2021-11-12
📍 青花旺角泰國菜,門口同店內有乾花,可以拍照,食物賣相幾好,但食落就。。。。我叫左一個4人餐$888再加個馬薩奶油咖哩雞$128四人餐分別有兩個餐前小菜、兩個主菜、兩個飯麵及4杯飲品。🙌🏻餐前小菜👇🏻炭燒沙嗲串燒:冇炭燒味,牛肉串幾香,豬肉串唔鞋👍🏻惹味拼盤:每樣食物有幾款,都幾多選擇😄主菜👇🏻炭燒豬頸肉:冇炭燒味,不過份量多🙈柚子蜜燒豬肋骨:肉有少許鞋,柚子蜜甜味能夠提升豬肋骨的味道,感覺很精緻😍飯麵👇🏻蝶豆花菠蘿蟹肉炒飯,份量幾足夠,不過藍色的飯好似好怪,不太理解點解炒飯會加提子乾,但用嚟炒蕃茄菠蘿係新鮮菠蘿🍍👍🏻👍🏻蟹肉娘惹喇沙蝴蝶粉😋幾惹味,但有d辣🥵,蝴蝶粉幾特別,唔係到到有👍🏻👍🏻👍🏻飲品👇🏻珍珠奶茶奶蓋+$10青檸梳打咸檸梳打蝶豆花椰子奶蓋+$10,比較特別,椰子味重,藍色的蝶豆花拎黎打卡亦是不錯🥰馬薩奶油咖哩雞:不太理解為什麼要加冬菇、芋頭,雞肉煮到過哂龍,一啲都唔好食😭評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)食物質素⭐️⭐️環境⭐️⭐️服務質素⭐️⭐️⭐️價錢💸:埋單$1190餐廳資料📋: 青花 (The Forest) (旺角)🕌地址: 旺角奶路臣街17號The Fores
我叫左一個4人餐$888再加個馬薩奶油咖哩雞$128
餐前小菜👇🏻
炭燒沙嗲串燒:冇炭燒味,牛肉串幾香,豬肉串唔鞋👍🏻
惹味拼盤:每樣食物有幾款,都幾多選擇😄
主菜👇🏻
炭燒豬頸肉:冇炭燒味,不過份量多🙈
飯麵👇🏻
蟹肉娘惹喇沙蝴蝶粉😋
幾惹味,但有d辣🥵,蝴蝶粉幾特別,唔係到到有👍🏻👍🏻👍🏻
飲品👇🏻
珍珠奶茶奶蓋+$10
青檸梳打
咸檸梳打
評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️
環境⭐️⭐️
服務質素⭐️⭐️⭐️
價錢💸:埋單$1190
餐廳資料📋: 青花 (The Forest) (旺角)
🕌地址: 旺角奶路臣街17號The Forest 1樓107-108號舖
☎️電話: 34682558