青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
前排同佢個朋友出咗去食飯,咁就試咗一間喺眾人口中都好多好評嘅餐廳,就算平日夜晚去食嘅話其實都爆曬場🙂連門口都超級多人喺度排隊😚是日菜單🗒️🔻泰式虎蝦金邊粉 $138大大隻泰式虎蝦係中心,非常打卡able📸💓虎蝦味道so far so good,唔算特別鮮味😅金邊粉軟硬適中🔻惹味拼盤(小) $96拼盤有雞皮卷、酸腸、魚餅及雞棗👍🤤就咁睇個樣都幾吸引,全部都係炸到脆卜卜💓我就比較鍾意食酸腸,一入口油淋淋,好香,我唔知係咪鋪頭比較忙,我見人哋隔離枱都係落單同樣嘅食物嘅時候,店員都有同佢講解一下小食拼盤入面既野,買到我哋嗌呢啲嘢嘅時候就冇同我哋講解🤣🤣🔻藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯 $138暫時係我食過嘅唯一一次食緊唔係好似炒飯嘅感覺🙊個飯係偏淋同濕,唔肯定係咪本身菠蘿炒飯佢係咁樣做🙂不過啲餸都好多下嘅,爆多蟹肉,但藍蝶花其實喺啲飯度啲味唔係話特別好出🤣炒飯入面嘅菠蘿呢就甜啲嘢,放喺旁邊嗰啲菠蘿就一入口有啲酸🍍🔻椰皇(個) $42🔻泰國珍珠奶茶奶蓋 $48

是日菜單🗒️
🔻泰式虎蝦金邊粉 $138

🔻惹味拼盤(小) $96

🔻藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯 $138

🔻椰皇(個) $42
🔻泰國珍珠奶茶奶蓋 $48
2023-07-03 71 浏览
由坐低到食完都不斷題你用餐時間就夠鐘,係咁問你食完未。趕頭趕命咁擺晒啲嘢入個口算,最後成功係用餐時間前兩分鍾埋到單,食慢啲都驚阻人做生意呀。自己一個人當快餐食OK,同朋友就唔建議。
2023-07-03 194 浏览
一早係openrice book左枱食晚餐6:00pm,入場果時店員亦都提醒我哋用餐時間為90分鐘,清楚有足夠既用餐時間先入去點菜。食完飯,真係嬲得濟,要寫返篇文講講,如果想食呢間餐廳,希望你睇埋落去再決定去唔去食。6:00 入座,叫我哋用佢哋個app申請加入會員會有折,同行朋友試左幾次先成功登記個會員,個app係有啲問題。之後食物係好快手就送到黎既,呢樣野係要讚既。6:30但當我地疑似就黎食完啲菜餚,就開始瘋狂收碟,每食完一樣就急急腳咁黎收走,都未反應得切答佢未食完,就拎走左碟餸,唔知點解要咁樣收,枱面上面既食物未係完全食晒,非常無奈同感到被冒犯。6:50 有員工走埋黎問洗唔洗再點菜,要last order 叫我哋埋單先,我地都認為唔洗再加,所以同佢講唔再加野。7:00員工不斷收埋仲食緊既食物,已經將碟餸搬近啲我自己表示仲食緊,已經伸手過黎想收走,果時我仲同朋友傾緊計,佢問都冇問,好彩朋友眼利阻止左佢收野既動作。7:10食到咁上下希望員工幫我地斟杯水,冇耐就話下一台食客已經到左,催促咁叫我地離開,成餐飯食得唔安樂,明明有book位,又係你餐廳既定的時間內用餐,實際上,我係7:30前離
食完飯,真係嬲得濟

7:10食到咁上下希望員工幫我地斟杯水,冇耐就話下一台食客已經到左,催促咁叫我地離開,成餐飯食得唔安樂,明明有book位,又係你餐廳既定的時間內用餐,實際上,我係7:30前離開就可以了,中途亦都唔應該受到束縛,唔覺得我地要被呢種服務態度對待,仲要收加一?咩世界?

以下為用餐資料:
柚子大蝦沙律 $118.0
呢個沙律整得實在太辣了,味道黎講唔係話好fresh,建議廚師調整下個辣度,基本上等於譚仔中辣以上。

惹味拼盤(小)$96.0
正正常常

炭燒牛肉串燒沙嗲 @$82.0$164.0
串燒既味道係好食,所以再有點多一份食用。

炭燒豬肉串燒沙嗲 $76.0
可能大家口味都麻麻豬肉,試下就算。

荔枝菠蘿紅咖喱大蝦 $128.0
大蝦正常,咖哩汁似係就咁開粉煮出黎既,唔係好似加左好多功夫既味道,個人有啲後悔叫左。

藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯 $138.0
個賣相真係有啲麻麻,個味道因為有肉鬆呢啲味精野所以ok既。

冬蔭公梳打 $42.0
冬蔭公味道有啲淡,主要係梳打水,唔值呢個價錢。

泰國珍珠奶茶奶蓋 $48.0
呢個係幾好飲,如果想叫飲品會建議叫呢個。

玫瑰野苺茶$34.0
呢個非常奇怪既藥水味,同埋都幾甜下,冇得叫走甜,唔建議飲。

油酥手抓薄餅(3片$52.0
用黎送咖哩大蝦,正正常常既油酥餅。
2023-06-29
2023-07-02 142 浏览
浪费心情的难吃一餐。一共点了四道菜,落座后都没给白水,蝶豆花饭和蟹肉嘛嘛地,十分普通,拌一点廉价肉松和烤菠萝,只有菠萝好吃。虎虾金边粉是最糟糕的!全是味精和糖,除了甜到吃不出其他味道,虎虾是新鲜的,但烤地太干,吃完嘴里后味是苦的,需要猛喝水。最后还点了芒果糯米饭没有拍,非常失望,再不会光顾这家。必须差评的一家,三人共花费七百元。是吃完想去找厨师去反馈难吃程度的那种!!祝他们早日换菜单,找一些专业的厨师设计菜单和做法。
蝶豆花饭
虎虾炒金边粉
📍Mong Kok, the forest 🌳 Last week I visited atumchampak with my bf, which's a Thai restaurant🇹🇭 located in Mong Kok that offers authentic thai dining experience and cuisines with a cozy atmosphere 🥰For starters:Beef Tikka Masala Roti ParathaThe beef was tender and coated in a rich😗, flavorful masala sauce that was perfectly balanced with spices. The roti paratha was warm, flaky, and a perfect complement to the beef dish. Mains: Pad Thai with king prawn 🦐 It was definitely a highlight of the meal
📍Mong Kok, the forest 🌳

For starters:
Beef Tikka Masala
Roti Paratha

Mains:
Pad Thai with king prawn 🦐
It was definitely a highlight of the meal. The prawns were cooked to perfection and coated in a delicious sauce with just the right amount of sweetness and sourness 👍🏼It's always my favourite dishes for thai food 🥘

For drinks🍹: Che Ba Mau Milk Foam
It is a traditional Thai dessert that was light and refreshing. I would say it is a combination of drink and dessert tbh😆. The milk foam was creamy and had a subtle sweetness that was perfect after the rich and flavorful main dishes🤍
  • 泰式虎蝦金邊粉
  • 油酥手抓薄餅
2023-06-30 66 浏览
水準可以生菜包豬肉好食豬肉大大舊但唔會乾爆炒過好入味嘅感覺又唔會太鹹份量兩個人分剛剛好環境好靚周圍都係花花同裝飾真係會有度假feel坐得都舒服幾好❤️❤️❤️❤️
水準可以

真係會有度假feel
坐得都舒服
幾好
❤️❤️❤️❤️
🍍藍蝶花蟹肉鳳梨炒飯講起泰菜點少得鳳梨飯!藍蝶花染成嘅藍色炒飯好得意成個飯好多料🤩除左飯入面嘅鳳梨粒 伴碟仲有多一條起左肉嘅鳳梨酸酸甜甜夏天食好開胃👍🏻🐔馬薩拉奶油咖喱雞材料好豐富除左一般咖喱雞會有嘅薯仔外仲有秋葵茄子蓮藕等嘅蔬菜🍆整體比較偏辣🌶黑胡椒味比較重如果空口食可能會覺得重口味D可以好似我地甘配翻份薄餅 🤤點汁食超級惹味🐷路邊炭火蒜炒豬腩生菜包OMG 🥹邪惡屆代表可以見到D豬腩肉肥瘦適中加左蒜炒到微微焦上臺果時仲輕輕飆緊油🫢擠少少青檸汁減低翻個膩感用清脆嘅生菜包埋香脆彈牙嘅豬腩一起送入口😋系滿足嘅感覺
🍍藍蝶花蟹肉鳳梨炒飯
講起泰菜點少得鳳梨飯!
藍蝶花染成嘅藍色炒飯好得意

😋系滿足嘅感覺
  • 路邊炭火蒜炒豬腩生菜包
  • 藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯
2023-06-27 101 浏览
餐廳氛圍舒適,適合二人或一家大小聚會。我們點了幾個菜式,味道很不錯。首先是泰式豬頸肉沙律,這道菜是用豬頸肉搭配豐富的蔬菜和特製醬汁製作而成的。肉質鮮嫩,口感非常好,而且醬汁的味道也十分搭配,少辣,美味可口。接下來點了芒果蟹肉沙律,蟹肉和芒果的搭配讓人感受到南洋風味的清新感。而且這道菜還加入了一些特製的香料,讓味道更加豐富。接著來到主菜,泰式虎蝦金邊粉。這道菜是用泰式金邊粉和新鮮的虎蝦炒製而成。虎蝦的鮮味十分突出,而且金邊粉也非常入味,整道菜式調味剛好,鮮味十足。最後點了飲品,有凍菠蘿熱情果茶和龍眼桂圓茶。這兩種飲品都解膩清新。凍菠蘿熱情果茶帶有一點微酸的味道,讓人感到十分清爽,而龍眼桂圓茶則是帶有桂圓溫和甜味,讓人感到十分舒適。總的來說,這家泰國餐廳給我留下了非常深刻的印象,菜品好吃、服務親切,推薦!

📍青花Champak Restaurant by ATUM, 旺角🇭🇰終於有機會嚟呢個旺角嘅新商場The Forest!🌳青花果然係ATUM出品嘅餐廳, 青花嘅餐廳環境都好靚, 岩晒我地今次姊妹聚會🌸🥭楊枝金露奶蓋 $48好邪惡又好好飲, 我地4個朋友都一致揀咗佢hahahaa💛🦐泰式虎蝦金邊粉 $158偏甜嘅炒金邊粉, 岩我口味! 虎蝦都爽口夠大隻😋🌶️荔枝菠蘿紅咖哩大蝦 $128呢個一般般, 可能因為我比較鍾意食黃咖哩(有蛋果種), 原來紅咖哩都幾辣, 同埋D蝦唔算係大蝦, 讚嘅係佢個咖哩都有好多蔬菜😌🍲篤篤炒卜卜蜆 $128蜆好大隻厚肉, 但個汁稍為太杰, 同埋都偏辣🐷路邊炭火豬腩生菜包 $118有別於平時嘅炒肉碎生菜包, 平時果D會比較多香草味, 呢個就比較甜, 同埋係用一條條豬腩肉, 我自己係比較鍾意呢個version嘅🤭只因我唔鍾意香草味 哈哈🍍泰式路邊甜辣鮮果撈沙律 $82又甜又辣嘅鮮果撈, 好地道咁用膠袋上, 再自己倒D醬汁入去撈勻, 荔枝同菠蘿都好好味🤤但青木瓜/青芒果就好一般, 一係冇味一係勁酸🥺🙆🏻‍♀️Overall嚟講, 我都會想再嚟食多次, 再試多幾樣其他菜式,
終於有機會嚟呢個旺角嘅新商場The Forest!🌳

🥭楊枝金露奶蓋 $48
好邪惡又好好飲, 我地4個朋友都一致揀咗佢hahahaa💛

🦐泰式虎蝦金邊粉 $158
偏甜嘅炒金邊粉, 岩我口味! 虎蝦都爽口夠大隻😋

🌶️荔枝菠蘿紅咖哩大蝦 $128

🍲篤篤炒卜卜蜆 $128
蜆好大隻厚肉, 但個汁稍為太杰, 同埋都偏辣

🐷路邊炭火豬腩生菜包 $118

🍍泰式路邊甜辣鮮果撈沙律 $82

🙆🏻‍♀️Overall嚟講, 我都會想再嚟食多次, 再試多幾樣其他菜式, 坐得舒服, 食物OK!👍🏻
2023-06-27 82 浏览
朋友話想食泰國菜於是我就帶佢黎食呢間位於旺角嘅青花呢度有別於傳統嘅泰國餐廳 主打多款新派精緻ꜰᴜꜱʜɪᴏɴ嘅東南亞菜賣相吸引之餘價錢又唔貴 ᴄᴘ值高高高!𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒❀ 路邊炭火蒜炒牛肉傳統生菜包多數都係用肉碎 而呢個就係用一片片炒牛肉去做餡牛肉炒得非常香 炭火同蒜味都好出 點埋特式醬汁真係非常惹味❀ 馬蕯拉奶油咖喱雞 + 油酥手抓餅咖哩相對冇咁辣 但香料味非常濃郁 係偏向奶油嘅咖喱 質地好ᴄʀᴇᴀᴍʏ!手抓餅煎得外脆內軟 同個咖哩簡直係ʙᴇꜱᴛ ᴍᴀᴛᴄʜ❀ 香辣蟹蒜炒麵♡炒麵口感有少少似普通中式炒粗麵蒜炒同辣椒嘅令成個炒麵勁香而且好惹味面頭仲有滿滿嘅蟹肉 勁滿足但呢個麵食落覺得有啲太辣 如果有得揀辣度會更好❀泰國珍珠奶茶奶蓋♡呢杯飲品真係終極邪惡 飲品界所有最肥嘅野佢都齊了((੭ ᐕ))但珍珠/奶蓋同泰奶茶真係出奇地夾 好有驚喜❀ 楊枝甘露奶蓋♡又係一杯好邪惡嘅飲品 芒果同椰漿味都非常嘅濃仲有西柚粒 簡直將楊枝甘露完美還原咗

朋友話想食泰國菜
於是我就帶佢黎食呢間位於旺角嘅青花
呢度有別於傳統嘅泰國餐廳
主打多款新派精緻ꜰᴜꜱʜɪᴏɴ嘅東南亞菜
賣相吸引之餘價錢又唔貴 ᴄᴘ值高高高!

𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒

馬蕯拉奶油咖喱雞
油酥手抓餅

❀ 馬蕯拉奶油咖喱雞 + 油酥手抓餅
咖哩相對冇咁辣 但香料味非常濃郁
係偏向奶油嘅咖喱 質地好ᴄʀᴇᴀᴍʏ!
手抓餅煎得外脆內軟 同個咖哩簡直係ʙᴇꜱᴛ ᴍᴀᴛᴄʜ

• 楊枝甘露奶蓋
  • 泰國珍珠奶茶奶蓋
  • 馬薩拉奶油咖喱雞
  • 路邊炭火蒜炒牛肉生菜包
🥭芒果糯米飯 Mango sticky rice:$78糯米飯加咗碟豆花汁,所以藍藍紫紫咁~,芒果再加上椰汁,好味😋!🍍🦀藍碟花蟹肉菠蘿炒飯 Crab meat & pineapple butterfly pea fried rice:$158只睇賣相已經覺得好吸引🤩,隻碟既顏色加上配料配搭得幾colourful,聳立既菠蘿再配埋紫紅既花,打卡一流😆!啖啖蟹肉、肉鬆惹味、鮮甜菠蘿、香口腰果,味道不錯,可惜份量偏少🥹🙈,唔多夠喉🤣🤣🤣~🦀🧄香辣蟹蒜炒麵Spicy crab meat fried noodle:$118一樣都係啖啖蟹肉,香口惹味!輕視咗佢menu標明既一俊隻辣椒🌶️😢,對我嚟講太辣了,唔係好食到。鐘意食辣既朋友仔必叫啊🥵🥵🥵!!!🐤雞皮卷 Crispy chicken skill roll:$82完全唔係雞皮咁簡單😂,可以叫佢雞肉卷😂😂。啖啖肉,幾有咬口,沾埋泰式辣醬食,正👍🏻~!!!🍹龍鬚糖三色冰奶蓋 Chè ba màu milk foam: $48一睇都知啲杯嘢飲又係比我用嚟打卡了🤩!因為有奶蓋同龍鬚糖關係,所以會比坊間既三色冰甜少少。鐘意食甜嘢既朋友可以將龍鬚糖浸落杯

🥭芒果糯米飯 Mango sticky rice:$78

一睇都知啲杯嘢飲又係比我用嚟打卡了🤩!因為有奶蓋同龍鬚糖關係,所以會比坊間既三色冰甜少少。鐘意食甜嘢既朋友可以將龍鬚糖浸落杯嘢飲到🤣👍🏻~
———————————
總結:好多餐廳就算之前絞盡腦汁想比驚喜比朋友,到最後大多都失敗收場🙈🙈🙈。因為餐廳職員通常都會問「預留既xxx準備好 / 朱古力字已經寫好」😂又或者「蛋糕上得未啊?」😂😂。今次真係非常意外,好開心😙✌🏻‼️謝謝餐廳驚喜細心安排‼️
2023-05-12
庆祝纪念
生日
1K
同朋友去旺角行街後搵野食,見到呢間泰菜都幾多人,就去食下。諗起當年同佢去泰國都回憶滿滿😆😆餐廳座位好舒服,雖然比較多人但都好快安排到座位。2個人order到好豐富都唔使$500 total🤩性價比好高呢!🦀️香辣蟹蒜炒麵 $118 (最有驚喜!)- 本來網上見到d人有d comment,都有少少hesitation。點知係好有驚喜,可以選少油、少鹹的- 上面係鋪了滿滿蟹肉,白雪雪粒粒鮮拆甜甜的- 炒麵好辣但好惹味,撈上好多菜(草菇、玉米仔、蛋白、紅椒、蒜頭、菜),口感味道都幾好🥘荔枝菠蘿紅咖喱大蝦$128- 基本上見到好多枱都有點咖哩,椰香味重得來辣辣地幾香口。(ps係本來第一口食落去唔算好辣,後勁厲害果隻辣)- 咖哩內有腰果、大大隻彈口蝦同粒粒荔枝balance個辣口感🍢炭燒豬肉串燒沙嗲 $76- 燒到好脆口,豬肉少少肥肉,肉質軟嫩,一定要點上椰香沙嗲,好香口滋味 🥬蒜蓉炒椰菜 $68- 真係粒粒蒜蓉去炒唔會太油膩🥥椰皇$42- 好多juice,好清甜食到勁滿足,真係好高性價比!

🦀️香辣蟹蒜炒麵 $118 (最有驚喜!)
香辣蟹蒜炒麵

- 上面係鋪了滿滿蟹肉,白雪雪粒粒鮮拆甜甜的

🥘荔枝菠蘿紅咖喱大蝦$128

🍢炭燒豬肉串燒沙嗲 $76
炭燒豬肉串燒沙嗲

🥬蒜蓉炒椰菜 $68
蒜蓉炒椰菜

- 真係粒粒蒜蓉去炒唔會太油膩

🥥椰皇$42
- 好多juice,好清甜

食到勁滿足,真係好高性價比!

炭燒豬肉串燒沙嗲
蒜蓉炒椰菜
2023-06-23 109 浏览
🥢 青花係ATUM集團旗下嘅新派東南亞菜式餐廳,聽過靈巧嘅香料同埋醬汁嘅混用,創作出多款地道而有創意嘅料理,餐廳環境使用木色調,感覺好舒適好自然! ⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄 ✨ 路邊炭火蒜炒豬腩生菜包 $118豬肉炒得超惹味香口,用生菜包住加埋醬汁係一流揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 炭燒豬頸肉配酸辣青醬 $118醬汁索曬所以啲肉好入味,面頭好多香料更惹味揾食指數: 🐄🐄🐄🐄 ✨ 藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯 $138有驚喜!藍蝶飯炒得好香,夠濕潤略帶輕微甘甜揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 泰國珍珠奶茶奶蓋 $48茶味醇香香濃,奶蓋嘅奶香突出,整體唔會太甜揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 龍鬚糖三色冰奶蓋 $48建議將龍鬚糖浸入椰奶裡面飲,成個口感好有趣揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄

⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄

✨ 路邊炭火蒜炒豬腩生菜包 $118
豬肉炒得超惹味香口,用生菜包住加埋醬汁係一流

✨ 炭燒豬頸肉配酸辣青醬 $118
醬汁索曬所以啲肉好入味,面頭好多香料更惹味
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄

✨ 藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯 $138
有驚喜!藍蝶飯炒得好香,夠濕潤略帶輕微甘甜

✨ 泰國珍珠奶茶奶蓋 $48
茶味醇香香濃,奶蓋嘅奶香突出,整體唔會太甜

✨ 龍鬚糖三色冰奶蓋 $48
建議將龍鬚糖浸入椰奶裡面飲,成個口感好有趣
  • 泰國珍珠奶茶奶蓋
  • 炭燒豬頸肉
  • 藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯
  • 路邊炭火蒜炒豬腩生菜包
2023-06-23 85 浏览
有時都會去旺角花園街睇波鞋👟,行下商場the forest🌲🌳,之前經過餐廳青花🍀覺得環境幾文青,今晚終於同阿爸來食晚飯🍽️🥭芒果蟹肉沙律$118新鮮爽脆的沙律菜配🥭香甜芒果粒粒及🦀鮮甜蟹肉,芒果沙律醬甜甜的清新美味。❤️🐟泰式魚餅$68魚餅軟滑是我喜歡的口感,有點似魚腐,可以點泰式甜酸醬食,惹味。👍🥢篤篤炒卜卜蜆$128選擇了小辣🌶️,卜卜蜆夠大隻厚肉,調味香料層次豐富。🦐泰式虎蝦金邊粉$138可以自訂少油少鹽選擇,十分貼心,食得更健康。❤️金邊粉彈牙,yummy 👍🍴食物有水準,環境服務都不錯,難怪成日都甘受歡迎。👏

🥭芒果蟹肉沙律$118

🐟泰式魚餅$68

🥢篤篤炒卜卜蜆$128

選擇了小辣🌶️,卜卜蜆夠大隻厚肉,調味香料層次豐富。

🦐泰式虎蝦金邊粉$138

🍴食物有水準,環境服務都不錯,難怪成日都甘受歡迎。👏

• 泰式虎蝦金邊粉
好耐無係旺角食過咁好食既 #泰國菜 😍 所以真係好好好好爆場!想食真係要Book定枱穩陣啊😋.🍽️泰脆炸豬手 $148豬手醃至帶微微鹹香,再用先焗後炸的方式,外皮炸得香脆,肉質保持爽彈不乾,十分香口,配以泰式甜酸醬特別惹味。.🍽️香草蒜蓉包 $48油炸過既蒜蓉,香脆既蒜蓉包,酥香惹味。.🍽️醉鬼惹火炒粿條 $118食得辣既一定會鍾意呢個!炒粿條會加埋豬腩片、蔬菜一齊炒,粿條炒得好煙韌帶有辣度 ,越食越惹味!.🍽️馬拉盞炒芥蘭 $78芥蘭係芥蘭苗!超嫩口,加上馬拉盞好夠辣,好香口。.🍽️桔仔酸梅汁 $36 / 可樂 $24桔仔酸梅汁酸酸甜甜,好解辣!好飲👍🏼..呢度野食又平又好食😋超有鑊氣!仲要好靚裝修,環境又好🥰🥰絕對會回頭食!
🍽️泰脆炸豬手 $148

🍽️香草蒜蓉包 $48
油炸過既蒜蓉,香脆既蒜蓉包,酥香惹味。

🍽️醉鬼惹火炒粿條 $118

🍽️馬拉盞炒芥蘭 $78
芥蘭係芥蘭苗!超嫩口,加上馬拉盞好夠辣,好香口。

🍽️桔仔酸梅汁 $36 / 可樂 $24
桔仔酸梅汁酸酸甜甜,好解辣!好飲👍🏼