2023-07-04
前排同佢個朋友出咗去食飯,咁就試咗一間喺眾人口中都好多好評嘅餐廳,就算平日夜晚去食嘅話其實都爆曬場🙂連門口都超級多人喺度排隊😚是日菜單🗒️🔻泰式虎蝦金邊粉 $138大大隻泰式虎蝦係中心,非常打卡able📸💓虎蝦味道so far so good,唔算特別鮮味😅金邊粉軟硬適中🔻惹味拼盤(小) $96拼盤有雞皮卷、酸腸、魚餅及雞棗👍🤤就咁睇個樣都幾吸引,全部都係炸到脆卜卜💓我就比較鍾意食酸腸,一入口油淋淋,好香,我唔知係咪鋪頭比較忙,我見人哋隔離枱都係落單同樣嘅食物嘅時候,店員都有同佢講解一下小食拼盤入面既野,買到我哋嗌呢啲嘢嘅時候就冇同我哋講解🤣🤣🔻藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯 $138暫時係我食過嘅唯一一次食緊唔係好似炒飯嘅感覺🙊個飯係偏淋同濕,唔肯定係咪本身菠蘿炒飯佢係咁樣做🙂不過啲餸都好多下嘅,爆多蟹肉,但藍蝶花其實喺啲飯度啲味唔係話特別好出🤣炒飯入面嘅菠蘿呢就甜啲嘢,放喺旁邊嗰啲菠蘿就一入口有啲酸🍍🔻椰皇(個) $42🔻泰國珍珠奶茶奶蓋 $48
是日菜單🗒️
🔻泰式虎蝦金邊粉 $138