常見的三文魚及吞拿魚外,亦有赤蝦、帶子、立魚、希靈魚、赤貝等,新鮮又肥美。海鮮款式也非常多,如帆立貝、扇貝、翡翠螺、韓式海墨魚及海魷魚等。令我最難忘的是墨魚嘴,超大粒,又有咬感,叫完又叫。✨醬油蟹拼盤✨拼盤內有醬油蟹🦀、醬油蝦🦐及章魚🐙等,非常入味,當中章魚非常彈牙,正宗而又有特色。✨韓牛西冷 ✨油花超靚,牛味濃又有油脂感,非常好食。✨肉類✨肉精類多達18款,包括下肩胛、封門柳、牛板腱、牛頸脊,當然唔少得韓式牛肋骨、韓國豬皮及韓式辣豬肉等,牛雞豬也一一俱備,韓風滿滿。✨熱食✨多款韓式小食,如炸雞軟骨、魚片串、水冷麵等,好像置身韓國街頭掃街一樣,香辣又惹味。✨燒酒、清酒及啤酒✨滿滿韓式風情,多款口味真露燒酒任君選擇,我超愛荔枝及青提味,酸甜可口。樂天清酒外型夢幻,令人想起美少女戰士😍韓國啤酒也不錯,飲品選擇非常多。鹹而餐廳亦提供非常多款韓式燒酒、啤酒,而自助吧區設有爆谷、軟雪糕、泡芙、糯米糍等甜品📣晚市訂枱優惠📌每四人送原塊安格斯西冷牛扒📌每四人加升級$88任食海鮮刺身,可以$1 追加以下優惠🔸韓國直送 1

✨海鮮刺身

✨醬油蟹拼盤✨

✨韓牛西冷 ✨
油花超靚,牛味濃又有油脂感,非常好食。

✨肉類✨

✨熱食✨

✨燒酒、清酒及啤酒✨

📣晚市訂枱優惠
📌每四人送原塊安格斯西冷牛扒
📌每四人加升級$88任食海鮮刺身,可以$1 追加以下優惠
🔸韓國直送 1+慶州千年韓牛西冷一塊 (價值 $318)或
🔸韓國直送醬油蟹併盤一份(價值 $298)

📌 當月 生日人士出示有效證明文件可獲
🔸精美蛋糕一份 (4位或以上)
🔸精美蛋糕一份及1人免單 (8位或以上)
限星期日及一至四
優惠只限8人或以上同時出席(包括生日者)

每台只限一位生日人士免單及一個蛋糕免切餅費
優惠不包括服務費及其他額外單點項目
不可與其他優惠同時使用,餐廳保留最終決定權。

想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。
#韓燒大叔 #韓燒 #foodie #高質 #旺角 #旺角美食 #香港美食 #任食 #抵食 # 醬油蟹 #韓牛#big_big_foodie #big_big_foodie食勻旺角
  • 肉類
  • 海鮮
  • 韓牛西冷
韓燒大叔—集燒肉、刺身、醬油蟹,各種韓式燒酒於一身的韓式放題專門店🔥 韓式燒肉包括18款特選肉類;澳洲殼飼黑安格斯各款肉、美國安格斯牛舌、原塊安格斯西冷牛扒等,肉質鮮嫩,油脂分布平均;而刺身內包括,海虎蝦、帆立貝、扇貝、翡翠螺、韓式魷魚等10多款新鮮海鮮,全部鮮味十足;另外,醬油蟹同醬油蝦等,醬汁醃得入味,而且充滿蟹膏、蝦膏,鮮甜中帶有鹹香,而餐廳亦提供非常多款韓式燒酒、啤酒,而自助吧區設有爆谷、軟雪糕、泡芙、糯米糍等甜品,絕對係一間令人食到相當滿足韓式燒肉放題專門店💫
💙 就算係冬天定夏天都總是想打邊爐或者去食燒肉! 今次嚟到呢間韓燒大叔,地點極方便好近旺角地鐵站~💙 呢度性價比亦都幾高,價錢實惠,就食到好多唔同種類嘅嘢食!💙晚市最新價格 $298 (平日) / $318 (假日及假期前夕)+ $88 海鮮刺身任食+ $58 啤酒任飲/ +$68 燒酒任飲+ $108 海鮮, 刺身, 啤酒, 燒酒 全包! 💙 呢度嘅燒酒真係勁多款式!! 可能係香港最多韓國燒酒既任飲場!! 💙 雖然係主打韓式燒烤,但係我想講呢度嘅小食同埋刺身都唔錯!刺身仲幾新鮮嘅好味😍💙 韓式小食就有柚子單骨雞翼, 泡菜煎餅,韓式炸紫菜粉絲卷等。食咗炸紫菜粉絲同埋炸芝士卷都好熱好好食😝💙 有自助餐區可以出去自己斟嘢飲,有前菜蔬菜,亦都有唔同款式嘅甜品!💙 肉類款式都有好多選擇,例如有美國安格斯下肩胛肉, 韓式豬頸肉, 薄切牛脷,紐西蘭羊肩肉等等。個人推薦韓式牛肋骨!非常入味😚💙 另外估唔到海鮮都有咁多款式:海虎蝦, 扇貝, 白蜆, 翡翠螺,墨魚嘴等最鍾意食燒鰻魚!記得要落油燒~ 燒完外皮脆脆超好食!💙 呢個價錢食到捧住個肚走,其實真係算好唔錯😝

+ $88 海鮮刺身任食
+ $58 啤酒任飲/ +$68 燒酒任飲
+ $108 海鮮, 刺身, 啤酒, 燒酒 全包!

最鍾意食燒鰻魚!記得要落油燒~ 燒完外皮脆脆超好食!

💙 呢個價錢食到捧住個肚走,其實真係算好唔錯😝
試食活動
🔥【旺角抵食韓燒午市】$1換醬油蟹!自助前菜區辣魷魚醬必夾3碗飯午市激安優惠👇 🔥4人同行|$1升級換購 ▫️醬油蟹/蝦/八爪魚(原價$108↑) ▫️厚切豬梅頭/腩片(原價$88) 🔥4人套餐|$1加五色小食拼盤(明太子魚餅超juicy💦) 🔥6人帶樂悠卡|全單85折‼️ (*優惠詳情睇文末) 💥必食推薦✅ 辣魷魚醬前菜|自助任取🌶️食到停唔到口!撈飯/夾生菜食瞬間清盤~ ✅ 醬油蟹換購|爆膏唔腥 蟹黃多到漏!加$1就有真係癲啊😱 ✅ 豬梅頭厚燒|油脂香爆炸 用韓式烤法逼出焦脆邊 食落有蜜糖香🍯 👍🏻前菜都夠飽肚 辣魷魚仲好食過主菜🤣 👍🏻$1換購真心抵 但記得book枱時講定換咩!⚠️**優惠細則** ⏰ 只限Mon-Fri午市(公假除外) 📞 必須訂枱時預留換購項目 👵 6人85折要出示樂悠卡

午市激安優惠👇
🔥4人同行|$1升級換購
▫️醬油蟹/蝦/八爪魚(原價$108↑)
▫️厚切豬梅頭/腩片(原價$88)
🔥4人套餐|$1加五色小食拼盤(明太子魚餅超juicy💦)
🔥6人帶樂悠卡|全單85折‼️
(*優惠詳情睇文末)

💥必食推薦
✅ 辣魷魚醬前菜|自助任取
🌶️食到停唔到口!撈飯/夾生菜食瞬間清盤~
✅ 醬油蟹換購|爆膏唔腥
蟹黃多到漏!加$1就有真係癲啊😱
✅ 豬梅頭厚燒|油脂香爆炸
用韓式烤法逼出焦脆邊 食落有蜜糖香🍯

👍🏻前菜都夠飽肚 辣魷魚仲好食過主菜🤣
👍🏻$1換購真心抵 但記得book枱時講定換咩!

⚠️**優惠細則**
⏰ 只限Mon-Fri午市(公假除外)
📞 必須訂枱時預留換購項目
👵 6人85折要出示樂悠卡
🙋🏻‍♂️餓底探員去咗旺角調查呢間韓式燒肉,餐廳有多款肉類同熱食供應,食材由韓國直送,自助吧有多款韓式前菜,套餐仲可以升級加配海鮮刺身,啤酒同燒酒任飲任食,非常優惠🥩自助夜燒 $298/位🦐海鮮刺身+🍶燒酒+🍺啤酒 $108/位 (升級加配)🙋🏻‍♂️表示夜燒套餐除咗升級加配海鮮刺身任食,啤酒同燒酒任飲,仲有多重優惠:1️⃣每4位訂座送原塊安格斯西冷牛扒2️⃣每4位訂座並升級至海鮮刺身任食,可以$1追加韓國直送美食:1+慶州千年韓牛西冷一塊(價値 $318)或醬油蟹拼盤一份(價值$298)3️⃣當月生日出示有效證明文件可獲免單優惠每枱8位或以上可享1人免單,只限日至四優惠需要8人或以上同時出席(包括生日者)每枱可享1個蛋糕免切餅費🥩原塊安格斯西冷牛扒🙋🏻‍♂️表示西冷牛扒油花豐富,肉質鬆軟,食落脂香多汁,充滿濃郁牛肉香氣🦀醬油蟹拼盤🙋🏻‍♂️表示拼盤有蝦,蟹,螺肉同八爪魚,以醬油醃製,充滿醬油嘅鹹鮮氣息,蟹蓋有豐富蟹膏,醬油蝦爽彈鮮甜,個醬油蟹拼盤好正😍🥩肉類🙋🏻‍♂️表示雞,牛,豬同羊都有供應,牛肉更有唔同部位,有嚼勁嘅封門柳,香軟嘅牛頸脊,結實嘅牛板腱等,豬肉有爽口嘅豬頸肉,脂香嘅五花腩等,選擇超多🍢熱

🥩自助夜燒 $298/位
🦐海鮮刺身+🍶燒酒+🍺啤酒 $108/位 (升級加配)
1️⃣每4位訂座送原塊安格斯西冷牛扒
1+慶州千年韓牛西冷一塊(價値 $318)或
醬油蟹拼盤一份(價值$298)
3️⃣當月生日出示有效證明文件可獲免單優惠
每枱8位或以上可享1人免單,只限日至四
優惠需要8人或以上同時出席(包括生日者)
每枱可享1個蛋糕免切餅費

🥩原塊安格斯西冷牛扒

🦀醬油蟹拼盤

🥩肉類

🍢熱食
🙋🏻‍♂️表示熱食有多款韓式地道美食,香軟嘅魚糕串,辛香嘅泡菜豬肉湯,冰涼滑順嘅水冷麵,香脆嘅泡菜煎餅等,好似去咗韓國一樣

刺身
🦐海鮮刺身 (升級加配)
🙋🏻‍♂️表示海鮮有虎蝦,八爪魚,墨魚,青口,大蜆等,刺身有赤蝦,帶子,希靈魚,吞拿魚等,每款都好新鮮,充滿鮮味
韓國啤酒|燒酒
🍶燒酒|🍺啤酒 (升級加配)
🙋🏻‍♂️表示酒類有韓國真露燒酒,清河清酒,另有幾款韓國啤酒,Cass,Hite,Terra等,一邊食燒肉一邊飲酒,可以體驗韓國嘅酒桌文化

📈吃貨指數
😋好味度 8.5/10
🔙返啅度 8.5/10
韓國啤酒|燒酒
韓燒大叔 💥高質燒肉+熟食 $168起!又平又好食😋 一於就book 黎試下有幾好味先😋午市$168,晚市$298,食物種類多,基本套餐包18款肉類 + 18款熟食,肉質優質!美國安格斯下肩胛、美國安格斯肩胛翼、澳洲穀飼黑安格斯内群肉、澳洲草飼黑安格斯封門柳、澳洲毅飼黑安格斯牛板胜、澳洲草飼黑安格斯牛頸脊、牛肉、牛肋骨、牛脷、一口牛、辣豬肉、豬頸肉、豬皮、五花腩、午餐肉、雞肉、雞翼、羊肩肉仲有個自助區可以拎韓式既小食:泡菜、芽菜、青瓜等等..有埋甜品食💕窩夫、雪榚真係食到好飽。下次一定帶埋屋企人來先。

2025-05-29 718 浏览
位於旺角西洋菜南街的韓燒大叔,真係韓燒愛好者的天堂!這裡提供120分鐘的韓燒任食,讓你可以無限制地享受各種美味,真係食到飽心滿意!😋一進入餐廳,首先吸引住我的是那股濃郁的燒烤香氣,令人忍不住想立即坐下來享受美食。這裡的菜單多樣化,當月的推廣食物包括刺身、韓牛西冷和醬油蟹拼盤,每一樣都讓人期待!🍣我首先試咗**韓牛西冷**,肉質鮮嫩,油花分佈均勻,煎至微焦的邊緣散發出誘人的香味,入口即化,讓我感受到肉的原汁原味。再加上特製的醬汁,簡直係完美搭配!每一口都充滿驚喜,真係唔想停口!🥩接著,我又試咗**醬油蟹拼盤**,新鮮的蟹肉搭配濃郁的醬油,口感爽脆,咬下去時滿嘴的鮮味,讓人忍不住想再來一份。這道菜的清新感令整個用餐體驗更加完美!🦀再來,當然不能錯過這裡的**蜂蜜烤雞翼**,外皮焦香,裡面嫩滑多汁,蜜甜的味道與雞翼的鹹香形成絕妙的平衡,吃完之後唔禁想要多點一盤!🍯最後,值得一提的是,每四人訂桌仲可以獲得原塊安格斯西冷牛扒,真係好抵食!而且,生日當月的朋友只要出示證明,仲可以享受免費蛋糕,真係好貼心!🎂總括來說,韓燒大叔不單止提供美味的食物,還有舒適的用餐環境和親切的服務,是個聚會的好地方!如

總括來說,韓燒大叔不單止提供美味的食物,還有舒適的用餐環境和親切的服務,是個聚會的好地方!如果你係韓燒迷,記得約埋朋友一齊來試下啦!✨

優惠券、試食活動
2025-05-28 751 浏览
約上幾位閨密來到旺角韓燒大叔,餐廳位於旺角港鐵站E2出口一出就到,地點方便。裝潢風格偏向韓系燒肉店風格,燒烤區排煙做得不錯,吃完不會一身油煙味。職員服務亦相當細心,會主動提醒優惠,尤其適合朋友慶生或多人聚會。我們毫不猶豫地瘋狂點菜,餐點接連上桌,整張餐桌擺滿了各式美食,場面壯觀,氣氛超熱鬧!晚市120分鐘韓燒任食 $298· 每四人訂枱 送原塊安格斯西冷牛扒· 每四人訂枱加升級$88任食海鮮刺身,可以$1 追加 韓國直送醬油蟹拼盤一份· 當月生日人送精美蛋糕一份醬油蟹拼盤醬油蟹蟹膏飽滿,鹹香中帶出醬油甘味,蟹肉鮮甜,幾乎入口即化。醬油蝦口感滑嫩彈牙,味道鮮美。原塊安格斯西冷牛扒厚切上枱,燒至五成熟剛剛好,外層微焦,內裡保有肉汁,牛味濃郁。肉品選擇多達18款霜降一口牛 - 油脂豐富,燒完仍保留軟嫩口感;澳洲黑安格斯封門柳 - 肉質緊緻,有嚼感而不韌薄切牛脷 - 脆口有嚼勁,肉味濃;韓式辣豬肉 - 香辣惹味,越食越開胃;美國安格斯下肩胛 - 入口時焦香撲鼻,散發出濃厚的肉味;美國安格斯肩胛翼 - 脂肪比例較高,帶筋而不韌,肉汁極多;澳洲穀飼黑安格斯內群肉 - 肉質細嫩、油脂細緻滑順。熱食韓

晚市120分鐘韓燒任食 $298
· 每四人訂枱 送原塊安格斯西冷牛扒
· 當月生日人送精美蛋糕一份

醬油蟹拼盤
醬油蝦口感滑嫩彈牙,味道鮮美。

肉品

選擇多達18款
霜降一口牛 - 油脂豐富,燒完仍保留軟嫩口感;
澳洲黑安格斯封門柳 - 肉質緊緻,有嚼感而不韌
薄切牛脷 - 脆口有嚼勁,肉味濃;
韓式辣豬肉 - 香辣惹味,越食越開胃;
美國安格斯下肩胛 - 入口時焦香撲鼻,散發出濃厚的肉味;
美國安格斯肩胛翼 - 脂肪比例較高,帶筋而不韌,肉汁極多;
澳洲穀飼黑安格斯內群肉 - 肉質細嫩、油脂細緻滑順。

熱食

韓式泡菜煎餅 - 煎得香脆,酸辣惹味;
韓式炸雞 - 外層酥脆、甜辣醬汁十分涮嘴;
紫菜粉絲卷 - 炸得金黃香脆,粉絲軟Q煙韌;
韓式蛋卷 - 鬆軟濕潤,蛋香濃郁。

海鮮

韓式八爪魚仔 - 口感煙韌,鹹香十足;
帆立貝 - 燒至兩面微焦、滑嫩鮮甜;
海虎蝦 - 蝦味濃郁;
浦燒鰻魚 - 蒲燒醬汁燒後香氣撲鼻,魚肉軟滑,;
扇貝 - 鮮甜多汁,很嫩滑;
翡翠螺 - 爽脆,鹹鮮味突出。

刺身10款

三文魚 - 色澤鮮明,滑嫩之中帶淡淡魚油香;
赤蝦 - 蝦身飽滿,天然甜味十足;
帶子 - 厚身嫩滑,鮮味濃郁;
北寄貝 -天然海水鹹香與爽脆口感,十分清新;
吞拿魚 - 味道濃郁、豐富魚香;
甜蝦 - 細嫩柔滑,蝦味鮮明自帶自然甜味。

甜品

生日tiramisu蛋糕,甜度適中,奶香與咖啡味平衡得宜,很適合打卡。
自助區亦有軟雪糕、爆谷、泡芙、小蛋糕、糯米糍等小甜點,不論大人小朋友都喜歡。

酒類

有超多款口味真露燒酒任飲,酒鬼必點!蜜桃、青提、荔枝、檸檬、菠蘿、草莓口味應有盡有。
多款韓國啤酒,配燒肉一流。