招聘中
$16,000-$21,000
月薪 (面议)
$21,000-$23,500
月薪 (面议)

青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
2020-07-31 252 浏览
在旺角The Forest商場內,有一家據說是藝術甜品店ATUM旗下的新餐廳,以打卡而言,ATUM簡直是信心保證,當然要去一探究竟。餐廳佈置果然沒有令我失望,門口已看到一大片綠色植物牆,打卡一絕!另外餐廳內充滿了綠色植物的佈置,滿滿的東南亞風情。-🍜泰式船家牛肉河粉強烈推薦的一道,湯底超級濃郁,鮮甜中帶點沙嗲的微辣,重口味人士必點!還帶牛肉的量超足,肉質軟嫩,好吃!.🍜脆皮豬肉老鼠粄老鼠粄就是銀針粉,是我最愛吃的麵食,口感特別好,越來越少地方有了。脆皮豬指的就是燒肉,表皮燒得非常碎,超好吃。但可惜湯底太淡了,健康清心寡欲派人士比較適合。.🍜檳城肉碎炒老鼠粄這個中伏了,❌不要點不要點!首先根本沒什麼肉碎,只有炒蛋碎,還有味道超級淡,本來這道吃的就是入味後的粉,不然光有粉沒菜哪吃得了,豈料來了個清淡版,根本吃不了,想哭的心都有了。.🍹蝶豆花青檸茶很多人推薦的一道飲料,薏米份量很足,但我喝著感覺有點怪,檸檬味不夠,沒有fresh的感覺,不是我喜歡的味道。-❗️飯點去是要排隊排一陣子的,但也沒等太久,大約20分鐘左右。而且有貼心地奉上信封放口罩,看到店員在客人離開後也有為桌椅認真消毒,為餐廳的衛

泰式船家牛肉河粉

🍜泰式船家牛肉河粉
脆皮豬肉老鼠粄

🍜脆皮豬肉老鼠粄
檳城肉碎炒老鼠粄

🍜檳城肉碎炒老鼠粄
蝶豆花青檸茶

🍹蝶豆花青檸茶

❗️飯點去是要排隊排一陣子的,但也沒等太久,大約20分鐘左右。而且有貼心地奉上信封放口罩,看到店員在客人離開後也有為桌椅認真消毒,為餐廳的衛生意識點讚👍🏻。還有價格超優惠,有全日套餐,主食加飲料也就不到$60,性價比超高。
泰式船家牛肉河粉
脆皮豬肉老鼠粄
蝶豆花青檸茶
2020-07-24 144 浏览
呢間餐廳主打新派泰國菜,半年前行The Forest時幫襯過覺得唔錯,最近突然醒起佢決定二訪❤️今次幫襯除左冬蔭芝士海鮮老鼠之外其餘既都係encore菜式,因為第一次食過就已經印象深刻😋.簡單介紹下先🙆🏻‍♀️ 餐廳配合返商場特色,一入門口已經見到有唔少綠色佈置🌱 不足既係檯與檯之間既距離比較窄,如果要同朋友傾私密話題㊙️會有少少唔太方便🤫 不過加分位係呢度既店員好細心會留意顧客需要,每當見到我地水杯空左就會主動埋黎加水👍🏻******************************✨旺來柑橘沙律🥗 ($82)呢度既幾款沙律全部都係餐廳自創,而呢款沙律係沙律菜上鋪左唔少配料,有菠蘿🍍、馬蹄、蕃石榴、青芒🥭同車厘茄,配搭實屬罕見。沙律菜同生果除左新鮮亦都好清甜,醬汁底係柑橘汁酸酸甜甜幾開胃😋 -✨惹味拼盤🍤 (小$96)每次去泰國餐廳都好想食拼盤小食但總會因為份量太多而放棄😔呢度既拼盤貼心之處係有兩個份量可選,小既每款二件,大既就每款四件,咁就唔怕會食唔晒啦😆拼盤包括有豬頸肉、香檸雞槌、雞卷、蔗蝦同魚餅,每款都切合返菜名好惹味😋-✨烤雞和牛沙嗲串燒🍢 配泰式花生醬🥜 ($112)由細到大去泰國

✨旺來柑橘沙律🥗 ($82)

✨惹味拼盤🍤 (小$96)

✨烤雞和牛沙嗲串燒🍢 配泰式花生醬🥜 ($112)
由細到大去泰國/越南餐廳都必定會點沙嗲串燒!一般餐廳都會提供豬/雞/牛肉供客人選擇,而呢度就預設左雞肉🐔同牛肉🐮每款三串,上桌後見到每枝串燒既肉量都比出面食到既多&大舊已經覺得幾意外😳
雞肉肉質嫩滑又juicy,而牛肉串燒呢度就選用左和牛,食落就真係有和牛既味道。至於佢個花生醬味道亦都唔錯,有好多我鐘意既花生粗粒🙊

✨冬蔭芝士海鮮老鼠粄🍲 ($128)
(由於上桌後太急不及待要食所以只有拍片無影到相🙇🏻‍♀️)
見到menu上面同時出現有耳型粉同老鼠粄兩款麵食,最後揀左老鼠粄,其實即係銀針粉。
上桌後聞到冬蔭公入面好香既檸檬葉同香茅氣味,食落辣辣地,對於唔食得太辣既我黎講都接受到👌🏻
意想不到既係冬蔭公同芝士呢個組合幾夾,餐廳調製出黎既味道都幾平衡⚖️ ,隱約食得到芝士味道又唔會被冬蔭公蓋過。至於配料份量亦頗為足料,海鮮有蝦🦐、原隻蜆同墨魚仔🐙,另外仲有唔少粟米仔同草菇,2-3人share食剛剛好

✨芒果糯米飯🥭 ($78)
食泰國野點少得芒果糯米飯做甜品😜呢度既糯米飯加左蝶豆花所以係紫藍色,上桌時熱辣辣,配上椰漿同椰子片口感豐富👍🏻 只係椰漿食到最後唔夠,如果多返少少會更好
至於身為主角既芒果一定唔可以係酸既,而呢度既芒果切片好甜,食到最後仲覺得唔夠喉添🙈

👧🏻人均消費:$200–$250
👍🏻味道指數:4/5
👍🏻抵食指數:3.5/5
👍🏻環境指數:3.5/5
👍🏻再訪指數:4/5
📍 青花
地址:旺角奶路臣街17號The Forest 1樓107-108號舖
⏰營業時間:12:00–22:30
2020-07-12 324 浏览
青花真係好多人,好彩中午用咗openrice 訂枱,所以去個陣冇乜人,不過夜晚冇得訂枱☹️入面環境好靚,好簡約清新。炒飯:蟹肉份量較少,但呢個價算正常。炒飯有菠蘿汁,所以甜甜地,又fresh,平時覺得提子乾加落嘢食會好怪,但呢度個啲好夾,特別係口感相似,唔會有某一樣太硬身。菠蘿甜&冇渣👍🏻👍🏻豬頸肉:豬頸肉本身已經辣辣地,反而點完醬好似冇咁辣(?)😂 雖然個樣偏黑,但火喉燒得好好,好惹味。糯米飯:芒果都甜,啲漿都唔錯,配色又靚🙆‍♀不過同我想像嘅味道有少少唔同,但未食過正宗/其他店嘅,所以評論唔到😂
入面環境好靚,好簡約清新。
炭燒豬頸肉•椰糖芫茜辣汁
炭燒豬頸肉•椰糖芫茜辣汁
  • 炭燒豬頸肉·椰糖芫茜辣汁
2020-07-08 164 浏览
同友人約左七點三大約六點八左右 早到既就諗住拎左飛先當時其實係有位既 不過一定要齊人先入得 唔可以照count 90分鐘咁冇計啦唯有拎飛之後到齊再同返reception 講原來咁先係開始等。。。 所以有人提早到拎飛都冇用 sosad大概未到七點半 就聽到receptionist話今日既飛已經全部派哂哇 星期五真係好多人想黎。。。。( ´▽`)途中見到有啲大既booking 到左 坐咗半個鐘都未齊人未落單 um⋯⋯所以如果真係好想喺度食 應該一早book枱。。然後 一等就到八點半先有得入座全部枱都係呢種石紋 餐紙 碟邊同杯係藍色銀器就金色 應該係全部設定都有諗過度過因為喺排隊既途中實在太餓所以一早睇好menu 一坐低就嗌得野飲係先到既 分別係奶蓋泰式奶茶 椰青同三色冰因為特色飲品都較甜同膩我個人會中意揀椰青多啲而我就係飲呢杯既 中間甜甜的可能係椰奶上面唔同色既毛係龍鬚糖 用奶蓋好好咁托喺杯頂如果想用黎打卡都真係好似幾特別佢係三色冰 其實除左綠色仲有啲橙紅色既野泰式食品 組成全杯野飲既每個部分都好甜本身想嗌冬陰公 覺得食泰國野就一定要嗌但見周圍都冇人嗌 所以冇叫( ´▽`)叫左碟豬頸肉 配
同友人約左七點三
大約六點八左右 早到既就諗住拎左飛先

當時其實係有位既 不過一定要齊人先入得
唔可以照count 90分鐘
咁冇計啦唯有拎飛

之後到齊再同返reception 講
原來咁先係開始等。。。
所以有人提早到拎飛都冇用 sosad
大概未到七點半
就聽到receptionist話今日既飛已經全部派哂
哇 星期五真係好多人想黎。。。。( ´▽`)
途中見到有啲大既booking 到左
坐咗半個鐘都未齊人未落單
um⋯⋯所以如果真係好想喺度食
應該一早book枱。。
然後 一等就到八點半先有得入座

佢係三色冰 其實除左綠色仲有啲橙紅色既野
泰式食品 組成全杯野飲既每個部分都好甜
豬頸肉

本身想嗌冬陰公 覺得食泰國野就一定要嗌
但見周圍都冇人嗌 所以冇叫( ´▽`)
叫左碟豬頸肉 配左花生碎 小沙律同泰式辣汁

其他配料就係蘑菇片 粟米仔 車厘茄 九層塔
可能就係因為有九層塔 所以加埋個味幾特別
豆醬芥蘭

仲有碟芥蘭
菜框正常 葉就真係好鹹。。。

總結一下 今次食既餸有足甜酸鹹
三人埋單齊頭600已扣9折
2020-06-26
用餐优惠
優惠券
性價比指數: 🌕🌕🌕🌑🌑好味指數:🌕🌕🌗🌑🌑服務指數: 🌕🌕🌕🌑🌑環境指數:🌕🌕🌕🌕🌑.Fusion泰菜,店內充滿綠色花草佈置,好清新,而且價錢平,當日就試下佢個lunch-.全日套餐✦泰式船家牛肉河粉 $56 (當日轉左做金邊粉)+ $8 班蘭咖啡+ $25 迷你芒果糯米飯Total: $89 (全日免加一).-✧ 泰式船家牛肉金邊粉湯底正常無特別,肉丸可以,牛肉幾鞋,以價錢黎計就可以當有野食飽肚但唔會有滿足感❖評份:🌕🌕🌕🌑🌑..✧ 班蘭咖啡平時啲班蘭食物一般都幾好味,所以試下,點知超級難飲。甜就一定架喇,因為班蘭味係由糖漿而黎,但班蘭加咖啡,個味就似燒燶左堆紙放入口,個燶味after taste仲要勁耐。打大佬,令左半杯放棄🙇🏻‍♀️.❖評份:🤢🤢🤢🌑🌑..✧ 迷你芒果糯米飯個糯米飯加左蝶豆花所以變左藍色,仲有鮮花陪襯,好靚。不過味道一般,椰漿唔香,芒果又唔香,只有椰子片較好味。❖評份:🌕🌕🌗🌑🌑
性價比指數: 🌕🌕🌕🌑🌑
好味指數:🌕🌕🌗🌑🌑
服務指數: 🌕🌕🌕🌑🌑
環境指數:🌕🌕🌕🌕🌑
全日套餐
✦泰式船家牛肉河粉 $56 (當日轉左做金邊粉)
+ $8 班蘭咖啡
+ $25 迷你芒果糯米飯
Total: $89 (全日免加一)
✧ 泰式船家牛肉金邊粉
❖評份:🌕🌕🌕🌑🌑.

✧ 班蘭咖啡
❖評份:🤢🤢🤢🌑🌑.
✧ 迷你芒果糯米飯
❖評份:🌕🌕🌗🌑🌑

2020-07-06 125 浏览
出去旺角,search search OP, 呢度極多好評,相又靚到爆燈,環境又舒適,於是嚟一試~ 企喺門口,侍應接待粗聲粗氣,嚇咗一嚇。坐底第二嚇,隻吉碟崩嘅,又多塵~ 打開menu, 價錢偏高,以之前咗嘅服務,唔覺得要中環級嘅價錢~一個人只可以食到一碟炒金邊粉。賣相好好但成隻碟,碟邊崩晒。係咪得罪咗洗碗工?抑或係Art? 特登架? 睇唔透。食落口無特別惹味,好普通。 金邊粉仲唔軟熟,偏硬~ 配料兩隻蝦ok. 但真係唔會為呢兩隻蝦而想再食。總之失望 😞

企喺門口,侍應接待粗聲粗氣,嚇咗一嚇。
坐底第二嚇,隻吉碟崩嘅,又多塵~

一個人只可以食到一碟炒金邊粉。

賣相好好

總之失望 😞
2020-07-06
2020-07-05 87 浏览
特登同朋友過去食泰國嘢,叫咗四個食物,冬陰功、咖喱軟殼蟹,金邊粉同老鼠粄,大家都只有覺得金邊粉係最好味,亦都叫咗兩杯野飲,碟豆花青檸水同泰國青檸水、味道都係一般、所以有啲失望
2020-07-05 143 浏览
第二次嚟,今次唔食套餐,散嗌,食多幾款冬陰公湯,好飲,夠酸夠辣又唔太辣,但唔夠熱,隻蝦係好大隻但同上次食炒金邊粉一樣都係好梅,可以走蝦炒蜆,完全唔記得咗個名,但呢個好好食,蜆肉肥美,d肉其實幾多,不過甩晒係碟底,呢個可以encore 冬陰公雞翼,味道幾好,少少辣,肥美juicy,香脆惹味咖哩軟殼蟹,好椰汁嘅咖哩,薯仔好淋好入味,不過唔係好夠熱手抓餅熱辣辣,好食,最熱係手抓餅蝶豆花顔色好靚熱情果梳打賣相幾有趣
第二次嚟,今次唔食套餐,散嗌,食多幾款

都係好梅,可以走蝦

冬陰公湯

炒蜆,完全唔記得咗個名

炒蜆

冬陰公雞翼,味道幾好,少少辣,肥美juicy,香脆惹味

冬陰公雞翼

咖哩軟殼蟹,好椰汁嘅咖哩,薯仔好淋好入味,不過唔係好夠熱
咖哩軟殼蟹

手抓餅熱辣辣,好食,最熱係手抓餅
手抓餅

咖哩軟殼蟹
手抓餅
碟豆花椰奶
熱情果梳打,碟豆花梳打
\\ 勿忘初心。\ 💛\新派東南亞菜,裝修用心,鬧市中一個後花園💐。三人同行只係order咗個二人套餐+一個餸,已經捧住個肚走🤰🏽。·前菜—鹹蛋黃青木瓜沙津🥗微微酸味,幾開胃·前菜—惹味拼盤(細) +$20推薦指數:★ ★ ★ ☆ ☆一份拼盤有豬頸肉、炸蝦餅、炸蟹鉗、炸雞鎚🍗同炸雞卷,每樣2件,配有青擰汁同泰式辣醬。炸雞卷食得出加咗唔同香料,好惹味;其他就正常發揮,冇話好特別。·主食—燒菠蘿蟹肉炒飯推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆幾出色嘅一款🌟,好夠鑊氣,唔油膩。配料有肉鬆、菠蘿、腰果、蟹肉、提子乾。🍍菠蘿幾出色,甜甜地帶鮮味;蟹肉唔算好多,撈勻咗之後唔係好睇到😂;飯炒至乾身,粒粒分明。·主食—天多尼烤雞|班蘭青咖喱🍛推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆聞落超香👃🏻,微微辣度🌶,唔太食得辣嘅我都食到。個雞嘅外貌好似叉燒🤣,雞幾厚肉,肉質幼嫩,同樣惹味可口。·伴菜—香草蒜蓉包推薦指數:★ ★ ★ ☆ ☆勁厚一塊,熱辣辣脆卜卜,外脆內軟。用咗嚟點青咖喱食,感覺上冇咁熱氣之餘,亦冇咁寡🤪。·伴菜—泰式肥豆兒醬|蒜蓉炒芥蘭推薦指數:★ ★ ★ ☆ ☆芥蘭幾爽口,用上黃豆醬去炒,同樣有鑊氣之餘仲幾惹味😋。
\
推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆
伴菜—香草蒜蓉包
伴菜—泰式肥豆兒醬|蒜蓉炒芥蘭
推薦指數:★ ★ ★ ☆ ☆
芥蘭幾爽口,用上黃豆醬去炒,同樣有鑊氣之餘仲幾惹味😋。
加餸—炭燒豬頸肉|椰糖芫荽辣汁
推薦指數:★ ★ ★ ☆ ☆
喺前菜嘅拼盤到都見過佢嘅蹤影🤪,燒到岩岩好,唔柴唔乾,而且鎖到個肉汁。
飲品方面🥤套餐會包2杯青擰梳打,可加$20轉其他飲品。同行友人唔敢試碟豆花椰子奶蓋,怕伏🤣🤣,但飲落唔差,重椰奶味但唔會好甜,亦唔會頂住個胃👍🏻。
當日朋友生日,自攜咗個蛋糕去🎂,餐廳好貼心,會大概同你夾好上蛋糕嘅時間🎉,除咗會幫你用碟上之外,仲會喺蛋糕旁畫上‘happy birthday’字句,$80砌餅費好抵比🙈。
二人套餐$498
📍 青花 (旺角)
🚆旺角黨鐵站E2出口,直行,步行約5分鐘
  • 蝶豆花椰子奶蓋
  • 蒜蓉包
  • 馬拉盞炒通菜
  • 蒜茸包
  • 惹味拼盤(小)
2020-07-03 51 浏览
====================位於波鞋街嘅The Forest嘅青花係石屎森林入面難得嘅小清新,綠色植物加埋大理石紋嘅餐枱、精緻嘅餐具,超靚啊!-叫咗幾款食物,最好味就係芒果糯米飯(HK$ 78)用上藍色蝶豆花嘅糯米飯,飯上面淋咗熱辣辣嘅椰漿,溝埋芒果同脆脆嘅椰子薄片,好好味!-冬蔭功(HK$ 86)正正常常,有小小辣,但材料唔夠豐富;泰式大蝦炒金邊粉(HK$ 122)偏乾身,味道唔夠香辣,有啲失色!====================位置:📍 📍 📍 📍 📍環境:⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️味道:😋😋😋服務:⭐️⭐️ ⭐️ ⭐️====================🍽 店名:青花📍 地址:位於旺角奶路臣街17號The Forest 1樓107-108號舖🚌 交通方法:港鐵旺角站E2出口,步行2分鐘🕰 營業時間:星期一至日 12:00-22:30====================
位置:📍 📍 📍 📍 📍
🚌 交通方法:港鐵旺角站E2出口,步行2分鐘
🕰 營業時間:星期一至日 12:00-22:30
  • 芒果糯米飯
2020-06-27 289 浏览
Book左檯晚上8點幾用餐,去到門口已經見到環境好靚。餐廳入面檯同檯之間都有白色板隔一隔,我哋被安排坐喺裡面近玻璃門位置,坐得幾舒服,檯兩旁仲有掛鉤俾客人掛袋,非常細心。叫嘅野食賣相都好靚好吸引,小食拼盤有豬頸肉、雞鎚、魚餅、蝦球,仲有兩個醬都好好味。飲品叫左蝶豆花奶蓋同熱情果梳打,兩杯飲品都好靚,梳打自然fresh d,奶蓋飲到後面我覺得奶味較重,可能我一開始冇完全攪勻,唔鍾意奶味重嘅朋友要留意。東蔭炸雞翼好惹味,我本身唔係好食得辣,要撥走d辣椒片😂但係幾好食。烤雞斑蘭青咖喱呢個配搭我第一次聽,加左手抓餅一齊食岩岩好,佢本身都濃味帶點鹹,個人覺得配手抓餅/白飯都唔錯。好彩佢冇東蔭烤雞翼咁辣🤤。食左陣隔離檯黎左一對年紀大少少嘅夫婦,餐廳職員好耐心地介紹菜式同解答佢地嘅問題,臨走經過出菜位仲見到有個好靚嘅生日蛋糕甜品,如果想慶祝生日可能都可以問下餐廳。

小食拼盤(細)

蝶豆花椰子奶蓋

東蔭炸雞翼

烤雞·斑蘭青咖哩

小食拼盤(細)
東蔭炸雞翼
烤雞·斑蘭青咖哩
  • 惹味拼盤(小)
聽聞呢間餐廳好似好高人氣,就去左呢間「青花」的餐廳作慶祝生日之選擇。入座時,職員有提醒我們,90分鐘。我們7位點選了「四人套餐」+ 散叫左7個主食 + 另加3杯飲料。提提你,如果你叫既野食比較多,一定要check單,唔係會有計多左你!另外,服務禮貌真係一般,當然如果你鐘意食一個好似文青既環境,當然無問題啦。食到19:50(距離交桌時間仲有20分鐘),餐廳一名男職員,過黎提醒我們就要交桌,我地當時仲有食物未食完,我地亦跟他講,可以等我地盡快食埋先,該名男職員稱「我地而家幫你準備拎個蛋糕出黎!」當時,我地成桌都無言,野食都未食完。當然我地知道我地仲有20分鐘交桌,但都可唔可以有禮貌啲,讓我地盡快食埋先,等我地再出蛋糕呢?而餐廳亦會收取$80切餅費!最後,我地亦即時取消餐廳切蛋糕,以便盡快交還桌,最後我地盡快食完,係90分鐘內交還桌。題外話,我地取消於餐廳切蛋糕,該職員即時把蛋糕發還給我們,完全不理會蛋糕的冷藏問題!呢間餐廳食物質素不錯,我明白香港地租昂貴,但如果咁樣既管理及服務,相信留不住客人,客人亦都會選擇更好既餐廳。

入座時,職員有提醒我們,90分鐘。

2020-06-22
$239.5 (晚餐)
庆祝纪念
生日
  • 惹味拼盤
  • 蒜茸包
  • 泰式大蝦炒金邊粉
2020-06-21 158 浏览
心血來潮想食東南亞菜式,於是朋友帶咗我去旺角一間有少少變奏版嘅東南亞風味餐廳食嘢😎1.泰式大蝦炒金邊粉叫呢碟嘢食係因為金邊粉係為食鬼心目中係最安全保守嘅泰式嘢食,而且越簡單嘅嘢先越容易分出高低;而呢間餐廳用咗比較粗身嘅金邊粉同埋做材料,撈埋花生同埋多膏大蝦一齊食,食落有咬口、juicy~感覺亦都比較飽肚2.三色冰奶蓋杯嘢飲好搞笑😂個樣有少少似小馬寶莉,杯面有啲五顏六色嘅(應該係椰絲),令到整體甜度有所提升,所以建議各位可以叫少少甜~不過如果食辣,杯嘢飲係解辣唔錯嘅選擇3.蟹肉菠蘿花生沙律依個沙律配搭幾新鮮,好似都冇乜邊幾間鋪頭有呢個菜式,蟹肉搭花生都幾香~唔想成日食木瓜沙律嘅大家可以試一試~4.冬陰功芝士海鮮老鼠粄本來見到好多人都推薦食冬陰功芝士海鮮貓耳意粉,但原來呢間舖頭成日都會轉餐牌,今次佢就將本來嘅意粉變咗做老鼠粄(即類似銀針粉),食落會諗起八九十年代喺街邊都食到嘅狗仔粉,有新舊fusion嘅感覺😋5.黃咖喱軟殻蟹呢個菜式好難影得清楚,但食落味道獨特,餐廳師傅加咗類似檸檬葉嘅東南亞風味香料;而且軟殼蟹唔需要剝殼👍🏻👍🏻最啱懶人選擇🤣

1.泰式大蝦炒金邊粉

2.三色冰奶蓋

3.蟹肉菠蘿花生沙律

4.冬陰功芝士海鮮老鼠粄

5.黃咖喱軟殻蟹
2020-06-20 180 浏览
餐廳門口一大片綠色植物牆,充滿熱帶氣息,感覺悠閒寫意。炭燒豬頸肉·椰糖芫茜辣汁 ($118)豬頸肉份量多,大大塊冇咩肥膏,爽口彈牙,唔會覺得好肥膩,點埋個辣汁就更加香口惹味!烤雞/牛肉沙爹串·泰式花生醬(每款3串) ($112)牛肉有少少韌,雞肉嫩滑,點埋個泰式花生醬惹味。芒果糯米飯 ($78)因為糯米飯用咗蝶豆花入饌,所以顏色係紫色。芒果甜美,糯米飯暖暖地,入口好軟熟煙韌,加上味道香濃嘅椰漿同清甜脆口嘅烤椰子乾一齊食,口感好豐富。
餐廳門口一大片綠色植物牆,充滿熱帶氣息,感覺悠閒寫意。

炭燒豬頸肉·椰糖芫茜辣汁 ($118)

炭燒豬頸肉·椰糖芫茜辣汁

烤雞/牛肉沙爹串·泰式花生醬(每款3串) ($112)
牛肉有少少韌,雞肉嫩滑,點埋個泰式花生醬惹味。
烤雞/牛肉沙爹串·泰式花生醬(每款3串)

芒果糯米飯 ($78)

2020-06-19 258 浏览
第一次同一班朋感覺聚會食野揀左呢度,首先環境都係非常舒適,加上職員都很體貼,每次進餐前佢都會附送一個信封比我哋放好口罩,枱同枱之間亦都有適當距離,令食客既我都好有安全感,最中意食佢地個芒果糯米飯,芒果又新鮮,淋埋椰汁落去簡直完美~食物上枱速度都非常快,職員態度都好親切,每次帶朋友上去食完,朋友都會讚口不絕,係必定幫襯既黃店之一。
串燒拼盤
軟殼蟹沙律